Отговори
# 660
Браво БОбче,само така Hug

Ади,няма да споря по въпроса с детската градина,всяко дете е различно,Ивон там се е научила,Теди в къщи се е научил да се облича и съблича Crazy Всеки има различен подход как да си възпитава детето,аз уважавам твоя.Стана ми някак тъжно като прочетох,че и Алекс се разболява.....спомних си Елица на 4месеца като изкара една хрема какъв ужас беше,а не ми се мисли ако е системно Outta Joint

Елица я захраних с морков,днес за трети път ще "яде" Laughing

# 661
Марти,да ви е жив и здрав рожденника!!!
мисля,че много от фирмите ще работят про форма
Бобче,само така,ако не си защитиш детето,те ще с екачат на главата ти
Морска, харесва ли и?
И аз да ви се оплача..
Ходихме с Калата до ДГ за да ги снимат двамата с Марти за Коледните календари. И моя синковец пак стойки и чупки,не искам да се снима,после души Калата,половин час само с него се занимаваха хората, а чакат цялата градина да се снимат.
така се нервирах,че му казах ,че няма да дойда да го взема от Дг. а на баща му заявих,че няма да му дам никакви подаръци за Коледа Mr. Green Mr. Green

# 662
  • В светлината на слънцето
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАНИ! ДА РАСТЕ ГОЛЯЯЯМО И СИЛНО МОМЧЕ!
И като порасне достатъчно да кара ей това чудо Heart Eyes

Бобче, гадна работа е това с храненето. Thinking Абсолютно те разбирам. Моите, ако са във вашата градина сигурно ще загинат от глад, защото и двамата не ядат хляб изобщо - не го харесват. Ако хапнат хляб, то е сигурно веднъж в месеца. Ама как така ще насилват децата да ядат хляб и да ги лишават от плодове. Ей, чак аз се ядосах, пък си представям на теб какво ти е. Twisted Evil
Морска, морковче, а? И зайчето хареса ли го? Heart Eyes
За детската градина - всеки родител сам избира дали да ходи или не детето. Важното е какво е най-добро за конкретното дете. Все пак всяко си е индивидуалност. ДГ си има своите плюсове и своите минуси. Така както и домашното гледане си има своите плюсове и минуси. За мен най-ценното нещо в ДГ е факта, че от 9 до 16-17 часа детето е изцяло сред деца. Това у дома няма как да стане. Колкото и често да излиза на площадката пак няма да направи същото количество часове сред деца. Едно е децата да растат сред деца и съвсем друго да растат с възрастни. Има и друго - така или иначе вече предучилищната е задължителна от 5-годишна възраст. Така че тези, които не са на ДГ ще трябва на 5 години да си вкарат детето директно в училище. Не искам и да помислям какъв шок би било за малките душички този сблъсък с място, което определено е по-различно от домашната обстановка. В предучилищната ни тема на родените 2004 г. част от децата са на предучилищна в училище - има огрооомна разлика с тези, които са в ДГ. Тези в училище в по-голямата си част са доста стресирани. Разбира се, съществува и вариантът да се наруши закона - с подкупи и повече пари детето може да бъде записано в училище на 7 г. без да е минало през предучилищната. Но тогава стресът и смяната на обстановката е още по-шокиращ, дори и да бъде в частно училище. Но всеки сам решава. Peace

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 11:31 от lulumba

# 663
Оооооо,Вале,аз съвсем не споря.Така ли прозвуча?Съжалявам Blush
Ивон също се обличаше сама и у дома (без чорапогащниците и блузите де),но за храненето беше пълен АД ooooh!Гонех я с вилицата или лъжицата по половин час,че да седи 20 мин на стола си беше огромно усилие от нейна страна,а да си слага в устата -още по ooooh!Пуснах я основно,за да е сред деца,ако трябва да съм честна.Това не мога да го осигуря по друг начин,просто TiredА,тя найстина издивява от скука у дома.......и се изнервя......Иска все някой да си играе с нея,а аз няма как да съм пълноценно сял ден с нея.
За съжаление обаче,няма как Ал да не отнася по някоя болест покрай нея.И на мен ми се къса сърцето,като го гледам така,но....поне се надявам,че като домъкне сестра му цялата флора и фауна у дома,той ще е изградил вече някакъв имунитет за ДГ и няма да ми се налага да отсъствам често от работа по- нататък.Надеждата крепи човека все пак Laughing

Аз мисля да го захраня с плодово пюре др.месец ThinkingХем ще сме към на 6 м,хем зъбите му ще са порастнали,че сега са едни бодящи ooooh!Как се справяш с хапането,по м/у другото newsm78Все едно иглички ми забиват Crazy

# 664
Честит рожден ден на Дани, много да е здрав и добричък  Hug

Аз да ви кажа, от както Неди си е у нас, ей хрема е нямал ( да не чуе онзи де) Хвана го ентеровирус, изкара го за 12 часа..Просто разликата е голяма! Но пък пощръкляваме двамата у дома, иначе стана по-спокоен  Peace и сме си по-близки от всякога! Научава повече от мен, но наистина трябва да съм на разположение нонстоп  Tired

# 665
Фети, така е, права си. Аз и затова казах, че всяко нещо си има своите плюсове и минуси. Просто важно е детето и идеалното решение зависи най-вече от това дали, къде и как то би се чувствало добре. Peace
Уф, да ви се оплача - гадният ми синузит реши да ме навести отново. Направо вече ми писна. Twisted Evil
Моите днес са ги снимали в градината за календари, довечера ще разказват. Grinning Ама сутринта бяха едни приготовления, едни суетни. Естествено закъсняхме. Малеее, голямото вече съвсем го е тръшнала суетата, щом и червило поиска. Crazy Добре, че имах едно, което е съвсем безцветно само с някакви седефени частички и дава единствено блясък без цвят, та спасихме положението. Иначе беше готова да стачкува. Crazy

# 666
Лу - защо не пробваш с хомеопатия и да си решиш изцяло проблема със синузита Wink Става бавно, но сигурно  Heart Eyes

иначе стана по-спокоен  Peace и сме си по-близки от всякога!
 - БРАВО!!! Това да се чува  Hug

# 667
Ами не и харесва Laughing

Ади Hug
Елица няма още зъби Peace

# 668
  • София
Вале,ти сега захранваш вече бравоо!  Party
Ние ще се пробваме като станат на техни 7 мес към края може би или по точно март началото някъде поне да имаме 5 коригирани месеца и смятам да го направя също с зеленчукови пюренца! Grinning

Лулу,да покажеш календарите после!  Wink Hug

# 669
  • ГОре на черешата...
Марти, на патерица, но от сърце - жив и здрав да ти е Дани, много да ви радва  bouquet!

# 670
  • София
Момичета, много ви благодаря за пожеланията   bouquet.

За детската градина, това, което ние не успяваме да им го даваме вкъщи, те го получават в градината, но за съжаление и болестите са неизбежни Tired. Дано поне ползата от тези боледуваня е да си изградят имунитет, докато са в тази възраст и после в училищна да са здрави.

Честит 8 - ми декември!

# 671
ДобУрито  Hug Wine Glass /така се поздравяваме колегите-музиканти/

ЧЕСТИТ 8-МИ ДЕКЕМВРИ НА ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БИВШИ СТУДЕНТИ
  party006
Марти - много празници ти се струпват на теб, вчера рожден ден, а утре имен ден  Flutter
Бобче - драсни два реда. Как си? Поуспокои ли се малко  spoko

# 672
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ! УСПЕХИ, УСПЕХИ, УСПЕХИ!

Васе, май сме палували снощи... Wink А синузитът съм го пробвала с хомеопатия, но гадината не се дава.  Crossing Arms Сега пробвам да го моря с геломиртол (на основата на мирта), но няма да подейства бързо, защото е с натрупване. Дано има ефект, че наистина ми писна вече. Thinking
Димяни, да си кажа право нямам големи очаквания от календарите. Фотографите са едни... гледат да претупат работата и хич не се стараят да предразположат децата. То идеята на календарите е за спомен и покрай емоцията около избирането на календар. Е, ако се случи и снимката да стане сполучлива би било супер. Но за толкова години досега попаденията се броят на пръстите на едната ръка. Ще видим този път как ще е. Thinking
Морска, право си е детето за морковите. Я, ти яж голи моркови, пък да видим дали ще останеш доволна. Mr. Green Виж, като стигнете до момента с добавянето на мръвка към морковите ще е друга работата. Ама дотогава що моркови и картофи ще трябва да изяде... Mr. Green Да нагушкаш сладураната Hug

# 673
  • Stavanger,Norway/ Varna
Васе  Hug

Ами какво да ти кажа, на моменти съм. Вчера ходих да купувам подаръци на децата и пихме с приятелка кафе и малко живнах. Купих и елха за Йована и я украсихме двете вчера, голяма радост беше, а днес сутринта Мила цял час я съзерцава и стоя мирна  Mr. Green

Нощеска пада сняг и дядото комшпшпия пак излезе да стърже с тая лопата в 5 сутринта и  то точно под прозореца ми. Направо вече немога да го понасям, от миналата зима ме тормози, защото спя много леко и от най- малкия шум се будя. Добре, че днес кърмех и си викам да се наяде Мила, ще стана да го насмета (много съм им набрала напоследък на норвежците  Crazy), ама той си изрина каквото имаше докато накърмя и се спаси  Laughing

Хвана ме носталгията по студентските години. Какви чудесни 8 декемврийски вечери сме имали.... ехххх, как отмина времето  ooooh!

# 674
Марти, здрав и щастлив да расте Дани, много да ви радва и много да се обичат с Аничка!
Бобче, сигурно ти е много трудно, но аз страшно ти се радвам и възхищавам, че имаш силата да се бориш, че отстояваш това, на което децата ти имат право, че успяваш да правиш очите на Йована така блестящи. Прекрасна си!  Hug
Не мога да се начудя как най-богатата държава в Европа храни децата си в градините с филии хляб. Толкова ли не могат да наемат по един готвач проста зеленчукова супа да им готви?!
И аз ще се разправям с учителките и лелките. Вчера за първи път Мая акала в градината и ми се хвали, че сама се обърсала. Ама нали се сещате колко добре го е направила  ooooh! И беснея, защото мръсното дупе за мен е равно на ешерихия коли в пикочните пътища. Ще настоявам с Мая да ходи някоя от лелките, да я оставя сама да се оправя, но тя да я дооправя, докато се научи да го прави добре. И без това там ползват нормална хартия, а Мая е свикнала с мокри кърпички. Аз в началото им дадох един пакет, ама явно не го ползват...
Та да ви питам - вашите деца избърсват ли се добре сами след аките и как ги учите/научихте?
Днес тук е почивен ден и ще мързелуваме вкъщи. Не знам как не му омръзна на това време да е все дъждовно и мъгливо Sad

Общи условия

Активация на акаунт