Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -4

• 111 187
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
Lord of the Dark, добра комбинация. Коментирахме тук Вернел кристали преди година време. Да, слага се в барабана с дрехите и действа по различен начин, а не с плакненето. Гес много подробно бе обяснила как работи. Наистина е със силен аромат. Модерен е и ще си събере почитатели, но няма да измести стандартните. Ще призная, че го чаках с интерес, луд съм за нови неща. Но за мен не е ценен.
Причините? Първо, избягвам силните аромати - предпочитам слаб и дълготраен.
Второ - не омекотява много повече от другите, а за мен то е преимуществото.
Трето - с пъти е по-скъп от стандартните, тази опаковка е 8-9 лева за 10 дози. Стандартните/европейски/ за тази цена са 50-60 дози.
Четвърто не е еко, стремя се с препаратите да съм внимателен, защото те са едни от замърсителите от бита.
Но за комбинацията си права. Това което търсиш - чисто и ароматизирано пране се получава перфектно в тоз случай, въпреки, че презумпцията е Ариел да се допълва от Ленор.

# 181
Изчетох и четирите теми,и искам да ви благодаря-страхотни сте,информирани,пробвали.Та след толкова четене реших,че за бяло вече няма да ползвам ексел гела,а ще си взема скип на прах(гръцки).А персила за цветно остава на юниливър(ако го намеря).
 Май не е тук мястото да питам,но не намерих нищо по темата,а виждам, че знаете много:Как стои въпроса с продажбата на тези препарати от парарелния внос?В смисъл, какви документи тябва да има един магазин за пред хеи,данъчни и т.н. специално за стоките парарелен внос?

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 12:26 от geriblag

# 182
  • София, откъм тъмната страна
Дедо много ти благодаря за инфото, ще се ровя назад да чета.
А за презумпцията Ариел с Ленор то си е класика, ама нещо напоследък все не мога да попадна на аромат на Ленор, който да ми допадне така на сърцето, както тоя Вер нел. Иначе Ленора много добре омекотява дрехите не отричам, ама пусто обичам да си ми мирише хубаво прането...

# 183
  • гр.Добрич
Здравейте. Отдавна не съм ви чела. Май пералнята ми плаче вече за нова, щом прането ми не се изпира.  newsm78
Преди време попитах, но никой не ми отговори може ли да се комбинират течните перилни препарати с избелители от типа на Аче или се неутрализират. Питам защото комбинацията от прах и Аче винаги ми е избелвала прането, пък сега Вайзе Райзе със или без белина, нищо не пере.
Ако може някой да постне линкове с он-лайн магазини в България за течни препаратиили на лични.

# 184
spinki, сигурна ли си, че избираш правилната програма и слагаш достатъчно перилен препарат за замърсеността на прането? Използваш ли мерителна чашка в барабана, или наливаш течния в чекмеджето? Ако го слагаш в чекмеджето, може половината да остава по тръбата към казана.

Принципно белината, особено хлорната като Ace, се ползва отделно, преди прането с прах, а не се смесват. Не трябва да влизат в контакт.

Пробвай да си купиш някой избелител с активен кислород на прах или таблетки. Която и да е марката, всички се справят добре. Слагай течния с мерителната чашка в барабана, а избелителя, ако е прах, в чекмеджето, а ако е таблета - където е указано на опаковката. Течните на съдържат активен кислород и не се справят с някои петна, особено ако ензимната система е ограничена до протеаза и амилаза, както е при Вайсе Рийзе.
Моля те, уточни какво значи "нищо не пере", за да можем да предположим от какво ще е проблемът. Отделни петна ли стоят, самото пране сивее или стои засечено или какво? Пробвала ли си да смениш течния с прах?

# 185
  • гр.Добрич
Guess Who, благодаря завключването ти.
Преди изполвах Ариел или Персил за бяло на прах. Комбинирах го с Аче. Пералнята има програма с предпране където слагам заедно прах и Аче, а за основната програма пак от същият прах. Прането се изпираше. Лятото купих Вайзе Райзе с окси ефект и започнах да пера бялото с него. Дозирам като за много твърда вода и винаги го слагам в барабана с капачката. Ползвала съм и подобни прахчета за избелване в комбинация с Вайзе Райзе. Не видях ефект.
 Като цяло прането стои захабено, тоест неизпрано.. За това съдя по петна от кръв, които преди се изпираха, а сега почти стоят немръднали.
Възможно е и пералнята ми вече да се е скапала, защото и детското не е изпрано добре. Него го перях с Тео-бебе, а сега съм купила Сано.

# 186
Стига де, как ще се скапе пералнята и няма да пере! Нали пълни вода, върти барабана, плакне, центрофугира?
Още няколко идейки: да не переш на ниска температура? Да не би да препълваш барабана? Пробвай с по-малко зареждане. Да не би омекотителя да изтича по-рано и да се смесва с праха? Провери.
Защо някой ден не я пуснеш празна с 2/3 доза прах за бяло на 95°? Може да се е напълнила с тиня.

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 15:19 от Guess Who

# 187
И на мен ми е непонятно това неизпиране Confused.

# 188
  • гр.Добрич
Аме незнам, може да е дошло време за нова. Mr. Green Серизно сега. Ония ден като гладих на децата дрешките забелязах петно от пюре и то даже не петно, а просто както е засъхнало и така си стои, а е прано, мирише на омекотител. Бяло винаги съм прала на 60, а цветно и детско на 40 градуса.
Ще пробвам това с празната, може да се е задръстила нещо.
Всичко тръгна от бялото, което вече не е бяло и аз започнх да обвинявам Вайзето, но явно проблема не е само при бялото ми пране, щом петната си стоят засъхнали. newsm78

# 189
Аме незнам, може да е дошло време за нова. Mr. Green

Е, ако така стоят нещата, да не настояваме повече.  Wink

# 190
Привет! Hug
Имам питане, досега избягвах течните прахове(не знам защо),
но днес си взех Ариел, а сега видях, че има картинка, на която
гелът се изсипва в някакъв дозатор, който се поставя в барабана.
Аз нямам такъв!От къде да си взема, и така ли е всъщност?! Rolling Eyes Blush
Само не ми се смейте, моля...! Embarassed

# 191
Guess Who, благодаря завключването ти.
Преди изполвах Ариел или Персил за бяло на прах. Комбинирах го с Аче. Пералнята има програма с предпране където слагам заедно прах и Аче, а за основната програма пак от същият прах. Прането се изпираше. Лятото купих Вайзе Райзе с окси ефект и започнах да пера бялото с него. Дозирам като за много твърда вода и винаги го слагам в барабана с капачката. Ползвала съм и подобни прахчета за избелване в комбинация с Вайзе Райзе. Не видях ефект.
 Като цяло прането стои захабено, тоест неизпрано.. За това съдя по петна от кръв, които преди се изпираха, а сега почти стоят немръднали.
Възможно е и пералнята ми вече да се е скапала, защото и детското не е изпрано добре. Него го перях с Тео-бебе, а сега съм купила Сано.
Както  ти  писах и на  лични  пробвай  да  махнеш  предпрането.  Не е  необходимо с  течен препарат. Течните  се разтварят  лесно и е  достатъчно  действието  му само  с основния  цикъл.
Успех
 Peace

# 192
Дедо много ти благодаря за инфото, ще се ровя назад да чета.
А за презумпцията Ариел с Ленор то си е класика, ама нещо напоследък все не мога да попадна на аромат на Ленор, който да ми допадне така на сърцето, както тоя Вер нел. Иначе Ленора много добре омекотява дрехите не отричам, ама пусто обичам да си ми мирише хубаво прането...
Lord of the Dark
защо   не пробваш синия  Софтлан . Ако  обичаш траен  и силен  аромат  не  мисля  ,че ще те разочарова. Така  де той е  моя  фаворит . Laughing

# 193
  • гр.Добрич
Amazing_nice, благодаря за предложението. При следващото бяло, ще пробвам без предпране. Днес пусках пералнята на 95 градуса и водата беше чиста.

# 194
здр интересна тема
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт