Юлски деца-Тема 39

• 27 742
  • 744
  •   1
Отговори
# 480

1. Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба-прясно мляко давам, откакто навърши годинка. Давам го под всякакви формиягоди, цитруси и мед не съм давала и незнам кога ще й дам. Ядки си хапва от дъжд на вятър
2. Слагате ли вече възглавница?-откакто се е родила, Дани си спи на нейната бебешката възглявничка, която в последно време хич не я понася и все я намирам сутрин захвърлена нанякъде  Simple Smile
3. Махнахте ли вече биберона и как?-не съм го махнала и незнам дали ще го махна скоро. Може би ще изчакам да й изникнат поне още 5-6 зъба /сега имаме само 10  ooooh!/
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?. Минахте ли на обиновен прах за пране, слагате ли омекотител?-никога не съм гладила /освен нещо прекалено намачкано/. Никога не съм ползвала бебешки прах за пране и винаги слагам омекотител

# 481
Добро утро Grinning,

1. Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба?- прясно мляко не давам, под никаква форма и в никаква храна , която приготвям за Йоана. Готвя и с адаптираната смес , когато ястието го изисква. Хапва иначе кисело мляко с голяма охота , сирене/ във постните манджи и го намачкавам/ също в неограничени количества. Не съм привърженик на прясното мляко, ще и дам около 2 рата година да пробва и ако и хареса ще пие.
Ягоди не е яла също към 2-рата година ще дам, цитруси не е яла. От плодовете яде най-много - банан, ябълка,круша, грозде, диня и пъпеш/когато им беше сезона/... чудя се дали да не и дам да пробва киви, но май трябва без семките... newsm78  Някой давал ли е киви вече?
За ядки пък и дума не може да стане. С меда работа е същата. С една дума аз съм повече от предпазлива. Whistling

2. Слагате ли вече възглавница?- не, не спи на възглавница, не съм и слагала никога. За сега и не смятам да и предлагам този аксесоар. Тя спи на всички посоки и във всякакви пози, така че това ще и пречи излишно, тя  се върти из леглото докато спи.

3. Махнахте ли вече биберона и как?-
Не съм го махнала за жалост. Мислих да го махам, но сега и избиват кучешките и 4-те едновременно и тя е повече от нервна, даже сама го търси. Преди само с него заспиваше , а сега и през деня се сеща да си го иска. ooooh!

4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?. Минахте ли на обиновен прах за пране, слагате ли омекотител?- Гладих дрехите до 10-тия месец. Сега ги прибирам така и , ако нещо е много намачкано или материята му е такава преди обличане го гладя на място. Пера и с детски прах и детски омекотител, или с течен детски препарат за пране. Сменям ги от време на време.

Много съм задръстена , не го видях този колаж... нещо нета ми тези дни е скапан и нямах нерви да ровя назад. Ако някой не му е трудно да пусне едно линкче да го видя, м? Благодаря! Hug

Аманита... wellcome... както се казва. Grinning Добре еправ да го приучваш , когато сте навън, от практична гледна точка. В къщи може и на гърнето, даже така е по-лесно. Прав , поне при нас беше така ... опираш на  краката прав с гръб към теб,  леко го накланяш напред като с едното коляно леко го подпираш, за да се получи лека чупка и държиш инстумента на малкия мъж да пишка. Не е удачно да му я дърпаш/ виждала съм и такива действия/, защото се сецват като са прави и не пишкат. Просто държиш и чакаш... как го обясних. Crazy Дано си разбрала нещо. То не е кой знае какава философия, но е по-лесно да се покаже , отколкото опише. Но и другите мъжки мами ще ти обяснят, така че ще ти проясни, ако мен не си разбрала.  Laughing Hug Laughing

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 10:54 от Fortune

# 482
Да отговоря и аз - прясно мляко давам в десертите от ДК. Ягоди не съм, с рибата отново претърпяхме неуспех (2-3 пъпки от 2-3 лъжици), ядки - един път ни видя да ядем слънчоглед и не миряса докато не опита. Цитруси смятам скоро да въведа. Не съм се разбързала, защото нали казаха по тв, че са набъкани с много химии....Мед знам след 2-та год.
Слагам мъничка възглавничка.
Не мога да го махна тоя биберон и не мога
Оф това гладене. В къщи нямаме условия просто няма място за дъска, чат пат се дупя над спалнята, общо взето гладя преди да излезнем ако е много смачкано нещо. Всеки ден се въртят перални и не виждам как бих отделила по 1 час на ден да гладя всичко. Общо взето се получава, че таткото и щерката ходят изгладени, а мама - смачкана  Crossing Arms

Забравих за праха да пиша - още си пера с бебешкия - сано. Омекотител не ползвам.

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 10:52 от Emily_

# 483
  • София
Я колко дечица се оказаха неподстригани. Спокойно има време да ги подсригвате ще порастнат косичките никой няма да остане без.  Grinning Това за подстригването и сгъстяването аз скоро писах, че го смятам за абсолютен мит, мисля си, че всичко е ген. Ние се стрижем защото косата започва да й влиза в очите, а като й вържа кукуриго или й сложа фибичка ги маха и не мога напрекъснато да вървя след нея и да се занимавам и с това.
Маймун как така не ползваш алармата? Аз на моя не намерих такава опция да е без аларма и да работи и когато Кати е извън леглото. Сподели моля те може и аз да се възползвам в един момент.
Хайде на анкетата:
1. Нищо от изброените храни не давам, риба не давам защото не иска и да я погледне, цитрус съм давала да опита но още не съм го въвела напълно.
2. От скоро и аз започнах да ползвам възглавницата против задушаване на Чико, но тя спи предимно около нея.
3. Биберон не сме ползвали.
4. Гладя само от естетична гледна точка, само видимите дрехи както и на нас. Пера с детски прах за пране и омекотител ползвам по съъъъвсем мълко пак детски.

# 484
Здравейте дами  Hug

Вержи  Heart Eyes Благодаря за страхотния колаж, всики деца са ни прекрасни Simple Smile Друго си е слънчевото юлско детенце, нали  Wink Sunglasses

Включвам се и аз по анкетата

1.Прясно мляко давам ако има в яденето, може да пробвам вече и за пиене... По този повод - дава ли се специално прясно мляко (детско, ниско маслено, с ягодов или друг привкус ? ) Риба яде от лятото още. На морето ядеше в огромни количества за неговите размери - ватус и калкан. Сега похапва тази, която дадат от ДК. Ягоди е ял лятото, по малко...сега не давам, а и то хубави няма. Цитруси - портокал е ял и то отдавна, мандарини още не съм попаднала на хубави, ще дам. Кивито не му допадна.

2. Понякога иска възглавница, понякога спи без...както му е удобно на детето.

3. От биберона сам се отказа (както от всичко останало). Не знам как, просто спря да го смуче, а само си го наглася и държи с ръка в определни участаци, където очевидно го сърби венеца. Сега като заспива дръжи в едната ръка шишето с вода и пие, а в другата биберона. Така и не го лапа  Party Мисля си, че за всичко трябва сами децата да се отказват. Щом го правят- значи имат някаква нужда. Всичко се израства  Peace

4. Глади жената, която ми помага вкъщи. Ако зависише от мен - нямаше толкова да му обръщам внимание, освен на дрехите, които изискват гладене от естестическа гледна точка.  Wink Омекотител и прах ползвам на Сано.

Среща няма ли да има..  Blush

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 11:05 от Mambina

# 485
Видях, видях... ВЕРЖ, страхотен колаж мацка!!! Поздравления! Hug  bouquet
Хубави са ни дечицата! Hug Peace

# 486
Привет!

Мамбина, тъкмо се възмутих, че някой от темата ти е откраднал ника. Даже влязох в профила ти да видя кой е  Simple Smile

Вержи, страхотен колаж!  Hug

Да ви разкажа как вчера Михаил ме докара до нервна криза. Напоследък все се катери - от столовете на масата, от шкафа за бутилки на барплота и въобще където успее да закрепи краката си. Та, вчера се покатери на стола и тъкмо се канеше да се качи на масата, но беше стъпал съвсем в края на стола. Аз тръгнах да го хвана, но преди да стигна до него, политна към пода с главата надолу. Столът беше точно до термоглавата на радиатора и падайки се удари на нея. Веднага го вдигнах, но вече имаше огромна колкото яйце цицина на челото, цялата синя. Уплаших се защото за пръв път виждам толкова бързо да посинява ударено място. Тук е мястото да благодаря на тези от вас, които бяха споменали, че ударено място се маже с олио - намазах го, той бързо се успокои, но мен много ме притесни големината и синината. Съседът ни е хирург, отидох до тях, той го прегледа и каза, че най-вероятно ще му посинее и окото, да слагам мокър студен компрес и да го наблюдавам в следващите 2 часа за повръщане и сънливост. Аз, обаче, го намазах още веднъж с олио, компрес не съм правила. След около два часа и половина на Мишо му се доспа и тъй като си беше добре до тогава го сложих да спи. Като стана цицината почти я нямаше, а синката беше с приемлив цвят, но зад едното ухо /от същата страна, от която е цицината/ имаше подутина колкото грахово зърно, беше червена и мека на пипане. Вече паникьосана, тръгнах пак към доктора, но в същото време мъжът ми се върна от работа и ме накара да се спра малко и да изчакам половин час. След 10-тина минути взе да избледнява червенината и да спада. На 20-тата минута нямаше нищо. Най-вероятно се е натиснал на нещо докато спи. И така вчерашният ми ден мина во ползе козметичната индустрия, направих поне 100 бели косъма...

По анкетата:

1. Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба? -  Прясно мляко съм давала много рядко - не умея да правя разните му там кремчета и единствено съм предлагала два-три пъти мляко с бисквитки, слагала съм и по малко в заливката на мусаката. Ягоди, малини и къпини не съм давала. Цитруси и смлени ядки давам редовно, риба не иска и да опита, а мед не съм предлагала въобще.

2. Слагате ли вече възглавница? - Не.

3. Махнахте ли вече биберона и как? - Да, преди две седмици. Бяхме на път и той си захвърли някъде биберона. Не успях да го намеря, купих нов вечерта, но него ден Мишо си заспиваше без да го търси и вечерта реших да не го давам, а да пробвам дали ще го търси. Не ме попита за него /друг път като легнеше казваше "Биби?"/. И така новата залъгалка си стои неотворена в шкафа. Имам чувството, че по някакъв начин улучихме момента, в който той сам си се раздели с залъгалката.

4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?  Mr. Green . Минахте ли на обиновен прах за пране, слагате ли омекотител? - Има, има... И аз продължавам да си гладя. И май не е само от естетична гледна точка щото гладя и пижами, и потници. За прахът - вече пера с Ариел, омекотител не слагам.

# 487

1. Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба Само берита не съм давала, но не съм и купувала.
2. Слагате ли вече възглавница? Не съм слагала, но ползва моята, тъй като спи при мен вечер  Rolling Eyes
3. Махнахте ли вече биберона и как? Биберона не съм махала, но няма и да е скоро. Успокоява се с него Rolling Eyes
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?  Mr. Green. Минахте ли на обикновен прах за пране, слагате ли омекотител? Гладя от естетична гледна точка, намачканите неща. По принцип пера нашите дрехи с Персил за чувствителна кожа, а него го дават и за бебета.

Аманита, първо детето се учи да пиша на гърне седнало. Но не пречи паралелно с това да го изпишваш прав.
Safo, много е неприятно това със синките. Но аз някак свикнах, мажа с олио и чакам да мине  Rolling Eyes Постоянно е покачен някъде, понякога както ходи и на равното се пльосва като талпа, брат му беше същия  ooooh!

# 488
Fortune ,киви давам със семките,но когато го обеля го измивам,че понякога остават частички от мъхчетата,беля го с белачка за картофи  Mr. Green

# 489
Здравейте момичета!
Гледам говорите за ягоди - аз днес опънах още 1 черен найлон за ягоди на двора и вече имаме 3 реда. Другата пролет очакваме голямото плюскане Grinning Така няма да се занимавам с плевене и поливане, само ще си късаме наготово.
Да отговоря и аз на въпросите:
1. Давате ли вече прясно мляко, берита ( ягоди и т.н), цитруси, ядки, мед, риба Давала съм портокали, лимони и риба. Прясно мляко мисля да давам поне след 3-4 месеца.
2. Слагате ли вече възглавница? Има възглавничка, но е доста тънка, спи на нея и без нея. Rolling Eyes
3. Махнахте ли вече биберона и как? За съжаление още не. Много ги обича. Днес беше взела 3 биби и си ги върти, а другите ги стиска в ръката.
4. Има ли и други луди дето гладят всичко все още, ама от естетична гледна точка?  Mr. Green. Минахте ли на обикновен прах за пране, слагате ли омекотител? Гладя най-вече неща, с които излизаме навън и са намачкани, домашните дрешки изобщо не си и помислям.
Пера с бебешки прах, не слагам омекотител.
Малко да ви скандализирам  Mr. Green - досега съм пускала само 1 път пералнята с дрешки на малката - пера ги на ръка, за да съм сигурна, че са изплакнати идеално. Вярно е, че може и на пералнята да пусна допълнително изплакване, но определено на ръка се пракне по-добре - аз ги плакна около 6 пъти, а бодита, гащи, чорапи - коло 8 пъти.

Fortune ,киви давам със семките,но когато го обеля го измивам,че понякога остават частички от мъхчетата,беля го с белачка за картофи  Mr. Green
И аз така -дадох за първи път миналата седмица.Бяха домашни - една баба ни ги даде, но бяха малко мънички. Много ме е яд набаща ми. Преди години работеше в Изследователския институт по овощарство и раздаде на кой ли не кивита, а ние сега си нямаме  Sad
Сигурно продават, трябва да проверя колко струват.

Аманита- и ние купуваме мляко от истинска крава, но предимно го квасим. Ива обожава кисело мляко и айран, но прясно не може и да погледне.

# 490
  • София
Оле Сафо така страшно ми звучеше като те четях, дано всичко е наред. Тя и Кати вчера се центрира, но поне не падна от много високо, а наскоро пък си фрасна носа във ваната и то не беше кръв не беше рев, чудо.
Мише ти направо ме уби с това пране на ръка, аз ужасно мразя да пера на ръка и най-вече точно плакненето ми е неприятно. Предпочитам да пусна допълнително изплакване на пералнята отколкото да плакна два часа и все имам чувството, че още са сапунени, всякаш ми астава прах за пране по ръцете докато пера и после не мога да разбера кога са изплакнати. А на пералнята когато съм прекалила с количеството прах наистина съм ги усещала не изплавени (слагам прахта на око така и не се научих да дозирам с разните му мерителни чашки, ама то и всеки път не слагам еднакво количество дрехи, някой път повече друг път по-малко), пускам си допълнително изплакване и готово.

# 491
  • Canada
Здравейте,
Аманитке, никога нямаше да се сетя да питам такова нещо, но пък наистина щеше да ми е чуденка как да го приучвам да пишка. В крайна сметка като помислих, мисля че ще се пробвам да го приучвам прав да пишка от самото начало... Peace
По въпросите:
1. По принцип съм давала всичко под една или друга форма - и мляко, и мед, и фъстъци, и берита... Но рядко. Не съм имала съмнения за алергии и може би затова съм била смела при въвеждането.
2.Нико е с възглавница много отдавна -той много си я обича и си я гушка , а не спи върху нея. Всъщност те са даже 2.
3. Не съм го махала и не съм се пробвала още. Сега особено в процеса на израстване на зъбките не мисля, че е подходящо. Ше пробвам вероятно през лятото.
4. Да, гладим всички дрехи.
И от мен един въпрос: започнахте ли да миете зъбките на децата? Аз лично съм му купила четка отдавна, но още не съм се пробвала...
Верж, специални поздравления и благодарности за труда! Страхотен колаж наистина, а пък бебетата са един път!!! Hug

# 492
Привет Hug

Вержи, чудесен е колажа. Всички деца изглеждат много порастнали и най-много тези, които са с повечко косичка. Heart Eyes Благодаря за труда!
Джиджи, леле... не можах да позная Стеличка.
Джил, мда..Стелла вече прилича на момиченце с коса Laughing... забравихме се....Вержи и аз благодаря за колажа!!!

Сафо много неприятен инцидент, добре че Мишо се е разминал само със синката и няма сериозни последствия!!!  В тази връзка скоро наш познат доктор ни разказа случай със сина на негов колега - момчето било на 12 години. В училище си удря главата, прибира се вкъщи, казва че е изморен и му се спи, нищо не споменава за удара, ляга и повече не се събужда.....Тръпки ме потрисат само докато пиша...когато стане по-осъзната, това ще бъде едно от първите неща, на които ще науча Стелла - винаги когато си удари главата да ми казва.
Цветен прашец, мисля че по-подходящия въпрос щеше да бъде, колко са си подстригвали децата Laughing
По въпросите:
1. От изброените само мед не давам. По една чаена лъжичка смлени орехи добавам в закуската два-три пъти в седмицата. Киви давам отдавна, скоро предложих мандарина,  вчера дадох грепфрут, а днес портокал Simple Smile Всичко се харесва и яде с охото...но както казва мъжът ми, на нашето гардже и люта чушка да му дадеш, пак няма да откаже Laughing
2. И аз по препоръка на Драганов, след прохождането сложих възглавница и определено Стелла ограничи обикалянето на цялото легло докато спи Peace
3. Заспива с биберон, след това го махам....не съм решила още кога ще го премахна напълно.
4. Обичам да ми е изгладено, но не обичам да гладя Simple Smile, тази функция съм я поверила на друг. Омекотител слагам от самото начало.

Зъбките, мием всяка сутрин и вечер откакто има четири зъбчета Simple Smile В началото с накрайник на ненедент, сега вече с истинска четка за зъби Laughing По-скоро е за създаване на навици Simple Smile  

# 493
  • Видин
Благодаря за отговорите. Ще е доста интересно научаването да пишка прав  Crazy и със сигурност много мокро  Mr. Green
Зъбките мием всяка вечер с накрайник и паста на Ненедент от около 11-12-месечна възраст. Той много се радва на този ритуал. Имам и четка на Мам, но засега не смятам да я ползвам. Струва ми се груба и че ще го болят венците, а сега май ни напират кучешките зъби. Той има цели 6 броя  ooooh! ама от къв зор кучешки ще излизат не знам!

# 494
  • Кърджали
Привет народе.
Не съм се изгубила, ама този интернет ми е тука има - тука немя и не мога да пиша редовно.
Първо на въпросите.
Прясно мляко е яла много малко пъти. Не че не искам да и давам, но не се сещам нещо за него. Днес се сетих и и дадох.
Риба яде рядко, даже по - рядко отколкото ми се иска... Трябва да поръчам на татко и като си идва някой слънчев ден да купи.Макар, че след последния път не ще и да чуе за риба.Бещше купил и както я размрази, така я и хвърли, беше развалена. А толкова време му надувах главата, че ми се яде риба. На Кати и давам от рибата, която ядем и ние, правим я на скарата или в една електрическа тава за пица, тоест без мазнина.
Цитруси - опитвала е портокал, мандарини и грейпфрут.Портокала и грейпфрута ги предпочита повече на сок обаче, та по - често и ги изцеждам. Това дете както не обичаше сокове /бях я пробвала един - два пъти преди/, от седмица някъде очите и се ококорват като види сок.Та предпочитам да и го правя, макар че тук май не винаги ще имам на разположение плодове.Кивито не и хареса.
Възглавничка има една, която беше в комплекта и за изписване, от известно време и я слагам. То не че винаги спи на нея, ама не и пречи.
Залъгалка не ползваме, та за нея мнение нямам.
Не гладя, освен ако нещо не ме тресне и не хвана ютията. Но пък в момента две трети от дрехите и са плетени от баба и, много сладки неща, и нямат нужда от гладене. Дрехите и пера с нашия прах за пране от много време, омекотител слагам ако има, но не се сещам да купувам.
зъбките мием от няколко дена.Засега предимно вече, предимно за да свикне и да има навик. Страшно много и харесва, интересно и е,и дори ако съм забравила да и вдигна четката и пастата сутринта пак ги разнася да си мие зъбките. Иначе всички познати гледат ужасно изненадано като споменах, че вече си мие зъбките. Ама много ми дреме.
При нас нищо ново. Кати обикаля и играе. Попива като гъба, и то точно нещата, дето не очакваш.Снощи например си седим всички, сестрата на Краси беше тук заедно с децата си . По едно време нещо уж удря дъщеря си, Кат иседи и гледа изненадано и объркано.След малко обикаяне се въран и като почна да налага каката  ooooh!. Обича да я взема и да си играем на конче, много смешно се клати като и казвам "Дий конче". Разглежда си книжките, от време на време иска да и кажа кое как се казва.Много сладко казва "зайче", то май е и една от малкото думи дето казва.

Общи условия

Активация на акаунт