КОНСУЛТАЦИЯ С ДЕТСКИ ОФТАЛМОЛОГ : Д-р Константинов - тема 3

• 275 295
  • 1 382
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
Ако наистина има кривене трябва да се взамат мерки още сега. Често тревогата е фалшива и трябва преценка на специалист.
Здравейте  Констанинов, радвам се че има някой които помага тук.
Моля ви за съвет относно евентуален проблем с моето дете.
Тя е на 1 година и 1 месец почти - едва забележимо ми се струва, че закривява едното оче навътре. Възможно е да си въобразявам, но все пак се притеснявам. Може ли да ме посъветвате нещо, или как да проверя в домашни условия дали има проблем, или дали трябва да я заведа на лекар за диагностициране? И още нещо - до каква възраст може да се очаква, че това закривяване е физиологично и ще изчезне?

Благодаря предварително.

# 121
  • София
д-р Константинов, благодаря ви много за отговора за запушеното каналче. Бихте ли могъл някак да обясните какъв масаж препоръчвате, че вече съм чувала/чела за поне 5 варианта?

# 122
Здравейте пак. Според мен има само един правилен начин на масажиране и той цели задържаната слъзна течност да бъде изтласкана през каналчето и ако там има пречка да я отстрани. По-лесно е да се покаже отколкото да се опише.
д-р Константинов, благодаря ви много за отговора за запушеното каналче. Бихте ли могъл някак да обясните какъв масаж препоръчвате, че вече съм чувала/чела за поне 5 варианта?

# 123
Здравейте,детето ми е на 2год и 2месеца,от няколко дни има проблем с едното око ,зачервява се пълни се със сълза и само когато се пълни почва да и тече нослето.Педиатъра ни изписа торбекс гелче два пъти на ден да слагам в окото.Вече три дни слагам но подобрение няма.На какво може да се дължи това.

# 124
Здравейте!
Според мен е настинка, проблемът е в нослето, а окото се дразни по съседство.
Здравейте,детето ми е на 2год и 2месеца,от няколко дни има проблем с едното око ,зачервява се пълни се със сълза и само когато се пълни почва да и тече нослето.Педиатъра ни изписа торбекс гелче два пъти на ден да слагам в окото.Вече три дни слагам но подобрение няма.На какво може да се дължи това.

# 125
Здравейте!
ами не съм сигурна дали за настинка става на въпрос тъй като окото и е отекло от около 2 седмици и само вчера  почна да и тече нослето и то за малко ,сега няма проблем с нослето но окото все още и е зачервено и отекло и на моменти сълзи.

# 126
Здравейте, Доктор Константинов,
Дъщеря ми е на 2 години и й поставиха диагноза далекогледство с диоптър+7.50 и 7.25. предписаха й очила +5.5 и 5.25. Консултирахме се и с втори лекар и според него очилата трябва да са с диоптър 3.5. Вашето мнение какво е, как трябва да постъпим?

# 127
Здравейте пак!
Пак се потвърждава това което съм казвал и друг път. Медицина от дистанция не бива да се практикува.
Здравейте!
ами не съм сигурна дали за настинка става на въпрос тъй като окото и е отекло от около 2 седмици и само вчера  почна да и тече нослето и то за малко ,сега няма проблем с нослето но окото все още и е зачервено и отекло и на моменти сълзи.

# 128
Здравейте! Карате ме да съм арбитър, а аз знам най-малко за случая. Но по правилата на нашата професия очилата трябва да са близко или равни на резултата от теста!
Здравейте, Доктор Константинов,
Дъщеря ми е на 2 години и й поставиха диагноза далекогледство с диоптър+7.50 и 7.25. предписаха й очила +5.5 и 5.25. Консултирахме се и с втори лекар и според него очилата трябва да са с диоптър 3.5. Вашето мнение какво е, как трябва да постъпим?

