Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -4

• 111 187
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте !
Да споделя и аз моето мнение..много харесвам аромата на марсилски сапун! Разглеждайки перилните препарати открих в Хит Младост такъв течен перилен . Внос е от Испания - марката е ORO.. за мое щастие имаше 2 вида препарат с марсилски сапун - единият е комбинация от марсилски сапун кокос и праскова, а другият марсилски лавандула и иланг-иланг..този вторият ухае страхотно ! който търси по-различните аромати..може да се възползва  Peace

# 151
  • гр. София
Нищо не казахте за Frosch  Rolling Eyes
А къде в София мога да си намеря течен Диксан?
при нас има едно магазинче за перилни препарати.Има невероятен избор.Има диксан със сигурност и мисля че е немски.Магазинчето е в Св.Тройца
Би ли споделила по-подробно къде е това магазинче?

И аз се интересувам къде точно се намира въпросното магазинче?

# 152
сега ще обясня къде се намира магазинчето.Ако се върви по улица Цар Симеон по посока от парка към 3-гр.болница.Срещу парка е сградата на енергото.Движите се от дясно(от страната на енергото).Завивате на втората пресечка от дясно.За ориентир на ъгъла има едно заведение с зелени чадъри.Завивате покрай него.От лявата страна започва едно блокче с гаражи направени на магазинчета.Второто е за перилни препарати.Целите врати са облепени с реклами,та няма начин да не го видите веднага.Улицата се казва Вита.Избора е невероятен.

# 153
  В един магазин до нас ми направи впечатление течни Персил и Сърф в еднакви шишета, само с различни етикети, разбира се. Това продълговатото ... каква е разликата ?

И една статия от сайта на Активни потребители, ние си ги знаем тук тези неща, благодарение на гес  Wink и дедо ,  но все пак ....

http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=950

# 154
  В един магазин до нас ми направи впечатление течни Персил и Сърф в еднакви шишета, само с различни етикети, разбира се. Това продълговатото ... каква е разликата ?

И една статия от сайта на Активни потребители, ние си ги знаем тук тези неща, благодарение на гес  Wink и дедо ,  но все пак ....

http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=950

хубава статия. Звучи все едно Дедо и Guess Who да са авторите? Но има и грешки. Например, че праховете без фосфати са зелени. Всички прахове в Европа са без фосфати,  а зелените са съвсем различни. И другата грешка е в 5.точка - да се избягвали течни и специални. Течните перат вече и при 15 градуса, което е екологично. За специалните си противоречат, защото по-надолу са написали, че без тях не може да се перат вълнени. Но по принцип са добри съветите. Благодаря ти Уни  bouquet

# 155
Знаете ли къде в София мога да открия течен Сърф и на каква цена приблизително?

# 156
В статията има и разни глупости, та нито Гес, нито Дедо са авторите.

Наличието на белина в универсалните прахове е пълно недомислие. Белина (хлор) няма!

# 157

И двата са английски. Производителят е Юниливър, затова и шишетата са еднакви.
Персил е премиум клас, Сърф е по-нисък клас, съответно по-евтин, като продуктите се предлагат в богата гама от аромати. Сърф е универсален, а Персил има варианти универсарлен (bio), обикновено с опаковка в зелено, за цветно (colour), обикновено в лилаво и за чувствителна кожа (non-bio) - в синьо.

На статията Дедо може да е автор, не знам, но аз не съм със сигурност.  Wink
Всъщност това е извадка от сайта www.cleanright.eu, където преводът на български на места е умопомрачаващ. Просто някой го е превел, без да има консултант, което води до интересни съждения и славосъчетания като "анйонни ПАВ", "катйонни ПАВ" и "амфотерични ПАВ". Извинете, но в първи клас се учи, че след съгласна не се пише "й" (има и изключения, разбира се). Не, че ако го бяха написали "аньонни" щеше да е по-вярно.  Laughing

Като изключим това, сайтът е полезен... но не за нас. На суперкомпактни прахове и течни се радваме благодарение на паралелния внос. Официално няма да ги видим скоро май.

Освен това, ако сте забелязали, има съществена разлика между таблицата с указания за дозирането на нашите и на западните продукти. При нас липсва и информация с колко се намалява количеството продукт при половин зареждане, което е съществено за качествено изпиране и едновременно опазване на околната среда (изключение прави Есекс).

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 10:51 от Guess Who

# 158
Ейии, за няколко дни ви изпуснах и кде ме набъркахте Laughing
Не сме нито Гес, нито аз. Ако беше тя, щеше да е много професионално написана с лек научен отенък, но достъпна и ясна. Ако бях аз, щеше да иронично-шеговита и пълна със съвети, заповеди даже Blush Пък и щяхме да сме почерпили досега с хонорара.
Истината е, че е нескопосан превод и се опитва да покрие основните насоки за природопазене/каква дума!/. Не знам там колко хора са я разбрали, но ние тук тез неща си ги знаем.
Момичета, ако не намина скоро - Весели да са празниците ви!

# 159
Здравейте!Бихте ли ми казали препаратите за съдове Svelto и Fairy къде ги произвеждат и за какъв пазар са?Видях ги в едно магазинче и ги похвалиха.

# 160
Здравейте!Бихте ли ми казали препаратите за съдове Svelto и Fairy къде ги произвеждат и за какъв пазар са?Видях ги в едно магазинче и ги похвалиха.

Fairy е марка препарати за съдомиялни и веро на Проктър и Гембъл. Произвежда се на много места из Европа, а продуктите ги има на много пазари, включително в Румъния.

Svelto е марка на Юниливър в Южна Европа - Италия, Малта, Гърция и др. Мисля, че в Италия се произвежда.

# 161
Фрутка, препаратът за съдове Феъри е чуден. Купи си.

# 162
  • под течащия покрив
   Гледах Феъри в Метро в туби по 5л.Дали качеството му е същото както в нормална разфасовка?

# 163
   Гледах Феъри в Метро в туби по 5л.Дали качеството му е същото както в нормална разфасовка?

Зависи каква нормална разфасовка си купувала. Ако е гръцка, немска, италианска, английска не е същото качество. При последното ми разглеждане в Метро Фейри преди година в тубите бе чешко производство и не бе концентрат. Скоро ми казха, че е румънско. Но не съм категорично сигурна

# 164
  • София
Здравейте,моля препоръчайте ми омекотител,който наистина омекотява,че ми омръзна да пробвам и кърпите ми като изсъхнат да са твърди Sad Ползвала съм немски Ленор и Софтлан,бялото Бинго,а за офицялния внос май няма какво да не съм пробвала и нищо-дрехите миришат(винаги  пълня отделението на пералнята,а не както пише 1 капачка),но са твърди и това е.....(суша ги под климатик,ако това има някакво значение ).Ползвам и съм много доволна от немски течен Корал за цветно- миризмата му е фантастична и дълготрайна,затова търся омекотител ,който може и да не мирише,но да омекотява...Благодаря предварително   bouquet  

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 10:12 от KR58

Общи условия

Активация на акаунт