Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 354
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Jarrita за жалост инцидента с ритника се случи през зимата.Вярно кучето ми бе пуснато,но минавахме по една единствена пътека направена в снегът който на мен ми стигаше до коленете.Кучето ми беше плътно до кракът ми.Видях,че идва човек и се дръпнах в страни а тя остана в края на пътеката.Имаше място да мине човека,тя не го закачи.Е,но той я ритна.Радвам се,че не е и прищрака и не го захапа.
Гос`жа Мафани аз вярвам в кучетата.Може да са животни,но да ви кажа,че досега хапана не съм била(освен когато бях на 5,но си го изпросих.)а съм била в досег на стотици кучета.Пипала съм болни,страхливи,''агресивни''.Не съм застрахована и още днес може да ме ухапе куче,но аз няма да се настроя срещу тях.

# 226
Кой е казал настройване срещу тях?
Не, просто имай едно на ум. И ако ти не се пазиш, пази другите, ако и кучето ти да е малко, мило, неагресивно и пр. бла-бла.
Защото никой не е длъжен, да се съобразява с ничие животно, било то крава, крокодил или куче.

# 227
Усещам се, че увлечени в любовта към домашните любимци забравяме, че те са животни, не човеци.
Наистина, членове са на семейството, но да се отнасяме към тях със снизхождение е ...нередно, най-малкото.
Като взехме нашето куче, първите думи на лекаря в "Син кръст" бяха- Нали знаете с какво се захващате?
Сега вече мога да кажа, че сме знаели на 60 %. Много четем, гледаме разни филми, обучаваме се, за да обучим и нашето куче да бъде максимално полезно на себе си, на нас и на околните. Да знае кога играем, кога да пази, кога да бъде агресивен и т.н.

За хората, които превантивно подритват кучета по улиците...Вероятно ги е страх, били са хапани, или се използват най-селската отбрана- агресията Confused

# 228
katt познаваш кучето си и сама казваш, че може  в определена ситуация да стане агресивно. Представи си - минавам покрай вас, неволно правя рязко движение и то ме захапва. Кой е виновен в тази ситуация ?!

Аз обожавам кучетата и също не съм хапана досега, но напоследък започнах да се страхувам от тях и то заради лоши стопани/ не визирам теб, разбира се/. Примерно до нас един си отглежда питбул, който в последно време пуска по улицата да се разхожда сам. Кучето не е агресивно срещу хора, но пък срещу животни - много. Вчера приятелят ми извежда кучето ни и пита напада. Добре, че е бил той, защото в такава ситуация аз бих се панирала и щеше да стане мазало... не ми се мисли даже.  #Cussing out

Трябва да се разбере едно - никой не е длъжен да се съобразява с това, че сме решили да отглеждаме животно. Аз съм за това кучетата да са винаги с каишки, тези над 20кг. и с намордник. Законите са ни смешни и първобитни. Не защитават нито хората, нито самите животни . Манджата е страшна и незнам кога ще можем да се оправим  Crazy

# 229
katt познаваш кучето си и сама казваш, че може  в определена ситуация да стане агресивно. Представи си - минавам покрай вас, неволно правя рязко движение и то ме захапва. Кой е виновен в тази ситуация ?!

Аз обожавам кучетата и също не съм хапана досега, но напоследък започнах да се страхувам от тях и то заради лоши стопани/ не визирам теб, разбира се/. Примерно до нас един си отглежда питбул, който в последно време пуска по улицата да се разхожда сам. Кучето не е агресивно срещу хора, но пък срещу животни - много. Вчера приятелят ми извежда кучето ни и пита напада. Добре, че е бил той, защото в такава ситуация аз бих се панирала и щеше да стане мазало... не ми се мисли даже.  #Cussing out

Трябва да се разбере едно - никой не е длъжен да се съобразява с това, че сме решили да отглеждаме животно. Аз съм за това кучетата да са винаги с каишки, тези над 20кг. и с намордник. Законите са ни смешни и първобитни. Не защитават нито хората, нито самите животни . Манджата е страшна и незнам кога ще можем да се оправим  Crazy
Кучето ми няма да те нападне ако например се спънеш и паднеш.Тя ще те нападне ако ти я нараниш.То стана така изобщо да не си изкарвам кучето от вкъщи. Tired
Не искам да се съобразяват с нас,но искам да имам право да я разхождам нормално.Да не обеснявам на децата,че кучетата не се пипат без разрешение на собствениците им,да не се притеснявам дали няма да падне пиратка отгоре,дали няма да я ритнат.

# 230
Катт, то и аз така се чудя как да изведа децата си и как да обясня на собствениците на кучета, че не трябва да ги разхождат по детски площадки или да ги пускат да серат и пикаят, където сварят.....
Те нещата са някак взаимни, а?

# 231
katt  изобщо не си ме разбрала правилно. За пиратките и ритниците няма смисъл от коментар. Представям си някой да ритне моята бабичка / тя едвам ходи / милата... Има такива нещастници и комплексари за съжаление  Confused

Но, защо да не се слагат каишки и намордници?!  Какво е толкова сложно не мога да разбера?! Понякога животното може да не разбере правилно ситуацията и да реагира инстинктивно. Колкото и да ги познаваме няма как да сме сигурни на 100%.

Да не обеснявам на децата,че кучетата не се пипат без разрешение на собствениците им,да не се притеснявам дали няма да падне пиратка отгоре,дали няма да я ритнат.

Друго нещо - има си места, на които кучетата имат право да се разхождат. Но това не са места, на които има деца  Peace

# 232
  • София
Деца има навсякъде - някъде повече, някъде по-малко. Даже на кучешката поляна се случва да дойдат хлапета да потичат, или някоя майка да изведе кучето заедно с детето.

# 233
ммда...  не правилно съм се изразила. Имах предвид детските площадки  Peace

# 234
  • София
dodo_dodo, какво стана с детенце? Има ли някакви сериозни последствия? Подадохте ли жалба? Моето куче е обучавано да работи с травмирани деца, ако мога да помогна с някакъв начин, насреща съм. Може и да имаме различия за намордниците, но децата са над всичко и по никакъв начин не искам да има съмнение в това.

# 235
... "Ами не се ли виждаш и ти, колко си огромна, ама си ходиш без каишка по улиците." . Без коментар!...

Каква каишка да очакваш от такъв простак? Rolling Eyes

То да беше само този ...  ooooh!

# 236
  • София
dodo_dodo, какво стана с детенце? Има ли някакви сериозни последствия? Подадохте ли жалба? Моето куче е обучавано да работи с травмирани деца, ако мога да помогна с някакъв начин, насреща съм. Може и да имаме различия за намордниците, но децата са над всичко и по никакъв начин не искам да има съмнение в това.
petmil, обясни малко по-подробно, моля те, за това къде и как е обучено кучето ти.
Малката има страх от всякакви космати животни и ми се иска да я включа в някаква програма за преодоляването му. Водя я при приятели с кучета, но не помага за сега. Бих искала специалист да поработи с нея. То и с мене явно трябва, де.

# 237
И на мен ми е интересно къде и как обучават кучета за работа с деца.
Веднъж на улицата срещнахме човек, който много искаше детето му да погали кучинка (понеже тя има миловидна муцунка като от анимационно филмче), но за половин час детето така и не се престраши. Та ми е интересно как може да се помогне на такова дете, при положение, че родителите явно не са зле настроени към кучетата, т.е. те самите имат желание детето да не се страхува.

# 238
  • Пловдив
На едната ми приятелката детенцето имаше панически страх от кучета, лятото започнаха да идват често, като носят за кучето ми /лабрадор/ кренвирши, в началото беше много трудно, изобщо не можехме да я накараме да погали кучето, но постепенно започна да й става интересно и сега няма проблем да го гушка, но пък страхът към другите кучета не е преодолян, та се иска много търпение  Peace

# 239
  • София
Имах късмет и съсед ми беше сърбин, обучавал кучета планински водачи. При инцидент загубил крака си и единствените му удоволствия бяха кучетата. Той се занимава с моята кучка, от която никакъв планински водач не стана, но откри, че умира да е играчка за деца. Научи я, как да се контролира в присъствието им и да ги кара да се чувстват спокойни, да се тормозят взаимно и най-вече да излъчва доброта. Тя е атрактивна и самото й присъствие събужда интерес, което доведе до доста контакти с наплашени деца и родители.
Забелязах, че след преодоляване на първия шок от големината на кучето и малко солети /моята за една солетка си продава душата/, децата се отпускат, защото се чувстват като надделяли над големия звяр, а той вече им е легнал в краката и само чака гушкане и манджа.
И наистина, ако родителят има желание, може да се премахне този ужас от кучетата. Бих препоръчала не да запознаваш детето с много кучета, а да се спрете на някое, за което се знае, че не е агресивно и нахално . Говори със собствениците му да позволят на детето да храни кучето. Отначало от безопасно разстояние, а след това скъсявайте дистанцията, докато детето се престраши на по-близък контакт. Ако кучето е наистина доброномарено, пакетче солетки или подобно, може да свърши чудеса. Твоята задача е през цялото време да показваш на детето, че е защитено, /ти си до него/, че кучето вече много го харесва, че кучето ще му се помоли и детето взима решението дали да продължи контакта си с него. Мисля, че след няколко срещи, нещата ще се нормализират. След всяка среща карай детето да разказва какво е чувствало и си припомняйте положителните емоции. Но не забравяй да обясниш на дечко, че кучетата не се пипат без позволение, че не се дава храна без разрешение и че животните се плашат от хората, както ние от тях. Също така му обясни, че както има дребни и едри лоши хора, така е и при кучетата.

Ако мога да помогна с нещо, на линия съм.

Общи условия

Активация на акаунт