Юлски деца-Тема 39

• 27 742
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Хей, здравейте! Да ви разкажа днес как ме събудиха: таткото ме вика (по принцип сутрин той става и ги облича,а аз се включвам като излязат с малкия батко за ДГ)- "Мамо, мамо, ела да видш сина ти какво е направил!". Усещам тревога в гласа му и скачам да видя какво става. И какво да видя- малкият батко намерил едни малки шишенца с душ- гел, които ползвам за кратки пътувания, отворил ги и направил прически на себе си и на бръмбарите.  Mr. Green И ми вика:"Рокендрол, мамо!"   superuu  superuu  Е, как да му се скарам на детето.  Laughing Измихме главите и така. Само му обясних, че това се прави с гел за коса. Сега явно ще трябва да търся детски такъв. Wink

Драга, като тръгна към парка ще ти звънна да ви проверя дали сте още там. 12ч. хич не ми е удобно, че ядат към 12,30 и после спят. Освен това аз на слончето сама няма как да се справя, та ще изчакам татко да си дойде и да се наспят. Ние така или иначе така правим всеки ден и отивам в в Борисовата. Hug

1. Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба- вече сме на ДК, так че прясно мляко ядем, риба въведох около 1г или малко по- късно. Другите-не.
2. Слагате ли вече възглавница?- не
3. Махнахте ли вече биберона и как?- не са ползвали
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?   Mr. Green Минахте ли на обиновен прах за пране, слагате ли омекотител?- всичко се глади, но не го правя аз. Whistling Пера с Персил сензитив и ползвам омекотител Ленор сензитив.

Зъби мием с четка и Ненедент от няколко месеца.

# 511
  • София
Здравейте мами,
Приятно изкарване на срещата - ние ще пропуснем, че и двете сме сополиви.
По анкетата:

1. Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба? -  Прясно мляко съм давала броени пъти, в крем супи. Берите никакви не съм давала, освен боровинки. Цитруси още не е опитвала, изчаквам да започната да продават по-хубави и сочни. Мед, също не съм давала, знам, че е след 2 годинки, но може би зимата ще й дам малко в чайче. Риба е яла само хек на супички и плакия и много и харесва. За сметка на това не обича никакво друго месо.  Sad
2. Слагате ли вече възглавница? - Има една малко възглавничка, с която се завива, сигурно не и е удобна, така, че сте купуваме нова.
3. Махнахте ли вече биберона и как? - За съжаление, не. Вечер като заспива си го търси.
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?  Mr. Green . Минахте ли на обикновен прах за пране, слагате ли омекотител? - Всичко гладя, въпреки, че мразя (само чорапи не гладя Joy) Много по-добре се чувствам в изгладени дрехи и бельо. Илиян ми помага с гладенето, когато си е вкъщи. Гладя всеки ден по една пералня.  Simple Smile Пера дрешките й със Сано течен или Persil Baby течен, редувам ги. Омекотител все още не използвам.
5. Зъбките и мия, от както имаше два. В началото само хапеше четката, но вече се справя чудесно. Научих я като заставах срещу нея и си миех зъбките, а тя ме имитираше. Вече не е нужно да ме гледа и движи сравнително правилно четката.  Heart Eyes Мием зъбки сутрин и вечер. Само като и кажа, "Хайде да мием зъбките" и хуква с всички сили и най-широката си усмивка към банята.  Joy
Сафо, важното е, че Мишето е добре! Няма как да ги опазим от всичко, за съжаление! Hug Hug Hug
Мила, опасен е баткото!!!!! Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 512
  • София
И при нас не се получава с четката. Ние сме с електрически и явно се чуди каква е тая дето не бръмчи.
Късно видях за срещата  Close

