Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 28

• 45 995
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
# 451
# 452
# 453
# 454
# 455
didiasp,въобще не ме интересува дали те провокирам. Аз си казвам моето
мнение. Бъди по-внимателна в изказванията си. Не налагам моето мнение на никой ,но ако се наложи за своите деца аз бих убила.Не искам да се съгласяваш с моето виждане ,така както аз не съм съгласна с твоето.
Ако Ви се случи да защитавате децата си ,тогава ще видите до къде
може да стигне майчината любов.Просто в човешките взаимоотношения има и сиво ,не са само бели и черни.За да бъде съдник някой ,трябва да не е правил никакви компромиси ,да е живял без да допусне грешки и т.н.Нека да се отнасяме с разбиране ,защото всеки може да изпадне в такова положение.
Кефим се на шамара ,но Бора каква вина има пред Шахито, за да го удря.
Може да удря дъщеря си ,но него не. Той се ожени за Назан ,но не насила.
Гледа интереса си ,но до сега Шахито не е ли женила своите деца ,като е гледала интереса на фамилията.Той се занимава с прелъстяване на богати
патки, но ванските фамилии на Шахито са разпространявали отрова убила стотици хиляди .Затова е и приказката ,който е чист ,пръв да хвърли камък.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 13:20 от pavlinaio

# 456
Пав, много си права за това, че Шахито прекалено си позволява, удари човека, само защото се е оженил за дъщеря й без да иска одобрението й. Но и той,  като мижитурка, скришом се ожени, нямаше доблестта да отиде и да  поиска назан според традицията, сега и то в полицията малко късничко му беше да се кланя и да търси благоволението на Шахнур.

# 457
  • на брега на Дунав
Pavlinaio, много ми хареса постът ти в частта си отнасяща се за Бора. Hug
Никога до сега не бях гледала на нещата от този ъгъл.  newsm78
Наистина сложни са човешките отношения и нашето мнение за тях е различно в различните ситуации/ да не говорим пък ако лично ни засягат/

# 458
Пав, много си права за това, че Шахито прекалено си позволява, удари човека, само защото се е оженил за дъщеря й без да иска одобрението й. Но и той,  като мижитурка, скришом се ожени, нямаше доблестта да отиде и да я поиска според традицията, сега и то в полицията малко късничко му беше да се кланя и да търси благоволението на Шахнур.

Дали щяха да му я дадат?Той знае много добре ,че никога няма да стане зет на Балдар, по нормалния начин. Саваш го знае що за стока е. Може да лъже такива като Назан и Севги.
В момента е без пари ,без работа и се хвана като удавник за Назан.Бора заслужава
и шут в з....ка ,но от Севги ,Назан и още много други ,от които се е възползвал .
Да не си помислите ,че оправдавам Бора по някакъв начин. За него не намирам никакво оправдание ,даже не ми се и мисли.От такива се погнусявам.
Лошото е ,че в момента не намирам оправдание и за Назан.

# 459
Пав аз в никъкъв случай не искам да те провокирам даже съм съгласна ,че ако се наложи да защитавам децата си ще ги браня с зъби и нокти ,но по -отношение на Бора ако беше попаднал в мойте ръце нямаше да се размине само с един шамар .
Това е мое мнение и в никъкъв случай не го натрапвам.

# 460
Мен ме дразни Назан, че в своето постоянно самосъжаление, не е в състояние да се сети, че един достоен мъж, не би се оженил за нея тайно, и че ни бе я съветвал да не търси сина си,  да отлага да го види, чуе и вземе при себе си.

Вярно, че нямаха да му я дадат, но защо я остави сама да се оправя с това след брака, ако беше истински обичащ съпруг трябваше да отиде и заедно да съобщят новината и да си преберат Баранчо.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 13:56 от Stefok

# 461
  • на брега на Дунав
Pavlinaiо, ето оправдание за Назан: Омъжена най вероятно по добре направени сметки на семейството. Вдовица от 10 год. Без мъжка ласка и внимание. Безгласна буква в семейството. От нея не се иска нищо, то тя и нищо не умее - не е учила, не е работила. Mr. Green Нейното задължение е само да не пречи и да не създава проблеми. Попадайки в компанията на Чичек, ползвайки се от извоюваните от нея свободи, тя видя че съществува и друг свят, с други отношения м/у хората И се хвърли на врата на първия обут в панталони, който и попадна.
А пък за умението на Бора да ухажва жените няма две мнения. Той умее да ги накара да се чувстват значими и единствени - примери няколко.
Това е оправданието. Не че приветствам поведението на Назан, но все пак тя не знае това което знаем ние за него/ с изключение  на срещата със Севги/.

# 462
Мен ме дразни Назан, че в своето постоянно самосъжаление, не е в състояние да се сети, че един достоен мъж, не би се оженил за нея тайно, и че ни бе я съветвал да не търси сина си,  да отлага да го види, чуе и вземе при себе си.
Точно Стефи не е нужно нито много контакти нито образование за да се сетиш,че щом не искат детето ти при положение ,че са наясно ,че го има  значи нещо не е наред,а още повече да се съгласяваш да не го вземеш пък и отгоре на всичкото Назан се съгласи с това -бяла птица за да не съм нецензорна.

# 463
Само да добавя, че Бора, знаеше, че няма да я дадат, не толкова защото той не е от ванско семейство, а заради това, че Саваш го познава що за стока е. Затова казвам, че Назан трябваше да се замисли, че ако той е свестен и я обича, щеше да иска да се запознае със семейството й и да им докаже, че е подходящ за зет. А той се съгласи с думите на Назан, че Балдарови ще са против и измисли да се оженят скришом. Това трябваше да бъде за Назан първия сигнал, че нещо не е наред.

# 464
Най-лесния начин да оправдаем Назан , е като кажем че е влюбена , нали на влюбените им беше простено всичко  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт