От каква възраст реално са подходящи Baby TV и Bebe TV?

• 11 830
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
Цитат
За мен телевизията далеч не е голямото зло, за което е спрягана.
Напълно подкрепям това мнение. Peace

И аз.
От някъде 6 месечен и моят го гледа. От когато му е интересно на детето от тогава.
И какъв е проблема да е и за залисване на детето ? Че, защо не?
Освен това синът ми го водя от малък на Хелен Дорон и учителката ми каза, че е хубаво да гледа и Бейби ТВ. От колкото повече места учи езика, толкова по добре.  Peace

# 16
Бебе ТВ гледаме от около 1,6 години : ) та досега. Особено през нощта - много успокоява. Дават нещо като chill-out Peace

# 17
Малко встрани от темата, но ми е странно като чета как някое дете колкото моето си имало любима песен или пък още повече реклама.  Joy Не че не вярвам, просто ми е странно как слушат/гледат толкова, че чак да имат любими.  Laughing Моето танцува само като пусне радиото без дори да е чула музика или новини има. Joy А на ТВ-то както казах на нищо не обръща внимание - няма бавно, няма бързо сменящи се картинки и светлинки.

№1 беше и е така и до днес- вече 6 години.
От скоро както споделих вече гледа Baby Tv и някои и друг лекарски сериал + един сериен филм на ужасите.  Crazy

№2 пък пее от едногодишна песнички, чути от Baby Tv /под пее имам предвид догажда изключително добре мелодията с разни нейни си измислени думи/

# 18
Според мен от около 16год. Аз съм против всякакъв вид телевизионни канали за деца, а за бебета още повече. Децата вкъщи гледат само филми, които сме записали лично  баща им на DVD дискове и сме ги гледали предварително. Но и те са ограничени 1 най-мого 2 през деня. Не виждам да им липсва нещо от телевизията.

# 19
Е каква е разликата между детското филмче по телевизията и това на ДВД?
Особено пък в тема питаща конкретно за Baby Tv, където предаванията са предназначени само и единствено за бебета и малки деца, образователни са и няма ни една обидна дума или програма с неподходящо съдържание.
Не питам за разликата между анимация на Дисни и тази по Картуун Нетуърк.

И още нещо- като сте толкова против телевизията и все пускате на децата си проверени филми на ДВД, споделете, кои са заглавията.

# 20
Аз съм последният човек, който ще каже, че голямото зло е телевизията, най малкото защото животът ми отдавна е пряко свързан с нея  Grinning и напълно подкрепям мнението на Стелфи! Единствено смятам, че както с всичко, има един минимум, граница или както искате го наречете на позволените/полезните неща. Лично мнение е, че 6м е твърде рано за каквато и да е ТВ, но не ангажирам никого с мнението си.  Simple Smile

Според мен от около 16год. Аз съм против всякакъв вид телевизионни канали за деца, а за бебета още повече. Децата вкъщи гледат само филми, които сме записали лично  баща им на DVD дискове и сме ги гледали предварително. Но и те са ограничени 1 най-мого 2 през деня. Не виждам да им липсва нещо от телевизията.

И аз не разбирам разликата.  Shocked 16 години? Не е ли малко драстично? Крайностите никога не водят до добро...  Peace

# 21
Дъщеря ми е на 4 години и все още ме кара понякога да й пускам канала - обича да повтаря думичките на английски и много харесва песничките. Синът ми е на 1г.5м. и изобщо не се заглежда по ТВ-то - нито по детски филмчета, нито по реклами.

Иначе не смятам, че каналът не е подходящ за деца под 1 година заради ярките цветове. В почти всяка книга за отглеждане на деца, пише че е подходящо около децата да се поставят ярки предмети и картинки.

# 22
Иначе не смятам, че каналът не е подходящ за деца под 1 година заради ярките цветове. В почти всяка книга за отглеждане на деца, пише че е подходящо около децата да се поставят ярки предмети и картинки.

Това последното нещо не го разбрах?

# 23
  • София
Аз още нещо да кажа дето ми е на сърцето - да, пускам ТВ и вместо бавачка. За да свърша някакви дребни неща.
Периодично се питам дали не греша, повлиявайки се от всеобщото мнение, обаче от друга страна какво печели детето ми (а и аз) ако не пусна телевизора? Предвид, че ще прекара нужните ми 5 минути във висене по крачолите ми, мрънкане, изискване на неща и нелицеприятна реакция от неполучаването им, далеч по образователно, позитивно, нерви-съхранително и светоизучаващо ми се вижда да стои кротко пред ТВ, учейки нещата, които вижда там (говорим за бейби тв де, където както каза г-жа Мафани съдържанието е миролюбиво и образователно), отколкото първият вариант, само и само да не е пуснат телевизора...

Off topic:

Аз се вързах на това хоро и сега много съжалявам. На дъщеря ми й е много скучно да яде и за да я убедя да го прави доброволно, процесът е съпроводен с четене на книжка или игра на нещо. На масата сяда само ако някой ще стои до нея да й прави комапния и да я забавлява. Рецетират се стихчета, пеят се песнички, четат се книжки, големи циркове. Но веднъж като съм я научила така, вече няма отучаване Tired
Така че от позицията на днешния си опит, бих насочила усилията си към това, детето да разбере, че майката понякога отива някъде за две минути и това не е повод за световна трагедия. По-добре да пореве и да вдене. Така си мисля към днешна дата. Не е толкова голяма трагедия, че детето ще пореве малко и че няма да може да му се угоди на момента. Казвам го, понеже преди си мислех, че е адската трагедия, ако пореве.

Ескарина, убедена съм, че не си положила умишлени усилия, за да научиш дъщеря си да яде в компания и с развлечения. Предполагам, че невъзможността да се храни иначе е довела до това състояние на нещата. Синът ми се храни по същия начин и някак си не се чувствам виновна "че съм го научила така", защото просто друг вариант не съществува. Това че е гладен никога не е било достатъчно силен мотив, за да стои и да се храни. От самото му захранване е така. Тъй че ако не бъде забавляван ще стои гладен с дни. Знам, че е много изтощително, но поне няма да трае за вечността. "Помни, че е само за малко!" Wink И не се самообвинявай.

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 19:57 от Stelfy

# 24

Ескарина, убедена съм, че не си положила умишлени усилия, за да научиш дъщеря си да яде в компания и с развлечения. Предполагам, че невъзможността да се храни иначе е довела до това състояние на нещата. Синът ми се храни по същия начин и някак си не се чувствам виновна "че съм го научила така", защото просто друг вариант не съществува. Това че е гладен никога не е било достатъчно силен мотив, за да стои и да се храни. От самото му захранване е така. Тъй че ако не бъде забавляван ще стои гладен с дни. Знам, че е много изтощително, но поне няма да трае за вечността. "Помни, че е само за малко!" Wink И не се самообвинявай.

И моето дете през последните 3 месеца е съ-що-то! Колкото и мъжът ми да ми обяснява, че като била истински гладня щяла и хоро да играе аз не съм съгласна. Правя се на шут само и само да отваря уста и да яде. Ако не го правя и тя може просто да си гладува мрънкайки, а това съответно аз няма как да допусна.

# 25

И моето дете през последните 3 месеца е съ-що-то! Колкото и мъжът ми да ми обяснява, че като била истински гладня щяла и хоро да играе аз не съм съгласна. Правя се на шут само и само да отваря уста и да яде. Ако не го правя и тя може просто да си гладува
мрънкайки, а това съответно аз няма как да допусна.

Същата работа и при нас  Confused

# 26
  • София
Кроя планове като стане по-съзнателен и по-ясно разбиращ връзката действие-следствие, и започне поне малко да се води и кара, да го информирам, че е на масата, за да се храни, а не за да си играем (вкл. с на мама нервичките) и че ако не се храни, а си играе, ще считам, че не е гладен и да става, а следващото ядене е след 4 часа. Целта е като остане гладен един-два пъти да зацепи кое е правилното поведение на масата.
Това разбира се е чисто теоретично. Не знам дали ще ми стиска да си оставя детето гладно с педагогична цел. Аз такъв човек ли съм?!

Край на спама! Заключвам си устата и изхвърлям ключа Innocent

# 27
Ако си отглеждаш злоядко, ни възраст, ни съзнание, ни любов към родителя са способни, да му втълпят, че масата е само място за хранене. Самата аз като дете си спомням, че обичах, да се храня при пуснато радио- сякаш храната по-лесно се преглъщаше. Иначе нямаше залък, да не засяда....Та за това и парламентарният контрол един петък записах с ББ и СД, защото се харесва и стига да се бутне някак 150-200 гр. ядене + малко плодово пюре. Иначе само глад и мляко.

И аз край със спама.
Авторката,  Peace

# 28
Stelfy, да не те отчайвам, но и това съм пробвала. Като кажа, че щом няма да яде, ще стане от масата, тя ставаше с вик ура и се втурваше да си играе. Издържах три дни, тя не хапна нищо, освен АМ сутрин и преди лягане, с 12 часа промеждутък. От глад ставаше нервна, невъзможна и какво ли не, но не благоволяваше да хапне и троха. Нямам представа защо, магарешки инат някакъв. Тогава разбрах, че колкото по-голямо внимание обръщам на яденето и колкото по-настоятелно я гоня с лъжицата, толкова повече задълбочавам проблема. На четвъртата сутрин направих палачинки и небрежно ги оставих на масата, споменавайки, че са за нея. Изяде 8, при дотогавашен рекорд - 2.5. От тогава никога не настоявам, не гоня с лъжица, не изнудвам, не повишавам тон. Просто казвам, че сядаме да ядем, чета книжки и разиграваме измислени диалози, от време на време храним и някоя плюшена играчка, но поне си изяжда яденето. Не смятам, че съм решила проблема, но знам, че може да е и по-зле.

Извинявам се за отклонението от темата, което предизвиках.

# 29
  • София
На мен бейби тв (мързи ме да сменям клавиатура), джим джам и др.- те подобни са ми твърде скучни. Мики Маус-овата клубна къща, Дора или джунглата са ми забавни, особено като малкото чудо им помага да решат проблем... но за бебешките телевизии чак нерви нямам. А той собствен телевизор няма, да ги гледа означава да ги гледам и аз.

Общи условия

Активация на акаунт