София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (7)

• 82 083
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
villyh, не знам повече подробности, семейството са приятели на наши приятели  Simple Smile Ще питам за подробности, Буби, майката на Вики/ мисля, че ги познаваш/  ми каза, защото им обещала да поразпита. Аз се заех да предам нататък и т.н.  Peace Дано им помогнем  Praynig

# 496
  • София
 Здравейте  !

Вчера  заведох  синът  ми  на  детска  градина за   първи  ден  след  лятната  ваканция  (градината  беше  в  отпуск  2 месеца  -  юли  и август ) .   Детето  е   ІV  група  -предучилищна . Представих  прилежно  всички  изискващи се  мед.  документи   и  какво беше  учудването  ми  ,когато  мед. сестра  каза ,че  освен  тях се  изисквала  бележка от  Местни  данъци  и такси  за платени  данъци  за  2010 г.  Rolling Eyes   Ще  поясня  ,че  в   нашата  детска  градина   ( 24  ОДЗ -Надежда) ,такава  се  изискваше  до  края  на   2010 г.  , ако   не се представи  заплашваха ,че  детето  ще  се  спре  от  градината след  НГ.  Платила  съм  си   данъците  и  още тогава  на  27 декември  им представих  въпросната  бележка  .  И  се  оказва  ,че такава се  изисква сега  отново  ???  За  2010 ???  Има  ли  друга   ДГ  в  София  ,в която  да  има   такова  изискване  и  защо  един  и  същ  документ  се  изисква  два  пъти  ? newsm78

( Това е  заповед  на  кмета на  Надежда  - Димитър  Димов ,  оказа  се  че  през  декември м.г.  той  е  единственият кмет   на  община в  София  ,който  изисква  от  родителите  тези  документи-никъде  другаде не  се  искаше  подобен  отчет !)

# 497
Здравейте момичета, искам да ви попитам нещо, че ми стана любопитно. Знаете ли къде в Надежда ще се снима българския сериал "Етажна собственост"? Четох, че сега започват снимките в някоя панелка в Надежда. Не че е кой знае колко важно, но ако някой засече снимките нека разкаже.  Simple Smile

# 498
  • София
Sunny_didi я глей ква интересна информация  Joy аз не съм чула за това.Сигурно ще да е в някой по- порутен и зле изглеждащ блок.

# 499
  • София
Здравейте  !

Вчера  заведох  синът  ми  на  детска  градина за   първи  ден  след  лятната  ваканция  (градината  беше  в  отпуск  2 месеца  -  юли  и август ) .   Детето  е   ІV  група  -предучилищна . Представих  прилежно  всички  изискващи се  мед.  документи   и  какво беше  учудването  ми  ,когато  мед. сестра  каза ,че  освен  тях се  изисквала  бележка от  Местни  данъци  и такси  за платени  данъци  за  2010 г.  Rolling Eyes   Ще  поясня  ,че  в   нашата  детска  градина   ( 24  ОДЗ -Надежда) ,такава  се  изискваше  до  края  на   2010 г.  , ако   не се представи  заплашваха ,че  детето  ще  се  спре  от  градината след  НГ.  Платила  съм  си   данъците  и  още тогава  на  27 декември  им представих  въпросната  бележка  .  И  се  оказва  ,че такава се  изисква сега  отново  ???  За  2010 ???  Има  ли  друга   ДГ  в  София  ,в която  да  има   такова  изискване  и  защо  един  и  същ  документ  се  изисква  два  пъти  ? newsm78

( Това е  заповед  на  кмета на  Надежда  - Димитър  Димов ,  оказа  се  че  през  декември м.г.  той  е  единственият кмет   на  община в  София  ,който  изисква  от  родителите  тези  документи-никъде  другаде не  се  искаше  подобен  отчет !)
Не ти ли искат за 2011 г. бележка за платените данъци? И да тази и всички останали градини в Надежда това е изискване, но така и не съм чула за слуай в който има отписано дете за непредставяне на такава бележка! А и другото - трябва и на двамата родители!

# 500
  • София
Изрично   казаха  за  2010 г. ,  същата се  искаше  и до  31 .12.2010г.  За   2011 г. не ,защото  законовият срок  за  плащане на  данък  сгради  е до  края  на м.  октомври ,  а  за  МПС  май  до края  на  годината .  Просто няма как да    го  искат преди  да е  изтекъл срока .  Но  след като   я представих  в  края  на  2010  ,какъв е смисъла  сега  пак  за  същата  година  ? Имам  едно ксерокопие  на  въпросната бележка  , но  не знам да не се  заядат нещо  ?  Абе   абсурдите   край  нямат  ........ ooooh!

# 501
  • Върху лъчите на Слънцето.
Изрично   казаха  за  2010 г. ,  същата се  искаше  и до  31 .12.2010г.  За   2011 г. не ,защото  законовият срок  за  плащане на  данък  сгради  е до  края  на м.  октомври ,  а  за  МПС  май  до края  на  годината .  Просто няма как да    го  искат преди  да е  изтекъл срока .  Но  след като   я представих  в  края  на  2010  ,какъв е смисъла  сега  пак  за  същата  година  ? Имам  едно ксерокопие  на  въпросната бележка  , но  не знам да не се  заядат нещо  ?  Абе   абсурдите   край  нямат  ........ ooooh!

Ако имаме късмет с нов кмет тия абсурди ще отпаднат.

# 502
  • София
И аз се втрещих като ми искаха за 2010 - та те си я имат, ама директорката на 24 ОДЗ седна да ми обяснява как това ставало за 2 минути безплатно било и какъв ми бил проблема пак да си извадя, нищо че е за 2010, но поне ще бъда с дата на издаване 2011  Shocked. За старите деца срокът е до 15/10/2011.

# 503
  • София
  На  всичкото  отгоре  ,когато  казах на  сестрата ,че  в  края  на  2010 г.  (на  27.12 )  съм представила  въпросната  бележка  за  2010 г.  тя  ми каза ,че  аз нещо съм се била  объркала  и  съм  била  закъсняла  тогава   и  не  било  за  2010 ????  #Crazy  Не  знам  те  ли  са  ненормални  или  аз  след като  на  самата бележка   си пише  съвсем  ясно:  " Данните са  актуални  към  27 .12. 2010 г. "   Че  аз нали  ако не съм  платила  данъците за  2010  г.  ще  пише  ,че  дължа  еди каква си  сума  или  изобщо  не  биха   ми  издали  въпросната  бележка  ,за която   чаках  повече  от половин  ден  в Местни  данъци  и такси  .

На  входа  на    градината  от ляво  на вратата  е залепена  заповедта  , с която  искат  тази бележка  и съвсем  ясно  пише  ,че  бележката  е трябвало да се представи   до  края  на  2010 г.  Тази  заповед  виси  на   стъклото  от  миналата  есен  до сега,  да  вземат  да  си  прочетат  кога  какво  са  искали  и  да  спрат  да правят  родителите на  ненормални  !  За  кой  дявол  я  искат сега  пак  същата ?

Освен  това  категорично  смятам  ,че  детската  градина   не  е  институцията  на която  дължа  отчет  за  личните  ми  данъци  на   имоти  ,  МПС  и т.н.  , след  като  съвсем  редовно и  съвестно  си  плащам  всичко  ,което  изискват  от  градината   за  детето  !!!!  Naughty

# 504
  • София
Ха да ни е честито чисто новото Ломско шосе - от вчера е отворена и отсечката преди кръговото и сутринта съм стигнала за 10 минути до гарата и то с градския транспорт. Супер просто, аз много се радвам, за вас не зная!
Мисля, че сега остана към Обеля да го оправят и край на задръстванията (не че тази посока ме интересява де).

# 505
Ха да ни е честито чисто новото Ломско шосе - от вчера е отворена и отсечката преди кръговото и сутринта съм стигнала за 10 минути до гарата и то с градския транспорт. Супер просто, аз много се радвам, за вас не зная!
Мисля, че сега остана към Обеля да го оправят и край на задръстванията (не че тази посока ме интересява де).
Ай, да. Вчера вечерта на връщане от работа минах от там.

Освен  това  категорично  смятам  ,че  детската  градина   не  е  институцията  на която  дължа  отчет  за  личните  ми  данъци  на   имоти  ,  МПС  и т.н.  , след  като  съвсем  редовно и  съвестно  си  плащам  всичко  ,което  изискват  от  градината   за  детето  !!!!  Naughty
Данъците са тези, които "хранят общината". А от там пари и за лелките, които са ти в групата. След като всички данъци са ти платени от какво се притесняваш? Това е за 2 мин. работа и може дори друг да отиде да ти я извади.

# 506
Браво за Ломското. Сега да дочакаме и метрото, че така ще ме улесни.  Praynig

# 507
  • София

Освен  това  категорично  смятам  ,че  детската  градина   не  е  институцията  на която  дължа  отчет  за  личните  ми  данъци  на   имоти  ,  МПС  и т.н.  , след  като  съвсем  редовно и  съвестно  си  плащам  всичко  ,което  изискват  от  градината   за  детето  !!!!  Naughty
Данъците са тези, които "хранят общината". А от там пари и за лелките, които са ти в групата. След като всички данъци са ти платени от какво се притесняваш? Това е за 2 мин. работа и може дори друг да отиде да ти я извади.

Точно така. Това си е държавна ДГ на общинска издръжка и смятам, че съвестните данъкоплатци имат предимство децата им да посещават такава.
В частните ДГ не дължиш такова обяснение, а просто по-висока такса.

# 508
  • София
Ууу, чудесна новина за Ломско Simple Smile като в чужбина сме вече Simple Smile) Само да не започнат със състезанията Sad

Иначе за метрото онзи ден казаха МАЙ 2012 Mr. Green Пък а, дано и по-рано Simple Smile

# 509
  • София
То нали на Рожен си има състезания, сега остава и на Ломско Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт