АВГУСТинче елхата украсява, готви се подаръци да получава...тема № 24

• 28 751
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро!  Разсмяхте ме рано-рано. Бубичка, да ти е жив и здрав мандаринатора.
На надяващите се, стискам палци. Сега видях, че Сосми и Силви имат чудесни новини. Аз доста изоставам с новостите, ама... Честито, момичета, леки бременности и сладки здрави бебоци ви пожелавам.
За килата - аз откакто дойдох в Испания само дебелея.  Sad Сега гладувах три дни, да върна назад, и вчера като се наядох, днес съм си върнала сваленото от три дена глад. Не е честно така. Ама много налитам на сладичко, а пък тук все откривам из шкафовете нещичко.
За ябълките - аз не ги беля, тя не ги яде...  Laughing Въобще не е по плодовете, доскоро хапваше банан, вече и него не иска.
И да се похваля, както не говореше кой - знае колко, от 1 седмица заучава по дума - две на ден, без да я уча специално. Просто ей - така в движение казва нещо и й остава в речника.  От вчера и онзи ден са беля (така отговаря на въпроса Какво правиш? не си намирам кавичките, сори), ето, кола и столче  Shocked. Странно, защо не запомня простичко нещо, като да каже вода, например, ами столче.
Амбишъс, ааа жегата ви е натисналаааа  hahaha
Шайн, ако откриеш решение на проблема с ръкавиците и шапките, моля те да го споделиш. При нас е същото, но не понася и обувки, от тях започва винаги. И ги изхвърля тайно, вече не знам колко шапки и ръкавички загубихме.

# 436
Здравейте мам4ета  Hug
Аз съм пак се върнах към нормалното - имам си лаптоп  Party  Mr. Green В4ера цял ден съм му инсталирала какво ли не, 4е си беше 4исто прани4ак, но вси4ко оправих и сега съм 6. Времето при нас е кофти - голям студ и се 4ака снега (може и днес да е). Събудихме се с голям скреж по улиците и колите и нещо ситно вали, но е като поледица по-скоро, отколкото сняг, но ще видим. Туккато по4не да прихвър4а сняг и се блокира вси4ко, трнаспорт няма, колите не се движат по улиците, абе шакат се много. Може да отидем да понапазаруваме с Макс, защото сигурно ще е по4ти празни по магазините. Макс е със зеленясали сополи и продължава да кашля от време на време и мъжо все му вика " да отказваш цигарите"  hahaha  Joy То4но такава му е кашлицата и се 4удя още колко ще я вла4им  newsm78 Слагам само кап4ици с клеева тинктура и му правя 4ай4е от липа (в топла води4ка слагам пакет4е 4ай и разтърсвам 3-4 пъти). Много му харесва, но дали има някакъв ефект - едва ли.
Амбишъс - любувайте се на хубавото време, 4е не се знае кога пак ще ви застигнат големите зими. НАдявам се да се засе4ем на скайп скоро  Hug
Ивуше - и аз бях смъкнала 2,5кг докато Макс беше с 40 Т и за 3 дена си ги върнах пак  Tired Но на у4илище ям големи боклци и е разбираемо. Нямам никакво време да си обърна внимание и аз се 4удя кога ли ще е  Confused Изненадаха ме с изпити по вси4ки предмети другата седмица и направо се 4удя как да седна да у4а и то вси4ко до момента по вси4ко  ooooh! Мъжо на работа, аз сама със звер4ето.... какви диети и кога....
Ганушка - и аз се изненадах на мандарини и портокали, 4е ги яде, но ги беля и ставам цялата в сок, но пък съм сигурна, 4е няма да мож да ги сму4и или да плюе люспи4ката. Даже днес пак трябва да му взема, 4е друг плод отказва, дори и от буркан4е  newsm78
г-ца Кобрети - и ние във вашата 'партия'. Преди ядеше много банани, но този период мина. Ядеше киви по едно време и него спря, авокадо също и само към цитрусите прояви няколко пъти интерес. Опитай с тях. Аз днес шак ще пробвам. Круша, ако е много мека по едно време ядеше, но ябълките са ни много гадни  Sick
алегория - много хубаво, 4е си намерила нещо, което да те разсейва от ежедневните грижи с детето, а и е полезно. Като посвикнеш няма да имаш мускулна треска и ще се 4увстваш много тонизирана  Peace
Поли - Сон4ето голям каскадьор ще става  Joy Да я цункаш от нас  Hug
Шайн - хи4 не ми се пробват пиене от вода и ядене самостоятелно, но определно си е време и ще 4истя мокета редовно явно  ooooh! В4ера го минах с ариел за петна след едно задавяне и повръщане  Tired Ние сме на вълна - ядене на хляб с бъркане в устата, вадене, оглеждане и после пак обратно, но понякога като го вади си бърка до сливиците и тогава става мазалото  Naughty
Буби4ка - браво на Писка, как си хапва кисели4ко  Hug
Ох, пускам го това, 4е вси4ки приятели и роднини са ме нападнали на скайп...

