Защо кучетата са без каишки и наморник?

• 16 351
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
Jarrita за жалост инцидента с ритника се случи през зимата.Вярно кучето ми бе пуснато,но минавахме по една единствена пътека направена в снегът който на мен ми стигаше до коленете.Кучето ми беше плътно до кракът ми.Видях,че идва човек и се дръпнах в страни а тя остана в края на пътеката.Имаше място да мине човека,тя не го закачи.Е,но той я ритна.Радвам се,че не е и прищрака и не го захапа.

Ето това не го разбирам. С какво право някой си ще ритне куче, което стои кротко на каишка. Ако кучето бе изръмжало, стопанинът щеше да е сдъвкан и изплют, но в този случай мъртва тишина. Никой и не каза коя е правилната реакция.
Агресията поражда агресия и се получава един затворен кръг. В един друг форум прочетох много хубава фраза, че няма лоши кучета, а само лоши стопани, както няма лоши деца, а само безотговорни родители, които не съумяват да ги научат как да се отнасят към заобикалящия ги свят.

Инак и аз имах страх от кучета като дете. Нямам представа как се бе появил - не беше насаден от родителите ми, не съм хапана никога. Излекувах се като си взехме малко кученце, за което аз носех пълната отговорност  Simple Smile

# 241
А с какво си пускаш кучето - далматинец - най-малоумната възможна порода да тича на детската площадка сред децата?!
Абе толкова невъзпитани и прости хора срещам напоследък, че се настройвам все повече анти-кучкарите!
И се чудя, освен ако не познавам кучкаря поименно и съответно подам жалба лично срещу него друго законово не може да се направи срещу кучкарите, водещи кучетата си без каишки? Или да хвана някой милиционер под ръка и да го заведа в парка, за да види на място?!
И разбира се остава саморазправата...

# 242
В тазвечерния сумрак, вятър и листа хлапето го връхлетя едно побесняло лаещо нещо, подобно на новородена котка. Разцепи мрака.
До него движеше нещо като овчарка, която само замря и заби също поглед, преценявайки ситуацията и собствената си реакция на появата ни в тъмното срещу нея, на нейния тротоар. А най отзад се шматкаше някаква гос'жа, видимо стопанката на псетата.
Хлапето, естествено, отстъпи тротоара на споменатите животни, тръгвайки по платното срещу колите (понеже и аз не съобразих да му сложа каишка като тръгвахме). Като му казах да не прави така, само защото лелята е невъзпитана, щом не спазва правилата и не си държи кучетата на каишка, а той рече: А, не е невъзпитана. Сигурно е стара и я мързи. Искаше да я защити, един вид. Джентлемен  Laughing

# 243
Eй го на типичния пример - когато се сблъскаме с неправилно поведение от страна на животните, вдигаме вой до небесата, когато е намесена човешка агресия, скатаваме.
Пак питам - ако аз си водя кучето на каишка, не ходим по детски площадки, събирам му изпражненията и някой реши да го ритне или да ни напсува, че му дишаме въздуха, какво правим? Отговарям по подобен начин, търсим си правата или мрънкаме по форуми какви невъзпитани хора има? Всички, които се оплакват от кучкари и питомците им - моля, отговорете.

# 244
Тук темата не е "Да ритаме ли кучетата", ако някой ти ритне кучето постъпи както сметнеш за добре, а през другото време се съобразявай със законовите разпоредби и разхождай кучето си на каишка и му изхвърляй лайната.
А честно казано аз не разбирам, лаби, какъв точно ти е проблема? Че има и по-големи проблеми за решаване с невъзпитаните хора? Ами има, само че на мен са ми проблем и невъзпитаните кучкари и най-вече кучетата им.
Смятам да пусна жалба в общината и да убедя майките в квартала да направят същото - срещу кучкарите като цяло разхождащи кучета без каишка в парка до нас и то по алеи с малки тичащи деца.

# 245
Далматинците далеч не са най-щурата порода. Някой виждал ли е какво правят два Джак Ръсел териера на една площадка? Шок и ужас ви казвам, а са на по 5 кила всяко. Laughing

# 246
Eй го на типичния пример - когато се сблъскаме с неправилно поведение от страна на животните, вдигаме вой до небесата, когато е намесена човешка агресия, скатаваме.
Пак питам - ако аз си водя кучето на каишка, не ходим по детски площадки, събирам му изпражненията и някой реши да го ритне или да ни напсува, че му дишаме въздуха, какво правим?
Примиряваш се Sad .Ако имаш по-голямо куче ще чуваш често псувни.Дори и да искаш няма къде да се оплачеш.Ще те погледнат тъпо когато чуят,че става дума за куче и ще ти теглят майната.

# 247
Няма по-голям или по-малък проблем.
         Ако говорим за възпитание, то то е едно и също, както за "кучкарите", така и за "некучкарите". Ей на това ако не се научим, то тогава.... не се сърдете на кучетата, еднакво ще ни хапят и едните и другите.

# 248
Какво означава това? Няма примирение. Бихте ли се примирили, ако някой подритва детето ви утре по същия начин?
Ако насреща ми излезе някой агресивен тип (случвало се е, но с пияница), моментално звъня на полицията от мобилния. Да се обяснява на тях. Недейте да подхранвате агресията с примирение.

# 249
Какво означава това? Няма примирение. Бихте ли се примирили, ако някой подритва детето ви утре по същия начин?
Ако насреща ми излезе някой агресивен тип (случвало се е, но с пияница), моментално звъня на полицията от мобилния. Да се обяснява на тях. Недейте да подхранвате агресията с примирение.
Айде недей сравнява кучето с дете моля!! Сравнението е просто абсурдно!
Иначе, разбира се, че не трябва да се примиряваме с агресивното и просташко поведение на околните. Но за да се различаваме от тях трябва да търсим правата си по законов ред, а това в България е толкова трудно... че човек се изкушава да постъпи първобитно и да напръска със спрей, да използва електрошокова палка срещу кучето и/или стопанина...

# 250
labby ако водя кучето си на каишка, в определения район за разхождане на кучета и някой дойде да го нарита, хич няма се примиря. Защото явно човека, направил това си е чисто и просто психопат. И това вече няма нищо общо с животните Peace

# 251
Не съм от хората който обичат да се примиряват,но започнах.Човекът го видях за първи път.Ако го позавах поне малко или пък и посегне още веднъж ще се постарая да направя каквото мога.Обичам кучето си толкова колкото обичам собствената си сестра.

# 252
Помислих си, че отново някой ще скочи на тема сравнение. Аз не правя такова. Нека, смирено моля, тежестта падне върху агресията, и нейният източник, а не потърпевшия- бил той коте, човек, пейка, автобус и т.н.
Дано съм била ясна Hug

# 253
Тук темата не е "Да ритаме ли кучетата", ако някой ти ритне кучето постъпи както сметнеш за добре, а през другото време се съобразявай със законовите разпоредби и разхождай кучето си на каишка и му изхвърляй лайната.
А честно казано аз не разбирам, лаби, какъв точно ти е проблема? Че има и по-големи проблеми за решаване с невъзпитаните хора? Ами има, само че на мен са ми проблем и невъзпитаните кучкари и най-вече кучетата им.
Смятам да пусна жалба в общината и да убедя майките в квартала да направят същото - срещу кучкарите като цяло разхождащи кучета без каишка в парка до нас и то по алеи с малки тичащи деца.

Проблемът ми е агресията във всичките й проявления. Аз спазвам законовите разпоредби,  но кучето ми продължава да е трън в очите на някои хора. Попитах как да постъпя с тези хора - ти ми отговори да правя, каквото намеря за добре. Това може да включва физическа саморазправа, нали?
Твоят проблем са невъзпитаните кучкари, моят проблем са невъзпитаните хора - кучкари ли не. Опитвам се да покажа, че монетата винаги има две страни и не трябва да се концентрираме само върху едната като коне с капаци.
Аз съм ЗА каишките и ЗА кучета далеч от децата. Не заради децата, някои от които с удоволствие биха си поиграли с някое кротко животинче, а заради безопастността на самите животни. Но съм твърдо против непредизвиканата с нищо агресия срещу кучета и стопани.
Сега обясних ли си проблема по-ясно?

# 254
Обясни си го да, но както казах темата не е за това да ритаме ли кучетата и агресивни ли са хората. А защо кучетата са без каишки ?!
Иначе смятам, че проблема с невъзпитанието и простащината на българина е всеобщ.

Общи условия

Активация на акаунт