Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 15
Здравейто на всички! Страхотно съм притеснена, защото от известно време дъщеря ми започн да заеква.  Sad Първо го направи след едно детско филмче в резултат на превъзбудата и стреса. След ден- два й мина. После втори път, трети ..... Сега понякога заеква на някоя първа буква и макар че ме притеснява, все пак мога да го преживея. Но понякога направо нищо не й се разбира. А е толкова умна и красива. Развива се много по - напред от възрастта си - тя е на три години и половина, но интелектуално е като на пет. Казват, че просто е много умна /все едно трябва да се радвам че заеква/ и чувствителна /затова, когато е развълнувана заеква/. Говорих с логопед - няма страшно, малка е, ще й мине. Просто е умна, чувствителна, бърза да каже всичко.... Ох, малко се повтарям, но наистина се тревожа. Дайте ми съвет. Сигурно някоя Мама е имала или има подобен проблем. Кажете ми как да постъпя?

# 1
  • Мнения: 4 322
В "Семейство" или в "Детско здраве" имаше подобна тема. Потърси ги.

Според мен е добре да потърсиш, второ мнение на друг логопед. Имам познато детенце на което тепърва предстои да тръгне на училище и което говореше префектно. Сега обаче започна да заеква. По лекарско предписание, приема някакви лекарства (не знам какви) и строго са му забранени - шоколад и всички видове шоколадови изделя, а също и кола (то това си е забранено така или иначе )

# 2
  • Мнения: 364
Здравей, Амрита !
Чудесно разбирам притесненията ти, защото същото преживяваме с моя син в момента! Не мога да ти дам съвети ! Cry  Просто се успокой и не показвай тревогата си на детето за да не го притесниш допълнително. Заведи дъщеря си на логопед. Ето ти и линк по темата, която пуснах в друг мамешки сайт с много инфо от други мами !
http://club.biberonbg.com/read.php?f=1&i=16792&t=16792
Ти откъде си ? Защото доста се полутахме докато открием логопед. Ако мога с нещо да ти помогна пиши! Wink

Общи условия

Активация на акаунт