Прах за пране и омекотители / тема 2

• 117 993
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • В къЩи.

Не знам къде грешиш, та първата пералня мирише лошо, а втората - не. Може би не е зле да пуснеш един хигиенен цикъл на 90° с прах за бяло и без дрехи.

За праха: ОМО Supreme 12 от Карфур, Метро, Пикадили и други магазини; официален внос е. Според опаковката става и за бало, и за цветно. Не е много скъп: опаковка за 20 пранета е между 7 и 9 лева, като най-евтин се очертава да е в Метро и Карфур. Аз го купувам от Карфур за около 7,70 лв. Пере страхотно бяло (не съм го ползвала за цветни) и мирише чудесно и трайно.

Благодаря ти .  bouquet

# 211
Някакво проучване правим, а?

Висок:
  • Ариел
  • Персил
  • ОМО

Среден:
  • Бинго
  • Дуел
  • Тайд
  • Тема
  • Флекс

Нисък:
  • Бонукс
  • Елви
  • Рекс
  • Савекс
  • Тест

Гранд Максимо и Клевър са собствени марки и не е ясно къде точно стоят (по-скоро среден до нисък, според мен), а Хепи не съм го чувала никога.

Според мен Бинго, Дуел и Флекс са в ниския клас. Тема и Тайд са доста по-добри.

# 212
Днес видях за първи път Омо в нашия град - внос от Турция, беше на цената на турския Ариел. Интересното е, че беше два вида - за цветно и бяло. Много хвалите Омото и се чудя дали да не пробвам турското.

# 213
Днес видях за първи път Омо в нашия град - внос от Турция, беше на цената на турския Ариел. Интересното е, че беше два вида - за цветно и бяло. Много хвалите Омото и се чудя дали да не пробвам турското.

Нямам никаква информация за турското, не съм го и пробвала, но Омото си е Омо, вероятно ще е добър прах. Сравни цените на това, което е официален внос, и на турското и вземи по-евтиното.
Само бих добавила, без да нахалствам, че след като има официален внос на Омо и то с добро качество, е по-добре да си вземеш от него, за да имат Юниливър някакакъв стимул да го поддържат на нашия пазар.

За Флекс се разбрахме, че го обърках с Лекс на Медеа Хим и сега си поправих грешката. За Дуел и Бинго newsm78 имам друго мнение, както се вижда. По ценови групи Бинго и Дуел може би отиват към по-ниския клас, но като ги тествах, определено показаха по-добри резултати от Рекс и Савекс, затова ги сложих в средния.

# 214
Guess Who,кажи какво мислиш за Тео Бебе,моля те.

# 215
Тео избелва доста, има фосфати и изобщо не е формула за бебешка кожа.
Не съм Гес, но тя ще напише същото Wink.

# 216
Ползвала съм го 2 пъти и бях пристрастена към аромата му,но до там.И като кажа на някой мама,че не съм доволна и повечето ми се пулят.Освен,че ми захаби някои дрехи и забелязах,че като простирам и кожата на ръцете ми става една като похабена,опъва ми Shocked За първи път ми се случи такова нещо с прах за пране.Явно не се изпира добре и остава по дрехите ли..не знам.

# 217
Здравейте! Аз използвам бебешката прах Бейби Флекс.Понякога , когато го няма в магазина си взимам на Тео!Преди използвах омекотител при всяко пране, но една приятелка ми каза , че така по-лесно могат да се получат алергии и аз спрях да го използвам!

# 218
може би отиват към по-ниския клас, но като ги тествах, определено показаха по-добри резултати от

Муцка, някакви специални тестове ли правиш, би ли разяснила ако е така, че ми е интересно или под 'тестове' имаш предвид, че правиш извод за качество след изпиране и съпоставяш?
Би ли казала и кои съставки в праховете и течните не са препоръчители и защо?
Благодаря!

# 219

Само бих добавила, без да нахалствам, че след като има официален внос на Омо и то с добро качество, е по-добре да си вземеш от него, за да имат Юниливър някакакъв стимул да го поддържат на нашия пазар.

Да, бих взела официалния внос, но в нашия град има само Кауфланд, Била и Пикадили, а там го няма. Няма как да сравня и цени. Това, което видях /турското/ беше 6 кг - 23 лв.

# 220
Тео избелва доста, има фосфати и изобщо не е формула за бебешка кожа.
Не съм Гес, но тя ще напише същото Wink.

Точно същото щях да напиша.  Peace
Впрочем, и друг път съм го писала, но хайде пак: аз не виждам смисъл от бебешки прахове, защото в много случаи не могат да изперат елементарни петна, а не са чак толкова щадящи кожата. Напълно е допустимо да се ползва обикновен прах, но с включена функция интензивно изплакване и без омекотител, както е отбелязала ivapenkova. Бебенцата не се интересуват от миризмата на дрехите, а и в повечето случаи бебешките дрехи са памучни и при плакнене с повече вода си остават меки и без омекотител.

Муцка, някакви специални тестове ли правиш, би ли разяснила ако е така, че ми е интересно или под 'тестове' имаш предвид, че правиш извод за качество след изпиране и съпоставяш?
Би ли казала и кои съставки в праховете и течните не са препоръчители и защо?
Благодаря!

"Специалните" тестове се правят в специална лаборатория, а аз с такава не разполагам.
Точно така, имам предвид, че правя извод за качество на изпиране и сравнявам. Пробвам различни дозировки и температури и програми на пералнята.

По другия ти въпрос: щом нещо е включено в перилен препарат, значи има нужда от него. И да ти кажа, например, че парфюмите не са препоръчителни, ще намериш ли в България прах без парфюм? Е, ще намериш (Sucare), но той не е много добър и няма да си доволна.
Конкретно - фосфатите не са препоръчителни, защото замърсяват водите, предизвикват цъфтене на микроводораслите, които  изразходват всичкия кислород във водата и другите водни обитатели умират от задушаване (грубо казано). Много е добре, че фосфатите си имат заместители - зеолити, и можем да прочетем опаковката и да откажем да купуваме прах с фосфати.

Да, бих взела официалния внос, но в нашия град има само Кауфланд, Била и Пикадили, а там го няма. Няма как да сравня и цени. Това, което видях /турското/ беше 6 кг - 23 лв.

В Пикадили (поне в Бургас) го има. Цената е горе-долу една и съща с турския - 6 кг от официалния внос ОМО в Карфур е 22,49.

# 221
Кажете нещо за този Lex на Medea Chem.
Някакво проучване правим, а?

Висок:
  • Ариел
  • Персил
  • ОМО

Среден:
  • Бинго
  • Дуел
  • Тайд
  • Тема
  • Флекс

Нисък:
  • Бонукс
  • Елви
  • Рекс
  • Савекс
  • Тест

Гранд Максимо и Клевър са собствени марки и не е ясно къде точно стоят (по-скоро среден до нисък, според мен), а Хепи не съм го чувала никога.

Според мен и Тема и Бинго са в средния клас, защото и Хаят и Фикосота имат по две марки, Тест и Савекс са слабите, а Тема и Бинго силните, но недостатъчно за високия клас.Няма логика Хаят да имат два праха в ниския клас.

# 222
Аз не съм специалист по изброените прахове, но мисля нещо бъркате нещата.
Гес ги е подредила според нейния поглед върху качеството на действие, а не според позиционирането им от производителите в сегментацията на пазара.

# 223
Ами да, мислех, че се разбира. Аз не съм специалист по сегментация на пазара  Grinning
Но вземете например Тема: може да се определи като скъп прах, с цена, много близка до Ариел, Персил и ОМО, но като качество си е там, където съм я сложила. Където ще да си я позиционира производителя.

# 224
Момичета, само ви шпионирах, но не мога да не се включа с въпрос.Каква е разликата между ПЕРСИЛ мегаперли и прах?Много съм доволна от мегаперлите/немски/, а немски прах пресил не съм ползвала.
И въпрос към живеещите в Бургас- на Републиканска близо до пресечката с Гурко скоро откриха магазин за козметика в който продават и перилни препарати от Германия и Австрия.Пазарувал ли е някой от там?И ползвали ли сте перилни с марка AS? Там има такива, а ги виждам за първи път.

Разликата между праха и мегаперлите е в концентрацията на продукта и в начина на производство. Прахът се произвежда чрез процес, наречен "агломерация" и средна доза в момента е 135 мл, равни на 80 грама. Мегаперлите се произвеждат чрез екструдиране и средната доза е 85 мл, равни на 67,5 грама. Така че мегаперлите са суперкомпактен гранулиран перилен препарат. Малко по-скъпи са от праха, но като качество са еднакви.

В този магазин само съм влизала да разглеждам, но нямаше много богат избор.
AS е собствена марка на немската верига дрогерии Шеклер (Schlecker). Според мен не си струва, но ако си любопитна, можеш да ги пробваш.

Тук   не  съм  съвсем   съгласна   с  Guess Who

Пробвала  съм  собствената   марка  на Schleker - AS  и  от  някои  неща  съм  много  доволна
Това   са праха  за  бяло, течния  препарат  за  бяло , концентрата   за бяло , както и  концентрата  за цветно
Верата, таблетките  и  почистваюите  също  са  добри.  Но  съм  вечатлена от препарата  за петна  за цветно и бяло   с  активен кислород.
Доста   по-доволна  съм от тях , отколкото  от марката  на  ДМ Денк мит  в  България.
Понякога   собствените  марки могат  да те изненадат  приятно. Не  са от класа на  Ариел , но   някои от препаратите им  се справят  прекрасно.
ДМ   малко ме  разочароваха  тук.  Май качеството не  е като в Германия .
Хубаво   е да се съпоставят  продукти от  един  клас , иначе  става  да   сравняваш  Бонукс  с Ариел.
В  това  отношение  на мен  от  собствените марки ми  харесват  продуктите  на  Шлекер.
Все пак  не  случайно имат  15 000  магазина  в  европа,а  ДМ  - 3000

Ако  на  Дедо  му се  занимава  може  да  ни  направи  един  преглед на   собствените   марки / ако има  фаворити/ на  някои  дрогерии - Schlecker, DM, Rossmann, Ihr Platz

Общи условия

Активация на акаунт