Празници,усмивки и игри - НОЕМВРИЙЧЕТО става на ТРИ!

• 41 102
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Меденките:
2 яйца, 1 с.л. мед, 1ч.л канела, 1 ч.л сода за хляб, 1ч.ч. захар, ½ ч.ч олио, брашно.

От всичко продукти се замесва тесто – да не лепне. Част от тестото се разточва на тънко и се реже с формички. Меденките се пекат на средно горещо фурна. Внимава се да не прегорят!!! Веднага след изпичане се слепват с мармалад ( по желание). Престояват поне до другия ден за да омекнат от мармалада.

глазура: За да се получи хубава кафява глазура отгоре, е нужно да се намажат още топлите меденки с разбито яйце + 1ч.л вода и 1-2 ч.л какао (непременно прецедете сместа). После леко с четка се намазват топлите меденки, като внимаваме да не оставяме следи. Осавят се да изсъхат и се украсяват по желание .Ако искате глазурата ви да е гладка и с с нея да се правят многхо тънки линии, трябва да пресеете пудрата захар 2 пъти. Освен това може да прецедите белтъка през парче дамски чорапогащник, за да е гладък. На един белтък слагаме няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар

Това го пиша от половин час  Sad, толкоз, че поспаланко ме влачи вече да спим

# 676
  • София
Роси, велурът не се ли мокри от снега? newsm78 Иначе са много красиви ботушките  Heart Eyes

Такаааа, сега ще се обадя на майка ми като идва за Коледа, да донесе насам един буркан домашна масчица  Mr. Green

Ох, аз така  се бях наканила на тия меденки и всякакви коледни курабии, заредила съм брашно, всякакви продукти и подправки и сега хич нямам желание за нищо  Tired Едва днес разпънах елхата и не сме я украсили още  Embarassed /то си има и друга причина де, че 1 седмица й търсих краката Whistling/ Ни лампички, ни украси, нищо. Напоследък много грижи ми се събраха накуп и някак си ми изчезна радостта от живота, да не говорим за празнично настроение. Горкото дете, само разнася гирляндите и вече ги ползва за въжета да си тегли колите с тях  Confused

# 677
Цеце,приема се разбира се! Не разбрах кой магазин е до вас,обаче и все пак ценовия диапазан ми е важен,ако са около 70 лв например не се приема Mr. Green

# 678
Ех, точно такава рецепта за меденки ми трябваше. Търсих из нета, обаче все едни завъртяни със 100 съставки...
Мерси, Катюшка, утре ще запрятам ръкави. Flutter

# 679
Една супена лъжица мед не е ли много малко за меденки  Rolling Eyes

# 680
Една супена лъжица мед не е ли много малко за меденки  Rolling Eyes
В някои рецепти беше по половин кг. Thinking Затова ме отказаха, не ми се хаби толкова мед. http://www.jenite.net/2007/08/12.html - тук 8ми номер е такава. Има варианти от 1 с.л. мед до 500 гр. Laughing
Арабела, кажи и твоята рецепта.

# 681
  • София
Сладурче, 45 лева са, ни повече, ни по-малко  Laughing Ето на Васи ботушките - , но има и други хубави моделчета. Може като отида там да ги снимам с телефона и да ти ги пратя на MMS да си избереш   Mr. Green

Арабела, то не им трябва много мед, за да придобият характерните си вкус и структура меденките. Аз правя един меден кейк /има го в рецептите ми/ с 30 гр. мед и си е меден отвсякъде  Laughing

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 20:35 от Цецето

# 682
  • София
Сигурно е достатъчно - стават превъзходни на вкус и аромат. Заслужават си отвсякъде. Като ги печете само - оставяйте по-голямо разстояние едно от друго, да не се допират.
Аз ги оставих на такова разстояние, но се оказа тясно и вижте ръбчетата на някои как е назъбена, не че стигнаха да ги оцветя, но все пак..

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 20:59 от katiousha

# 683
Ванилия, почти същата е. Но меда е 1 кафяна чаша. И мазнината е малко повече - 1 ч.ч /но не пълна съвсем догоре/.
Цеце, аз също съм приготвила продукти за два-три вида сладки+айсинг за украса  Crazy, а хич не ми се правят. Ужасно ме мързи, а и ми е леко апатично  Tired
Едни меденки си наложих да забъркам, че Елица врънкаше да печем "кОабийки" и направо се учудих, как като правиш нещо без желание, хич не ти спори. Едно лепкаво тесто стана, късаха ми се формичките, ядосвах се, брашно и тесто имаше из цялата къща. И то от мен, не от детето  Rolling Eyes Накрая като видях, че посвършва тестото, чак тогава ми светна пред очите.  Laughing Но последната тава пък  я забравих във фурната и ги изкарах почти на въглен  Mr. Green  
За ботушките Рихтер съм чувала само хубави думи. Имат мембрана и не пропускат. А за 50 лв са направо без пари  Crazy - http://www.mytoys.de/RICHTER/KID/de-mt.sh.br01.28/
Роси, бързо оздравяване на Лили  Hug

# 684
Кате, може. Аз реших, че си се объркала  Blush, но щом казвате че и минимално количество придава вкус и аромат, значи няма грешка  Laughing

# 685
Цеци, прелестни са ботушите! И цената е невероятна. Ще размисля и ако се навия може да Земеш едни за Момонка. Whistling Embarassed Mr. Green Hug

Кате, на мен и това ми звучи сложно  Embarassed Mr. Green, но ще пробвам. Каква да правя, ако тестото лепне?  newsm78 Embarassed Embarassed  Благодаря! Hug

# 686
  • София
 Flutter сложи му брашанце  Mr. Green. Искам да ти кажа, че чуквайки двете яйца установих, че робота ми е дал фира  Sad. Дожаля ми да изхвърля яйцата и реших все пак да ги забъркам.  Та сефте, от поне 15 години бърках на ръка , с дървена лъжица ( за не повече от 5-7 мин).  И моето лепнеше леко, извадих го на две топки и посипах с брашно и го разточих. Е спря да лепне  Mr. Green.

# 687
Дита, слагаш още малко брашно. Или пък разточваш върху повече брашно, като ръсиш малко и върху тестото. Ако постои в хладилника, също по-лесно с работи с него.
А най-лесно, правиш ги на топчета и така ги печеш  Mr. Green Laughing

# 688
  • София
Дитка, немаш проблеми, душицо! Ще купим ако решиш!  Hug

Мммм, чак ми замириса на меденки Laughing  Как ще ме накарате да запретна и аз утре ръкавите   chef

# 689
  • София
Цеце, врътни едни меденки и Коледата ще се върне у вас с пълна сила и аромат на канела  Hug.

Сетих се току що, ето тези врътнах миналата година http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1715.0

останалите са залепени и издълбани по средата.

Общи условия

Активация на акаунт