София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (7)

• 82 640
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
По повод лабораториите, видях че има една точно срещу 8-ма поликлиника от към страната на първа част (срещу страничния вход). Но не съм я ползвала и незнам каква е.

# 316
Момичета само да кажа за тези , които не са уведомени още .... Ако сте били преброител или контрольор в преброяването , започва изплащане на хонорарите от утре -21.04 В ВСЕКИ КЛОН НА БАНКА ДСК срещу лична карта .... Дано останете приятно изненадани от великденските ''помощи''  Joy

# 317
Това са яйцата ми от миналата година. Не са толкова изпипани, но пък са цветни и много по-лесно се правят. Използвах свещ, а не чист восък (топен или не). Топя в най-светлия цвят, като изсъхне, рисувам всичко с него, после в друг цвят, пак рисувам, и така до синьото накрая. Може и само в 1-2 цвята... Дано съм била полезна  Hug

А за козунаци, знам, че правят във фурната на "Недко войвода" (току-що видях името на улицата в бгмапс. Ние миналата година взимахме от там и хич не бяха лоши, но аз все още имам желание да си направя сама (не, че ще ме огрее, особено както съвпадат двата празника, но това не ми пречи да си мечтая за домашен козунак.)

В този ред на мисли, да споделите някоя изпитана рецапта  Praynig

# 318
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Направо ви завиждам за ентусиазма да правите сами козунаци  Simple Smile Миналата година опитах, но нищо не стана освен, че си поседях 3 часа в кухнята. Тази година определено ще си поръчам  Mr. Green

# 319
Вили   ето рецептата , по която правих и мисля да правя пак аз .

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/kozunak

Стана много вкусен и ароматен на пробата , дано и днес така се получи ,
( мисля към обяд да го замеся , и докато спят децата да творя ) .  Joy

# 320
  • София
Аз от 3 години правя козунак по рецепта на "Козунак на Тандоори по рецепта на Скарлет О`Хара".
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578226.0

Довечера след работа мисля да замеся, намислила съм и едно руло с белтъчна плънка, има рецептата пак в темата и великденски кулич, който да направя като мъфини.

Иначе мъж ми каза, че имало една пекарна в Орландовци, някъде около ТЕЦ-а, където правят страхотни козунаци (зима веднъж купи от там). За съжаление, не знам точен адрес Sad

# 321
alexova, и моята писалка е такава. Само, е още не съм се пробвала да шаря яйца.

Вчера като прочетох каква е хамалогиятааа, лошо ми стана. Сега се чудя как да наливам този восък в писалката, то добре са показали как да се разтопи, лъжица трябва да извивам, да се чудя как да я застопорявам...
Ако някой вече е правил подобно шарене нека даде някой идейки, плииииз!

Браво момичета,  аз не бих се наела да меся, нямам опит и заагам на професионалистите по фурните!!!!

# 322
  • София
Намери стара капачка от буркан и я мятай на котлона. Баба ми така си топеше восъка. Като се разтопи восъка, махаш о котлона и действаш докато се втвърди, после пак.
Огъната лъжица... това ми напомня на средновековието Simple Smile

# 323
Огъната лъжица... това ми напомня на средновековието Simple Smile
На мен за Матрицата. Mr. Green

# 324
Известие за планирано спиране

Уважаеми клиенти,

На 27 април 2011 г. (сряда) във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод и канал  в ж.к. „Надежда” ІV, се налага спиране на водоподаването   от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на  „Софийска вода” АД, живеещи в района между:
Ул. „Христо Силянов”, ул. „Екзарх Стефан” и ул. „Бели Дунав”
След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” АД ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на ул. „Христо Силянов” ъгъла с ул. „Екзарх Стефан”.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 121 21.

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

# 325
  • София
снуки, изчакай с ваксината. Не знам дали друг лекар може да я сложи, но и да я забавиш не е фатално.
чета в темите, че нямало ваксина и вече се била плащала. Но нямам информация от 1ва ръка.

Hug Утре сме на консултация вече при Беремлийска и ще видим какво ще каже тя за пустата му ваксина  Rolling Eyes ...

# 326
здр ще се радвам да се запознач с вси4ки от надежда и свобода

# 327
  • Някъде на път....
natali8333, здравей и добре дошла!  Hug

# 328
Някой няма ли да се похвали, че е приет на класирането ?  Hug

# 329
  • Някъде на път....
Някой няма ли да се похвали, че е приет на класирането ?  Hug
Ами даааа, хвалих се вече в "страстната" тема....  Embarassed

Общи условия