Юлски деца-Тема 39

• 27 600
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Куку, права си за всичко. Аз преди години не мислех чак какво значение имат децата от предишни бракове. Сега обаче ми е ясно, и макар при нас да е едно, оказва си влияние. Не ми се мисли за две как е  Rolling Eyes. Колкото и да е загрижен човек в крайна сметка гледаш повече за твоето собствено, не е лесно. Освен финансово другите деца искат и лично време и внимание, то са празници, Нови години, Великдени, рождени дни  ooooh! За другия живот ще знам  Laughing
Ааа, и аз веднъж чух, че блуза носена макар и един час повече не обличал, и питай ме за колко месеца спрях да пера и гладя  Mr. Green

# 166
Прави сте, че не е лесно, когато човек има деца от предишен брак. Но има доста мъже, които се поотпускат, когато по-големите деца вече създадат техни семейства. Познавам двама такива, които гледат малко детенце заедно с внучето си Simple Smile

Да ви кажа преди малко как тичах за фотоапарата и за дрешки. Малката и аз излизаме на двора, небето е супер мрачно и сиво, изведнъж се появява ярък лъч слънце и тревата стана като златна. Просто невероятни цветове.  Simple Smile Ама Ива беше по пижамата навън и бързо трябваше да я облека. Важното е ,че успях да хвана момента  Simple Smile От 10 снимки 2 са страхотни.

# 167
  • София
Куку, права си за всичко. Аз преди години не мислех чак какво значение имат децата от предишни бракове. Сега обаче ми е ясно, и макар при нас да е едно, оказва си влияние. Не ми се мисли за две как е  Rolling Eyes. Колкото и да е загрижен човек в крайна сметка гледаш повече за твоето собствено, не е лесно. Освен финансово другите деца искат и лично време и внимание, то са празници, Нови години, Великдени, рождени дни  ooooh! За другия живот ще знам  Laughing
Ааа, и аз веднъж чух, че блуза носена макар и един час повече не обличал, и питай ме за колко месеца спрях да пера и гладя  Mr. Green

На теб поне не ти е постоянно вкъщи, не че пак не е натоварващо, но ако ти се налага да отглеждаш и чуждото заедно с твоето?
Не знам как много публични личности се справят с по няколко брака и съответно децата от тях. Или не се впрягат толкова, или парите са разрешението, или проблемите си ги има така или иначе. Както се казва: "Моето и твоето бият нашето". Laughing

Скоро прочетох, че и на Веско Мариноглу новата жена била с 2 деца...аз мислех, че е едно.

О, и аз слушах как мъжа ми пускал пералнята и няколко пъти му показах, че просторът е пълен САМО с негови дрехи и общи неща. Не че аз не се пера, но моите заемат доста по-малко площ, понякога се пера на ръка. А за гладенето съм категорично против - ако мога да го избегна, го правя с удоволствие

# 168
Да се от4етем от в4ера6ната консултациа 10кг и 300грама и 80см май за висо4ината не съм сигурна за6тото пак забравих.Биха ни 4тирите ваксинки и каза да му даваме ве4е да се пробва да яде сам с лъжицата и с вили4ка да му вземем много се у4удих но днес му дадох сами4ък да хапва и си топва6е лъжи4ката доста добре в манжи4ката  Laughing доста бързо схвана.
 Mishe333 не си единствена аз моя не иска да 4уе за второ на този етап и като питам за след 2 3 години и само казва може което зву4и някак доста по клоня6то към не
maimun77 браво на Стейси нека опитва моми4ето един път като е видяла 4е не е вкусно сигурно няма да се повтори
Ина4е Денис се скъса да реве не толкова заради ваксините а след операцията има пани4ески страх от доктори само като и види престилките и се захласва да реве дори кантара не можа да ни хване за6тото мн хлипа6е да от 10тия път с триста зор да го успокоим успя да го от4ете  Grinning

# 169
Роси, много неприятно, освен да го засечеш, че нямаш вина за това, че има още две преди това и защо трябва ти да губиш от това, но някак си незнам дали ще има ефект. Ако няма финансова възможност, да работи повече Crossing Arms.
Миме и аз така не съм се замисляла. Имах едно гадже, на младини посбъркали, бяха разведени от години и си мислех, какво от това. След години пак имаше малък интерес, оказа се, че пак посбъркал от втора Laughing. Пак си мислех голям праз, сега обаче и аз имам дете и се радвам, че не посбърка и с мен, направо леко си се разминах Joy, финансова отговорност и ангажимент са си, няма две мнения по въпроса.
Маймунче, голямо миене и чистене е паднало после.
Бъфи, чудесна новина, леко бременеене.
Куко, а най- дразнещото е, че на майка си яде 4 дни една леща. Аз тогава побеснях и се заядох от на мама може, моето не може #Cussing out. Но то на мама винаги е различно #Cussing out.
В тази връзка, Роси, защо не ядете вчерашно, Ангел не можа да ми обясни смислено какви са му доводите?

# 170
И моя мъж не яде в4ера6но и той нне може да обясни ду6и го да се не е развалило и е такива и винаги си намира оправдание но няма да го яде хубавото е 4е когато не иска да яде в4ера6ното не ме кара да готя ново  Mr. Green ако не съм наготвила или си прави не6то набързо или повъ4ва не6то или къпе той детето а аз готвя не6то набързо

# 171
Миме, купих тази пързалка, която пусна от продавалника. Днес я взех и уж я гледах и се оказа, че има две пукнатини и много си се ядосах, че не гледах хубаво. Както и да е, ще ми е обица на ухото, но Андреа така й се радва, като обезумяла се спуска, става и тича обратно, вече се задъхва и е потна като прасенце Joy. Аз също мислех, че ще има сега да я катеря и пускам, но това беше два пъти и сега сама обикаля, омръзна й и почна да си хвърля топката по пързалката и да си я гони Laughing. ? Голямо забавление се оказа, сега всички се надяваме, че днес поне ще си легне по- рано Laughing.

# 172
  • София
Драга, и аз си мислех за пързалка, но като знам как пластмасата лесно се чупи, не знам как и едно дете издържа. Абе нали Анди е щастлива, дано пукнатините издържат.
Моят пряк началник е 3 пъти женен, с по 1 дете от всеки брак. Моя близка колежка и тя успя да се бракува 3 пъти, ама само от последния има дете. И даже се гордее, че имало кой да я поиска 3 пъти. Особено вторият какъв цирк беше...

Аз съм абсолютно наясно, че прясно сготвено е по-вкусно, и аз го усещам. Има неща, които не обичам много и не ги готвя, но ако мама ги е направила, ям по веднъж. Например картофите определено стават по-зле като се позастоят, оризът също. Да не говорим, че претоплянето на ядене не е много полезно. Между другото, познавам доста мъже, които твърдят, че претопленото си личи. Аз като добро прасе явно нямам чак такива изтънчени вкусови рецептори.
Да, обаче... аз не съм готвачка и никога няма да бъда. Обичам да готвя, но когато си преценя. По-добре по-рядко, но с желание, отколкото всеки ден под девиза "Забъркала съм на прасето, яж и ти". Което изобщо не значи, че човек трябва да кара предимно на сухоежбина и полуфабрикати. Затова българите сме зле с храносмилането и физическата форма.

# 173
Mishe333 не си единствена аз моя не иска да 4уе за второ на този етап и като питам за след 2 3 години и само казва може което зву4и някак доста по клоня6то към не
bobito89 - това не е за мен, а за Роси,  за мое щастие мъжът ми много обича деца и няма нищо  против да имаме още едно в бъдеще.
Julsko bebe - пързалката аз щях да я взимам, но ти си била по-бърза. На теб се е паднал късмета  Wink Важното е, че на Андреа й харесва.
Куко, а най- дразнещото е, че на майка си яде 4 дни една леща. Аз тогава побеснях и се заядох от на мама може, моето не може #Cussing out. Но то на мама винаги е различно #Cussing out.
Аз бих я изхвърлила на втория ден, щях да кажа, че се е развалила  Mr. Green Тоест не на боклука, а на кучетата  Mr. Green Или случаят е бил, че не ви е дала за вкъщи за горкото синче,че ще стои гладно или ще яде от буламачите на снахата,а той е бил на гости. Ами помисли за него де - как ще откаже на мама? То от твоята свекърва всичко може да се очаква, затова си помислих да би да ви  е дала  една тенджера.  Малко черен хумор, знам,че понасяш  Wink

Аз сега ще сменя снимката на Ивето за колажа, че хич не съобразих, че ще е зимен, пък тя да се перчи с роза  Embarassed

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 20:53 от Mishe333

# 174
  • USA
Юлско бебе, честита пързалка на Андреа, ама на обявата не пишеше ли newsm78, че е в перфектно състояние, понеже аз я отворих и това ми се видя?
Сега ме карате много да се замисля за пързалка, обаче ние наистина нямаме никакво място. Тук на площадката има две пързалки, обаче като спускам Стейси много се наелектризира и ме удря ток, ужасно е и естествено не я ползваме. Така ли е и с тези?

