Празници,усмивки и игри - НОЕМВРИЙЧЕТО става на ТРИ!

• 41 119
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Привет и от нас. Дара оздравя и от утре е на детска  Grinning. Но пък успя да зарази Макс и горкият кашля, киха и се сополяви. Май вече се подобрява, но си е гадна работа толкова малко бебче да е болно. Трябва да свикваме, явно занапред всички вируси от детската ще минават и през нас. Аз се чувствам леко депресивно. Не смея да излизаме в този студ, само се чудя какво да мушна в устата, 100 кила ще стана  ooooh!. На всичкото отгоре Ангел е почти нон стоп в офиса, сега започна активно и работата покрай Дядо Коледа и Снежанка. Хайде ако има желаещи да се виждаме през уикенда, се обаждайте, че имам нужда от малко социален живот  Heart Eyes

# 631
Добро утро,

пожелавам ви спокоен и стремителен ден, лека седица и НИКАКВИ болести!
И все па, болните да се възстановяват бързичко.

# 632
Хайде ако има желаещи да се виждаме през уикенда, се обаждайте, че имам нужда от малко социален живот  Heart Eyes

Много ми се ще, но се очертава да ходим в Пловдив.
Иво и Дани се оправиха, но сигурно няма да ходят на градина до сряда. А от четвъртък ги разпускам във ваканция и ще ходят на детска чак от 11 януари. Довечера сме на лекар да слушат Иво дали му е минал спазъма. Много неприятен беше този вирус, докара ни ларингит и на двамата (аз още си имам пристъпи на кашлица сутрин и вечер), но успяхме да се справим без антибиотици  bowuu

# 633
Добро утро! Grinning

Спорна и усмихната седмица и от мен!  bouquet

Хомеопатията направи чудо при нас - на Рони все едно му е сменен диска от събота насам - яде, ябълки, краставици, яйца, кашкавал /за първи път повече от 1 мм/, спанак, кашкавалени питки, конфитюр /за първи път/, отказва шоколад  Shocked - направо не мога да го позная. Преди това направо бях в отчаяние вече, постоянно искаше да яде сладко, а за да вкуси солено бяха преговори и чудо. За първи път от година и половина опита нова храна и то два пъти, без покана от моя страна - конфитюр от сливи, после от ягоди, и кашкавал. Дано е все така. Praynig

Днес го оставихме в ДГ, беше много спокоен сутринта вкъщи като разбра какво го чака /очаквах истерия/, после докато го преобличах в ДГ също. Едва когато трябваше да го предам на лелята започна олелията, не ми се нахалстваше да влизам и аз в стаята, почаках вън докато спре да плаче и ще видим как ще е в 12 като го вземам. Докато чаках отвън един баша доведе давещо се от кашлица дете, дано да е само за да информира, че е болно и ще стои вкъщи, че иначе лошо ни се пише.
Мислех да давам на Рони едно хомеопатично л-во, което да му помогне да свикне по-лесно в градината, обаче хомеопатът още не ми е отговорил на имейла, мога ли давам и други лекарства, докато е под въздействие на конституционното. Confused  Мнооого труднодостъпен. Laughing

Юлче, супер, че сте отървали АБ.  Рони във Варна беше с ларингит и веднага получи АБ, а аз като не знам от кой да търся второ мнение и от страх да не стане по-лошо, му го дадох. Confused Ако кашлицата ти е само дразнеща и няма секрети за отделяне, хомеопатичните капки Синекод, много помогат. Рони ги пи след ларингита, аз също съм ги пила. Важното е само да няма секрети, които лекарството да подтисне.

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 10:58 от Ванилия Канелска

# 634
Добро утро,

Ванилия, чудесни новини при вас, радвам се Hug.
Весе, Марианка, бързо оздравяване  Hug

При нас пък "ново двайсет"-Васко го боля ухото цяла нощ, сега вдигна и Т. Аха да тръгне на детска (трябваше от днес) и пак болест. Ще го водя при Френгов, че след ушния проблем с Деян ме е лекинко страх. Явно след онзи вирус с подутите лимфни възли наистина имунитета му е паднал, преди беше Джелезен Crazy. Изпускаме Коледното тържество в детската утре. Поредна нощ неспане от ревове, а и от кашлиците и буденията на Деян-не съм мигнала.  Такива работи при нас, лека седмица на всички Hug.