# 437
  • Бургас
Здравейте  smile3525
Деси е по-добре, все още слагам коларголовите капки и давам изопринозин. Две-три вечери не спа много добре а самосе въртеше и хленчеше, но и зъбите я мъчат и така ще е .
Снощи аз излизах по женски на едно заведение с лайф музика /пя някоя Елена Паришева/ и си прекарахме чудесно, въпреки, че този стил не ми е от най-любимите  bowuu  Пилето предложи вчера да спи при Деси а аз да легна в детската при батко и , че да съм си починела, че щяла съм да се прибера късно, как така се сети направо не знам - пу-пу да е все тъй а да не се ослушва  Mr. Green Не мога да се оплача, помага колкото може, но сам да изявява желание това вече си е за похвала  Joy А Деси милата цяла нощ спала без да се събужда, само в съня си е промърморвала, даже започвам да се чудя да не би аз да спя много леко и да се събуждам на всяко нейно обръщане и за това да ми се струва, че не спи както трябва. Поне съм доволна, че сутрин спи до 9 ч.

Сега съм решила като се оправи напълно и да  я водя на хомеопат. Аз съм мн доволна от лечението с хомеопатия - моят шаман за една година време ми излекува мигрената, която влачих повече от 10 години !!!!!! Някой ми казват, че било внушение - за мен няма значение какво е било , най-важното е , че се излекувах от една коварна болест, която ме мъчеше години наред, цял живот ще съм му благодарна.
Освен това Митака като беше на 3 години получи срив в имунната система /от много честата употреба на АБ, които педиатърката изписваше/ и от там лепна една Мононуклеоза. В продължение на една година го лекува хомеопата и смело мога да твърдя, че от там нататък боледуванията не само се разредиха, но и много леко ги прекарваше.  Е, признавам си , че в началото съм изхабила много нерви, но с течение на времето ставах все по уверена, че това е правилното лечение и някак си то наистина се получи.

За плодовете , не знам дали не писах по-назад, но бях видяла, че Янчето питаше по какъв начин даваме ябълка. Лелята дава на Деси ябълка всеки ден, за нея това било много важно, да се ядът плодове Wink та, тя разрязва ябълката на половина, отстранява в средата семките и започва с една метална лъжичка да стърже и дава на Деси в устата. То става направо като пюренце, особено когато ябълката е тип хлебна а не водниста.  Освен това Деси с удоволствие хапва банан, цитроси не иска, днес съм взела киви да пробваме за следобедна закуска.
Най-новото , което научи е да вика "дайййй" и сега пада едно крещене, ужас Simple Smile  даже се случва да вика даййййй а да не знае какво иска, абе ей така , трябва да тъпче нещо все в устата  Mr. Green

А , и да кажа за Хиполенд - Голямо благодаря на Фликс, че писа за вчерашното намаление 25%. Отидох да проверя и наистина беше така.  Снабдих се с подаръци за доста от близките ни дечица, на които така или иначе ще трябва да купувам за Коледа. Даже надвечер се върнах пак за още нещо и ако ви кажа как се беше изпразнил магазинаааа, рафта със столчета за кола и разни шезлонги, проходилки, уолкъри беше почти изпразнен. Намаление имаше на абсолютно всичко!

Имаме ли между другото победители от нашите дечица във Фейсбук конкурсите за месец Ноември, гледам, че са излезли някой резултати?! Който участваше нека сподели  Hug

# 438
  • Бургас
Магаре,много се радвам,че съм ти била полезна.Знаеш ли,миналата година,когато още само ви четях,бях питала за сайт за новогодишни бебешки костюмчета и поръчах за Марти от сайт,който ти ми предложи.   friendship
Браво на пилето ти.И моето днес ме изненада като ми изчисти лещата без дори да му казвам.Колко малко ни е нужно да се почувстваме обгрижени  Wink
Хубаво,че Деси е по-добре.Но за спането-може наистина да спиш по-леко.При мен определено е така.
Ти при кой шаман ходиш?

Лиде,честит ти лаптоп   typeuu

Марти го водим излекуван.Само още малко отхрачваща кашлица.Сега малко ще давам Есберитокс (имуномодулатор) и ще попазим още малко къщата.
А вчера,като се връщахме от консултацията,спряхме в задръстване и следващата кола спря в нашия багажник.Не стана голяма беля,но се постреснахме.Добре,че бяхме спряли и въпреки това главата ми отхвръкна напред.Марти поплака малко,но май се стресна повече от нас.Ей затова-колани и кошчета и за 10 метра трябва да се слагат.
Сега мъжа ми се яосва,че трябва да обикаля по сервизи и застрахователи.Хем не сме виновни  Rolling Eyes
И на всичко отгоре,пак не ни се отваря багажника.Миналата зима от студа се повреди ключалката.И тъй като само 1 майстор в Бургас можеше да я оправи,стояхме без багажник до края на лятото.И сега пак...Тюх  ooooh!
Важното е,че всички сме ОК и случката се размина много леко.

# 439
  • Бургас
Ееее Злати , значи сме квит  newsm68   а аз даже не помня случката от миналата година Simple Smile

Хомеопата ни е Валентин Вълков - при вас в "Славейков" е в бл.65 до Билата.

Това с колата е неприятно......ей това е най-тъпото, че и вина да няма човек пак на неговата глава са неприятностите, Добре, че сте минали само с уплахата  Hug  fingerscrossed

# 440
  • Бургас
Хомеопата ни е Валентин Вълков - при вас в "Славейков" е в бл.65 до Билата.

И аз май за него си мисля,от това което съм чувала и чела-ако изобщо се реша.То аз и заради него май си изградих мнение,че са като шамани.  newsm78

# 441
  • Варна
Шайн, верно ли мразиш ремонти, аз много обичам, дай ми само да ходя по мебелни магазини и да си харесвам разни работи. Много се радвах като правихме нашия апартамент. При вас толкова ли е студено, че чак и ръкавици слагаш? Аз Дария вчера даже без шапка я изведох, иначе я търпи, няма проблеми, даже като и слагам лента на главата стои мирно и аз и казвам "Ауу, че си хубава" и тя "Ауу" и ходи да се гледа на огледалото. Joy hahaha

Амбишъс, как издържаш да живееш в такава студена държава, аз хич не обичам зимата, само ми харесва да вали сняг, особено по Коледа и аз да си стоя вкъщи на топло и да го гледам, но иначе не.

Алегория, много хубаво че си разпуснала, аз откога се каня да ходя на народни танци, че много обичам, но още се офлянквам нещо.

Лиде, много се смях с мъжът ти и цигарите. Joy hahaha

Магаре, радвам се че Деската се оправя, аз пък спя толкова дълбоко, че даже не чувам Дария като мрънка Blush, трябва сериозно да се разреве, че да стана.

Фликси, радвам се че не сте пострадали. Hug Иш стресна ли се?

Мислили ли сте какви подаръци ще вземате за Нова Година? Мен отвсякъде ме нападат с въпроси разни баби и приятелки и аз съм в голяма чуденка. Дария много, много не си играе с играчки, дай и книжки да разглежда и само ме тормози да я питам къде е кончето примерно и тя да ми го показва. Чудех се за дъска за писане че може да и е интересно, незнам и аз вече, трябва да обиколя магазините.

# 442
Опи ето ме и мен,
по повод яденето на плодове ще ви пусна снимка направо.

и от пътуването да Казанлък предната седмица

другата седмица ще ставаме кръстници на едно детенце. Ходих да си търся рокля и слава Богу успях да си намеря на сносна цена, такава каквато исках.
Някакви съвети от миналите през това? Имам впредвид - ще купим дрешките, хавлия, злато (не много голямо, че нямам възможност много сега), ще носим питка, баница, пиле. Има ли нещо, което пропускам според вас? За питките и пилето -тук такава е традицията - аз го смятам за отцивелица, но тук хората си държат на това!

Янчето още ли е в Кюстендил? А къде са другите? Терпсихора, Глупи, Жужу...още много хора нещо зачезнаха?

Магаренце мила, като те четох...направо незнам как си издържала. Добре, че Деси вече е по-добре. Дано повече няма такива моменти!

Ганушке - и аз нямам идея какво да купя. Играем си с играчки, но имаме тооооолкова много...

Фликси - как ми се искаше да мога да отида до Хиполенд.

Кой беше писал за РД на бгмама и коледното парти? Някой ще ходи ли?

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 22:11 от alegoria

# 443
Здравейте.Приспах сега малкия и сядам набързо, че баткото ме чака да играе на компа.Тук се бием трима за него, а скоро и четвъртия ще иска и той... Joy
Днес излизахме четиримата набързо с колата - ходихме за памперси и обувки за баткото.И двете ги взех с някакво намаление.Да не повярваш ,че веднъж и аз да имам такъв късмет.Обаче не можахме да видим новия магазин - Лидъл, че имаше 200 човека опашка ако не и повече.Тия хора като видят банани по 70 стотинки и олио по 1.50 и ей такива им стават очите  Shocked .Може олиото за нищо да не става,ама нали е на половин цена ще си купят.
От плодевете ние ядем абълка и круша, а за моя изненада днес хапна е малко портокал.Бананът не го харесва.Киви още не съм пробвала.Ще купя по Коледа.Simple Smile
За подаръци не съм мислила още.Първо трябва да видя колко парички ще мога да отделя за тях,че не са малко децата, на които трябва да купя.Но и мънички да са ще са от сърце! Hug
На майка ми ще поръчам по един халат за баня да им вземе,че нямат.А другите баби не купуват подаръци, парички дават.
Алегория, супер сте, мила! Hug А колко голяма изглежда куклата!А Валето м ие един мъничак такъв...все едно е бил недоносен.
ТАнче (магаренце), радвам се,че е добре твоята душичка. Hug Ти ми вдъхна малко кураж с разказа си за хомеопатията.Баткото има нален слух на лявото ухо.Дали с хомеопатия няма да може да се оправи?Хлътнала е Евстахиевата тръба та за това.Ако скоро ходиш при твоя шаман попитай го дали има смисъл да водя детето за това. Hug
Янче, къде се губиш?
Дани, и ти се покри.Все се каня да напиша,че и твоята картичка много харесах. Hug
Фликси, аз за уплаха ходя куршум да си лея.И на децата също.Ако вярваш в такива неща идете с малкия. Hug Когато лятото падна от количката Валентин и си удари главата ходихме и бабата ми каза,че аз съм по-уплашена от детето.И при вас сигурно е така.Но поне малкия дявал е бил. Hug
Ивушка, абе не си само ти така за хапването..И на мен нещо ми става тия дни - все гледам какво да пъхна в устата, а сладичко най-обичам.Ама се моля да нямам някоя изненада,че не искам.Аз така полудявам,а с три деца и без пари направо на свиждане в лудницата ще ми идвате. Joy
Това ме подсеща да попитам : Има ли някоя друга мама като мен дето кърми и още няма цикъл?Защото при мен изобщо не се е появявал,та се питам до кога така?Докато спра да кърмя нацяло ли? newsm78
Хайде отекчих ви...Лека нощ и да сънувате най- сладките сънища! Hug Hug

# 444
Славенче коя кукла колко е била голяма? Сигурно се обърка задари косата. Май вече наистина е време за фриз.  Joy Joy

# 445
  • Бургас

ТАнче (магаренце), радвам се,че е добре твоята душичка. Hug Ти ми вдъхна малко кураж с разказа си за хомеопатията.Баткото има нален слух на лявото ухо.Дали с хомеопатия няма да може да се оправи?Хлътнала е Евстахиевата тръба та за това.Ако скоро ходиш при твоя шаман попитай го дали има смисъл да водя детето за това. Hug

Славена, като се наканя да отида при хомеопата ще попитам и за твоето момче, само да уточня - това "нален слух на лявото ухо" - сигурно имаш предвид намален слух??

Алегория
, Теди е голям пич и как само си гризе ябълката сам /нали е ябълка или аз не довиждам/  Laughing

За подаръците за децата аз мисля да купя на Деси кучето на Фишър прайс, пробвахме го с нея ш Хиполенд и много го хареса. Съжалявам, че вчера с намалението беше изчерпано и не можах да го купя, но по Коледа пак ще имат намаления  Peace майка ми и е купила за Коледа кукла, която казва някакви думички като я стискаш за ръчичките, на моята приятелка съм поръчала да и купи меко фотьойлче такова детско, защото Деси много обича да си сяда някъде и мисля, че ще и хареса Simple Smile

# 446
Добро утро мацки!

Радвам се, че болничките са по-добре вече! Всички звучите много оптимистично! Hug

Ние също сме добре. Да чукна на дърво, в период на добро детенце сме! Само нещо през нощтите много мрънка - без да се буди, но издава един такъв тъжен стон - сега не мога да разбера - от глад ли е или от болка от зъбите!? newsm78

Аз вече подаръци за Али купих - един ден отидох спонтанно до Джъмбо и й купих 7 различни неща - една голяма торба спретнах! Joy Взех от тези - уж, "образователните" играчки - с цел да й развивам въображението и двигателната активност, но не съм давала много пари - даже гледах да са по-евтинки - сега сме още на вълна - просто да е ново и различно - не разбира да иска още  от супер скъпите и натруфани и модерни детски играчки! На приятелски дечица още не съм купувала, но мисля пак от там нещо да взема!

# 447
Честит рожден ден мила Гери!

Много положителни емоции ти пожелавам!

# 448
  • Бургас
Честит рожден ден Гери /jijin/ , бъди здрава, обичана и много, много щастлива с малката Али и татко и Simple Smile

При нас вали ужасен дъжд  ooooh! май ще се врем в някой детски кът или в Мола, то друг вариант няма.

# 449
Жижин, честит рожден ден  Hug! Пожелавам ти прекрасни изненади днес Hug!
Магаре, аз мисля, че фотьойлчето е страхотна идея. Ние ще купуваме също, но маса с два стола, за да може като имаме гости да има столче и за друго детенце. Тези дни като обикаляме по мебелни магазини и Белослава като види такива столчета не иска да се отдели от тях.
Тази година и ние сме на вълна образователни играчки, та и аз като Силви ще заложа на по-елементарни, но разнообразни - има едни лабиринти с маниста, дискове и топчета. Сега е етап на развитие на финната моторика и мисля, че ще са от полза и за говора.
Гануши, през деня не е толкова студено, но ние излизаме в 10 сутринта и си е як студ все още. А няма как да излизаме по-късно, защото до 12 трябва да съм я прибрала. За шапката какво ли не пробвах  ooooh!. Позволява само на баща си да й слага и то онази шапка, за която ви писах, че я купуваха два пъти. А тя вече е тъничка за това време.
Кобрети, всеки път като пишеш и разказвам на мъжа ми за Мария ла Фурия и си падаме от смях Hug

Днес бяхме за първи път на куклен театър и за моя огромна изненада Белослава стоя мирна почти през цялото време. Ивуша като писа, че е водила Дари и реших да пробвам. Май вече им е време за подобни занимания Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт