Юлски деца-Тема 39

• 27 586
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Бобито, надявам се, че това са ви последните лоши моменти, да минава операцията и да свършва вече.
Линет, много е рано още за тест, не може да го хване. Аз също да попитам няма ли срещичка да си заформим, ние сме вече здрави?
Денива, мляко си пие от биберон, вода, от бебешките чаши. Храни се на столчето, ако сме навън в количката, обикновено за 10 минути е омела всичко. Литература не ми остава време да чета вече, за чистене много рядко има помощ от мъжото, а аз съм общо взето от тези, които е описала Мимето, които хич не могат да се организират както трябва Laughing. Плюс, че ми е приоритет забавленията и за другото колкото остане време Laughing.

# 121
Привет!
Бобито, дано всичко лошо е зад гърба ви вече и успешна операция на малкият мъж желая!  Hug

По въпросите на Денива:
АМ не пие, яде кисело с лъжичка. Вода пие от всичко - през деня от шише /обикновено или с клапа/, от чаша с и без сламка, общо-взето както дойде. През нощта му давам вода с шише с биберон.
Храни се на масата с нас, на обикновен стол, на детското си столче от много време не иска да сяда. Дори си има място на масата и ако някой друг е седнал там отива, бута го и вика "я, я" /предполагам, че това е "аз"/  Simple Smile Време не мога точно да кажа, но може би около 15-тина минути хапва, после вече си играе.
За основно почистване ползвам жена, която ми помага, а ежедневно си пускам прахусмукачка и забърсвам прах. Готвя аз, за всички вкъщи. Без книги не мога и когато всички вкъщи заспят сядам и почитам малко. Миналата седмица докато бяхме във Варна си обогатих библиотеката с още 6 книжки и вече привършвам първата.

Рал, как е Ния?

Сиси, не ми завиждай за непробудния сън на Мишо - беше само една нощ  Mr. Green Целувки на любимите ми мъници -Юлето и Влади  Heart Eyes

# 122
  • София
Привет,
Драга, стискам палци и на ръцете и на краката! Hug
Маймунче, яденето ми е мъка. От 10 дни иска да се храни само сама. Маже се цялата, коса, дрехи, столче, бара, пода, мен, ако си бъркам наоколо.  #Crazy Направо е страшно. Яде по 1 час и не ми дава да й помагам. Ако и взема лъжицата или вилицата, реве, става от стола и не иска да яде. Инат голям е!Но, съм я оставила да се учи(маже) Peace
В този ред на мисли, яде си в столчето за хранене, пие адаптирано мляко от шише с биберон, но не всяка вечер. Вода пие от чаша със сламка или от обикновенна чаша. Чистя всеки ден по няколко пъти (поради гореспоменатите причини), докато тя си играе/виси ми на ръцете/държи ме за крака или бута прахосмукачката/стийм мопа. Мъжа ми е непрекъснато на работа, така че се справяме сами (винаги, когато си е вкъщи ми помага). Книги чета, но все по-рядко, когато спи детето, ако не чистя #Crazy
Бобито, само хубави емоции да имате от тук нататък.  Hug

# 123
  • София
Здравейте
Да се включа и аз по въпросите:
1. АМ пие от шише с биберон 2 пъти (вечер преди лягане и през нощта) около 240 гр. обща течност ( 120 гр. АМ + 120 гр. органик прясно мляко). Водата я пие в чаша със сламка, но може да пие и от обикновена чаша.
2. Яде понякога в столчето за хранене, понякога в мен пред компа, но задължително трябва да е пуснат Бейби Айнщайна и да зяпа нещо, както и нешо да прави с ръцете си ( напр. да отваря несесера с гримовете, да измъква клечките за уши една по една, такива неща)
3. Време има,макар че понякога не стига. Сутрин тя си играе, аз стоя на фермата. После спи, аз се къпя, готвя, оправям. После излизаме, занимава се след това и с майка ми малко, а вечер като заспи аз си гледам или сериалите, или чета книга на компютъра. Но тука имам повече време, ще видим как е като се приберем.
Бобито, дано вече всичко да е наред при вас Praynig
Драга, стискам палци

# 124
Здравейте и от мен. Включвам се с отговори.
1. АМ и вода пием само от шише с биберон, пробвах с твърд накрайник, но го изплюва веднага. Дори не си държи шишето сам, ами ми го носи, за да му го държа и той да пие.
2. Храненето е голяма мъка, придружено е с рев, бутане на лъжица, омазване до уши и бързо отказване от моя страна. Така е вечерно време и събота и неделя, през деня жената, която го гледа казва, че няма никакви проблеми. Храни го на столчето за хранене за отрицателно време.
3. Книги не съм чела, откакто бях в 9-тия месец. Времето изобщо не ми стига, всичко на всичко имам два свободни часа в денонощието от 21 до 23 ч. Къщата ми никога не е била толкова мръсна и вече полудявам. Утре ще говоря с една жена да идва веднъж в седмицата, защото иначе няма да издържа. Мъжът ми не само, че не ми помага с никаква домакинска работа, ами се конкурира с Виктор, кой повече ще ми отвори работа. Жената, която го гледа също нищо не пипва в къщи и се чудя какво прави от 2 до 5 когато той спи. Тази седмица едно пране стоя на стола няколко дни и тя дори не сгъна дрехите.

Преди малко си говорихме с мъжа ми, че толкова много искам второ дете, но не съм сигурна как ще се справя с още едно. До сега нашето беше лесно, защото първата година Вики беше изключително спокойно и добро бебе. Спи, яде и никога не е плакал. За това пък сега е точно обратното и ме изтощава до краен предел. Опитва се да се налага за всяко нещо. Не сяда на едно място дори и за секунда. Преди два часа се върнахме от мола, откъдето скоротечно се прибрахме, защото той се дереше из целия мол и чак хлипаше накрая. Колкото му бях бясна, толкова ми дожаля за него, когато хлипаше вкъщи и не можеше да си поеме дъх. Дали е някакъв период или сме го разглезили, или пък проявява характер.
Ох, много изписах, ама ми се насъбра. Извинявам се и ви пожелавам приятна вечер и слънчева и спокойна неделя.

# 125
Благодаря ви, че споделихте вашия опит по въпросите ми  Hug
Драга, Грацийка, сигурна съм, че нещата ще се подредят , ако сега някакъв проблем изглежда, че няма решение, идва си времето, когато се избистрят въпросите и се намират отговори. Може-би е въпрос на малко време и търпение  Hug Стискам палци по-скоро да ви се сбъднат желанията!  Praynig
Чочи, благодаря за приложената снимка на шишето- у дома какви ли не накупувахме- и с мек накрайник, и с твърд, и със сламка и още и още, ама човечето си има свое мнение как иска да си пие  Wink
Маймунке, аз понякога така се чувствам, но то е ако стоя по-дълго време на твърд стол. Не мсиля, че е нещо от раждането, ако тепърва си го чувстваш,  все пак една консултация с доки,никога не е излишна, според мен не е нещо сериозно.  
Цезари,браво на ентусиазма на девойката да се храни сами, нека дерзае детето.Постели отдолу един найлон и слагай розовите очила Simple Smile
Ели, цветен прашец  Hug Hug
Нели, и аз докато го храня у мен, задължително пускам нещо на компа да си гледа, че иначе мисията е невъзможна  Laughing
Шора-мишора, искате ли го, никога не може да се натаманят нещата и винаги ще има все нещо, просто си действайте  Heart Eyes Явно сега е някакъв по-критичен момент за Вики, децата минават през какви ли не етапи, и това ще премине, щом детето е здраво и жизнено , тепърва си показват характер и изпитват мама докъде ще позволи, като имате още едно, едва ли ще се стресираш от подобни моменти, просто няма да имаш нито време, нито сили да се вживяваш толкова. Е, не че съм веща в това отношение нали и ние сме си само с едно гардже, но нека споделят и мамите с по две  Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 07:41 от denniva

# 126
Добро утро!

denniva, като й купих това шише на Дани, й скрих другото с биберона. Отне й малко време докато се научи как да пие от него, но свикна с него  Peace. Сега на мен проблем ми е биберон залагалката й-постоянно я търси. Аз през деня й я крия и не й я давам, но наобяд и вечер задължително трябва да заспи с нея. Ако не й я дам, започва да реве истерично  ooooh!. Като е без залагалка през деня, се е научила да си смуче палеца  ooooh!. Дали да не изчакам още малко /поне да й изникнат зъбите/ и тогава да я откажа от него?   Thinking newsm78