# 513
Хихихи, Моника отиде към тази градинка, така че е на среща, ама без мене Wink
1. Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба? -прясно мляко съм давала само няколко пъти като съставка на нещо, няма реакция, така че мисля да почна да давам вече, ама още се мотам; риба отдавна яде; мед не съм давала, нито ядки, но тях, защото ще се задави, не за друго.
2. Слагате ли вече възглавница? - абе не, но мисля. Но матракът е леко повдигнат.
3. Махнахте ли вече биберона и как? - Мисля да се опитам да го пробутам аз заспиване, досега никога не е ползвала, ама да си чеше зъбите. Но баща и ми се скара, че тепърва ще уча детето на биберон, та така.
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка? - нали ви цитирах какво не прави Пеги Бънди?  Joy
Мила Joy

# 514
  • София
Мацко, Драга надявам се да сте пратили поздрави на слона от мен.... Сестрата от градината ме "попари"  към 10 - 10.30, като каза, че на Ками и е лошо..... на обяд вече вдигна Т  Sad

# 515
Дзак!
Лилчо, не разбирам наистина какъв човек трябва да си да крадеш от детски дом.  Close
Да се оплача, майка ми научила Изабел да яде солети. Голямо постижение. Чудя се аз как така се самозахрани детето онзи ден от масата от на баща й солетите, а то някой го бил научииил. Crossing Arms Викам гледай сега и шоколад да я научиш толкова рано и направооооооо... Не разбирам защо е толкова важно за хората детето да яде солети? Това някаква всепризната детска кухня ли е? В деня в който си похапна солетки влязохме в един магазин и продавачката попита дали яде солети и я почерпи и ние отговаряме - ами яде ... от днес... Горката остана като гръмната - "Ами защо досега не е яла?" Като че ли е велико престъпление....

# 516
  • София
Ем, добре дошла в отбора  Hug Кажи и поне онези кръглите оризови стиропорчета да и дава, аз вече заредих шкафовете. При нас не можеш да седнеш на масата, защото София започва да реве, ако не и дадеш поне хляб. Да, ама после няма да яде като и дойде времето. Ние сме си 4 възрастни и всеки си има режим, не можем с нея да се съобразяваме. Аз бях на детоксикация и днес се захранвам, майка ми яде нон стоп, а баба ми си е на неин си режим. Баща и поне е лесен, вечерят заедно. Къде ще ги задължавам всички с детето да се съобразяват. Та сега сме елиминирали даването от бабите, но самото дете си иска.

# 517
  • София
При нас за да бъде купона пълен - нашия татко мерил Т на Ками и звъни да даде отчет - 39.7  ooooh! Ееее, след като вдигнах на крак педито се оказа, че Т е 39,2.  К`во да ви кажа 1/2 градус повече или по-малко - голяма работа ....... Резултата е вирусна ангина, да очаквам рязко вдигане на висока Т. Така до сряда, коато ще се реши дали да пие антибиотик или ще се размине. Пратих я при баба й, да се опитаме да предпазим Тони.
Мила, много хубаво се е справил малкия батко  Hug. И яз не бих се скарала. 
Пожелайте ми безтемпературна нощ.

# 518
Здравейте  Hug
 Да се отчета и аз по анкетата:
1. Нашият педиатър все ми говори, че трябва да почвам да му давам прясно мляко-тук препоръчват след годинката. Аз го включвам понякога в кремчета и грис като му правя, но соновно си давам АМ и кисело мляко. Цитруси давам от скоро-портокал, мандарина, грейпфрута и кивито не ги хареса. Понякога, като се сетя, му слагам в сутрешната закуска малко смлени орехи. мед не давам, риба давам от около годинката.
2. Алекс не заичта възглавницата, постоянно се върти в леглото и спи във всякакви различни пози, най-вече по корем.
Биберона го махнах, като навърши 9 месеца, но той ппонякога суче биберона на шишето с водата, може да откара дълго така, ако не му го махна.
3.Откак се ожених, не гладя нищо,  Embarassed мъжът ми е поел и тази функция и то при нужда. Сушилня сме ползвали до 9-ия месец, после, поради обстоятелства с пътуване- не сме, вече и сега не ползваме- предпочитам да ги метна от пералнята- така поне и не са намачкани много. Все още пера с детски течен перилен препарат, докато го свърша, че ни е много, иначе съм пускала и негови дрехи с нашия прах-ползвам тайд.Омекотител не ползвам- едно, че не може да се изплакнат хубаво дрехите поради специфичните функции на омекотителя, и второ- не искам да ползвам ненужни миризми и химии за неговите дрехи, също може да предизвикат алергични кожни реакции при по-чувствителни кожи. За нас- ползвам от кърпичките.
4. Когато не си стисне устичката, гелдам да му създам навици за миене на зъби, но това е силно казано.

Аманитка, и на  мен ще ми е интересна тази работа с приучаването на мъжете ни, дано бързо се справим Simple Smile
Сафо, миличка, представям си какво си изпитала, добре, че нищо му няма на детето. За съжаление, не можем да ги опазим от всичко., а ти си действала бързо и отговорно  Hug
Миласара, почна сееее...., ще ги красим децата, няма как  Heart Eyes
Маймунче, все забравям да ти благодаря за полезната информация, която ми прати   bouquet по повод номерата и всичко останало, аз нали чета оттук-оттам и пиша само по спомени, така че все пропускам по нещо. По повод рибата- препоръчвали са ми от щанда за замразена риба има и едни рибни кюфтета от сыомга, още не сем ги опитвали, но казват, че децата много ги обичали, така , че може да предложиш и това на Стейси. Интересно ми е мнението на вашия педиатър за прясното мляко- какво ви казва затова- откода да се почне, а за киселото какво му е мнението. Питам, защото не ми допада мнението на нашия за прясното, че да видя и други американски доктори какво съветват.
Миме-то, явно ще си сменяте у вас четките, докато детето се научи  Mr. Green

Честити празници- рождени дни и имени на всички, които съм пропуснала да поздравя!   bouquet

Сетих се и аз за едно въпросче- давате ли вече свинско месо, под каква форма, ако- да, а ако все още не давате, откога смятате да го почвате? Аз не съм нещо привърженик на свинското за деца на тая възраст, но иначе си го хапвам с удоволствие  Laughing

# 519
Аз преди 2 часа се вкарах в 1 ужасен филм  ooooh!-мръднах до тоалетната и през това време Йоан и Даниела се заключиха в хола.......Ужас от всякъде  ooooh!. Звъннах на пожар на мъжа ми и той за секунди се прибра. Докато давахме наставления на Йоан как да отключи, дойдоха нашите. Баща ми наизвади разни инструменти, готов да разбива бравага /вратата нямаше как да блъснем, защото е стъклена/. Добре, че комшийката до нас ни чу и ни се притече на помощ, като тръгна по етажите да търси същия ключ, за да отключим отвън. Е, намери, отключихме и.....децата ревнаха, а ние с мъжа ми си ги гушнахме....

И Йоан, и Даниела обожават солети и аз им давам. Единствено съм против царевините пръчици и чипса и не копувам такива неща  Peace

# 520
Чочи, какви ли не изненади могат да ни предложат малчуганите, добре, че сте намерили същия ключ  Hug Миличките, как ли са се уплашили  Hug

# 521
denniva, верно, че доста се бяха уплашили, защото доста време ги успокоявахме-най-вече Йоан /той е най-големия женчо вкъщи  Wink/, но Слава Богу, забравиха вече случката  Rolling Eyes.

# 522
Здравейте!

Попаднах на информация за това събитие, което изглежда, че ще бъде много интересно и занимателно за децата. Според организаторите се предвиждат много интересни занимателни игри, както и лекции за родителите.

Коледен пазар в Националния природонаучен музей
11—31 декември

На 11-ти декември Националният природонаучен музей ще отвори врати за първия си ‘Коледен пазар в музея’.

Учените от музея ще ви срещнат ‘очи в очи’ с обектите на своите изследвания, ще разкрият тайните на водата, на изчезналите животни, на чудния свят в пещерите и на животните-нашественици. Ако искате да научите трикове за фотографиране в природата или да се срещнете с животни-актьори, да надникнете в ‘кухнята’ на пра-пра-пра-баба си или да разберете кои са неподозираните ви съседи, заповядайте в музея и станете откривател.

В програмата са включени повече от 20 лекции на разнообразна тематика, които ще бъдат представени от учени-зоолози и представители на природозащитни организации. Лекциите са предназначени както за деца, така и за възрастни. За децата ще бъдат организирани разнообразни занимания и игри, свързани с опознаването на биологичното разнообразие и неговото опазване.

Откриването е в събота в 11 часа с празника ‘Ден на майката земя’, който всяка година честват членовете и привържениците на Slow Food — организация, която подкрепя местните традиции и култура, свързани със селското стопанство и храните.

Подаръци, дегустации и забавления ще има за всеки. Ще можете да закупите екологични детски играчки, книги, сувенири и биопродукти.

Вход за възрастни: 4 лв., деца до 6 г. — 1 лв, ученици, студенти и пенсионери — 2 лв.

Тук: http://www.nmnhs.com/index_bg.php,можете да видите и пълна програма на образователните дейности.

# 523
  • USA
Чочи, ужас, добре, че не се е налагало да разбивате бравата.
Куко, дано бързо се оправи Ками Hug!
Миласара, голям майтап с вашия батко, поне не ви е скучно Laughing!
Лилчо, зъбките може и само с вода да се мият за в момента!
Деннива, мерси за кюфтенцата, ще ги пробваме! Нашата педиатърка също е споменавала, че може кисело и прясно мляко да се дава, но аз я кърмя все още и не се е налагало прясно. Кисело давам от 11 месеца. Свинското го въведох преди около месец-два, купих кайма. Стейси не иска да яде месото на парченца или поне не й харесва много, много и все търся ако има смляно. Пилешко обаче няма, аз го меля на блендера, но започна да намирисва (блендера) и най-много да го изгоря. Следващия път ще помоля момчето да ми го смели, дано да се съгласи.
Цветен прашец, от менюто се прави това с алармата, само че дисплея като ти е развален, ще е по-трудно.

Момичета, сега захладня и кожата на децата стана по-суха, мажете ли с нещо след баня? Аз намерих едно бебешко българско органично олио и вчера намазах и себе си и Стейси, кожата става супер мека и не стои мазно, много е хубаво Heart Eyes. Малко мирише на роза, но не е зле.

Да ви се оплача, Стейси се буди вече няколко нощи, реве и не иска да заспи сама Tired. Отивам, след 10-15 мин. заспива понякога, понякога не може и така не съм спала и аз. Това стана от вечерта, в която преместихме мебелите в нейната стая и се чудя дали това е причината или е някаква случайност newsm78. Никак не ми се иска пак да правя разместване, защото сега е супер, хем е по-подредено, кошарата е на правилното място, абе 100 пъти е по-добре, но това нейното будене и незаспиване по няколко пъти на вечер ме тормози ooooh! Tired.

# 524
  • Canada
Маймунче, честно казано не ми се вярва да е от мебелите... Предполагам че са я почнали зъбки.
Чочиии, верно в страшен филм сте се вкарали... ooooh! Важното е че всичко е свършило добре, а на децата ще им е за урок... Naughty
Аз като гледам май ние доста изоствамае със зъбите, ама и с каката бяхме така... Надявам се скоро да си създадем и ние този навик... Blush Ама при нас Нико си ляга доста рано и в общи линии го слагаме да ляга между другото, в смисъл докато вечеряме или нещо друго.. Абе ужасни родители сме май - детето искаше да махне памперс през лятото - нас ни домързя, сега сигурно иска да си мие зъбите - ама нас пак ни мързи... Sick

Общи условия

Активация на акаунт