МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 699
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Aila аз бих искала да те "ползвам" в ролята ти на консултант за кърменето. От няколко дни гърдите и по-скоро зърната са ми ужасно чувствителни, гадно ми е да ги пипам. А вчера дори ми потече течност (коластра?) . Не ми се е случвало с другите бременности. Хубаво ли е, лошо ли е, да не е предпоставка за по-ранно раждане? (имам още 2 месеца до термина) и някакъв съвет ако може как да процедирам.
Иначе за балкона, аз не бих го затворила от към спалнята, поне както го обесняваш...
  Така както го описваш е напълно нормално развитие и подготовка на гърдите за предстоящото кърмене. При повечето жени има повишена чувствителност на зърната и ареолите в началото на бременността и към края, както се случва и около цикъл. Коластра може да има още от 18 гс, така че и това е напълно в реда на нещата. Няма нужда да правиш абсолютно нищо. Може да откриваш засъхнали капчици коластра, които съвсем леко да измиваш под душа, ако ти пречат. Няма нужда да търкаш или мажеш с нещо, защото това евентуално може да предизвика контракции.
  Ако желаеш тук може да прочетеш повече за промените и развитието, което търпят гърдите - http://xedra.wordpress.com/2009/04/10/breast/

# 721
  • Варна
Айла, аз бих си оставила врата от спалнята към терасата, че и бих заключила тази от детската... малки са, не знаеш каква глупост може да им хрумне.

С две ръце подкрепям. А и последвалата случка, вече ти е дала отговор.

# 722
  • Кьолн
Здравейте момичета! Вчра малките бяха по-добре съответно и аз се чувствах така. Все още кашлят ,но поне си играят и лудуват. Майка ми обеща да дойде за два дни на помощ пък да видим.Айла, и аз бих заключвала вратата към терасата. Нашата къща е на две нива и за да сляза до кухнята слизам по стъпала. Веднъж ме издебнали малките и паднаха по стъпалата. Слава богу нищо не им стана. Но оттогава заключвам вратата към тези стълби.Надяевро,как сте напредвате ли към целта? Нашия тати обеща до май да сме при него,но докато не тръгна няма да повярвам. Как сте момичета? Как изкарахте слънчевия уйкенд?

# 723
Честит празник на всички влюбени! А тук май всички са такива. То няма и как иначе - толкова деца без любов не стават. Grinning

Мозила, нашия татко още не може да си подаде документите, за да започне процедурата по разрешителното за работа. И работата нещо не била, както очакваше. Но сезона бил такъв и затова. Заради тези неща малко се е отчаял, но съм сигурна, че ще оправи нещата, оправен е, просто се иска търпение и здрави нерви. Аз продължавам с френския, доста ми е трудно. Ще търся и допълнителни материали, някакви като за деца. Инат съм, и като съм започнала нещо искам да го докарам докрая.
С всеки изминал ден все повече се нахъсвам, че трябва да заминем. Дори да оставим другите причини, поне заради образованието. Вчера бяхме на рожден ден на една съученичка на Вики, та пообсъдихме с майките /някои о класната, реда в училище, системата и т.н. Още повече се отчаях, колко неща не съм знаела, които се случват там...

Щастлив ден на всички! Hug Hug

# 724
Айла  благодаря за отговора  Hug Винаги съм имала много кърма, но уви и двата пъти не можах да се справя много добре... Дано този път съм по-усърдна.

Честити празници на всички. Да сте много влюбени и много пияни (ха ха, то няма как иначе  Grinning )

Наде, то и тук януари и февруари са кофти месеци за бизнеса, мъртви месеци... клиенти почти няма. Поне моите наблюдения са такива с няколкото неща с които съм се занимавала. Така че, чакаме пролетта, тогава не само природата разцъфтява. Но си много права за образованието, не толкова какво учат, а как го учат, средата в която са, отношението между учители и ученици... До 4-ти клас сякаш нещата са добре, ама после направо не ми се мисли.

А от тераси и мен много ме е страх. Като видя дете на тераса и изтръпвам и в главата ми минават всякакви страшни картини. Затова лятото - вредно-невредно-всичко е заключено и сме на климатик.

Хбава седмица момичета, всички да оздравяват!

# 725
  • Варна
Eee, тук таман се зачекна една тема дето и мен ме вълнува - относно детските стаи. При нас детската и спалнята са една до друга, с приблизително еднакви размери , окло 3.70 х 3.40. Западно изложение са. Така се получава , че заради това , че съседния вход се издава напред , в детската стая следобедите, когато има слънце, то много късно огрява детската, за разлика от спалнята. Ето вчера след обеда имаше слънце и много приятно огря спалнята, а в детската въобще. И тогава си казах, дали да не разменим стаите, за да имат децата повече светлина. Друго си  е да  влезе слъчице. Но терасата , на която простирам е към спалнята и като повдигнах въпроса пред мъжа ми той, категорично отказа.  Първо , че не е добре децата да имат толкова пряк достъп към терасата и второ , нямало да е добре  да  минавам, постоянно през стаята им към терасата.
Относно достъпа до терасата сякаш съм съгласна, но относно минаването през детската за щяло и нещяло, не знам.  Според вас кое е по-важно ? Пък и в крайна сметка, не знам до кога ще изкарат децата заедно в една стая. Предполагам , че  в един момент ще се наложи да ги разделим, лишавяйки се от спалня, което много не ми се иска. Но ще видим. Вие какво мислите.
В основни линии обаче, за сега къде ще е детската, има значение, защото трябва да поръчаме мебели за там.

# 726
  • София
Мда, и аз го мисля това за стаите. Сали, нашите спални са със същото разположение и ние избрахме за спалня тази, която има изход към терасата. Аз няма да мога спя спокойно ако знам, че имат толкова лесен достъп до терасата (ние сме на 8-ми етаж), пък и децата също имат нужда от усамотение. Оффф, а това да се лишим от спалня ми е много неприятно, ама май няма друг вариант. След 5-6 години няма да мога да държа на едно място каки пуберки и момче първокласник. Ще дадем спалнята на каките, а пък ние в хола ще трябва да се приютим...

# 727
  • София

Мятам ви едно любовно кафенце и изчезвам, че днес ми е много анти любовно и анти всякакво Crazy

# 728
Ами ние... имахме 2 спални и 1 кабинет който е преходен с всекидневната. Двете спални имат тераси всяка от тях... Решихме баткото да е сам в едната спалня, за него и терасата нямам никакви притеснения. А двете бебета ще са в другата спалня. Все пак наистина един пубер има нужда от усамотение. Тези 2 спални си имат отделна баня и така хлапетата няма да ни се пречкат (надявам се  Mr. Green ). А ние "пенсиите" се преместихме в т.нар. кабинет.... татко ни хич не е доволен, защото събота и неделя който стане пръв (обикновенно най-малкия) ио се почва една патърдия...викане, искам сок, искам мляко... и понеже е преходно и той чува всичко и не можел да се наспи... ама за сега нямаме друг вариант, не мога да сложа никое от децата в тази "спалня".

# 729
  • Варна
Много сложно е това, сега я мисля детската така, че да е с две легла в момента , но така че да може след време , вероятно 2 г приблизителнно, да се добави и трето, макар че след   още две -три  или четири години , ще трябва да отделим баткото, но ми се иска да е по-далеч в бъдещето момента, в който ще трябва да отстъпим спалнята и да се нанесем в хола.
 Оф, не мога да мисля , с толкова ходове на пред.....

# 730
  • София
 Saly при теб е почти същата дилема. Ако имате прозорци не е ли вариант това което обмислям, да се избие долната част под прозореца и да се сложи врата и там, а другата да се заключва и съответно да размените стаите. При мен само едната стая ставаше по-голяма с усвояване на терасата и затова я определихме за детска. Мисля да не жертвам спалнята, предвид че и трите са момичета и разликата им е само 2,9 години. Виж за заключване на вратата им ще помисля определено, добре че сме на първи жилищен етаж.

mishelaa  страхотно е че си имала много кърма, това означава, че съвсем лека корекция в мениджъмънта и организацията на кърменето ще е напълно достатъчна за да се спраивш още по-успешно този път. Ние всички тук сме насреща, не малкото са майките от тази темичка, които не са кърмили първите си 1-2 деца, а третото го кърмят повече от година Simple Smile Основното е да започнеш да кърмиш колкото се може по-скоро и първите седмици да следиш да имате поне 8 кърмения, средно кърмачетата хапват на всеки 2-3 часа и имат между 8-12 кърмения за денонощие, като осем е минимума. Тоест кърми когато бебето иска, а ако не иска достатъчно често поне първите седмици го буди и всеки път предлагай и двете гърди. Ако то не желае и не е гладно просто няма да иска втората. Тези просто неща гарантират дълго  и ползотворно кърмене. Един от проблемните моменти е когато се засекат установяването на лактацията, което се изразява в рязкото омекване изведнъж на гърдите и което в никакъв случай не означава, че няма мляко, със скок в растежа, а именно по-нервно бебе и желание по-често да суче. В този момент много майки ръководени от страха си бебето да не гладува и подведени от неправилни съвети пръстъпват към дохранване с шише. Единственото което е необходимо е да се кърми малко по-често обикновенно само няколко дни в периодите на скок в растежа, а това че гърдите омекват да се знае, че е нормално развитие на кърменето и не е проблем.

# 731
  • Варна
Алия, ние на  едната спалня (детската) нямаме тераса, само прозорец. Мотивът ми за евентуална размяна е ,  че сегашната спалня, е малко по-слънчева, което през зимните месеци си е ценно. Единствено бихме могли да усвоим терасата на спалнята (където обаче сега простирам) и в така получената по-голяма стая, да обособим  кътовее и за 3те деца. Но това не мисля да е добър вариант. При вас наистина разликата е малка, и като са еднополови, няма да е нужно вероятно разделяне. Но при нас,   третото се очертава момиче, и разликата с баткото е такава , че явно разделяне  в един момент ще има.  Той засега е много нетърпелив, сетричката да дойде да спи в неговата стая. Но в един момент сигурно ще е добре да го отделим от момичетата (ха да видим днес дали, ще се потвърдят розовите гащи  Grinning).
Та се чудя как да проектирам детската сега. Във всеки случай обаче все още не ми се иска след едва 2-3 год да се лишим от спалня.
Кажете, вашите деца  как са разпределени по стаи?

# 732
Сали, при теб (ако бебето е момиче), ще е по-лесно - 2те  малки момиченца да са в една стая - и разликата във възрастта не е голяма и са еднополови. А за баткото ще измислите някакъв вариант да е сам, отделно. При мен баткото е сам, а в другата спалня ще са малките, макар и разнополови, но си мисля, че първите 5 години не е проблем. После ще го мислим  Crazy  То варианта вече е измислен, над нас имаме 1 таванска стая, която даваме под наем и баткото се гласи като стане на 16 да се изнесе там и ще освободи едната спалня... Ергенски живот, да води момите на спокойствие...

Айла - и двата пъти някъде на втория месец ми се запушват каналчетата. Уж до тогава горе долу трябва да се е регулирала лактацията..  Малкия сучеше много добре, въпреки че съм със секцио като ми го дадоха веднага го сложих да суче, в болницата почти не съм ползвала АМ. Ядеше си на поискване, не съм го ограничавала. И хоп - запушване - нагревки, глупости, то боли, мъчиш се да се изцеждаш... и някакси се обезверяваш... Ако успея да прескоча това запушване, сигурно ще съм по-"ербап". Така де, извинявай че те занимавам, но като дойде времето за това ако имам въпроси, ще питам Simple Smile

Ваня, мерси за кафенцето, ама защо така анти-празнично... То верно, че много лигня този празник, ама поне 1 червено винце довечера ще отразиш Simple Smile

# 733
  • Варна
Мишела, и на мен ми се е случвало по някое време да ми се запушат каналите или нещо да се възпали или заболи, но с хомеопатия, страшно бързо съм се оправяла. Не помня обаче какво точно вземах. Но като му дойде времето ще го мислим... Може тоя път да наямаш такива проблеми.
А за разделянето , да,  ще измислим, вариант , като му дойде времето , току виж сме се обзавели с по-голямо жилище   Laughing
Просто ми е интересно да чуя опита на други "многодетни "
За сега искам така да измисля детската, че да има опция за трето легло, за да не трябва през две години да сменяме мебели, а само  да добавяме и разместваме.

# 734
А не искаш ли за сега да останат 2те деца в детската, а бебето да е при вас? Според мен това е идеален вариант за 1 година напред, а после наистина ще го мислите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт