Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -4

• 111 219
  • 769
  •   1
Отговори
# 60
  • На небето
Някой да е ползвал течния перилен препарат на Рекс? От праха за пране не бях доволна, но приятелка ми препоръча течният им препарат. Каза, че мирише много силно и няма нужда от ароматизатор или омекотител?  newsm78

# 61
Каза, че мирише много силно и няма нужда от ароматизатор или омекотител?  newsm78

По този критерий ли приятелката ти избира средство за пране?
По важното е да се справя добре с мръсотия и петна. Рекс не пере, мирише, но не пере.

# 62
  • волно калдъръмче
По-силен, приятен и в същото време траен аромат от този на лилавия Медикс Алвина не съм срещала. От първите партиди си взех веднъж. Ама само за черни и цветни, не много зацапани става. Бялото не го пере. Аз, сал зарад единия мирис, препарат за пране не купувам. Гледам, че сте препоръчали омекотителите на Бинго. Ще ги пробвам.

Да похваля течния бебешки Пурлан. С две капачки пере, та ми скрива шапката  Laughing Бях се засилила за Тео бебе течен Rolling Eyes Че той е на цената на Пурлан Crossing Arms пък уж български.

# 63
Извинете за невежеството, но Пурлан не е ли само за вълени и деликатни като Первол?

# 64
И аз така мислех, че е само за вълна. Вчера го видях в Кауфланд. Има течен  и в кутия . Отделно този който си знаех и аз розовия с вълна на него.

# 65
Toва за 24,50 струва ли си?  newsm78

не
купувала съм такова за 14, за 12 и последно и за 10 лв.
сис, тези дни ще проверя , има на Вапцаров едно за гръцки  препрати и ще пиша !

# 66
  • волно калдъръмче
Извинете за невежеството, но Пурлан не е ли само за вълени и деликатни като Первол?
Търсих снимка в нета, но нещо не намирам. Ще го снинам по-късно и ще го покажа.

# 67
И аз се изненадах да видя, че Пурлан е вече бебешки прах, а не за вълна, поне този, който можеш да си купиш от България. В Гръция си е още за вълна, но собственикът на марката там е друг.

# 68
  • София
По-силен, приятен и в същото време траен аромат от този на лилавия Медикс Алвина не съм срещала.

Относно миризмата - много съм доволна от течния Савекс парфюм. Наистина уникално мирише  Peace А дали пере силно замърсено, не знам, ползвам го за ежедневните дрехи, които за по едно обличане и се хвърлят в коша. За тях е екстра.
Ще пробвам и този Медикс, който казваш  Heart Eyes

# 69
  • На небето
Каза, че мирише много силно и няма нужда от ароматизатор или омекотител?  newsm78

По този критерий ли приятелката ти избира средство за пране?
По важното е да се справя добре с мръсотия и петна. Рекс не пере, мирише, но не пере.

Благодаря, значи да не го взимам. Аз си купувам омекотител, който да придава миризма на прането, трябва ми нещо което да пере.

А вярно ли е, че течните препарати не изпирали много добре? Прахообразните се справяли по добре с петната?

# 70
А вярно ли е, че течните препарати не изпирали много добре? Прахообразните се справяли по добре с петната?

Според мен не е вярно.
Всичко зависи от препарата и от вида на петното.

# 71
  • Бургас
За омекотител не си заменям бялото Сано с нищо друго.

# 72
Течните препарати си перат добре, но има определени петна, както е споменала Sourcherry, с които праховете се справят по-добре. Това са петната, които се премахват чрез оксидиране (окисляване) - кафе, чай, червено вино, някои плодове, трева, дървесен сок, урина, повръщано, боя за обувки. Не казвам, че течния няма да се справи с някои от тях, но праха в случая е по-добър. В случай, че държите на течен и имате подобни петна, можете да добавите една доза от някаква добавка за пране с активен кислород. Последните сме ги обсъждали нашироко, но къде - нямам спомен, че темите станаха много и са обширни. Можете да се разтърсите или в моите мнения (че са по-малко) или в мненията на Sourcherry или с търсачката.

# 73
  • На небето
Добре в крайна сметка, кой препарат е по добър течния или прахообразния?

# 74
Добре в крайна сметка, кой препарат е по добър течния или прахообразния?

Няма по-добър.
Преценяваш, какво да сложиш, когато зареждаш пералнята. Предвид замърсяванията, определяш и препарата.
Ако прането да речем е бяло, аз лично предпочитам прах.
За по-деликатни материи винаги зареждам гел.
По-устойчиви тъкани, с петна - прах.
Ежедневната програма на пералнята ни зареждам с гел и леко замърсени дрехи и така.

Общи условия

Активация на акаунт