# 129
Благодаря ви доктор Константинов!

# 130
ЗДРАВЕЙТЕ КАЗВАМ СЕ НИНА И ИМАМ ДЪЩЕРЯ НА 8 МЕСЕЦА  ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА НАКЛАНЯ ГЛАВА НАЛЯВО ПОВЕЧЕ КОГАТО ПРЕДМЕТИТЕ СА ПО ВИСОКО  ЗАПОЧНА ДА ФОКУСИРА ЯСНО НА 3 МЕС И ПОЛ  ВЪПРОСЪТ МИ КЪМ ВАС Е МОЖЕ ЛИ  НАКЛАНЯНЕТО НА ГЛАВИЧКАТА ДА Е ЗАРАДИ ПРОБЛЕМ С ОЧИТЕ ИЛИ ИМА НЕЩО С ВРАТЛЕТЛЕТО В МОМЕНТА Е 67см и е 7 кг л благодагя предварително

# 131
Здравейте!
Може да е и едното и другото. Трябва да се види първо от нас очните, а след това ако трябва от ортопеди!Може да е фалшива тревога, но направете консултация.
ЗДРАВЕЙТЕ КАЗВАМ СЕ НИНА И ИМАМ ДЪЩЕРЯ НА 8 МЕСЕЦА  ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА НАКЛАНЯ ГЛАВА НАЛЯВО ПОВЕЧЕ КОГАТО ПРЕДМЕТИТЕ СА ПО ВИСОКО  ЗАПОЧНА ДА ФОКУСИРА ЯСНО НА 3 МЕС И ПОЛ  ВЪПРОСЪТ МИ КЪМ ВАС Е МОЖЕ ЛИ  НАКЛАНЯНЕТО НА ГЛАВИЧКАТА ДА Е ЗАРАДИ ПРОБЛЕМ С ОЧИТЕ ИЛИ ИМА НЕЩО С ВРАТЛЕТЛЕТО В МОМЕНТА Е 67см и е 7 кг л благодагя предварително

# 132
Здравейте!
Дъщеря ми е на 3г. Вече трети ден е с обилна хрема, червено гърло и силна кашлица. Днес стана със залепнали очи, зачервени и леко подути, цял ден не е оделян секрет.  Личната лекарка каза конюнктивит и изписа MAXITROL, но прочетох, че е кортикостероид и ме е страх  да го сложа в очите на детето. Сега ще взема офталмосептонекс, но дали ще помогнат и какво да правя като тя не ни насочи към очен лекар?

# 133
Здравейте!
Състоянието на очите е част от общото заболяване. Лечението е комплексно. Не се страхувайте от макситрола, много по-ефективен е от офталмосептонекса!
Здравейте!
Дъщеря ми е на 3г. Вече трети ден е с обилна хрема, червено гърло и силна кашлица. Днес стана със залепнали очи, зачервени и леко подути, цял ден не е оделян секрет.  Личната лекарка каза конюнктивит и изписа MAXITROL, но прочетох, че е кортикостероид и ме е страх  да го сложа в очите на детето. Сега ще взема офталмосептонекс, но дали ще помогнат и какво да правя като тя не ни насочи към очен лекар?

# 134
Здравейте!
Дъщеря ми е на 2,9мес. и ни предстои преглед при вас евентуално. Педиатърката ни изписа Ериус тъй като всяка сутрин се събуждаме с залепнали очета от секрет (преди окло седмица бяхме на антибиотик заради гноен секрет и от очите и нослето). Антибиотика обаче не оправи кой знае колко секрета от очите и затова ни изписха Ериус (всяка пролет правим алергия и пием такива лекарства) Въпроса ми е да изчкаме ли да си запишем час за преглед и тогава да купуваме Ериус, ако се налага? В момента пием капки Фенистил, защото и третата сливижа е възпалена но ни изпратиха първо при офталмолог и след това за трета сливица. И още един въпрос- работите ли със здравна каса?
Много ви благодаря предварително и желая лек ден!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт