Поредната тема за един брак без щастие

• 24 526
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
Arizona, и това е така.
Да не говорим, че подобни разговори още повече запъват мъжката половина като магаре на мост.

# 136
  • София, в полите на Витоша
Аризона, Жозефина, съгласна съм напълно с вас- колкото и да се създават някакви правила в началото на всяка връзка, с годините хората се променят, правилата също. Тогава идва въпросът с какво би направил компромис и с какво не и този компромис каква цена има и как другата страна го оценява- като нещо обикновено или като вид жертва. Няма рецепти, аз за себе си знам, че много давам, но и много изисквам.
Знам също от какво съм се лишила за моята си връзка и затова не бих търпяла лъжи.
Колкото до болезнената ревност и мания за контрол, мога да твърдя, че те могат да бъдат приспани или събудени от някаква ситуация- всичкое  въпрос доколко отсрещната страна си дава сметка какво ще предизвика едно или друго негово действие. И дали е готова да загуби, ако се окаже, че сценарият е грешен...
В живота или си участник, или си наблюдател. Аз няма как да съм наблюдател.

# 137
Цял живот да треперя докъде може да стигне "личното му пространство"?

A защо трябва да трепериш, не разбирам?
Защото ,колкото повече и яростно защитава един мъж личното си пространство,толкова по-далече стига в прекрачването на границата.От опит!   Peace
И обикновено такова пазене на личното пространство предизвиква повече съмняния,отколкото доверие!

Предпочитам мъж,който не се страхува от загуба на скъпоценната си свобода,и всъщност така печели доста повече пространство!   Grinning
Слава богу ,намерили сме се...

# 138
Предпочитам мъж,който не се страхува от загуба на скъпоценната си свобода,и всъщност така печели доста повече пространство!   Grinning

Добре, колко често му проверяваш телефона и компютъра примерно? А ако ходи в командировки какво правиш?

# 139
  • Варна
[quote author=Не тази вечер, Жозефина!!! link=topic=537881.msg16810104#msg16810104
А от изневярата, която тук е толкова низвергната, има и по-страшни неща. Като например...мъж ти да се самоубие и да те остави сама с 2 деца (реална случка, която наскоро ме разтърси)
[/quote]

Или да не подозира за твоите стремежи, камо ли да те подкрепя в тяхното осъществяване. И това да е в реда на нещата за него.
Да не си пада по други жени, ама и по теб да не си пада особено.
Той да няма никакви стремежи.
За мен това са все по-страшни неща от някаква си  моментна изневяра за малко разнообразие. Не говоря за влюбване в друга, защото тогава всичко свършва, искаш или не искаш.
Личното пространство на моя мъж включва и контакти с други жени - общи приятелки, само негови познати, колежки. Не съм се почувствала нито застрашена, нито лишена от внимание и обич.
Ставаше дума обаче, че авторката не се чувства особено обичана и ценена напоследък. А това не е хубаво, никак. Дано е моментно!

# 140
  • София
То въпросът не е колко често и дали проверяваш нещо на миУото. А защо ей така, изведнъж, от достъпни, стават недостъпни "личните му пространства".
Пък кое е по-страшно...то най-страшно е да загубиш детето си, ама в случая не говорим за това, нали? Хайде да се върнем на темата...

# 141

Добре, колко често му проверяваш телефона и компютъра примерно? А ако ходи в командировки какво правиш?
Не ги проверявам точно защото телефоните не се крият.Случвало се е някой от GSM-те му да звъни ,а той се къпе.Аз по принцип не вдигам,ако е изписано непознато име или номер.Обаждам се само когато изписва родителите му или брат му.Или децата ...
Нося му телефона в банята ,а той ми вика "Защо не вдигнеш ти?"
Паролите му ги знам...често си оставя имейла или скайпа отворен...просто го забравя.   Laughing
Но ако изведнъж реши,че трябва да крие всичко от мен,бих проверявала ,да.

# 142
  • по пътя на светлината
Абе аз детето си го гледам  Wink
И никога не съм си позволявала да го подозирам, но човека започна да виси до 1-2 ч. на компютъра, да се държи грубо с мен, да си крие телефона от мен....  Съжалявам че не ме разбирате  Cry
Няма лошо....и аз си издирвам съучениците,вечери до късно се ,,ровя,, в компютъра,но това едва ли е повод да ме подозират в изневяра!?

# 143
Момичета,

тук не говорим за системно проверяване, следене и прочие. Говорим за КОРЕННА ПРОМЯНА НА ПОВЕДЕНИЕТО и на всичко, което е било обичайно до този момент. Е който ме убеждава, че това няма причина- не казвам непременно жена- греши тотално.
Дори това, че тя го е правила, обижда нея самата повече, отколкото милият претендира , че е обиден той самият-защото явно това е против принципите й и досегашното й поведение.
Има много страшни неща на този свят, но твърдо заставам зад думите си, че едно от много страшните неща е да загубиш доверието в човека, с кокгото споделяш живота си 3,5, 10 години и на когото си избрала да родиш деца. За мен това е равносилно на смърт- аз приемам новият човек, който се крие и лъже, като някой непознат, когото не харесвам, не обичам и  не искам в живота си. Другият го погребвам.

# 144
Ситуацията ми е много позната. Няколко години никакво криене на пароли,  всички ги знаех.
И след това изведнъж всички пароли бяха сменени и започна едно висене пред компа, едни заигравки
с колежки, с други жени..

Аз дори се унижих да пиша на въпросната и да я помоля да остави мъжа ми на мира.
Отговорът беше, че това няма да стане, и че тя е много "стойностен" човек и затова той много си падал по нея!  Shocked  ooooh!

Никакви разговори не помогнаха - резултатът беше тотално отчуждение и раздяла.
Няма дим без огън.

Дано този случай не е такъв! Абсолютно я разбирам авторката на темата.  Sad

# 145
Аз все си мисля, че по-опасната ситуация е ако жената тръгне да изневерява, защото 80% от жените, които го са го правили, са го правили от липси, докато мъжете могат с години да поддържат паралелна връзка, без да стигат до драмата , наречена 'развод'.

Ако моичкият си го търси другаде, ок, нооо, виж, в момента, в който аз го направя, това е почти хроника на една предизвестена смърт.

# 146
Аз все си мисля, че по-опасната ситуация е ако жената тръгне да изневерява, защото 80% от жените, които го са го правили, са го правили от липси, докато мъжете могат с години да поддържат паралелна връзка, без да стигат до драмата , наречена 'развод'.

Ако моичкият си го търси другаде, ок, нооо, виж, в момента, в който аз го направя, това е почти хроника на една предизвестена смърт.

С цялото ми уважение към теб, не съм от тези, които приемат развода като драма, а поддържането на паралелна връзка като ОК. Laughing
Колкото до изневярата на жената, скоро казах, че жените изневеряват не поради липса на секс, а поради липса на отношение...

# 147
Изневярата в конкретния случай е все още само "проектна" такава, не се знае в чия глава обаче, дали в на мъжа на авторката или само в нейната.

Обаче се учудвам, колко хора живеят във връзки, в които липсва доверие. Болезнено развитата ревност и мания за контрол също ме учудва.

Ако съпуга ви има нещо с друга (извън брака) и отговорността му към семейството и вас не е достатъчна, че да знае къде да си сложи сам спирачките, извинявайте обаче как мислите че ще въздействате вие в този случай - нищо не зависи от вас....даже може и да влошите положението.

По отношение на лична кореспонденция, разговори и пр. - имам право да си говоря с когото си искам, това не значи че съм тръгнала да изневерявам, това бих го заявила в прав текст и бих смятала темата за изчерпана.

Peaceи аз така мисля....пък даже си мисля,че щом веднъж го е направил ще го направи и втори път.

# 148
  • Варна
Има много страшни неща на този свят, но твърдо заставам зад думите си, че едно от много страшните неща е да загубиш доверието в човека, с кокгото споделяш живота си 3,5, 10 години и на когото си избрала да родиш деца.

Да, така е, минах от там. Да, често нещата започват точно както ги е описала авторката. Но има и много други причини за неадекватно мъжко поведение - никой не може със сигурност да знае какъв точно бръмбар му е влязал в главата на мъж й, що да подклаждаме огъня излишно?
Тези, които изневеряват само за малко разнообразие и адреналин, рядко губят доверието на партньорките си, обикновено някоя рядка случайност им изиграва лоша шега. Жените им по нищо не усещат, че "не са сами"  - и са обгрижвани, и са желани.

# 149
Аз не съм от онези жени, които биха толерирали тотално свободна комуникация на мъжа ми с  която и да е бивша, настояща приятелка, колежка, точно защото твърдо смятам,че мъжката природа не търпи подобни свободи-усети ли се толкова свободен и ще му гониш опашката един ден. Не вярвам на нито един мъж до такава степен, дори на моят. В този ред на мисли, ако един мъж те кара да се чувстваш по един начин и след това по тотално друг, трябва да има причина. А каква е тя-това е вече въпрос на проучване. Да речем,че щом е казал,че ще върне старите пароли е било нещо моментно, но пък има вероятност да е голям блъф, за да се успокоиш и да не ровиш.
Не съм съгласна за това-кой знае какъв бръмбар му е влязъл в главата-той няма никакво право да я кара да се чувства така, какъвто и бръмбар да му бръмчи из дебрите. Защото ние вечно трябва да сме милите, внимателните с "нежните" ни мъже,че и да им съчувстваме "какъв бръмбар в даден момент им е влязъл в главата". Аз искам срещу добро отношение от моя страна да имам любящ и разбиращ Мъж до мен,а не п**а, както се изразява мъжа ми, явно понеже това са качества характерни за жените. Mr. Green-да ти влезе бръмбар някъде. А не аз да се държа добре и разбиращо,а той да се муси, цупи, да бяга, защото бил "уморен", "депресиран", "нервен", "гледал му се мач", " спи му се", "излиза му се по мъжки" и т.н. Все още не разбирам такива мъже, добре,че не съм се сблъсквала с такива "мъже". Все пак женските хормони са в нашите тела или бъркам....Мъжа ми работи по 24 часа на денонощие (почти през ден), много е тежка работата му, но един път не ме е накарал да се чувствам така. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 23:26 от огнена стихия

Общи условия

Активация на акаунт