# 127
Здравейте, нещо ме мързи напоследък да пиша , но ви чета редовно. Wink
Включвам се за анкетата с отговори:
1. Как пият мляко/вода децата ви? - мляко не пие в чист вид, още в 11-стия месец ми отказа. Млякото си го получава в яденето/ купувам и на Нестле 1+ адаптирана смес и  и готвя с нея. Слагам и го кашите и навсякъде , където може и се изисква мляко, за да не си губи приема на такова. Вода пие още от преходна чаша, опитва се от обикновенна , но много улива и нещо нямам нерви напоследък да я оставям да се самообразова /скоро ще се поправя, но не сега/. Wink
Чашата е нещо такова :
Пие също и от тези преходните шишета със силиконов накрайник на Нуби, Бертони/има по едно от вид/. Сега и търся със сламка да опита и така. Laughing

2.Как си храните децата и долу -горе колко време ви отнема- на столче за хранене или в движение, докато играе? - Храни се в столчето. Докато яде разглежда книжки или си говорим разни неща. Повечето аз говоря естествено , но тя участва живо с китайският си акцент, мучене и мимики. Laughing Храненето е не повече от 15-20минути.

3. Остава ли време да си четете някаква литература (вкл. и такава за възпитанието на децата) и да си ошетате добре къщата, ако нямате помощ от никой друг, освен от мъжете като се приберат от работа? - Остава ми, ако реша за това да използвам свободното си време, но общо взето време се намира. Между грижите за Йоана и уроците на баткото, остава, както е писала Мимето, всичко е въпрос на организация. Не че и мен понякога не ме мързи... Laughing
За чистенето: вече имам бонус ... това ми е файдата за сега от престоя ми тук. А именно имам чистачка, която идва 2 пъти в седмицата и това поне отпадна. Mr. Green Иначе доскоро аз си оправях навсякъде и всичко. Сега само готвенето ми остана и така е малко по -лесно. Laughing

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 10:45 от Fortune

# 128
Здравейте мами  Hug
denniva - добре дошла отново.   bouquet

Миме - вече са я продали пързалката  Sad

1. Как пият мляко/вода децата ви: - Ива никога не е пила от шеше с биберон, пие си от от най-обикновена чаша, а когата сме навън и нямаме чаша пие и от обикновена бутилка  Simple Smile

2.Как си храните децата и долу -горе колко време ви отнема - ами аз изгубих коланите на стола и не мога да я оставям там. Трябва да купувам нови. Или я храня в мен или в движение, ама много се цапаме, всичко е пълна кочина по масата и по пода. Завреме  -от 10 до20 минути.
3. Остава ли време да си четете някаква литература (вкл. и такава за възпитанието на децата) и да си ошетате добре къщата, ако нямате помощ от никой друг, За литература - намирам малко време, както и за интернет , филмчета , физически упражнения, мързелуване, ама за шетане нещо не намирам време  Mr. Green Хич не обичам да пера, чистя и готвя, така че е нормално. Дори и сама да съм си вкъщи пак не се утрепвам да работя - просто не ми е приоритет. Ето вчера изчистих нашата стая най-накрая, защото вече нищо не можех да си намеря. Освен това готвя през ден,просто правя повече ядене  Rolling Eyes

# 129
  • София
Мише, и аз така, не си падам много по слугинажа. Когато мога да си спестя нещо не го правя  Mr. Green Пък и в последно време обичам да ми е творчески разхвърляно  Joy Ето вчера и днес е страшно времето, ега не се забия да оправям оправям къщата  Whistling

# 130
  • София
Здравейте!
Да ви кажа новините около мен. Днес сутринта се пресягам през масата да взема мишката и нещо в прасеца ми каза хруп и лелее какво болка не мога да стъпя на крака си. Какво направих не знам, но цял ден крака ужасно ме боли и се чудя как ще тичам след Кати (днес я оставихме при баба й), ужас някакъв.
Мимето чакай да ти кажа как днес ме ядосаха твоите хора от Пикадили. Отиваме да пазаруваме и на входа ни казват, че има промоция на Памперс премиум кеър и има томбола с награди (говорещото кученце на фишър прайс и шапка с шалче) викам чудесно ще си купуваме памперси. Отивам на щанда и търся 6 номер няма били до 5-ти добре ще купим 5-ти, но в момента на щанда няма и 5-ти, мацката казва: "казала съм всеки момент ще заредят", викам си добре ще напазаруваме и ще се върнем да си вземем, мотаме се повече от 40-50 мин. връщаме се няма памперси и мацката дето ги презентира изчезнала (в почивка). Въртя се аз и се оглеждам, питам разни продавачки кой зарежда щанда твърдо решена, че ще си купуваме памперси, накрая вече много изнервена защото всичко бяхме напазарували и чакаме само памперсите, а то "взор от нийде се не види", излизам аз коцукайки отвън да питам "момичето с кучето" към кого да се обърна, казва ми към тези със зелените дрехи, влизам пак и пак почвам да куцукам ту към едни ту  към други "зелени" и всеки ме препраща при други, накрая се тръшнах и застанах на буквичката "Ф" и ми доведоха тази която зарежда щанда която най-невинно ми обяснява, че била в почивка и през това време никой не я замествал, но като ме видя толкова подострена бързо вече дотърча с памперсите. Но все пак си спечелихме шапка с шалче, много са готини белички мекички супер са и са точно за нашата възраст. Който иска да отива да си купи памперси и кърпички и да тегли билетчето от томболата. Така сега след като ги наклюкарих поне да им направя и малко реклама  Mr. Green
Дългичко стана, но трябваше да кажа новините.

# 131
Здравейте,

Калина пие от чаша с накрайник. Може и от обикновена чаша, но много бавно и рядко имам търпение да й подадвам.
Храни се около 15 мин., ако всичко е наред, т.е. гладна е, не й се спи и яденето й харесва. Иначе - мъка. Винаги е на столчето, освен ако не хапва просто плод или някаква друга дреболийка.
За книжка винаги намирам време, домакинстването не ми е приоритет, ама хич. Чистим основно веднъж седмично - ударно с мъжа ми. И през седмицата само оправяме дреболии, една по една. Не готвя, освен, ако не ми е дошла музата.

Цветен, някой мускул да не си разстегнала. newsm78 Ако продължава да те боли, може би е добре да те погледне лекар.
Маймун, не знам за опашката. Да не си се натъртила някъде без да помниш?

# 132
  • София
Цветен, отиваш на касите и заставаш на Ф  Mr. Green Там моята колежка има телефон и тая я викат от почивка да ти донесе. А до кога ли е тази промоция, че те се правят обикновенно през уикендите и през делничните дни няма?

# 133
Сиси  Hug и ние се кърмим доста интензивно. Показала си страхотни неща, даже не знаех, че може от картон да се направят детски мебели и то толкова сладки.

Деннива, браво на Алекс за постиженията. За въпросите:

Вода пие от чаша с вградена мека сламка, шише с биберон никога не е ползвала, предната й чаша беше сипи кап (като тази показана от Фортчън-ката), може да пие и от обикновенна чаша  Peace.

Ако аз я храня е ужас, но баба й добре се справя. Сега работя на половин работен ден и ме няма за закуската и обяда, аз предимно кърмя  Simple Smile.

Време имам, но го ползвам за себе си, да седна на компа, да отида до Мола. Домакинската работа хич не ми се отдава, чистим през уикенда всички заедно, не готвя - свекърва ми е отговорник - тенджера, аз да направя някоя салата най-много. Като си тръгне пак ще почна да се чудя какво да правя  Crazy.

Драга и аз стискам палци да сте успели този месец  Peace.

Шора- Мишора, сигурно е период, решението за второ дете е много отговорно, но съм сигурна, че след като имате желание ще направите и най-доброто за тях  Peace.

Цветен, поне сте спечелили от томболата  Laughing.

# 134

Не готвя, освен, ако не ми е дошла музата.

Джил,добре де, а като порасне Калина, какво ще хапва? Имам предвид след като израсне периода на кухнята, пак ли няма да готвиш? Вие навън ли винаги хапвате, само на салати ли карате?!? Питам от чисто любопитство без умисъл за упрек. Peace Всъщност винаги ми е било чудно , когато някой ми каже, че не готви , в крайна сметка дори и навън да ядеш и това омръзва, а моята половинка на салати или леки полуфабрикати не може да деяни. Tired
 Та затова питам ей така да почерпя инфо , пък знае ли човек може и да науча нещо , което да ми улесни живота. Laughing Защото аз готвя по задължение, заради децата , хич и не го обичам това упражнение. Tired Обичам само да правя десерти  с удоволствие. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт