МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 777
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
В началото е така но, не се притеснявай.Раздвижвай се леко ,по- леко.  PraynigВ началото ще ти се струва крачето ти чуждо,дървено и отекло но, всичко ще мине.
Наистина е ад да се грижиш за семейство  върху патерици.
Спомням си един случай когато отидохме при джипито.Аз с патерици,Крис  в кенгуруто, а от двете ми страни двамата батковци- 3-годишния Лъчи и Бо.На всичкото отгоре кабинета му е на втория етаж и няма асансьор.Скачам стълба, по стълба ,а една баба се кръсти ,,божееее,,
СУИТ МОНИ разказвай за детенцето.Тази тема именно с това ме спечели: И  в трудните ,и в радостните мигове имаш подкрепа  от приятелско сърце. Heart Eyes

# 691
  • София - Дианабад
Дани, честито!  Hug Бързо възстановяване  Peace!

Суит Мони, браво на Борис  Heart Eyes! Чакаме още разкази от теб с нетърпение  Peace!

# 692
  • Кьолн
Здравейте мами! Дани, бързо възстановяване ти желая! Любето, от разказа ти косата ми настръхна. Ти си герой направо! Ох, момичета не ни подмина и нас гадния грип. Tired Всички сме болни в къщи. Първо каката, и за два дни и аз с малките. Но дано поне дечицата го искарат по-лесно! Praynig

# 693
  • София
Време е за следобедното кафенце.  Wink

Мони, и аз ти пратих покана за приятелство във фейса.  Peace

Дани, хубаво е, че са свалили гипса - сега спокойно и полека ще се възстановиш - стискам палци. Praynig Hug

mozila, и вие бързо да се оправяте!  Praynig Praynig Hug

Слушам го сега малкия как си пее безгрижно в другата стая, при положение, че има домашни и се мотае, ама пък как да му спра песента.  Whistling
Малката още спи - от както излизаме повече да кара колело и да гони гълъби се изморява и си върна следобедния сън. Тук слънце, слънце, ама си е студено...ама пък - слънце. Mr. Green
За морските гледки - завиждам и мечтая - комбинация - един път! Joy Joy

Hug Hug Hug Hug

# 694
Суит Мони, браво на Борис  Heart Eyes! Чакаме още разкази от теб с нетърпение  Peace!
newsm10 Дааааа, даааааа!!! Особено вече като сме го видели какъв е мъничък и сладичък...
Нямам търпение да порасне мъничко и да видим триото с каките на снимка  Peace Нищо не каза за татито - той нали не е очаквал бебо да дойде толкоз рано, как прие новината?

За морските гледки - завиждам и мечтая - комбинация - един път! Joy Joy
Вчера беше доста топло, днес пак има слънце, но е студеничко...
Ама не ми попречи да пия каЙВенце по халатче на верандата  Heart Eyes
Оплаках ли ви се, че миналата година застроиха мястото пред нашата къща и ни резнаха 1/3 от изгледа към морето  Close ?

# 695
Мозила бързо оздравяване Peace.Нашия тате нещо се разболява, и сигурно всички ще се изпоразболеем. Sad
Колкото до разказа ми аз вече гледам на преживяванията от онази година от веселата страна. Sunglasses
Все още куцам лекичко но, смятам че, бог е благословил прекрасния ми лекар  bouquet.Изправи ме на краче и няма ден в който да не му благодаря в сърцето си Hug за дара който ми направи.
Оле, и аз с удоволствие бих си пила кафенцето с гледка към морето независимо от температурите.
Не си споменала за този строеж но, въпреки това благородно ти завиждам.Обожавам морето.     
Аз пия кафето си с изглед към планината и тя е прекрасна във всеки  сезон.

# 696
Момичета,приех ви всичките....Само имаше един човек,който приех,а после отхвърлих,че ми се стори,че не е от тук...Илиан..някакъв си,ако някоя от вас използва Фесбук-а на мъжа си и е мама от тук,да ме извинява,да прати пак,ще я приема....
Божее,Оле затвори очички...Ама голямата ти дъщеря толкова ли е малка...Хаха,ама как прозвуча това...Ама тя изглежда поне на 20...Наистина ми заприлича на по-голяма...Тя вече,че си е млада жена...така си е...Да кажа,че и трите ти деца са толкова красиви,с такива хубави оченца,направо да ги изядеш...
И на другите прегледах снимките-всички са много сладки!С толкова позитивна енергия ме зареждат,че.... Hug
Хайде да кажа,че днес също видях Борис-беше качил само 20 грама и малко се разочеровах,ама...Вече е 2,070....Оххх,ощеее мъъъничко остава...Иначе хранят го и с биберон,като редуват едно хранене с шише,една със сонда....Еми,казаха че си има сукателен рефлекс,пък...

# 697
Ох, Любе и аз настръхнах като те четох.  Аз пък изобщо не свикнах с тези патерици..... влачих се с един стол и в общи линии най вече се търкалях на дивана. Родителите ми дойдоха да гледат децата.... Още не мога да ходя, даже леко взех да се притеснявам дали някога пак ще проходя.... Мъкнах се днес няколко пъти от едната в другата стая, ама трудноооооо..... Иначе крака ми е малко отекъл и не ме боли, но просто не се мести, а и много ме е страх..... Ти след колко време проходи като хората?

# 698
  • Кьолн
Дани, ще се оправиш. Само кураж! То бързо идва ама трудно си отива! Казвам ти го от личен опит. Ох, момичета едвам си гледах децата днес. Много ми беше лошо. Как ми липсва мъжът ми. Той много ми помага. TiredИ дечицата цял ден кашляха. Абе страшна картинка. Но да не ви натоварвам повече! Знам ,че всичко ще се оправи,само трябва да съм силна.

# 699
Мозила,кашлянето бавно минава,моите го мъкнаха две седмици,
после спряха от раз....,
Мони,ще наддаде,не се притеснявай ,щом яде и това ще стане,имай търпение Hug,
Дани,аз преди години си счупих някакви костици на ходилото,но така и не си гипсирах крака,то май и смисъл нямаше,та мисълта ми е ,че бавно минава , и отекъл беше доста време,а аз не се спрях,ама пусти студентски години-....човек акъл няма....
на страдащите- Hug,
Лека вечер ,момичета ,то сигурно спите,де.... Joy

# 700
Мама дойде и гледаше децата близо месец.След като мина седмица от операцията започнах да се справям сама.Най трудно беше пазаруването,и готвенето защото няма как да носиш патерици и тенджера,простирах с една ръка но не беше проблем защото, метода го усвоих когато Лъчи беше бебе.В едната ръка го държа, а с другата опъвам дрехи. .
Дани след третата операция/някъде 4месеца след счупването/ ми казаха че, до един месец трябва да започна да стъпвам и ходя.Но макар бавно и трудно още на втората седмица излязохме на разходка.Дълго време се подпирах на количката на бебо.И сега 2г. по- късно още трудно слизам по стълби и нанадолнище.
Едва след като махнаха последните железарии крака ми се отпусна и олекна.
Мозила Praynigза вас.Дано сте по- добре днес.
Мони, търпение малко остава.
Аз още две седмици съм в отпуска, а после мама ще гледа Криси.За съжаление ще трябва да пусна неплатено майчинство от май защото е ангажирана.А тъкмо сега теглихме заем за кола. Sad
Някак ще се справим.
В тази връзка имам питане към Мама Цоцоланка.Приятелка чака четвърто детенце.Колко майчинство и се полага при положение че, е осигурена.
След третото детенце ще се върне на работа, преди да излезе в новото майчинство.

# 701
Любе, радвам се, че всичко е минало добре  Hug. Аз отказах операция, защото ми се стори, че само заради парите искат да ми правят операция. При мен е счупена само тънката кост на крака, или както го каза една сестра - малкия пищял и то само на едно място и не беше разместено. Аз при самото падане много лошо си нараних крака в областта на прасеца, скъсала съм някакви връзки и още ме боли и като вдървен ми стои крака в прасеца. Ама тази сутрин ми се струва, че съм по добре.

Ох, момичета извинявайте, че ви занимавам с моя крак, ама вече май тотално превъртях  Crazy #Silly.

Хубав, слънчев и успешен ден ви желая  Hug Hug Hug.

# 702
В тази връзка имам питане към Мама Цоцоланка.Приятелка чака четвърто детенце.Колко майчинство и се полага при положение че, е осигурена.
След третото детенце ще се върне на работа, преди да излезе в новото майчинство.
ако и се припокрият майчинствата,т.е. 45 дневният период за четвъртото детенце започне преди трето детенце да е навършило две годинки,ще получава същото майчинство като при третото детенце в продължение на една година/това е период на бременност и раждане/, а после 240лв. майчинство,НО ако работи дори и един ден майчинството мисля,че по новите разпоредби се изчислява на базата на година и половина назад,т.е. 90%от сумата/средната/ за период от 18 месеца назад преди 45 дневния период....

# 703
Мишела,къде живееш във Варна,кръстницата на децата ми живее в Морската градина,май там беше,ходили сме на рождените и дни,но винаги са ни водили с автобусче до там и така и не разбрах къде се намираме...ти може би си някъде около тях....
Simple Smile аз съм на отсрещния бряг - по пътя за Галата, виждам пристанището, морето и част от града. Вечерно време гледката също е много красива, когато целия град е осветен...

Момичета, оправяйте се. Да не викам дявола, но много мразя да съм болна, нищо не мога да правя, а представям си ако е счупен крака... Децата искат непрекъснати грижи, даже сега докато съм бременна и много ми тежи вече, не мога да тичам след малкия, вчера на площадката просто седнах на една пейка и се разплух. Той само това чакаше де - ужасно е палав, ходи и събаря големите момчета от пързалката, дърпа ги за краката, ошамари едно момиченце...ужас. Майките сигурно си мислят - тая само ги ражда, а после не ги възпитава... такъв срам брах.

# 704
  • Кьолн
Здравейте отново момичета! Ние сме все още болни. Гошко най-много. В сряда педи му изписа Аугументин,ама нещо не се оправя.Еластина,значи по-бавно минава кашлицата? Да не се шашкам. Любето,Еластина,МаминкаВаня благодаря ви за подкрепата милички! Иначе сега сме и без каката тя отиде в Добрич на концерт и на гости при баба си. И нея ще мисля ама няма как да я спра. Малко да се разходи. Мишела, много обичам Варна! Много готин град е! Peace Желая на всички много усмивки и късмет!

Общи условия

Активация на акаунт