МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 780
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Ех, припичахме се днеска с Кати на слънце, направихме дъъълга, уморителна разходка и сега се ''допичам", докато съм в кухнята. Лятото се крия от това гадно слънце, ама зимата ми е много котешко да си мъркам и да си протягам лапичките на припек. Mr. Green

Хайде, кафенцата ви чакат, мърррр, оздравявайте бързо! Hug Mr. Green

# 706
Здравейте отново момичета! Ние сме все още болни. Гошко най-много. В сряда педи му изписа Аугументин,ама нещо не се оправя.Еластина,значи по-бавно минава кашлицата?
много бавно,да,
Васко пиеше "Еуроспал",София- "Флавамед",и двамата бяха на Клацид,
трябва да ти кажа,че Васко за втори път пие АБ,обаче се оказа,че Аугментина не му действа....уж няма резистентност пък на...,
пробвай да даваш чай от лайка или подбел.... Hug

# 707
  • Варна
Момичета  здравейте,
реших и аз да се включа по-подробно. До сега само ви чета.
Мишела, как добре те разбирам! Аз съм още в четвъртия месец ама и на мен ми тежи, пък аз за капак  ходя и на работа, в т.ч през събота (като днес напр.)! Като се върна , накой път ми е много уморено, та даже си полягвам за 10-15 мин. А друг път след вечеря грях , не грях,  направо съм заспивала на дивана, нямам сили ни да се измия , да не говорим , да сложа децата да спят.  А вчера пък оставих малката в тоалетната, на детската дъска (нарочно не на гърнето , че да не стане и избяга Laughing )  и тя докато седеше там за 5 мин може би съм задрямала, въпреки виковете "мамо" и шума от падащи предмети. Обаче по едно време, тя изкрещя силно , та станах и отидох да видя, да не е паднала от седалката.  А  мъжете в това време  гледаха "Аватар " и въобще ни приемат ни предават.  Тук мога точно да вкарам цитата на Мишела "тая само ги ражда, без да ги гледа "
Дано като родя, да имам повече енергия,  и нещата да си дойдат на мястото. Кажете, моля, колко по-трудно е с 3 отколкото с 2 ?

А сега освен това изпаднах и в някакви размисли, дали да си правя амниоцентеза. Защото като една примерна бременна над 35 си направих полагащите се ранен и късен БХС, фетална морфология и пр.изследвания. Ранния уж е добър, ама на късния ми излезе стгряскащия риск 1:40 за Даун. По принцип би следвало да изчислят интегриран риск от двата скрининга, но сървъра на националната ген лаборатория имал проблеми преди някоко седмица, и данните ми от първия били загубени (нищо , че в сайта им ги има ) , в резултат на което няма да ми изчислят този риск. Според генетичката ,тук във Варна, не било притеснително, понеже резултата от ранния е добър , късният често давал фалшиви резултати (защо се прави тогава  newsm78) и ехографските показатели са добри. Та само този резултат не бил основание за амниоцентеза, според нея. Ама колкото лекари, толкова мнения, и всичките рискове са али-бали . Ама пуста везнишки стремеж всичко да е прецизно ...!  Ей с такива мисли се занимавам сега!
Мони, много се вълнувам и аз за твойто бебче. Чудя се защо трябва да му дават и АМ, пък макар и специално, не е ли кърмата най-специалната бебешка храна ?
 А иначе, нещо повече за нас, нашият номер 3 не беше планиран, но явно тайно пожелан, и пожелал да се роди на този свят,  та не можахме да му откажем, въпреки всички колебания, притеснения и но-та. Всъщност номер три , май ще носи розови гащи Simple Smile , според гинеколога на 100%, но в понеделник съм при Балев и ако и там се потвърди иформацията, значи е достоверна. 

# 708
  • Варна
Saly, добре дошла  welcome  Hug Мисля, че ако има нещо притеснително Балев ще го види, най-добре обсъди с него нужна ли е амниоцинтеза.

Дани, много помага раздвижването във вода след гипс. Ако има къде и как ходи на басейн.

На болните  Hug и бързо оздравяване.

# 709
Сали,здравей....няма случайни неща/в това число и при забременяването/....,
гледам разликата във възрастта на децата ти,
второто ти човече ще е на 2 годинки,там може да има трудност,по отношение на ревност и внимание,връщане към бебешки  навици,поставяне на памперс,мляко от шише с биберон,
така беше при мен с голямата девойка/година и осем месеца/....,
но да ти кажа едно е детето ти да е на година и осем,друго е да е на две, а съвсем различно на две и половина годинки,в тази възраст всеки месец разлика е от значение,
за амниоцентезата,ако психически се натоварваш от тази мисъл,по-добре я направи....,ако пък наблюдаващият ти ти казва,че няма смисъл и това те успокоява-недей....
Усмихнат ден,момичета....

# 710
Сали,здравей.Дано всичко е наред с бебчето.Направо се приготви да гледаш две бебета за известен  период от време.Лъчо беше почти на три и пак го имаше този период на ревност за който пише Еластина.
В неделя като чистих се схванах от тупането и не можех да изнеса колелото на Лъчко от болки в рамото.
В сряда сестра ми решила да ползва ден от кръводаряване и да почисти из къщи.Помолила Лъчи да донесе нашата тупалка, а той подавайки я и казал:
,,Ето вземи, Naughty тупалка ни  върви с мускулна треска,, Joy Joy Joy
Като си купувате, питайте в магазина да не се окаже и вашата такава.
Днес беше деня на виното Wine Glass в Карлово и община.Имаше състави за народна музика и танци,вино и мезета.
Конкурса за най-добро домашно вино набира все повече  почитатели и участници всяка година въпреки символичните награди  bouquet.Важно е настроението.Малко духаше но, децата поиграха по поляните.
Лъчко и на хорото се хвана.Потропа няколко поредни хора.Криско пък няколко пъти се пльосна в калта.Бо покара колело с големите.
Не сядахме на пикник, защото се притесних да не изтинат.

# 711
Добре дошла на Сали, леко бременеене.
И аз съм на същите годинки, та си изкарах акъла покрай този БХС...
Определено ще гледам 2 бебета сега (малкия ще е на 1,9г) дори си мисля, че ще иска да суче... А ревността... не ми се мисли, защото как да му обесниш , че и него го обичаш. Само гушкане... но пък и ме е страх да не се разлигави много.
Любе, хубаво сте си изкарали, тук вятъра е почти ураганен, не става разходка.

# 712
  • Варна
Да, за ревнистта дори и не си мисля. Тя, мойта принцеса е много привързана към мене, и постоянно гледа да се "гуши " някъде, в мама най-много разбира се , а някой почне ли да ме прегръща мене, тя веднага пристига и го бута ,  и идея си няма, че ще става кака  Joy Чак ми е смешно каква кака ще е.
Ще я видя до къде ще стигне в бебосването, тя за сега проявява голяма самостоятелност, всичко сама се опитва да прави, като самостоятелното ядене е особенно влудяващо, но пък докато стане на две тайно се надявам да може и сама да се храни щом има такова желание.(Не ми се смейте моля!) Тя дори сега почти успява с голяма фира, разбира се. Но като дойде бебето ще е друго вероятно .

Може и да отида да си направя тая пуста амниоцентеза. Ще видя Балев  какво ще каже, а и писах на Кременски. Ама дори и амниоцентезата  не дава всичко отговори, в крайна сметка всеки с късмета си. Да видим, последно на къде ще наклонят везните.
Мишела, ти прави ли амнио?

# 713
  • София
Saly, за анмиоцентеза трябва да има основателни причини, понеже си е рискована процедура, а и както казваш - какво повече може да покаже освен това, което вече знаеш от многото други прегледи и изследвания? Успех и спокойствие ти пожелавам, каквото и да решиш. Hug

И моите синковци са с две години разлика и големият искаше много моето внимание. Затова, докато бебчо спеше си играех с баткото като зарязвах домакинската работа за когато успея - готвех вечер, докато спят, чистех в почивните дни, докато са с татко си и така. Много гушкане, много говорене и по възможност никакво сравняване - те и без това дълги години сами си бяха конкуренция и много момчешки битки съм видяла и съм се вживявала в ролята на рефер.  Mr. Green
От друга страна много свикват един с друг, много си помагат, имат общи интереси и се обичат. Преминават през различни етапи, различни са като темперамент и не винаги "мелят" заедно, самоопределянето си е дълъг процес, но винаги ще имат допирни точки и се надявам да си останат близки и на ''стари години". Wink Praynig

И нас днес хубаво ни надуха, обаче как да изпуснем слънчицето като едни неуморни женски слънчеви същества.    Nature Sunny  Nature Sunny

# 714
  • София
  Много често самата възраст на майката довежда до завишаване на рисковете при БХС. Ако при ранната фетална скринига за Даун е бил отрицателен, трябва много добре да се прецени риска от вероятността от Даун и риска от амниоцентезата.
  По въпроса за бебенцето на Мони бебенце на тази възраст и кг може да е само на кърма. Имала съм и бебчета по 1 кг родени които отначало са само на кърма, но с обогатител, което е нещо като АМ на прах, но по-специално и се добавя към кърмата. След време обогатителя отпада, но това е нужно само за наистина много рано родените бебенца. Все пак всяка болница си има неини правила. Има много в които изобщо пък не позволяват носенето на кърма, така че този вариант е много добър при условие че смесеното хранене и ползите от получаването на известно количество кърма са много големи в сравнение с храненето само с АМ.  Сигурна съм че бебчо ще е скоро вкъщи и ще може да се храни само с кърма от мама.
  Да споделя за една от майките които консултирах. Роди близначета, но наистина много рано и много малки, по 550 грама и 750 грама, за съжаление по-голямото почина малко след раждането. Около три месеца майката се цедеше и носеше изцедена кърма за другото бебче, малко преди изписването я приеха с бебка заедно в болницата. Там с подкрепата на една наша колежка от Варна бебчо засука от гърда, което само по себе си беше едно малко чудо и сега вече месец и нещо откакто са си вкъщи се хранят само от гърда и наддават много добре Simple Smile

# 715
  • Кьолн
Добро утро момичета! Сали, добре дошла и от мен!  bouquetИ на мен ми правиха амниоцентеза,защото раждах на 38 и 39г.Еластина,оказа се ,че и на нас не ни действа аугументина. Вчера нещата се влошиха, като при Гошко най-много уж. Заведох ги на педи и се оказа, че Ивка е с хрипове,а Гошко не. Сега пият Зинат  и се моля да помогне, защото иначе ще минаваме на инжекции Praynig Много съм отчаяна. Дано по-бързо мине този гаден грип!Милите дечица постоянно кашлеха- Снощи спаха по-добре. Желая на всички много здраве и късмет!

# 716
  • София
Дано всички болнички да оздравяват бързо  Praynig

Искам да ви попитам нещо. В новият апартамент детската и спалнята вратите са една до друга на ъгъл. Имаше обща тереса на която се излизаше и от детската и от спалнята. Само че част от нея я усвоихме и присвоихме към детската и в момента имам преход допълнително от спалнята към детската и изход към терасата само от детската. Прехода със сигурност ще го махнем, на това място мисля да сложа гардероб, тъй като както казах входните им врати и без това са една до друга.
Въпроса ми е следният. Остатъка от терасата я ползвам за простиране и е много дълга и тясна, шест метра на 80 см някъде, като минава по цялата ширина на детската и след това спалнята. Скоро ще сменяме дограмата и на спалнята, само там остава и има вариант под прозореца, тъй като не е носещо да избием врата и от там към терасата. Въпроса ми е да го направим ли или да ми остане изхода на терасата само през детската. Засега са малки дечица и няма проблем, но така или иначе съм ги натикала и трите в една стая, незнам дали няма да е още по-кофти да се налага по няколко пъти на ден по всяко време да минавам и през тяхната стая, за да отида до терасата.

# 717
Aila аз бих искала да те "ползвам" в ролята ти на консултант за кърменето. От няколко дни гърдите и по-скоро зърната са ми ужасно чувствителни, гадно ми е да ги пипам. А вчера дори ми потече течност (коластра?) . Не ми се е случвало с другите бременности. Хубаво ли е, лошо ли е, да не е предпоставка за по-ранно раждане? (имам още 2 месеца до термина) и някакъв съвет ако може как да процедирам.
Иначе за балкона, аз не бих го затворила от към спалнята, поне както го обесняваш...

# 718
  • София
Айла, аз бих си оставила врата от спалнята към терасата, че и бих заключила тази от детската... малки са, не знаеш каква глупост може да им хрумне.

# 719
  • София
  Мерси за съветите, въпроса не е да оставя врата, а да избия врата, затова още се чудя. А иначе вече веднъж открих Елена седнала на парапета на откритата тераса с единият крак навън, а другият вътре. Едната кака услужливо и беше отворила, а тя беше ползвала складираните там колелета за да се качи. Сочеше ми, че едното пантофче е паднало долу пред входа. Пак добре, че сме на вторият етаж...

Общи условия

Активация на акаунт