Прах за пране и омекотители / тема 2

• 117 834
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз пера всичко с прах за цветно.
Имам лоши преживявания с Ариел за бяло и черни дрехи.

Я ми препоръчайте бебешки прах, хубав, среден клас и без фосфати.
В момента ползвам Тео-бебе.

# 346
  • В къЩи.
Ами аз така и правя,с универсален прах пера светлите и белите дрехи(не мога да събера пълна перална само с бяло пране,чисто бели са само потниците на мъжО и детето,трябва да ги оставя без бельо цял месец  Mr. Green)
Исках да си взема прах и за бяло,но май ще си карам така.

А за цветното да си взема прах за цветно или мога да карам с универсалния?  Blush

# 347
Ако нещо е цветно и на етикета му има този знак може да се пере с прах за бяло/универсален.

Цветни хавлиени кърпи, покривки за маса, домакински кърпи, салфетки (тоест трайни цветове, които не пускат) пера с прах за бяло, сортирам според температурата на етикета и замърсеността и смесвам с изцяло бели, щото наистина трябва да пускам празни перални или.

# 348
  • В къЩи.
Благодаря ви   bouquet
Значи ще си карам както до сега с универсалния белите и леко оцветените дрехи,а ще си взема един прах и за цветно за по-тъмните и черните дрехи.  Peace
 Много ми бяхте полезни. Hug

# 349
За тъмните и черни дрехи е най-добре да използваш препарат за пране на тъмни и черни тъкани, а не прах за цветно пране.

# 350
  • Варна
Винаги досега съм ползвала само един прах, универсален. За бяло, цветно или черно не съм ползвала. Не съм забелязвала проблем или избеляване на цветовете, а на мъжа ми дрехите са основно тъмни Confused

# 351
Що се чудиш. Обяснението е: хубав прах и/или хубави дрехи.
Щом това работи добре за теб, не го променяй.

# 352
Аз пера всичко с прах за цветно.
Имам лоши преживявания с Ариел за бяло и черни дрехи.

Я ми препоръчайте бебешки прах, хубав, среден клас и без фосфати.
В момента ползвам Тео-бебе.

Персил  сенсетив от паралелния  внос. Тукашния   не  го  брой.

# 353
Здравейте, перящи момичета  Grinning
Понеже не съм влизала от коледните празници искам първо да Ви честитя Новата 2011 година и да пожелая на Вас и семействата Ви много здраве и щастие!
Аз така и не си зададох въпроса, заради който влязох в темичката, покрай разразилите се размисли и страсти  Laughing /ще прескачам постовете, в които пише Бинго Mr. Green/
По принцип и аз държа на прането и обичам да е чистичко, мекичко и ароматно. Експериментирам, но като попадна на нещо, което ми харесва и изпира добре го ползвам доста време, преди нещо ново да ми грабне окото Wink
Имам обаче следното питане - имам детенце на 10 месеца. От самото раждане пера неговите дрешки с Тео бебе течен и бебешка Семана. До колкото знам и двата продукта са български на Фикосота. За момента съм с много добро впечатление, а комбинацията от аромата на двата продукта ми харесва ужасно много! Толкова, че по едно време и нашите чаршафи перях  Laughing
За момента Тео бебе-то се справя с петната от пюретата на малчо, но от коментари на други мами чувам, че трудно се спрвя с по-упорите замърсявания.
Това което ме вълнува е - до кога трябва да пера дрехите на малчо с бебешки продукт? И ако трябва да премина на друг препарат за хора с чувствителна кожа предпочитам за детето кой ще ми препоръчате? Покрай нас нямам магизинче, където да продават паралелен внос. Пазарувам от Хит най-вече. Също и да попитам до кога трябва да деля дрешките на малчо от нашите при пране?
Мерси предварително за отговора! И се извинявам ако някъде назад в темата е коментирано и съм го пропуснала   bouquet

# 354
Дъжд, много си любезна. Честита Нова година и на теб!

Дали Тео бебе изпира петна от дрехите на детето ти, но различни от пюре, ще разбереш впоследствие, когато проходи и започне да се мърля повече.
По принцип петната от пюре са доста упорити и щом Тео бебе гел се справя с тях, значи вероятно няма да има затруднения и с петна от кал да речем.

Можеш да продължаваш да го переш с Тео бебе, всъщност това определено не е сензитивен продукт за чувствителна кожа. Особено праха за пране.
За деленето на дрехите - моят син е почти на 3 години и половина. Още пера дрехите му отделно, като деля бельото му от връхните дрешки естествено. Въпрос на виждане. За мен е правилно така.

# 355
Дъжд,Ч.Н.Г и на теб! Grinning

Да си кажа отново преминах на Сано(следващия път ще го пробвам и в био варианта му) и на белия омекотител-това си ми остава любима комбинация.Направо цялата къща се парфюмира.За петна дали изпира май никога не разбрах,дъщеря ми почти,да не кажа изобщо не се цапа,или са безобидни петънца,но не бих прала дрехи на бебе с толкова силно ароматизиран омекотител,а до колкото разбрах от предишно писане изобщо не трябвало да се слага такъв,защото оставал по дрехите и не е добре за кожата на бебето...

Тео бебе ухае жестоко и аз бях пристрастена,но ми се струваше,че ми захабява дрехите и го спрях.

И да питам,на всички слипчета на дъщеря ми пише да се пере на 40 градуса като са памучни.Аз си ги пускам на 60,така процедирам и с потничета,фланелки и прочие памучно,нали така си трябва?
100%памук си е за 60 градуса,а и става дума за бельо и ми се иска да е на по-висока темп...

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 11:53 от Beauté

# 356
  • При децата ми
Здравейте! 
Сигурно е коментирано вече, но може ли някой да ми каже кой марки прахове не съдържат фосфати и какво точно представляват те?
Просто нямам никакво време да чета темата, за което се извинявам!

# 357
Коментирано е безброй пъти, но нищо не ни пречи да повторим.  Wink

Фосфатите са съставка, която служи за омекотяване на водата. Водата съдържа разтворени в нея калциеви, магнезиеви и други йони, които пречат на действието на повърхностно активните вещества в праха и се отлагат по дрехите и елементите на пералнята. Затова всички прахове съдържат омекотители за вода, които имат различно физично и химично действие, но, грубо и без излишни подробности казано, неутрализират тези свободни йони. Просто фосфатът е една от редица подобни съставки. Но фосфатите са "изгонени" от праховете за пране, защото имат висока разтворимост и предизвикват цъфтене на водораслите. То се нарича еутрофикация (ако те интересува, търси в Гугъл).

Цитат
кои марки прахове не съдържат фосфати

От Западна Европа нито един прах вече не съдържа фосфати. От нашите тук не съдържат фосфати Персил, ОМО, Бинго (Дъжд тук да пропусне Laughing), Мираж.
Ариел, Тайд, Бонукс, Есекс, Лекс, Тема, Савекс съдържат фосфати. Течните никога не съдържат фосфати. Това са по-известните. За тези, които не съм споменала - четеш опаковката. Съдържанието винаги го има на опаковката, изведено в проценти.

Тук да отбележа за тези, които четат опаковки, да не бъркат фосфати с фосфонати. Последните се съдържат в безфосфатните прахове и служат пак за омекотяване на водата. Фосфонатите също съдържат фосфор, но не са толкова разтворими и не замърсяват колкото фосфатите.

# 358
  • При децата ми
Guess Who, благодаря за отговора!  bouquet
Аз в момента пера с "Рекс", универсален, нямам забележки.

# 359
  • София
Guess Who, благодаря за отговора!  bouquet
Аз в момента пера с "Рекс", универсален, нямам забележки.
"Рекс" Peace

Общи условия

Активация на акаунт