Празници,усмивки и игри - НОЕМВРИЙЧЕТО става на ТРИ!

• 41 105
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз да обясня, за да не стане объркване  newsm47-Сончето ми даде материала за украсата, не и приписвайте тези аматьорски изпълнения, тя прави невероятни неща /в сладкарството, де, за другите да казва Тони  Wink/
Много ми липсва тя, че не пише, а ми е толкова усмихната и зареждаща, че като я видя, после ходя три пъти по-бързо  Mr. Green

Галакси, купихме от ботушките Чипо-не знам защо нямат сайт, ето едни от някакви обяви:

Ние взехме тъмно сини, ест.кожа, вътре са с агнешка вълна, 45 лв.Много ги хвалиха в магазина и във форумите някъде бях чела.
Имат голям магазин в Скай Сити, май ти е близо.
А апреските, които коментирахме преди няколко поста ги има в почти всички магазинчета, които предлагат КК-39.90лв.

# 661
Таш, добре, че уточни, точно се чудех кой какво е правил. И недей да скромничиш, това си е висше сладкарско майсторство! Хайде да не пуснам снимки, да видиш какво значи аматьорка. Joy
Да ти е здрав, щастлив и послушен рожденника! Весел празник!  Hug

Днес бяхме в едно затънтено Теско и чудо - намерих Матьо и Маккуин с новия му стайлинг за Купата Пистън. Laughing По една бройка бяха и даже не бяха много забутани. Да съм прегледала има-няма 50 колички докато ги открия. Обикновенно по 100-200 в магазин трябва да разбръкам безрезултатно. Ангел беше много против да ги купувам, било глезене. ooooh! Представа си няма от глезене той. Crazy
Рони днес спи на ДГ. Много настояваше да говорим с лелите да не го насилват да яде, в понеделник нямаше проблем, но вчера явно са прекалили. Не могат да повярват, че някой може да не обича грах. Говорихме, пък дано се вслушат. Засега всичко му харесва на Рони, искал да ходи на ДГ, само не искал да обядва там. А вчера какъв номер ми погодиха ooooh!, като си тръгваме на обяд винаги дават следобедната закуска, и винаги аз си я изяждам следобед, много ми е вкусно. Crazy Та вчера се чудех с какво неидентифицируемо чудо са намазани филиите - мед ли, маргарин ли... захапах и о, небеса - мас - свинска ли, гъша ли не знам, но кошмар - през живота си не бях вкусвала мас. нормални ли са тези работи според вас? Как може филии с мас да дават?! В столицата сме все пак! Joy
Таш, не сме сменяли ДГ.
Свекърва ми с един разговор убеди Ангел за частна ДГ, обаче аз се запънах и стана на моето - ще дерзаем в държавната. Честно казано доста се огледах за частни - и освен че е доста скъпо, а при отсъствие пари не се връщат, не ме удовлетворява това, което предлагат - не намерих частна ДГ без преподаване на английски. Crazy Поне да беше друг език. На едно място имаше избор между английски и немски, обаче ние ако изобщо искаме вече да започва трети език, то е френски. А най-добре изобщо да няма езиково обучение. Laughing Ако беше по-спортен тип щях да го запиша на спортна ДГ, но и за такава му е рано.

Честито на сдобилите се с ботушки! Grinning Супер са на Алекс ботушките - тука биха стрували двойно. На Рони излязоха кофти /Дайхманови/, пропускат вода като луди. В интерес на истината, когато Рони е с мен не пропускат, на когато е с дядо си бяха като изпрани, мокри отгоре до долу, като прани - какво са правили не знам, два дни ги суша. Сега търся гумени с пух вътре, но не откривам. Confused Пропускливите ги напръсках обилно с импрегниращ спрей и ще видя днес имало ли е резултат.

Разказах си всичко, отивам да чистя, че ще идва майстор да оправя щората. Flutter Аман на всеки 4 месеца идва, като по часовник се развалят. Joy Още като му звънна и пита - "На спалнята ли пак?". Е този път е на кабинета, но и тук е оправял по веднъж и трите вече. Поне евтино работи. Laughing

Лек ден на всички! Grinning

# 662
  • София
Ние си оставаме в къщи до края на седмицата със сигурност, днес бяхме на лекар, добре е вече Васито, но още чисти дробчетата. Дано да укрепне съвсем до понеделник, след това 3 дни на градина и после ваканция до след Нова година. Майка ми предложи да я гледа, най-вероятно в Плевен, ще я поеме след Коледа до 3-4 януари. Иначе алтернативата е сборна група в ДГ, но не съм фен на този вариант. А и добре ще ми се отрази на нервната система малко да остана сама. Сега, като се задържахме повече в къщи, и пак си е мойто послушно и добро детенце. Вече съм напълно убедена, че инатлъка и пакостите са компесаторна реакция от ходенето на градина. Почти не се налага да повтарям, като я помоля нещо, разтребва си сама играчките, обслужва си се напълно сама за всичко.

Гале, такъв тип са ботушките - http://www.pumpal.net/images/products/948/main_pic_948.jpg. С много дебела вълна са и много топлички. На Васи и бяха горещи крачетата, като се прибрахме, а все пак излизахме на минус 6 и гази доста из снега  Peace

Ние чак сега ще се приспиваме за следобеден сън, че спа до 11. Снощи в 12ч. ме е будила да й мажа филия с лютеница  Laughing  Явно наваксва, защото редовно се сеща да яде по нощите.

Ташче, браво за тортата!  bouquet Честити рождения ден на Слави от мен, да ти е жив и здрав!

Канела, сигурно е гъша мас, при вас нали е на голяма почит този животински вид?  Joy Предполагам са преценили, че през зимата е полезно, знам ли  newsm78

По-късно ще се включа пак.

# 663
Привет, майчета!

Драго ми е да ви чета, само болестите не ми се нравят. Всички бързо да оздравяват! Hug

Симона е сополива, предполагам от един детски кът, на който я водих в събота и където имаше видимо болно момченце. Tired Но нямаше как да не останем поне за половин час, много й се играеше. На градина няма да ходи докато намирам кой да я гледа, надявам се зимата да а изкараме така. Simple Smile В събота ще я водя на детско коледно шоу в МОЛа, да видим как ще реагира на дядо Коледа. Иска САМО един подарък  Naughty Laughing - зъболекъря на Плей доу. И нищо друго. Оо, да ви се изфукам - фук-фук, дядо Коледа ми донесе подаръка - смартфончето на Сони ериксон. Flutter Sunglasses Grinning Много красиво, ама пуста работа - сложно ми е.  Embarassed Mr. Green Ама ще му свикна.
На Моната й взех апрески от Дайхман, за сега са шест плюс. Тя е луда по снега и всеки ден от както понаваля сме навън, заровени в снега и крачетата й после са сухи и топли.  Simple Smile

Канела, ти ме разби с таз мас! Joy Аз си мислех че филията с тахан халва е потресаваща в нашата градина, но маста бие по точки! Joy

Ташче, и аз не разбрах днес ли има Рд Слави? Абе да си ви е жив и здрав и много да ви глези и обича! Hug Тортата е страхотна. Wink

Кате, дай пак рецептата за меденки, но моля те, като за олигофрен-кулинар, т.е. като за мен. Embarassed Mr. Green кое кога се слага, по колко и т.н.  Hug

# 664
Вие като си имате МОЛ-ове купувате хубави и топлички ботушки,а аз на Ивата  откъде ще и взема апрески Tired

# 665
А вчера какъв номер ми погодиха ooooh!, като си тръгваме на обяд винаги дават следобедната закуска, и винаги аз си я изяждам следобед, много ми е вкусно. Crazy Та вчера се чудех с какво неидентифицируемо чудо са намазани филиите - мед ли, маргарин ли... захапах и о, небеса - мас - свинска ли, гъша ли не знам, но кошмар - през живота си не бях вкусвала мас. нормални ли са тези работи според вас? Как може филии с мас да дават?! В столицата сме все пак! Joy

Sick Какъв ужас. Сигурно има някаква причина, свързана с културата / обичаите / народопсихологията, но наистина не мога да си представя да опраскам една филия със слой каквато-и-да-е мас отгоре. Брррр.

Ние чак сега ще се приспиваме за следобеден сън, че спа до 11. Снощи в 12ч. ме е будила да й мажа филия с лютеница  Laughing  Явно наваксва, защото редовно се сеща да яде по нощите.

Данката миналата седмица се надигна една нощ в 4 часа и бодро заяви - Мамо, буден съм! Няма да спя повече. Искам да ям супичка!
Не му дадох  Crossing Arms Мразя да ставам в 4 през нощта, за да готвя супа. Даже и като бременна не съм яла през нощта и ако тогава като невръстен зародиш е оцелял, значи и сега нищо няма да му стане. А и не искам да възпитавам мъже, които тарашат нощем хладилника и изяждат всичкия шоколад  Crossing Arms

# 666
  • София
А вчера какъв номер ми погодиха ooooh!, като си тръгваме на обяд винаги дават следобедната закуска, и винаги аз си я изяждам следобед, много ми е вкусно. Crazy Та вчера се чудех с какво неидентифицируемо чудо са намазани филиите - мед ли, маргарин ли... захапах и о, небеса - мас - свинска ли, гъша ли не знам, но кошмар - през живота си не бях вкусвала мас. нормални ли са тези работи според вас? Как може филии с мас да дават?! В столицата сме все пак! Joy

Sick Какъв ужас. Сигурно има някаква причина, свързана с културата / обичаите / народопсихологията, но наистина не мога да си представя да опраскам една филия със слой каквато-и-да-е мас отгоре. Брррр.

Joy Eee, стига де, голяма работа. А шарено беконче не хапваш ли, то си е все сланинка, само че тая е разтопена. Ние със сестра ми що филии със свинска мас сме изяли като деца, отгоре поръсена със сол и червен пипер  Crazy Като се заблеем в игра и огладнеем, това беше най-бързата следобедна закуска.  Че и допълнително си искахме от баба  Laughing Пък все здрави деца сме били. Във всеки случай е по-добре от маргарин  Peace

Сладурче, ако искаш да направим търговията, да взема на Ивче ботушки и да ти ги изпратя?  Thinking На мен ми е на 100 метра от нас магазина, няма да ме затрудни изобщо  Peace

# 667
Ами, не мога - повдига ми се  Laughing И сланината от пържолите не ям.

# 668
Ще ме уморите с филиите с мас Laughing. Не си представям аз таквоз чудо Laughing.

Хубавата новина от нашата къща е, че Васко е здрав Grinning. Успяхме и този път без АБ Whistling. Ще видим до кога ще минаваме между капките Rolling Eyes.

И нашите ботушки са дайхманови, но и аз като Дита съм много доволна-не пропускат и са супер топлички.

Занимание No1 вкъщи е да отварят шкафа за обувки, накипрят се с мои обувки с токчета и тропкат из апартамента. Чудно ми е Деян как успява, хем най-високите обува. На мъжа ми му прилошава като ги види Laughing

Катюшка, все пропускам Blush-да ви е жив и здрав Нео-здраво и щастливо детенце да расте Simple Smile.
Таш,  да ти е жив и здрав Слави, много да те обича и слуша Heart Eyes. А с тортата ми скри шапката-майсторка си Hug.

# 669
Привет!

Таш, да е жив и здрав Слави!
Браво, тортата е чудесна, много ми харесва!  Grinning   bouquet

Хихи, аз също за филия със свинска мас и червен пипер се сетих и честно казано чак ми се прияде  Mr. Green
Препечена обаче, неразтопена мас не си представям  Laughing
Междудругото, гъшата мас на стайна температура е течна, така че едва ли е било такава.
Ванилия, радвам се за Рони, дано да няма вече проблеми с храненето!

Лилчо  Joy, представям си картинката с токчетата  Joy

Сладурче, нова година, нов късмет! По-хубава работа да си намери мъжа ти и то бързичко  Hug

Дитта, честит подарък  Grinning Бързо да го разучаваш и със здраве да го ползваш!
Данката миналата седмица се надигна една нощ в 4 часа и бодро заяви - Мамо, буден съм! Няма да спя повече. Искам да ям супичка!
Не му дадох  Crossing Arms Мразя да ставам в 4 през нощта, за да готвя супа. Даже и като бременна не съм яла през нощта и ако тогава като невръстен зародиш е оцелял, значи и сега нищо няма да му стане. А и не искам да възпитавам мъже, които тарашат нощем хладилника и изяждат всичкия шоколад  Crossing Arms
 Joy

Като сте се разприказвали за ботуши, аз пък днес Елица я прибрах със студени крачета  Confused То вярно, че и аз замръзнах, пък и малко се движихме. Ама все пак не очаквах, дебели и топли изглеждат ботушките й.
А вие слагате ли допълнително по-дебел чорап или не?

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 18:08 от арабела

# 670
  • София
Аз да кажа за ботушите на КК - много се пързалят. Не знам каква им е подметката, ама Митко пада през 3 крачки, Със сигурност не са някаква подходяща гума. Иначе му държат топло и сухо(поне по пътя от градината до вкъщи).

За тържеството Митко нищо не ми казва. Единствено ми каза, че тока го е охапла. 5 пъти да питам, все това казва. Имало ток и го охапал  Thinking . "Дадо Колада" му дал подарък и това е. Лилчо, нямаш представа какво си е спесил Васко  ooooh! Цяяяял голям плик пълен с: зайо байо  Sick , кроасани  Shocked , бисквити с крем   Close , дъвчащи и недъвчащи бонбони  Whistling , вафла Морени  #Puppy dog , шоколадов дядо мраз  Stuck Out Tongue  , шоколад  Rolling Eyes . Егати! Не могат ли да им сложат по един вкусен шоколад Линд  Mr. Green за всичките тия пари и някакви плодове? Хем ще имат така задължителния шоколад, хем няма да тровят децата. И то това в детската градина - не бабите и дядовците, а в педагогическа институция.

И пак щях да ви казвам още нещо, но пак забравих.

П.п. добре, че Арабелка цитира, че да се сетя. Митко също яде нощем. Понякога не иска да заси, докато не му намажа филия с лютеница, а друг път посред нощ се буди и иска. Първо искаше супа да яде, но после го отказах и минах на по-бързите за "приготвяне" банани. Понякога обаче си държи на филията с лютеница. Това не е всяка вечер, но се случва и не зависи от часа и питателността на вечерята му.

# 671
Филия с лютеница, супа посред нощ Laughing - и вие си имате нощни програми значи, Скреч, Цеце, Юлче!. Wink Да не се оплаквам, аз само се премествам със завивката си при Рони, пък било и по 5-6 пъти на нощ. Laughing Да чукна на дърво от 3 нощи спи непробудно.

При нас дядо Коледа беше Еко - получиха едно шоколадче/няма как/, фъстъци, мандарини, топчици от просо, билкови бонбони, четка и паста за зъби, пясъчен часовник-калинка за 15-минутно /май/ миене  зъбите, няколко книжки, био плодово пюре и др.
Монтирали са им детски контейнерчета за разделно събиране на отпадъци и всяка сутрин носим по някое боклуче. Laughing Гледат да си оправдаят титлата "Зелена градина". Wink
Утре е тържеството, на което ще получат груповите подаръци, родители не искали, щели да гледат куклен театър, няма стихчета, няма рецитали Rolling Eyes, но поне ще качат видеозапис от тържеството в нета.

Междудругото, гъшата мас на стайна температура е течна, така че едва ли е било такава.

Да, течна беше, затова се заблудих, че може да е маргарин с мед или само маргарин. Сега видях менюто - гъша мас е била, само за Рони лука са го забравили.
Явно до народокултура е. Аз се чудех защо на един винен тур от 40 човека група само аз не ядох от предложените филии с червен пипер, лук и мас - ами те унгарците от малки били захранени. Joy Апропо, на Рони маста му хареса. Whistling Настина мас е по-добре от маргарин.

Лилчо, радвам се, че бързо сте се справили с отита. Какъв беше по-точно - външен ли, че мина толкова бързо? На нас рекордът ни е една седмица с АБ Confused, беше на средното ухо.

Арабела, аз слагам чорапогащник и термо чорап, ако е много студено, иначе само чорапогащник+тънко чорапче.

# 672

При нас дядо Коледа беше Еко - получиха едно шоколадче/няма как/, фъстъци, мандарини, топчици от просо, билкови бонбони, четка и паста за зъби, пясъчен часовник-калинка за 15-минутно /май/ миене  зъбите, няколко книжки, био плодово пюре и др.

Ще използвам един от любимите си емотикони:  smile3544 и 5 филии с гъша мас бих изяла, ако и на нашите деца това им даваха за коледен подарък.

# 673
Аааа, мас с лук  Sick Не звучи като изискано меню, подходящо за столичния хайлайф  Joy
Скреч, тази торба колкото и да е пълна, едва ли има в нея пари като за Линдт, че и с добавка плодове Joy
А подаръчетата обикновено се стъкмяват от няколко майки на деца в групата  Wink, така че зависи от техните разбирания и вкусове. Догодина, дейно участие в родителския комитет и ще правиш торбички с Линдт  Laughing

# 674
Даа и после всички майки ще я гледат на криво  Joy
Скреч, "Колкото повече, толкова повече!"  Joy
Нашият татко се радва на торбичките от Дядо Коледа, щото инак сладко у дома почти не постъпва  Laughing

Арабелка, и аз за препечени филийки с масчица веднага се сетих  Blush В гладните ни гимназистки години все това ядяхме и хубави спомени си пазя от тези нощи  Joy

Ташче, да ви е жив и здрав Славчо   bouquet
Браво за тортата  Heart Eyes

Деска, и аз така пишман сладкар, правих морковения кейк на Цецето, забравих да си намазня формичката за кекс  Sick След като го изпекох, редях пъзел от кейк  Joy Но пък стана егати вкусотията  Crazy

Лили, радвам се, че сте се справили толкова бързо с отита  Hug

Лили съвсем се разсополиви, даже и Т май имаше, като я взехме от градина  Confused Утре май ще си остане вкъщи  Confused Набутах я набързо с Осцилококцинум и Коризалия, да видим.

Нашите ботушки са Рихтер (ако не ми изневерява паметта). Имаме магазинче, в което зареждат бройки от миналогодишна колекция, затова борбата за тях е жестока  Laughing Моделчетата са много хубави. Нашите са от естествен велур, естествена дебела вълна и струват 50лв Peace
Ето тези са подобни на нашите:

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 19:24 от Розали...

Общи условия

Активация на акаунт