Празници,усмивки и игри - НОЕМВРИЙЧЕТО става на ТРИ!

• 41 099
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Е, Кате, как можа да "назъбиш ръбчетата" на някои меденки - голяма излагация  Joy  hahaha

Рецепти ясно, ами я кажете някои готови вкусни, купешки сладки, че иначе ще караме на традиционните Линдове  Thinking (всъщност може ли да използвам "вкусни" и "купешки" в едно изречение  newsm78 )

Скреч, явно имаме еднакъв проблем с ботушките. И нашите се пързалят ужасно, и миналата година тези от Геокс имаха същия проблем-кога ще се науча да ги познавам  Tired. Момичета, даите идея как да ги модифицирам, за да не се претрепе детето и да не давам нова купчина с пари за нови ботуши  ooooh!

Лилчо, чудесни новини за Васето  Peace Явно стратегията ти за недаване на АБ е много успешна  Wink

Цеце, като се осъществи плана за оставяне на Васето в Плевен, обади се да се видим - много ще се радвам (може да звъннем и на "ония"  Mr. Green от квартала)  Grinning

Лек и спорен ден  Hug   bouquet

# 691
Добро утро!

Вече официално сме в отбора на болните  Confused Лили снощи цяла вечер горя. "Спах" при нея, дишаше тежко-тежко, направо ми се късаше сърцето, като я слушах  Tired След малко ще я водим при педи, дано ни се размине АБ  Praynig
А днес такъв хубав сняг заваля, пък миличката ми само ще го гледа от прозореца  Confused Откога го чакахме  Crossing Arms

Ели, според мен каучуковите подметки не се пързалят толкова, но как да ги разпознаваш, идея си нямам  newsm78 Стоят някак по-гумени и меки подметките, като гумите на автомобилите  Crazy Другите, които се пързалят са по-пластмасови  Rolling Eyes

Цеце, то толкова сняг пада при нас, че няма как да разберем кои обувки пропускат и кои не  Laughing Жената каза, че не пропускат, а и Арабелка щом казва, че са с мембрана, вече съм напълно спокойна  Heart Eyes

Хубав ден   bouquet

# 692
Добро утро маминки,

ние също се сополивим яко, днес и покашляме, утре ще си остане у дома с майка ми, /днес идва на гости тъкмо и в събота ще го взимат към вилата до Нова година/  Mr. Green Crazy

Ще мина през Дайхман да купя нещо, ако харесам. че сме с едни боти, но са малко малки май-май.

Катенце - страхотни меденки Simple Smile потекоха ми лигите рано сутрин./Мини днес да ме видиш, молА тееееее/ Simple Smile

Много смешно ми стана за подаъчните торбички от Дядо Коледа "Еко, био" и нашенските хахха, то каква дума да използва, бледо подобие на еко/био!  Thinking Потресена съм. Да бяха измислили по едно Данонино бееее. Пак нещо , мисъл да тече в главите им.
Страхотни са ви ботувките момичета, дано няма много паднали деца, Ели  Peace

Роси -  стискам палци малката сладурана да се оправи без АБ.

# 693
Здравейте,

Ели, Елефантена ли се пързаля бе  Sad? Толкова хубави неща съм чела за тях, чувствам се малко виновна ако те подведох с хубави думи за тях Sad. Незнам какъв съвет да ти дам. На Васко дайхмана не се пързаля ама изобщо. Входът на нашия блок е стръмен и обикновено аз се хвърлям там най-редовно въпреки че подметката на ботушите ми беше незнам си каква дето не се пързаляла, но той не пада.
Роска, ох душичката Лили да оздравява бързо Hug. Ботушките ви са чудни и аз за първи път чувам за Рихтер на такава цена.
Гале, бързо оздравяване и на Ники Hug.
Ванилия, незнам на кое ухо е, но становището на лекаря е, че минаваме без АБ и от понеделник може да го пускам на градина. След 20 дни ще прави тимпанометрия, за да е сигурен, че няма течност вътре и че не е някаква стара болежка, а е било нещо първично отсега. Т му беше 37.5-37.8, но само в понеделник, когато го и боля ухото, след това не е вдигал.
Катюшка, мерси за рецептата  bouquet. Да видим дали тази година ще запретна ръкави Whistling.
Цеце, я запрятай ръкави и настроението ще дойде, а и с тази прелестна кукличка в къщи няма как иначе Hug

Направих една глупост сутринта. На Деян хремата ми се стори, че се влошава и по съвет на педи реших да сложа и Виброцил освен физиологичният разтвор, който си пръскам. Обаче едва ги слагам тези капки, те се мятат, реват и така почти цялото капкомерче го изсипах в едната ноздра, сигурно поне 5-6 капки Cry. Педиатърката си е изключила телефона, много ми е притеснено Sad. Някой има ли идея дали съм сгафила много?

# 694
  • София
Lilcho Надали си предозирала. Аз купувам Виброцил срей  за целта и с него става доста по- лесно. Случайно попаднах на него и дори не знаех, че има такъв. Със същият състав е като капките. Питай дали може да се използва за бебета и ако става ще си решиш въпроса.

Бързо оздравяване на болните!  bouquet Така ли ми се струва или тази есен и зима има много повече болни от миналата? не само в темата, а по принцип. Който чуя е болен, народа що антибиотици изпи... не помня такова нещо, а може и да не съм обърнала внимание, знам ли.

# 695
Някой има ли идея дали съм сгафила много?
Лилчо, на листовката трябва да пише какви са признаците при предозиране, ако наистина е имало такова.

На нас не са ни предлагали тимпанометрия /сега разбрах за съществуването на такава процедура/, а би трябвало. Чудя се как изобщо разбират, че има течност в ушите с накрайника, с който преглеждат, още повече да кажат, че е гной, а не мукозна течност или незнам-си-там-какво. Разбрах само, че за аудиометрия трябва да има навършени 4 години. А носен или гърлен секрет никъде не искат да му направят, поне да разбера каква е бактерията - за държавно трябва направление, на частно реагират сякаш съм луда да искам такова нещо  - обадих с в 3 лаборатории и 2 болници, не искат да направят изследването без препоръка от лекар, дори и да си платя. #Crazy

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 12:34 от Ванилия Канелска

# 696
Бояна, мерси дано да си права  Praynig.
Ванилия, на листовката пише при инцидентно предозиране да се свържа с лекар.
Този УНГ лекар, при който ги водя си има такава система (дали е така и при други нямам опит)-след като мине възпалението (с или без АБ) прави тимпанометрия, за да види дали има вода зад тъпанчето. При Деян ходихме сума ти пъти, защото неговото тъпанче се спука като беше на 7мес, той му издърпа гнойта отвътре и после няколко пъти през дълъг период от време на контролни прегледи и тимпанометрии, сега даже февруари ще го водя пак за тимпанометрия, надявам се за последен път. В неговия случай иска 2 или 3 поредни добри резултата.  За аудиометрията и той казва, че са малки. Честно казано незнам иначе как може да се установи дали има вода,но моите познания се свеждат само до това, което знам от нашия лекар. Знам само, че при преглед на вид тъпанчето е мътно и хлътнало ако има течност зад него, ама то май пак не е задължително, много относително е всичко с тези уши Crazy.
Последният път ми каза, че между 2 и 3 годинки се прави профилактичен преглед при УНГ за трета сливица.
П.П. Чух се с личната-нямало проблем Whistling.

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 13:14 от Lilcho

# 697
  • София
Лилчо, не се шашкай  Peace И аз на Василия 2 пъти й излях в носа по половин шише Виброцил, докато се усетя, че този "спрей" /не знам да ли е същия , за който говори Бояна/ всъсъщност си е туба и не пръска, а направо излива  ooooh! Но понеже знам, че е по-лек препарат и не е толкова агресивен към носната лигавица като ксилометазолиновите, не съм звъняла на лекар. От един път нищо няма да стане, успокой се.
Аз ползвам само капкомера, оставям в него колкото две капки и няма опасност от случайно предозиране  Peace

# 698
  • Хасково
Здравейте  bouquet

Ех, че снежен ден, а Crazy Няма мърдане от вкъщи днес, а трябваше да ходим до лекаря да проследи Стела. Тя е добре вече, така че може и утре да идем.

Бързо оздравяване на болничките, Лили, Ники Heart Eyes Hug

Верно много болести тази година Crazy

Момичета, даите идея как да ги модифицирам, за да не се претрепе детето и да не давам нова купчина с пари за нови ботуши   ooooh!

Продават по бензиностанциите едни спрейчета, тука им викат течни вериги за кола Mr. Green. Пръскаш подметките всяка сутрин преди излизане и ще е като залепнала по земята Лена Laughing Цената е около 10 лв.

# 699
При нас с трета сливица не се занимават до 6 години.
Голям зор е с тези изследвания. Сега намерих само едно! място в Будапеща, където правят платена тимпанометрия. Гугъл не открива други частни, а в държавните не трябва направление, но се смята за свръхнахално, аз да искам от УНГ да му направи такова изследване. Равносилно е на подценяване на професионализма му и много ще го обидя.
Едно изследване на кръв и урина не са му направили на Рони досега. Пестят или такива са им вижданията, не знам.
Хомеопатът спомена, че ако от лекарството, което даде на Рони до един месец няма разлика в килограмите /макар че те не ме вълнуват/, ще ни даде направление за кръвни изследвания. Щом е казал, ще настоявам да ни прати независимо от резултата.

Днес съм толкова загубена, че не е истина - порязах си 4 пръста едновременно. Shocked И цялата работа, за да не вадя дъска за рязане на едно хлебче, а да го разрежа в ръката си. ooooh! Не очаквах ножът за хляб да е толкова остър. Сега съм се облепила и съм спасена от домакинска работа за известно време, както и от правенето на меденки. Joy

# 700
Привет!
Весе, много хубава идея, никога не бих се сетила  Laughing
За колко време се изтърква от подметките това спрейче, да не си съсипя ботушите  Mr. Green
Ох, във Варна падна малко сняг и мойта голямата щерка половин час висяла на спирката и няма автобус   #Cussing out И свободни таксита няма  Confused Как да му се радва човек на снега  Rolling Eyes
Цеце, сигурно за гелчето говориш. То е в тубичка. Спрея си е спрей  Laughing, с дозатор.
Лилчо, вече си се свързала с докторката, но и аз да те успокоя  Laughing, че няма проблем от толкова малко предозиране.   Peace
Ванилия ooooh!   Hug

# 701
  • София
Арабела, това имам предвид - . Нашият няма никакъв дозатор, направо си се излива, като стиснеш  Shocked А е трудно да се дозира, зящото няма никаква видимост, като се пъхне в ноздрата. Питах и в аптеката какъв е тоя спрей такъв, и те вдигнаха рамене, това бил спрея и толкова  Thinking

# 702
Цеце, сигурно ги бъркам с други капки  Embarassed
Сега, като гледам картинката, вярно че съм виждала такава тубичка и тя не е с дозатор. Но би трябвало като е изправена пак да разпръсква лекарството, а не да се излива. А иначе като написа "тубичка" и първо си предстваих гелчето  Laughing Което пък съвсем лесно се предозира, защото никога не мога да преценя точно какво количество се изсипва в носа като стиснеш тубичката  Laughing А според нашата докторка е добро, защото е мазно и не изсушава лигавицата така както капките.

# 703
  • София
Арабела,  може и в мен да е грешката, защото аз го ползвам наведено надолу, а то сигурно трябва да е нагоре с дозатора  newsm78 Но като ги гледам тия големи дупки, ми е чудно как ще стане впръскването точно. Както и да е, разбрахме се  Mr. Green

Имам ходене до магазина, а хич не ми се излиза в тоя студ, а и Василия докато я опакавам, ставам луда  Crazy

Весе, никога не е късно човек да научи нещо ново  Hug Това с течните вериги е страхотна идея  Laughing На Васи уж не се пързалят, но никога не е излишно да се вземат превантивни мерки. Ще се поинтересувам и ще взема.

# 704
  • Хасково
Арабелка, аз не съм го използвала това чудо - течните вериги, от комшийката ги знам, тя постоянно си ги ползва за ботушите Mr. Green, не се е оплакала Peace

Полудяваме в къщи със Стела Embarassed Не знам как да се забавляваме...щом почна да вади дрехите от шкафовете, работата е на зле. Скукааа Crazy

Общи условия

Активация на акаунт