# 635
  • София
Канела, прекрасни новини! Все така да ни се хвалиш с Рони оттук-нататък! Hug

Лилчо, много ми стана мъчно за Васето, че ще си пропусне тържеството  Sad Ама те много рано го правят това тържество при вас, какъв е тоя зор? Нашето е следващия вторник, на 21-ви, все пак е близко до Коледа. Бързо оздравяване и на двете момчета, пък подаръците ще си ги получат от домашния дядо Коледа  Hug

Аз се чудя да я водя ли Василия на прослушане сега, или да оставя за сряда. Хич не ми се ще да я изкарвам в тоя студ и сняг. Като че ли почна да отхрачва вече, а и вчера не е имала от ония гадни пристъпи /аз не знам какво е класически пристъп, но става дума за дълга серия от кашляне без спиране/. Лекарката каза, ако не виждам нещо обезпокоително, да я заведа в сряда. Имам време да помисля още 1 час. Следобяд пък трябва да ходим със сестра ми по нотариуси и трябва да го мъкна с мен горкото  Rolling Eyes

Марианче, бързо оздравяване на Макси!  Hug  За съжаление при мен социалните забежки са мисия невъзможна на този етап...

Весе, стискам палци да й се размине на Стелето АБ-то!  Hug

Желая успешна и спорна седмица на всички! И никакви болести повече! Naughty

# 636
  • София
Внилия, преинсталирал му се е софтуера на Рони, викаш  Laughing . Бреййй, че то имало хомопатично за всякакви случаи, а? Кеф ти тихо дете, кеф ти игриво, ако искаш да яде броколи, ако искаш мандарини... сигурно прогрмистите са големи фенове на хемеото  Simple Smile
Лилчо, аз пуснах днес Митко на градина. Щеше ми се да остане малко здрав вкъщи, да се затвърди излекуването му, но понеже миналия път направих така, сега не рискувам  Laughing. Пък и искам утре да се забавлява на празника.
Мариянка, като ми дойде времето, ще те разпитвам за многократните пелени, защото с това наакване на Митко просто не мога да схвана къде сбърках, но мисля да не се повтаря с другото дете.

Взехме на Миташки барабанче. Той отдавна иска да си има такъв, който стои на корема и отгоре се тупа. Веднъж  той си направи самоделен - накара ме да му вържа една блуза на кръста, после бутна в нея кубче и гордо затупа отгоре  Heart Eyes . От тогава му лепя кубчета с тиксо на блузата, за да си тупа, като с барабан. Сега ще си има истински.

# 637
Ванилия,много се радвам за вас. Хомеопатията наистина прави чудеса. Само дето всеки път посягам към капките с известна доза песимизъм, че нещата ще се оправят, но в крайна сметка засега не сме имали засечка. Кашлицата на Макси се засили и днес ще го водя на първа среща с хомеопата.
Тази сутрин в ДГ са казали за другата седмица да имаме карнавален костюм. Малко не съм съгласна с идеята, че родителите са длъжни да подсигурят такъв. Като искат карнавал, да научат децата как да си направят сами маска и как да използват въображението си. Първо Ангел даде идея просто да не я пускаме на градина в този ден, но после решихме да не я лишаваме от тази емоция. Та ако някой знае откъде да се снабдя с таквоз чудо да казва.
Скреч, с удоволствие ще ти разкажа за пелените. Толкова изчетох, че мога да ти го синтезирам. Нали съм си даскалица - обичам да ме слушат  Grinning.

# 638
Ванилия, нашата лекарка много рядко изписва антибиотик, много я уважаваме в къщи по тази причина. За ларингит обикновено изписва антихистамин - Ериус, Кларитин или Ксизал плюс сироп за кашлица плюс много течности, това винаги е било достатъчно. Антихистамините отбъбват лигавицата, а сиропът предизвиква отхрачване.
Аз отделям нещо храчкоподобно след като си изпия Ериуса, така че съм на отхрачващ сироп. Тежестта в гърлото вече изчезна, та се смятам за 95% здрава  Laughing
Дано Рони продължи с експериментирането по отношение на храните.

# 639
  • Хасково
Здравейте, момичета!

Ние сме си вкъщи със Стела, размина се този път с АБ. И след поста на Юлето (педиатърът ни освен лека проба боаронски хомеопат е и доста мълчалив Mr. Green, не обяснява какво има, ако не попиташ), разбирам, че най-вероятно имаме ларингит Crazy - изписаха й отхрачващ сироп, Ксизал и вечните Инфлуцид (от тях полза не виждам никога, та и не ги взех). А ларингита заразен ли е? newsm78

Ванилия и аз се радвам, че има добри новини за Рони и завиждам на всички за достъпа до добър класически хомеопат, най-вече заради възможността да се променят вкусовите предпочитания и желанието за опитване на нови храни. Това е напълно възможно според мен, ако попаднеш на добър хомеопат. А в Унгария задължително ли е хомеопатът да е и лекар по професия?

Мариянка, бързо оправяне на Макси Hug за Васко също и за всички болни също Heart Eyes Hug

Нашия празник е на 22-ри, до тогава дано не се разболее пак. Praynig

# 640
Ами, не самият ларингит не е заразен, защото е състояние, а не болест, но вирусът, който го причинява, е заразен. Ти можеш да имаш силна хрема, а мъжът ти да си загуби гласа - примерно - един и същ причинител дава различни симптоми при различните хора.
Ето информация какво е ларингит - http://www.puls.bg/health/news/news_2854.html

# 641
Какво точно представлява антихистамина , защото и на нас са ни изписвали Ериус, давах го, имаше много добър ефект, но за себе си не схващам въздействието му върху болеста. Като  антиалерген ли ? Защото е в комбинация с останаите лекарства?
Юленце? и другите компетентни органи. Simple Smile
Ванилия - страхотни новини, представя сиколко ти е готино д гледаш Рони да яде тези изброени храни.
Ооох, а другите болни, у дома да изпъдят болестите.

# 642
Антихистамините отбъбват лигавиците и намаляват секрецията им - хрема, храчки.

# 643
Юлче, записвам си, друг път да знам как да действам при ларингит.
Мариянка, не дават ли някъде карнавални костюми под наем? Във Варна дават.

А в Унгария задължително ли е хомеопатът да е и лекар по професия?
Задължително е, Весе. Предишният, при който ходехме беше детски УНГ-хомеопат, но не ми допадна. Сегашният е детски лекар и има две дипломи за хомеопат - една лондонска и една от медицинския университет в Будапеща.

Взех Рони от ДГ. Ял е някаква супа и мляко с ориз/това е детско основно ястие тук  Crazy/ - пак чудо голямо, до онзи ден твърдеше, че мрази супи, а цял ориз не вкусва. Каза, че децата не били лоши, от това се бил пристенявал, но се оказали добри. Беше супер спокоен. Утре иска да остане и да спи. Видях, че може да се носи одеялце или възглавничка от вкъщи, играчка за сън също, и се надявам, че няма да има проблем да го приспят. Днес преброих 12 палтенца вън при 27 деца нормален състав - много болни!
Май ние сме с най-скорошен празник - още тази седмица на 16-ти Shocked Рони явно няма да участва в програмата, няма начин да го накарат да научи стихотворение до тогава. Joy Ако искат да им изиграе сценка от "Колите" с точните реплики, няма проблем, но стихотворение... Laughing

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 16:59 от Ванилия Канелска

# 644
Привет, девойки  Hug
Не съм ви чела от едно известно време, но започвам да наваксвам  Wink

Кате, да ви е здрав и спокоен бебока.   bouquet   bouquet   bouquet Много интересно име  Peace

Календари в градината не сме поръчвали - ще се доверим отново на някое фото-ателиенце. Бабите наистина държат на тези неща  Crazy Само ще видим как ще го организираме, че няма време за нищо напоследък, даже още не съм си украсила къщата  Embarassed
Надявам се детето да е здраво за Коледното тържество в градината, но не съм сигурна дали ще има голям успех инициативата, защото тази година щом види кукла на Дядо Коледа и започва да пищи истерично и уплашено. Не разбрах от къде идва проблема, но си е факт  Thinking Може и аз да имам вина, защото въобще не й говоря за добрия старец - какво да й кажа "мама и тати работят за да ти осигурят всичко, а после идва рекламното лице на Кока Кола и обира овациите"  Crossing Arms Още не съм готова да споделям заслуги с този дядка  Mr. Green

Мими, живо си представих сцената с подготовката на Боянски за снимка  Grinning

Хайде весел и спорен ден  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт