2 яйца, 1 с.л. мед, 1ч.л канела, 1 ч.л сода за хляб, 1ч.ч. захар, ½ ч.ч олио, брашно.
От всичко продукти се замесва тесто – да не лепне. Част от тестото се разточва на тънко и се реже с формички. Меденките се пекат на средно горещо фурна. Внимава се да не прегорят!!! Веднага след изпичане се слепват с мармалад ( по желание). Престояват поне до другия ден за да омекнат от мармалада.
глазура: За да се получи хубава кафява глазура отгоре, е нужно да се намажат още топлите меденки с разбито яйце + 1ч.л вода и 1-2 ч.л какао (непременно прецедете сместа). После леко с четка се намазват топлите меденки, като внимаваме да не оставяме следи. Осавят се да изсъхат и се украсяват по желание .Ако искате глазурата ви да е гладка и с с нея да се правят многхо тънки линии, трябва да пресеете пудрата захар 2 пъти. Освен това може да прецедите белтъка през парче дамски чорапогащник, за да е гладък. На един белтък слагаме няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар
Това го пиша от половин час
, толкоз, че поспаланко ме влачи вече да спим
Иначе са много красиви ботушките 
Едва днес разпънах елхата и не сме я украсили още
/
Затова ме отказаха, не ми се хаби толкова мед.
, а хич не ми се правят. Ужасно ме мързи, а и ми е леко апатично
, но щом казвате че и минимално количество придава вкус и аромат, значи няма грешка 
останалите са залепени и издълбани по средата.