София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (7)

• 82 630
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Моя не, ама и по-добре, е щяха да откажат класиране.
В търсене съм на нова работа. После пак. Simple Smile

# 331
  • София
ние не сме  Tired

# 332
Аз не "кандидатствах". В смисъл нарочно не спожих на първо място градината в която имахме реални щансове за гранична група, понеже искам тази година да ходи на общинска ясла , и дай боже другата година (ако все още важи критерия за яслите) да я приемат там където най-много искам, а не там където имаме някакви шансове.  Hug

# 333
и ние не сме,ама аз и нямаше да я пусна сега.

Но искам да си изкажа искренното възмущение от сладкарницата на Търговска  Shocked Shocked Shocked - хора,изумена съм. това е СЛАДКАРНИЦА ,а вътре е по задимено от някоя дискотека. доста дълго време  не бях ходила там и онзи ден беше по-лошо времето и решихме да отидем с бебка - никога повече крака ми няма да стъпи. вътре се лееят едни димни кълба и когато попитах къде е сално за непушачи,ми се отговори " а, е това тук" ( и се посочи с поглед първите 3 маси веднага щом се влезне. добре де , ама те по АБСОЛЮТНО никакъв начин не са отделени от другото помещение,освен,че са с 2 стъпала по-ниско. а и тортите им не ми харесаха,но това не е важно в случая. толкова много се ядосах. аз съм пушач 16 г. до преди да забременея, но където е имало деца никога не съм палила цигара. какви са тия хора ( а,за собствениците думи нямам).

извинете ме,ама много се разпалих пак,сега като ви споделям.

# 334
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз доста пъти съм ходила там и досега 3-4 пъти ми се е налагало да седя вътре. Нямам спомен дали е било задимено. В повечето случаи сядам отпред или в дворчето отзад, че вътре ми е много шумно.

# 335
# 336
a za sladkarni4kata na turgovska e taka. az sum dovolna ot sravnitelno novata sladkarni4ka do detski magazin Balino-mnogo priqtna obstanovka hodih dori s muja mi dokato bqh bremenna i mi se priqjdaha torti4ki.mejdu drugoto dosta po vkusno sa ot tiq na turgovska Simple Smile

# 337
  • София
и ние не сме,ама аз и нямаше да я пусна сега.

Но искам да си изкажа искренното възмущение от сладкарницата на Търговска  Shocked Shocked Shocked - хора,изумена съм. това е СЛАДКАРНИЦА ,а вътре е по задимено от някоя дискотека. доста дълго време  не бях ходила там и онзи ден беше по-лошо времето и решихме да отидем с бебка - никога повече крака ми няма да стъпи. вътре се лееят едни димни кълба и когато попитах къде е сално за непушачи,ми се отговори " а, е това тук" ( и се посочи с поглед първите 3 маси веднага щом се влезне. добре де , ама те по АБСОЛЮТНО никакъв начин не са отделени от другото помещение,освен,че са с 2 стъпала по-ниско. а и тортите им не ми харесаха,но това не е важно в случая. толкова много се ядосах. аз съм пушач 16 г. до преди да забременея, но където е имало деца никога не съм палила цигара. какви са тия хора ( а,за собствениците думи нямам).

извинете ме,ама много се разпалих пак,сега като ви споделям.

Пусни едно оплакване. Не се сещам сега на прима виста коя агенция отговаря за прилагането на тези разпоредби за пушенето в заведенията, но може да потърсиш в нет-а. Много се дразня ан такива сладкарници. Все си мисля,ч е подобни места са предназначени за деца предимно и би трябвало да са съобразени с това. За съжаление, рядко се намират сладкарници за непушачи.

# 338
Рождения ден на моето дете беше там миналата година. Бяхме точно в "салона за непушачи". Не забелязах да е опушено. Отделно, онзи ден бяхме там, вътре хора си имаше, отново не беше опушено.
ДВСК отговаря за този контрол с тютюнопушенето. Два салона се водят, отделно има табелка "Вентилацията е включена". Да си кажа честно аз се удивявам от факта, че са ги оставили незаградени салоните. След тези уникални проверки, които се водеха на всякъде. Явно някой, намиращ се някъде е позволил това да е така.
Повече недей сяда там и толкоз. Не, че искам да те обнадеждавам, но жалбата едва ли нещо ще свърши... И другата им сладкарница е с незаградени салони.

Аз за това избягвах с малкия, докато е бебе да седим в препълнени кафенета.

п.с. Кериан не е детски клуб за игра, че да се предполага, че там ще седят само деца. Предполагате явно, защото вътрешната тераса е с детски кът. И никой не едлъжен да се съобразява... За това ако има дете под 18 в заведение за пушачи плаща глобата родителя, не от пушача.

# 339
  • София
Рождения ден на моето дете беше там миналата година. Бяхме точно в "салона за непушачи". Не забелязах да е опушено. Отделно, онзи ден бяхме там, вътре хора си имаше, отново не беше опушено.
ДВСК отговаря за този контрол с тютюнопушенето. Два салона се водят, отделно има табелка "Вентилацията е включена". Да си кажа честно аз се удивявам от факта, че са ги оставили незаградени салоните. След тези уникални проверки, които се водеха на всякъде. Явно някой, намиращ се някъде е позволил това да е така.
Повече недей сяда там и толкоз. Не, че искам да те обнадеждавам, но жалбата едва ли нещо ще свърши... И другата им сладкарница е с незаградени салони.

Аз за това избягвах с малкия, докато е бебе да седим в препълнени кафенета.

п.с. Кериан не е детски клуб за игра, че да се предполага, че там ще седят само деца. Предполагате явно, защото вътрешната тераса е с детски кът. И никой не едлъжен да се съобразява... За това ако има дете под 18 в заведение за пушачи плаща глобата родителя, не от пушача.

Не съм казала, че Кериан е детски клуб и че някой е длъжен да се съобразява с нас. Просто се предполага, че на сладкарница ходят деца предимно (с родителите си, разбира се) и що едно заведение е решило да има и част за непушачи, то трябва да я обособи по подходящ начин, както е и разписано в закона, а не просто съседната маса да е за пушачи и да се отбива  номер. Или да се направи само за пушачи, както сладкарница Неделя са направили и ние родителите да си знаем - аз не посещавам заведения с детето ми, където се пуши. Не посещавам Неделя, исках да седнем с малкяи в Скай Лайн, след като попитах къде е сало за непушачи, ми казаха, че в цялото заведение се пуши и не пускат лица под 18 г. и просто си тръгнахме. Компромиси не правя по отношение на здравето на детето ми, а и на мен лично не ми е приятно.

Колкото до жалбите - върши се работа с тях, имам опит и успехи, не може да си мълчим винаги, а и институциите не могат да огреят всички места в този огромен град. За това се подават сигнали и от гражданите.

# 340
Спокойно, де.  Недей се ядосва. Казвам ти нещата как стоят в прав текст. Но не съм на мнение, че сладкарница предлагаща дюнери и пици е с детска насоченост, но както и да е.

Имаше щателни проверки по заведенията точно при въвеждане пушачи-непушачи. Но ти си пусни жалба, не ти пречи.  Peace Казах вече, че си си права. По принцип трябва да са отделени. Вероната беше по едно време само за непушачи, защото бяха със същото разпределение. За това ти казвам, че едва ли без да е разрешил някой си стоят така. Аз също избягвах да сядам с детето в затворени ресторанти, кафенета. Много рядко, ако е празно, за да не ни опушат.

а и институциите не могат да огреят всички места в този огромен град. За това се подават сигнали и от гражданите.
Могат, могат. ХоРеКа имат пълната информация къде какво има.  Mr. Green  
Щом и за час бяха обиколили всички павилиони, магазини, ресторанти брандирани с акцизни стоки.

# 341
  • София
А, аз не се ядосвам на теб, по-скоро на Бг действителността, която виждам и без да ми се казват нещата в прав текст  Mr. Green, защото живея тук все пак. Един ден решихме да отидем с детето на сладкарница (бяхме в центъра по работа) и нещо ударихме на камък. Пицарията до нас, например, след влизането в сила на закона я направиха за непушачи, преди това избягвах да ходя там, но сега ходим май доста редовно, просто обстановката без дим е доста приятна Simple Smile

А иначе за жалбите, подавам такива понякога (вкл. бях подала и срещу една голяма частна болница), подавам сигнали и по електронна поща, има полза в поне 90% от случаите. Няма да пусна за Кериан, защото все пак не съм ходила там, а и не мисля да ходя, не ми харесва като заведение и като асортимент.

# 342
Цитат
А, аз не се ядосвам на теб, по-скоро на Бг действителността
Лошото на виртуалната комуникация.  Wink А действителността тук в наш`та мила родина... Не ми се коментира. Не знам дали си чула, но вече от ресторантите се събират пари и за авторските права над музиката, която се слуша. По 72 ст на ден на място. Контейнери за стъкла... Ако всичко изпълняваш и плащаш... Фалирал си.

От този закон половината заведения се изпразниха. Защото не били изпълнявали всички изисквания. А "дупки", павилиони приспособени в бъркане на манджи се пуши... Смрад!
Нали ти казвам Вероната януари беше за непушачи.А вентилация имаше. Просто бяха задължени да имат и заграден салон за непушачи.. Хапваш, пииваш на бързо и на вън да пушиш.  Mr. Green Повече от 30 мин. не се задържаш вътре.

# 343
На въпросната сладкарница,до колкото съм видяла,на вратата има надпис"Заведение БЕЗ тютюнев дим",ама да не бъркам утре ще ида пак да погледна.И влизаш вътре и те удря смрад на  цигари!!!Аз съм пушачка,но откавам да смърдя ужасно на фасове,не ли детето ми да диша цигарен дим.Предпочитам да пуша на вън.А в сладкарницата минавам гратис в дворчето,а мъж ,ми взема нещо за консумация,друг е въпроса каква е хигиената и в дворчето,и колко са обезопасени пързалките........,за това там ходиме изключително рядко,миналото лято може би 2-3пъти,и скоро с една приятелка.......гнусно ми е!

# 344
  • София
Не помня миналото лято дали сме ходили, може би само 1.
Беше хубаво в началото, но това беше преди няколко години.

Общи условия

Активация на акаунт