Отговори
# 510
И аз съм чувала, че калций и магнезий не си взаимодействат в положителна посока и трябвало задължително присъствието на цинк.  Crazy

Код NEV687 за 5$ отстъпка в http://www.iherb.com

# 511
  • София
+ вит.Д   Simple Smile 

Код  за  5$  отстъпка  в   www.iherb.com   :  YUL919

# 512
  • София
Тъй като аз така или иначе съм изцяло на синтетични хормони за щ.ж., рискувах и с Т3. Ефект - нулев.

Хипотезата ми е - хиперинсулинемия. Някакво средство има ли, освен метформин? Четох, че в такъв случай само диетата помага.

Диета + Метформин + добавки /Инозитол, ФК, Л-Карнитин, Таурин, омега 3  и т.н./
Аз съм с ИР Simple Smile

# 513
  • София
може ли малко помощ за баланса на магнезия
ПДП / препоръчителен  дневен прием / е средно 500 мг
или 5 до 10 мг на кг./тт
ако си 55 кг - 275 до 550 мг дневно

Са: Мg
1,5-2 :1
Са: Фосфор....ето че забравихме и фосфора с Са Simple Smile
2:1

# 514
Доколкото разбирам е добре да е комбиниран препарат калций+магнезий+цинк+фосфор?
И няма ли опасност от предозиране, ако се приема и от хранната?

# 515
  • София
Да, по-добре е да е комбиниран препарат Simple Smile

Калция не е добре да се използва постоянно - за да няма предозиране може да се приложи схемата 10 дни пиеш - 10 почиваш

Калция приет от храна не може да се предозира /ако не използваш добавки/ но има нещо, което се пропуска когато се приемат много протеини /мислейки си че приемаме калций Simple Smile
Най-просто казано Simple Smile
тялото усвоява една част от приетия протеин другия трябва да се 'изхвърли' / АК - дезаминиране -урея -бъбреци - урина  /- сложни процеси Simple Smile
'Протеина' за да се изхвърли се свързва с калция и така се изхвърля...колкото излишен протеин има - толкова калций се изхвърля - затова може да се приемат гол. кол-ва млечни протеини и да страдаш от остеопороза./калция се извлича от костите, ако няма от къде за да се изхвърли излишния протеин

# 516
  • София
И къде е гаранцията, че личното производство месо е добро? Моя приятелка отглежда пилета, има си люпилня и отбрано стадо кокошки. Но ги храни с готови смески. Дава им разни лекарства да не боледуват. Поне са  доста чисти и не са заразени с разни паразити.

Код за 5$ отстъпка YUR492

Това пак е нещо...поне не са тъпкани с хормони и предполагам се разхождат на слънце, а не са клетъчно отглеждани....
Повечето лично произвдоства нямат пари за скъпи химии и отделно си ги гледат като за себе си.

А замисляли ли сте се, че в природата където има повече витамин А, витамин Ц почти не присъства ?!  Thinking

Kод за отстъпка 5$
LAV475

Линк към безплатните мостри

Кофата

# 517

Това пак е нещо...поне не са тъпкани с хормони и предполагам се разхождат на слънце, а не са клетъчно отглеждани....
Повечето лично произвдоства нямат пари за скъпи химии и отделно си ги гледат като за себе си.

А замисляли ли сте се, че в природата където има повече витамин А, витамин Ц почти не присъства ?!  Thinking

Аз от 3 седмици всекидневно ям 6 супени лъжици арония (смлях я в робота и я замразих във фризера) с 1 лъжица мед и овесени ядки. Живея на село и почти всичката храна е местно производство. (В това има още една полза - не се изгаря гориво за транспортиране от Бразилия, Китай или Австралия например.)
Пия витамините за коса на Кънтри лайф и как можах да се разболея преди всички мои познати и приятели, които се хранят навън, купуват от големи вериги и не пият витамини?

# 518
  • София
Това не е вярно
има 2 форми на вит.А :
от животински произход :  Ретинол
от растителен произход: Бета-каротин

Където има Бета-Каротин има и вит.С  /кайсия, домат и т.н/

Код  за  5$  отстъпка  в   www.iherb.com   :  YUL919

gevestra  като е смляна и замразена Аронията по лесно ли се яде Simple Smile ?
Насила изядох това лято 1/2 кг - смляна с блендер + други плодове - не ми хареса особено  /много танини ...Simple Smile/

# 519
  • София
Например в повечето водорасли, където бета-каротина преобладава  витамин Ц не присъства или ако е наличен е в минимални количества и в този контекст на мисли се чудя дали е редно при приемането на водорасли да добавям вит. Ц като самата природа е решила да няма  Thinking

Kод за отстъпка 5$   LAV475

Линк към безплатните мостри_код_LAV475
Таблица за … 4; мг

# 520
gevestra  като е смляна и замразена Аронията по лесно ли се яде Simple Smile ?
Насила изядох това лято 1/2 кг - смляна с блендер + други плодове - не ми хареса особено  /много танини ...Simple Smile/

Няма разлика между прясна и замразена. Аз я смесвам с мед и ми е вкусно. Правя си и храна за през деня от 5 -6 супени лъжици арония, 1 супена лъжица мед, 5 -6 супени лъжици овесени и др. ядки. Взимам си и ябълки и ги ям с "мюслито".  Party
Баща ми направи и малко десертно вино от нея. Мненията са противоречиви. Основно жените го харесват, а мъжете не. Simple Smile

# 521
  • София
кажете от кое рибено масло да взема? Гледам и в бг има разни, дали от тук са по-добри? Какво се гледа на маслото?

# 522
Аз взимам от това.
За разнообразие в момента пия друго - на Solgar

Код NEV687 за 5$ отстъпка в http://www.iherb.com

# 523
  • София
кажете от кое рибено масло да взема? Гледам и в бг има разни, дали от тук са по-добри? Какво се гледа на маслото?
Това е т.н. кофа: http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Molecularly-Distilled-Cho … ftgels/18104?at=0 има и по малка разфасовка но в момента не е налична

аз вземам нея: http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-200-Softgels/323?at=0

Код  за  5$  отстъпка  в   www.iherb.com   :  YUL919

# 524
  • Sofia
За колко време ви идват поръчките? Аз поръчах на 30ти октомври и на 1ви ноември беше шипната. Още я няма обаче. Дали трябва да се притеснявам?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт