ПрЪвУписТна НАЙдея: сЛобщение за аЛБиторията- иМпотека по презЮНКция-51

• 25 423
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
  • София
А заглавията не трябва ли и да носят някакъв смисъл, не просто да са сбор от бисери в напълно чужди постове?

# 721
  • UK
Колин, зависи от контекста. "Не на всеки му се ходи за риба" е едно, "Не всекиму се удава такава възможност" е друго. Не може да кажеш "Не всекиму се ходи за риба". "Не на всеки му се удава такава възможност" е ОК, но смисъла лееееко се променя.

Ами това носи, Валентина - Правописно сготвяне за уикенда - бейк ролс с риба щука и какво там беше, в кое не намираш смисъла?

# 722
Валя, опитваме се да вмъкнем някакъв смисъл и да не бъдат само "просто наредени бисери", затова и подбора е така да се каже тематичен-Правописно Уикенд Сготвяне-бейк ролс с риба щука, спанак и пащърнак. Peace Един вид, ще сме сготвили за уикенда подходящо, хрупки със съответен вкус, че на всичко отгоре заглавието си идва и с времето, уикенда чука на вратата. Laughing

ПП А, МГМ ме изпреварила Flutter Hug.

# 723
Бившите гаджета - трябва ли да споделяме на полвинката - заглавие на тема

# 724
Боже, с тези уЙкенди, ЛуЙкенди и тем подобни, "уикенд" ми звучи направо грешно. Laughing Laughing Laughing
Ох, с тия прЪвУписТни чудесии, вече започнах да се чудя, кое е правилно и кое не...чак някои думи изписани правилно ми изглеждат супер неестествено Mr. Green..... ooooh! Whistling Naughty

# 725
  • UK
Не знам, ама мен наистина ме втрещи това снощи, айде, в пост във форум да го прочета, както и да е, ама в книга... За "интересува ли" става дума. Подчертавам, че правилната дума е интересували, сложили са интервал на принципа на "здравей те".

# 726
  • София
"Обикновенен ….. плюс 50 лв за шампуан и 50 лв за балзам. Ако ще правите процедура, задължително ви трябва тези продукти защото ако ще ползвате обикновени шампуани ефект се держи доста помалко."

Доколкото се ориентирам, цитатът е от рускоезичен потребител. Българоезичните правят къде-къде по-умопомрачителни грешки.

Хмм, може и да си права. Когато имам подозрения, че източникът е чуждоезичен, просто подминавам, но като четях целия пост, не останах с това впечатление. Обаче сега като го каза, обърнах внимание на това "держи".

в на маслена тава
околуочен контур
каза че съм приличала на мръстница

# 727
  • София
 Peace Точно. Също така шампуан (шампунь на руски), балзам (бальзам), липса на член на една думичка - особено характерно за рускоезичните Simple Smile И въпреки това за чужденец постът е написан доста добре.

# 728
  • Italia
Правописно Уикенд Сготвяне-бейк ролс с риба щука, спанак и пащърнак.

пащърнак = Баш Трънак - ша пукна

това съм го изпуснала, Лумбе, жива и здрава да си, че го разтълкува, изтървала съм го това

# 729
Доста иститично изглежда.

Щом си рекла!

# 730
Колин, зависи от контекста. "Не на всеки му се ходи за риба" е едно, "Не всекиму се удава такава възможност" е друго. Не може да кажеш "Не всекиму се ходи за риба". "Не на всеки му се удава такава възможност" е ОК, но смисъла лееееко се променя.

Права си, не довърших изречението, за удаване ставаше дума. И наистина смисълът е променен... а и не звучи правилно...

# 731
Не знам, ама мен наистина ме втрещи това снощи, айде, в пост във форум да го прочета, както и да е, ама в книга... За "интересува ли" става дума. Подчертавам, че правилната дума е интересували, сложили са интервал на принципа на "здравей те".

Като "ле ле ма ле".  ooooh!
УжасТ!

# 732
  • Страната на чудесата
" да ги донесЪт"
Това в обява от учителките в ДГ ooooh!, които учат децата ни ooooh! Naughty

" МисълтЪТ ми е..."- една съученичка Mr. Green

Ушашках
Указа-последните от един и същ автор, оф корс

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 13:22 от Lucky Plam

# 733
Цитат
. точката в началото е, за да се почне отнякъде.  благодаря.
Точка в началото на изречението! Гениално!

. уважаеми, както е видно, пред вас е авторката. добре сте ме посрещнали. не приемам определението "Гениално!" - не е такова, а си е жива изгъзица, която чудесно съзнавам. при все добро възпитание, не бих искала да се разделям с нея, макар да виждам, че е дразнещо. моля да ми простите волността. обещавам да компенсирам с особено внимание към всички останали правила. благодаря.
. трябва да призная и още нещо. както Пипи Дългото Чорапче отбеляза, цитираната следваща мисъл е уникално тъпа, дори като за мен. за нея моля за извинение отново.
. моите почитания за темата.

# 734
  • София/Варна
Може да е и техническа грешка, но ми стана забавно:
Цитат
не обулирам

Общи условия

Активация на акаунт