София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (7)

• 82 672
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Корина, аз май го бях купила от 345, но преди години.
Освен писалката, имаше някакъв восък, а може би и бои.

# 301
Повече бои не искам...  Mr. Green Имам вече и за догодина, барабар с 18 водни лепенки...
С нетърпение чакам да дойде събота да нашарим яйцата с малкия. За пръв път ще ги шара с него. До сега все е бил мъничък.

# 302
  • Някъде на път....
................
И аз преди години си купувах писалка за восък, но така и не стигнах до нея.
Най-хубаво става с чист пчелен восък. Баба ми беше царица на шарените яйца.
..........

А пък по нашия край се правят такива  Wink:

# 303
t ilieva кажи как се правят такива яйцича деее, много хубави.

Корина, ще снимам и утре ще я кача, че сега съм леко ангажирана с цяяяялото домочадие....

До утре момичета, така и не ми казвате къде правят топли козунаци и това е, днес не сте много отзивчиви май Wink Wink Wink

# 304
  • София

Корина, ще снимам и утре ще я кача, че сега съм леко ангажирана с цяяяялото домочадие....

До утре момичета, така и не ми казвате къде правят топли козунаци и това е, днес не сте много отзивчиви май Wink Wink Wink
Купувала съм страхотни топли козунаци в едно магазинче за закуски до Фантастико на Хан Кубрат. Както и от Била.
Но тези първите бяха страхотни.

# 305
  • София

Страхотни яйца, наистина, дайте тайната.

# 306
  • София
ट्यूलिप, едно време си мислех, че е много лесно  hahaha

Идеята е проста, изпълнението не чак толкова.
Восъкът се топи, писалката се топва в разтопения восък и след това се рисува по яйцето.
Забравих да пиша, рисува се на бели яйца, т.е. още небоядисани.
След като се "нашари" яйцето се пуска в гореща боя, за да се стопи восъка.

Не помня обаче дали баба ми вареше предварително яйцата, или след това ги вареше в боята.

# 307
Имаше една баничарница в Орландовци... Какви питки правеше.... сигурно още ги прави.  Crazy Там са хубави козунаците със сигуронст. Има и една фурна за хляб там на Одеса, предполагам, че ще са добри.

А какво стана с Унипек. Едно време имаха павилион срещу Билла... Има ли ги още?
В Хаджи Димитър също се сещам къде има.

Ама, пусто му Надежда... Освен Ни кай не се сещам. А може да пробраш от Ни Кай на ломско. По принцип фурните са различни, пекарните и смесите... Пробвай там като проба  и кажи после. Аз мисля да меся тази година...  Crazy

# 308
  • IT
Аз си купувам козунаци от Ни Кай в Свобода-харесват ми, ние и хляба от там си вземаме. Само че тази година мама ще прави козунаци, а и няма да сме си в София.

# 309
  • Някъде на път....
t ilieva кажи как се правят такива яйцича деее, много хубави.............

............Страхотни яйца, наистина, дайте тайната.......

.......... Восъкът се топи, писалката се топва в разтопения восък и след това се рисува по яйцето.
Забравих да пиша, рисува се на бели яйца, т.е. още небоядисани.
След като се "нашари" яйцето се пуска в гореща боя, за да се стопи восъка.

Не помня обаче дали баба ми вареше предварително яйцата, или след това ги вареше в боята.
An Mary  е отговорила в по-голямата част.... но! след като се "нашари" яйцето не се пуска в гореща боя и да, яйцата се "пишат" сурови, после се варят с боята!  - поне така се прави по нашия край! Peace
Тази година пак ще давам да ми "рисуват" яйца там - после ако не забравя ще ги наснимам и покажа!  Wink

# 310
Аз видях да пише на едно малко магазинче, че ще правят козунаци за Великден. Беше на Ломско шосе, от страната на 2-ра част, но къде точно незапомних, че смятам да си направя сама козунак, пък да видим  Blush

# 311
  • последна надежда
Благодаря ви за отговорите за лабораториите!
Темата за козунаците и яйцата също ми е интересна.

Пак няма вода в Надежда 6  ooooh!. Омръзна ми вече, много често я спират!

# 312
Опаа, ето ме и мен.
Днес бях малко куриер, че станах представител на една фирма за пазаруване от ЮК, та и с това се занимавам в  свободното си време Sunglasses
Намерих фурната за козунаци, от която ще купувам тази година, от там съм вземала закуски и ми харесват. Ще има със стафиди, локум, даже и орехи. Намира се до Пощата, на ъгъла до магазина с пържената риба, от към втора част пак.

Ето и обещаните снимки за комплекта за рисуване, даже го отворих за вас специално и съм в шах. Поне има книжка, довечера ще чета.
http://alexova.snimka.bg/other/velikden.586775.23131299 - така изглеода, черното правоъгълниче предполагам е восъка Embarassed

И сега съм в една чуденка, да си споделя, че тук са повече жени.  Там, близо до фурната има едно чудно магазинче за уникално интересни  според мен дрехи. Днес си харесах 2 рокли, каква съм нахалница, ама едната е 80 лв. Много се чудя да си ги взема ли, но са уникални. Но скоро не съм ходила по магазини  и нямам идея това нормална цена ли е за спортно елегантна рокля или е скъпичко..Моля дайте съвет.

# 313
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Днес видях, че в 5та част има един нов магазин, където приемат поръчки за козунаци. Намира се на Бели Дунав, в блока, където е зоомагазин-а за тези, които го знаят  Peace

# 314
  • София
alexova, и моята писалка е такава. Само, е още не съм се пробвала да шаря яйца.

Общи условия

Активация на акаунт