# 175
  • Кърджали
Привет!
Пак се бях позагубила, обаче изведнъж останах без компютър.Мина през ремонт и сега ето го пред мен - чисто празен.Няма музика, няма филми, няма текстове разни, и най - важното няма снимки. Точно ден преди да се развали си ги бях архивирала и щях да ги преместя в картата на телефона, ама на - каръщина. Сега останах без снимките на Кати от последните три месеца, дано снимките от рождения ден и морето съм  ги записала някъде, че иначе публично ще се самолинчувам.От първите 12 месеца поне са на дискове.Другите снимки ще ги прежаля. За музика и филми не ми се мисли, този интернет на МТЕЛ е ужасна работа, едвам ми отваря сайтове, не мога и да си помисля за сваляне.
Кати е добре иначе.Играе си, дивее си, тормози беззащитните котки.Все повече и схваща мозъка лудориите.
Междувременно почина свекър ми.
Гледам говорите за готвене.Откак съм на село, го нямам този дерт.Не ми се налага да готвя. Свекървата си прави това. Но пък иначе Красимир не ми е от претенциозните, яде всичко. Като се върнем пролетта в Кърджали, тогава ще си му готвя пак аз, но за мен това не е проблем.Дори на моменти си ми доставя удоволствие, нищо че съм пишман готвач.
Колаж казвате, а? Аз ако успея тия дни да хвана Кати да я щракна, ще кача снимка.Само дано не изпусна срока.
Тия дни вадих дрешките на Кати да ги прегледам, че се очаква ново бебе в родата, та ако майката има желание да и дам от дрешките на дребната. Честно казано, иска ми се и на мен второ дете, ама засега сме го отложили. Просто не виждам начин да се справим сега. Желание иначе имам бол.
Ох, не говорете за пързалки , де. Кати в Кърджали беше влюбена в тях.Май скоро ще хвърля едно око на продавалника, дано намеря за нея.

# 176
Тия два дни е разкошно времето тук и го използваме по предназначение  1swing и не съм чела.
На патерици, да честитя вчерашния имен ден на малки и големи- да са ни живи и здрави, весели, засмени   bouquet -аманитка, елиг,драга, мимето, кака Михаелка, племенницата на бубичка, сигурно изпускам някого... Hug
Чочи, при нас биберонът го отказахме към края на 9-ия месец- изведнъж. Така ми казаха. Алекс беше много свикнал с него, особено, когато заспиваше и горкото доста плака вечер за бибата- около 3 дена се сещаше. Най-критичното ми беше, когато излизахме по разходки и ставаше неспокоен- преди спасявах положението с биберона, после почнах да му давам някоя коричка хляб, бисквитка или шише с вода. Иначе, обръщаше се в количката, както е с колана и се хващаше за сенника и се изправяше  ooooh! . Да, ама момъкът с времето ме надхитри-усети се, че може да си смуче биберонът на шишето, дори и без да пие вода и почна да ме лъже-като виждах това, че не пие, а само го смуче и исках да му взема шишето, той го надигаше отново, все едно, че още пие вода Laughing . Но с времето полека го отказах от тоя навик, не че понякога не му го даваме, ама гледам толкова, доколкото да си изпие съдържанието. Ако малката си суче пръста, мисля, че по-добре е да й даваш биберона, така поне съм чувала. Но ако вече сте го отказали, не зная кое е по-добро в случая. И Алекс съм го хващала да си суче пръста, но рядко. А пък за шишето с накрайника- при нас не минава номерът да скрия с биберона и да му дам дуго-  с часове е стоял гладен сутрин и жаден, докато не му дам шише с биберон-блъска ми и ми отказва всякакви други  Rolling Eyes И отказва да пие от други шишета през деня-не че понякога не се опитва и се получава, но явно си е свикнал с биберона.
Цветен прашен, честито за придобивките и памперсите, явно си е заслужавало чакането  Heart Eyes
Грацийка, откъде я взехте тая чаша с вградена сламка, май не съм виждала тук, поне не съм обръщала внимание (само шишета със сламки със виждала и имаме такива).  Не се притеснявай за после, когато свекито си замине, и друг път си се справяла сама, неволята учи  Hug А не може ли някой от твоите родители да дойде, ако са пенсионери и им се идва?
Маймунче, съжалявам за неприятната ситуация около Стейси, но се случват и такива неща, не можем да ги опазим от всичко винаги, колкото и да се стараем. Само да са ни здрави!
Александра, моите съболезнования за свекър ти.  Hug Дано скоро и вие се оттърсите от лошите спомени покрай болестта му. За съжаление всеки от нас има някакъв край в живота си и смъртта е неминуема, дали по един или друг начин. Важното е да сме добри хора, докато сме живи и да оставим добри спомени у близките. А това със снимките е наистина много неприятно, дано поне си съхранила другите.

Виждам, че доста са се нагорещили дискусиите покрай темата за готвенето  Laughing Аз пък да се оплача, че моят мъж не ми прави никакви забележки- дали ще има наготвено или не, дали ще яде една манджа 3 дена, даже и не ме пита дали има готвено и дали има различно- може събота/неделя, когато е у дома изобщо да не яде по цял ден, ако не го попитам дали не е гладен. Никакви забележки от негова страна. По-скоро той ще наготви. То и така не било добре, ама си предпочитам тоя вариант, пред вариант баща ми-който даже си има часове на хранене, да не говорим, че трябва да има задължително сготвено  Naughty То и затова аз много не съм се развихрила с черпаците, иначе ми е удоволствое да готвя- от 15-16 -годишна си готвех у дома.

По тоя повод да попитам- пасирате ли, дори и по-наедро, още храната за децата си или просто готвите с надребно нарязани продукти? Понякога Аекс яде и непасирана, но трябва да са по-дребни нещата в яденето. Може-би в това има връзка и броят на зъбите-ние сме със 7 такива.
И аз съм се опитвала да му давам самостоятелно да се храни, но той почва да си играе с лъжицата и става едно мазане, затова съм се отказала на тоя етап. Поздравления за самостоятелно хапващите дечица и пожелания за по-малко мазило  Mr. Green Heart Eyes Приемам съвети за приучаване към самостоятелно хранене?!

# 177
  • София
Здравейте мамита!
Александра моите съболезнования. Мъжа ти как го понася? Сега вече няма ли да се прибирате в Кърджали?
Бъфи честито, ти така неангажиращо я каза тази добра новина, че чак се зачудих дали правилно съм разбрала, че си бременна. Моята количка е комбинирана и все още си ползвам летния кош (а и вече е доста амортизирана, не знам дали изобщо ще устиска докато ни трябва, не става за следващо ползване), но пък имам кошче за кола което си е доста запазено на Чико е (имам и запазен зимен кош, но него пък няма да има върху какво да го сложиш), ако проявяваш интерес пиши ми на лични ще ти дам повече подробности. Но тук толкова мами си смениха количките по няколко пъти и си купиха и по 2 и повече, че най-вероятно ще получиш някоя много по-добра комбинирана оферта  Grinning и няма да опреш до моето кошче за кола.
Денива направо благородно ти завиждам за мъжа, ако му дадеш да яде яде, ако не му дадеш не яде и не мрънка, после пък каквото му дадеш това яде, не се сещам за по-перфектен вариант. А иначе за пасирането вече избягвам да го правя (малко или повече се променя вкуса на храната), а и те вече трябва да се приучват към дъвчене кой с повече кой с по-малко зъби време им е, просто накъсвам на по-ситни парченца и така давам.

# 178
  • USA
Бъфи, честито, страхотна новина!
Като стана въпрос за колички малко ме е яд за нашата новата, защото не е никак евтина, а я ползвахме 1 месец дали има.
Денива, къде го намери този мъж, хем не е капризен, хем не мрънка Laughing. Моя не харесва, но пък иска да има сготвено и най-важното-да изглежда добре, искал да е като в ресторант. Иначе пък си готви стига да има време. На Стейси не й пасирам нищо, но пък както казваш, режа всичко на ситно. Тя си има 8 зъбчета. Времето наистина е страхотно и стоим по-дълго от обикновено, че като знам после какъв студ ще е Tired.
Александра, моите съболезнования за свекъра ти!
Момичета, знам че някои от вас си подстригаха децата и искам да ви питам, по добре ли им е сега косичката, в смисъл такава перушинеста ли е? Преди бях много против това да се реже бебешка коса преди да има нужда, но момичето, с което излизам често тук, вече отряза косата на дъщеря си (8ми номер) и много ми хареса. Изглежда една по-плътна, по-здрава. Е, ние не можем да се мерим с нея, понеже тя си има повече от нас, нищо, че е само на 8 месеца, но някак си ми се иска да чуя и вашите мнения.

Запалихте ме за пързалка, та засега сменям кухнята с такава, но не съм казала на таткото и мисля, че няма да се съгласи, защото нямаме място. Та не е сигурно още. Харесах тази , понеже Стейси много обича да се навира под бюрото и там да стои, а тук има такова място.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 05:31 от maimun77

# 179

denniva, както ти писах, при Дани проблема с биберона е само вечер /през деня аз го крия и тя не се сеща за него/, но немога да я оставя да плаче вечер, защото спят в една стая с батко си. Йоан така го отказах-от раз. И за Даниела ще измисля нещо.
За шишето-като й го купех, Дани вече се беше отказала да пие АМ и го използвам само за вода  Peace

Общи условия

Активация на акаунт