Отговори
# 120
Здравейте  bouquet
Искам да споделим опит- учите ли вече буквичките?

Чрез игри ,рисунки или книжка?

# 121
И мен живо ме вълнува този въпрос. Неди си знае буквата, може да я пише и познава, но както той казва прилича на релса  Crazy и много си го кефи  Mr. Green Други букви съм показвала, но жив интерес няма  Thinking Днес мислех точно да му правя шаблончета..Така процедирах с цифрите от 0 до 5 и имаше резултат, под формата на игра му ги показвах "избери си картичка" и познавахме числата...
И аз чакам идеи Simple Smile

# 122
  • В светлината на слънцето
И Сашо си знае буквата, че даже и името. При това отдавна. Получи се случайно. Имаше преди година някаква кампания на Данонино с магнитчета за хладилник, които бяха буквите от азбуката. И Теди много се запали да ги събере. Няма да казвам що Данонини изплющяхме възрастните (децата определено са умни и не кусват даже този боклук-химия), докато съберем почти цялата азбука. И Теди и Сашо много се забавляват с нея да си пишат разни неща по хладилника. Теди пише всъщност, но Сашо си запомни буквите на името и с лекота изписва Сашко. Отскоро пише и Теди. Сега покрай нея се опитва да чете и нормални букви, тя го учи, ама засега трудно му се получава. Mr. Green Има напредък някакъв, но е все още далеч от истината. Има и доста книжки с азбуката, различни букви-броилки и т.н. Да пише засега е мисия невъзможна, тъй като още е неуверен с ръката. Grinning

# 123
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ние още не сме на този стадий с буквите, браво на децата ви. Аз просто не съм се занимавала, не съм сигурна дали да не започна с латинската азбука, защото ще тръгне на училище тук.  Thinking Но пък вчера разбрах, че се справя страхотно с езиците. На игра започнах да и казвам думички на булгарски и да я питам как са на норвежки и всичките ми ги каза. Многос е радвам, че вече разграничава много добре единия от другия език  Party Много бързо напредна, само за два месеца, но те на тази възраст са големи попивателни.

Една лека почерпка от кака Йована, понеже сестричката Мила днес има месечинка  Heart Eyes

# 124
Ооо, Бобче, честита ви месечинка!   bouquet А как сладко само позира каката, да я нацелуваш. И месечинката също. Heart Eyes Hug
У нас не че някой се занимава. Честно казано с Теди като че ли повече се занимавахме. Сашо е оставен малко на самоподготовка и самообразование. Откакто обаче Теди започна да чете и пише майсторски, е решила да влезе в ролята на учител и отвреме навреме го хваща за канарче. А той, милият, умира от кеф на такова внимание. Mr. Green

# 125
Бобче, честита месечинка на сладката Мила  Heart Eyes Леле кога мина месец, имам чувството, че я роди вчера  Crazy Heart Eyes
Браво на Йованка за езиците  Hug Аз също се чудя, да го обърквам ли от сега с кирилица, като той ще учи тук латиница  Crazy

# 126
  • Germany
Здравейте девойки, не съм писала от 100 века, едва ви открих. Ние се позагубихме малко, емна ни учебния процес Wink после имахме есенна ваканция - ходихме 2 седмици на Канарите  Flutter толкова сме черни всички, и пълни със слънце, но много бързо ми стихна ентусиазма - от вчера съм с болно гърло, запушен нос и Т е на път усещам я  Rolling Eyes А след 1 час ме чака обикаляне на квартала с цялото училище и с едни Латерни /хартиени фенери/, които децата сами изработват. И ние сме "късметлии" имаме този празник веднъж в училището, веднъж и в детската градина  Twisted Evil Пълни глупости, но децата се кефят. И аз може би, но поне да бях здрава... Отивам да се екипирам, че е такъв студ - само за обиколки ми е, но кой ме пита.

Вие къде сте се разбързали с тези букви, оставете децата да не ги знаят поне още малко, че после цял живот все букви и особено цифри ги чакат  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За марки купувам ХиМ, Бенетон - и за мен включително  Mr. Green Мехх и някои местни които ми харесват. За обувки на Симон само на Елефантен зимните, иначе спортните марки.

Ох потеглям да развявам фенери и да удържам 2 момчета  ooooh! Whistling

# 127
Ето интересен метод за ранно обучение  http://www.drebcho.bg/stories/138/Metodite_na_Glen_Doman/Kak_da_ … toda_na_Doman.htm
Ама защо да учат букви децата, нали сега им е детството?!  Mr. Green Игра, опознаване на околния свят, развиване на сетивата, практически дейности и много свободни занимания - за това съм аз. Ако между другото понаучат някоя цифра или буква - добре дошло е. Но целенасочени занимания да се провеждат от сега... не виждам ползата (е, ако  "учителят" е по-голямо дете като при Лулу например, е друг въпрос). Всяко нещо има своето време и детството не трябва да се ограбва, според мен.
Аз нямах 5 години, когато прочетох "Пипи Дългото чорапче". Не съм спечелила кой знае колко от това, че можех да чета и да смятам преди първи клас...
Иначе ми харесва "Къщичка на буквите", имаме я, но не играем с букви.
Бобче, честита месечинка! Все толкова здраво и спокойно бебче да е Мила!

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 18:08 от Слънчогледка

# 128
dezita ,на канарите а? чакам снимки в фс Crazy

Теди знае да брои до 10 и до 4 на английски знае 2 песни на анг. и около десетина на БГ,знае ,че се казва Теодор Петров и живее на Чаталджа 19 Laughing мисля ,че е достатъчно за тази възраст букви ще учи като тръгне на предучилищна Whistling

Васе,снимки у фс маци Heart Eyes

# 129
По принцип и аз съм против ранното натоварване, ама като висим по цял ден у дома в един момент ми става гузно, че детето тъпее пред филмчета  Rolling Eyes  Confused Четем, пеем и т.н , но явно от чувство за вина ми се иска да го занимавам с нещо полезно..
Неди брои до 18 като се съсредоточи, познава цифрите до 5, знае си буквата да я пише и да я разпознава..Ама като казвате така, ще взема да се откажа от учене на други букви  Mr. Green

# 130
  • Germany
значи излиза, че моето е най-голям шемет от всички - нито чете нито пише, само брои до 5 на бг и на немски, но това са се е научил, даже се изненадахме, че може  Crazy

мдааа, ще пусна снимки, чакай да ги събера на едно място и да подбера  Wink имаме на незнам колко апарата, телефона и лаптопа, толкова много не бях снимала.  Ама поне в едно се убедих - трябва да живея на топло, студеното време не е за мен  Whistling Whistling

# 131
Леле, даже и броят ли бре мами ?  Shocked То май е нормално, но моето сравнение е Антон, а той нито буквата си знае, нито цветовете познава. В училище ги учат, в края на годината ще трябва да могат да си пишат имената с печатни букви и да броят до 30, но силно се съмнявам, че Антон ще преизпълни плана  Laughing

Брат му, почти на 6, в момента се тормози с ръкописното изписване на думите и му е много трудно, колкото и да се старае, пише ги едни огроомни криви буквища, няма редове за него (явно е от зрението  Thinking).

Дезита, добре завърнала се   bouquet И аз искам снимки от това хубаво място, на което поне в близките години едва ли ще ида.  Heart Eyes

Бобче, честита месечинка ка бебе Мила и две големи целувки за нея и кака Йована.  Heart Eyes

# 132
  • Germany
да, цветовете познаваме! След дълга борба ги научихме - като го питаш за цвета да гледа нещото а не да ме гледа мен и да казва наслуки. Най-после поглежда и тогава казва. Но си купихме една игра сециално за учене на цветове - http://www.mytoys.de/Ravensburger-Tempo-kleine-Schnecke/ab-3-Jah … p.ca01.02/1690195 със сигурност я има навсякъде и децата тук много я обичат  Flutter

Мацки, вие измислихте ли Коледните и новогодишните подаръци? На мен сега ми предстои да избирам Адвентскалендар, за Никулаус подарък, за Коледа и за НГ..........  ooooh! до коледа като стигна съм вече тотално изчерпана. Давайте идеи вие какво сте измислили  Hug

# 133
Много съм затруднена с подаръците, защото малкият от нищо не се интересува, освен от врати  Outta JointАко на някоя играчка и се отваря врата и може да се пълни с всякакви дреболии е рай за него. Та заведох го в магазина за играчки и той намери там един камион на немската фирма Брудер, с две врати, огромен ! Не се отлепи от него, че и го взе да си го носи  hahaha Та това ще е единият подарък, за друго ще мисля още. Големият иска замъкът с драконите на Плеймобил и за календара май ще е пак от един от техните  Thinking

# 134
Сашко също не познава цветовете. Дори не се старае да запомни кое на какво отговаря. Кара го авторски и с творчески замах. Така де, къде пише, че жълтото е жълто, а не червено например. Mr. Green

Мацки, вие измислихте ли Коледните и новогодишните подаръци?

Даже ги купихме.  Grinning Остава ни само един - на Сашо, но чакам да видя какво ще му измъдри мъдрата глава. Иначе той досега е с една кола, на която й се отварят всички врати, багажници, капаци и т.н. Не е голяма, а от тези колекционерските, металните. Горе-долу около 30 см дълга. Модел от 1955 г. Искаше нещо, което да прилича като модел на Док Хъдсън от филмчето "Колите". Освен това му взехме и един автоматичен трион (почти истински, работи си здраво, само дето не реже) с пълен набор аксесоари към него: каска, очила, ръкавици, наушници и т.н. Заяви, че щял да го държи до този на баща си.  Crazy Чакам третият му избор. Има и бонус-изненада: истинско фенерче на Маккуин в три цвята: естествена светлина, жълта и червена, и различни интензитети на светене. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт