Отговори
# 375
  • Варна, България
Добър вечер, скъпи приятелки!
Напоследък много пиша, но сигурно е заради предколедното настроение. (ще ме прощавате)
Много съм развълнувана и не мога да не го споделя с вас.
Преди час приключи чаеното парти. Имам най-страхотните мама и татко, любима сестричка, племенница, племенник, зет. Толкова са ценни тези моменти!
Имам най-страхотната шефка, на която днес като казах за идеята за чаеното парти ми даде истински самовар с всякакви атрибути към него( чайник, "шапка" за самовара да не изстива водата, лъжички-бижута, чай). Пихме чай, както го правят в Русия, т.е. получи се истинско чаено парти. Моят татко понеже е завършил в Москва и казва, че оттагава не е пил чай такъв, както го правят там - със запарка и добавяне на гореща вода от самовара. Аз едва това лято на гости на шефката ми видях за пръв път истинската церемония.
Така че емоцията беше пълна - имаше руски песни, български.
В момента сърцето ми прелива от обич и признателност към моите мама и татко за чувството за семейност, което са ми дарили, за всичко, което са правили и продължават да правят за нас със сестра ми. За това, което са - наистина най-милите и всеотдайни мама и татко вече с посребрени коси!
Ето снимките:
http://blagomiratabakova.snimka.bg/other/koleda-2010.550543.21634616
Тази вечер съм с малко по-добра от днес и вчера!
Ако имате възможност - направете го за вашите родители, дори да не е под форма на такова парти. Дарете обич и сърцето ви ще прелива...
 Все пак Коледа идва...
Целувки

# 376
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Боги  Hug невероятно семейно чаено тържество. Стопли ми душата в този ужасен за мен ден!  Hug Heart Eyes

Ето и коледните изненади от мен...

Малка част от 48-те подаръци

торбичките с подаръци и задачки напечатани на сини и розови листчета

# 377
  • София - Младост 1А
Привет момичета. Може и да не пиша, ама знаете че ви чета и ви се радвам на красотите.

Ние още миналата седмица украсихме цялата къща, написахме си писмото до белобрадия старец и сега за мен остава да се потрудя за изпълнението.
Вчера напазарувах подаръците за децата в детската градина, а тази седмица ще карам и по моя списък.
От понеделник Пешко ще е на градина, след почти едномесечно отсъствие. Ще видим колко ще изкара и ще ми спретне ли изненада за празниците.
Резервирахме си и за Нова година хотел в село Баните, Смолянско. Ще бъдем сериозна компания с много деца. Дай боже да са здрави.
В работата също е предколеден екшън. Работя до късно и вече съм почти на края на силите си. Само да успискам още седмица и ще разпускам след това правейки баклави и превръщайки къщата в работилницата на джуджетата.

Хубава неделя и надявам се до скоро.

# 378
Боги, разкошно парти сте направили  Hug! Направо носталгично, даже кукла върху чайник сте намерили  Grinning.

АдиHug!

Нина, опаковала си всички 48 подаръка? Браво  Hug. А аз скришом изваждам от чекмеджето и крия на различни места без опаковки, обаче  Embarassed.

Валерия от днес е на антибиотик, добре че намерихме нашия доктор. След безкрайна безсънна нощ сега едва гледам.

# 379
Привет! Писах, писах и накрая без да искам затворих прозореца  ooooh! Нищо, пак ще пиша.
Първо - имам си лаптоп  newsm44
На моя мъж му писна да се бори с РС-то ни и днес отидохме на разходка до Мултирама. Сега си имам ето това http://www.multirama.bg/product/7190/laptop-toshiba-satellite-c650-178.html
Толкова съм щастлива, че място не мога да си намеря. Само дето е с Linux, но тия дни ще го занеса да му турнат Windows и всичкит е други програми от старото РС. Всъщност то работи навсякъде другаде, но не и вкъщи. Най-вероятно е от старата инсталация на блока, която не е пригодена за толкова много ел. уреди... Поне това казаха няколко експерта. Получавали се леки токови удара и затова блокира компютъра. Дадоха ни на заем един UPS, ми той пищеше през 5 минути  ooooh!
За нас - нищо ново. На Алекс пъпките вече завехнаха, Невена още не се е разболяла. Дано да я подмине, щото още 3 седмици карантина просто ще ми дойдат много. Засега се справяме, правим разни апликации, изхаби вече едни водни бои, направихме и оцветихме сума ти гипсови фигурки, но вече почвам да се изчерпвам... и да изтрещявам. Е, имам си компания. Свекърва ми дойде, уж да тая седмица, но сега не може да си тръгне. Днес гледахме по новините, че Струма е отнесла часто от пътя в Кресненското дефиле, та не може да се прибере. Добре, че си е взеля повечко инсулин, иначе не знам...
Това за нас, вече ще съм по-редовна.
Лека нощ!

# 380
Добро утро!
Днес сервирам кафето с него да почерпя послучай именният ми ден и на Никола

Честит празник и на всички празнуващи днес!

По-късно и шарана с питието, че нещо ми е рано още  smile3507

Миринда честит ти лаптоп! Къш къш на баба Шарка вече...

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 10:00 от ninanb

# 381
  • Варна, България
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!
ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК, БАНКЕРКИ - ГЕЯ, АДИ...  Wink
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БУРГАС!
Аз днес ще ходя на 2 имени дни - двамата ми кумци са Николаевци, а на третото семейство кумци- детето се казва Никола...

Нинка, много си се постарала  в опаковането Hug И мерси за кафенцето.
Ади, добре звучи местенцето за НГ. Аз още не мисля за това  newsm78, чакам Страхил и тогава ще видим.
Маринка, честит лаптоп! Със здраве и по-голяма активност да си го ползваш!

И Сами от вчера го метнах на АБ. Кашля.
Днес го заведох на градина и една майка казва на сина си: "Здрав те водя, но май болен ще те прибера"  Embarassed
Ми те всички бухат... Ох, няма оправия.  ooooh!

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 10:33 от voltage13

# 382
  • София
Здравейте, дами!
Честит празник на всички: Николаевци, Николинки и т. н. - с радост да си носят името; на всички, работещи в банковата сфера (Гея) - да имат успех на работа; на всички моряци и техните близки - да им минават бързо и ползотворно (откъм финанси) курсовете и на всички бургазлии (Белла) - да се кефят, че живеят в такъв готин град (на мен ми е любим, а сега и брат ми се премести там)!
Аз нали имам Николай вкъщи, снощи готвих едни шарани, че тази вечер ще имаме гости (гостите ще дойдат в 19.00, а аз се прибирам към 18.10, та нямаше да успея тази вечер). Иначе сме добре (да не чуе Дяволът), в събота с Преслава украсявахме елхата и къщата и тя беше много щастлива.
Хубав ден на всички!

# 383
Здравейте и от мен! Heart Eyes
ейййй днес много поводи за поздравления и почерпка! Wink

Според легендата Свети Никола, освен покровител на рибарите и мореплавателите, е покровител и на банкерите. Преди да го канонизират за светец той бил лихвар, който помагал на бедни и безпарични, като раздавал богатството си. Но гледал тези, на които правел благодеяния, да не разберат откъде идват те. Преданието казва, че Свети Никола незабелязано подхвърлил три кесии със злато в дома на обеднял търговец, за да може да омъжи трите си дъщери и да ги спаси от безчестие.
След 44-годишно прекъсване през 1992 г. Асоциацията на търговските банки и Българската народна банка възстановяват традицията църковният празник Никулден да се отбелязва и като празник на банките и банкерите.
На Никулден се приготвя риба с люспи, най-вече шаран, защото той е слуга на светеца. Голата риба навява асоциации с бедност и тегоби. Люспите се почистват внимателно, така, че да не падат на земята. Ако някоя люспа все пак падне, тя не трябва да се настъпва, защото според поверията, който я настъпи, ще се разболее или ще му се случи нещо лошо. Костите на рибата се събират и изгарят, закопават се в земята или се пускат в реката или морето.
 Традиционните ястия, които трябва да присъстват на никулденската трапеза са рибник (пълнен шаран в тесто) и обреден хляб, като във всяка къща трябва да са по два. Част от тях се раздава на съседите. Останалите ястия на никулденската трапеза са постни чушки, пълнени с ориз, сарми, царевица, зрял фасул, жито.
По-голямата част от рибника и хлябовете задължително се изяжда на семейната вечеря.Хлябът се разчупва от стопанина, вдигнат високо над масата и трапезата не се прибира през целия ден.
Свети Никола е покровител не само на тези, които са кръстени на името му, той е личен и семеен покровител, на който се урежда семейно-родов празник, наричан служба, молитва, черква. На този празник се канят роднини, кумове и съседи, и се освещава голяма трапеза, която завършва с песни и веселба. След прикадяването свещеникът взима опашката на обвития в квасено тесто шаран. Костите на никулденския шаран не се изхвърлят, а се изгарят, закопават в земята или се пускат в реката - вярва се, че така ще се опази и умножи плодородието и семейното благополучие. Костта от темето на шарана, която е във формата на кръст и се нарича ”кръхче”, възрастните жени пришивали на капиците на децата, за да ги пази от зли сили и уроки.

Нинко, да сте  живи и здрави с Никола! Hug  bouquet
Да са живи и здрави и останалите именници...ако не ме лъже паметта Ади освен професионален празник си има и Ники у дома...така,че Ади, много хубав ден и от здраве да не се отървете!
Честит професионален празник и на кака Гея...тя нещо ми отказва всякаква комуникация напоследък Rolling Eyes Sad
сега да почерпя за празника на моя любим град...наистина си го обичам Grinning

Мириндич,еххааа честито сега вече наистина се надяваме на редовност от твоя страна! Hug

В Бургас не е обявена официално,но май си има грипна епидемия...повечето наши познати и роднини са болни или вече са били болни Confused...и ние с Инди сме в къщи от миналата сряда...аз вчера приключих антибиотика...гадна работа...майка ми е на втори АБ и още не се увства добре...дано всички се оправим,че Коледа идвааа!
иначе си имаше и + стоенето ми вкъщи...украсихме елхата и всичко у дома,написахме писмото до дядо Коледа и познайте от 7 точки 3 са свързани с дрехите и аксесоарите на IJ Twisted Evil

ауууууууу в някоя от тия къщурки ми се иска да живея Heart Eyes
http://maistorica.blog.bg/hobi/2010/09/30/prikazni-kyshti-v-karmel.613389

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 12:40 от bella_

# 384
Честит имен ден на именници!

Как ми се прияде шаран, не е истина Laughing.

Честит празник на банкерки!

Бързо оздравяване на болнички Hug!

# 385
Ууууу, пу за мен тая с бялата оградка!  Joy Много са готини, направо ми се напълниха очите...
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС - ИМЕННИЦИ, БАНКЕРИ, БУРГАЗЛИИ И МОРЯЦИ!
Да са живи и здрави, да бъдат късметлии, да са обичани и да раздават обич!

Невена не пожела да напишем истинско писмо до дядо Коледа, надраска там един лист и каза, че това е нейното писмо. Иска лаптоп на Уинкс  Mr. Green Що ли не се учудвам...
Александър ми е лесен, харесала съм му едно надуваемо еленче, дето да си го язди и да подскача.
Пожелавам един пракрасен  понеделник на всички!

# 386
# 387
  • София
Честит празник на всички, които празнуват днес, да сте живи, здрави, обичани и обичащи!

# 388
  • до морето
Честит имен ден на всички празнуващи днес !

Честито и на всички моряци ,банкери и бургазлии !
Желая на всички здраве ,щастие и много успехи !

# 389
Добро утро...

Обещаното писмо от дядо Коледа
СКЪПИ СЛАДЪК НИКОЛА, МИЛА ХУБАВА ЙОАНА

ХО-ХО-ХО! БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ЧУДЕСНОТО ПИСМО!

ОНЗИ ДЕН ПРЕГЛЕЖДАХ ДВАТА СИ СПИСЪКА – С ПОСЛУШНИ И С НЕПОСЛУШНИ ДЕЦА, И ЗАБЕЛЯЗАХ, ЧЕ НЯКОИ ИМЕНА НА ДЕЦА ЛИПСВАТ И НА ДВЕТЕ МЕСТА. ПОВТОРНО ПРОВЕРИХ И УСТАНОВИХ, ЧЕ НЕ СРЕЩАМ НИКЪДЕ ВАШИТЕ ИМЕНА. АМА КАК ДА РАЗБИРАМ ТОВА, КОКО, А ТИ ЙОНИ...?!? ЧЕ ПОНЯКОГА СТЕ МНОГО ДОБРИ ДЕЧИЦА, С КОИТО МАМА, ТАТИ И ВЪОБЩЕ ВСИЧКИ МНОГО СЕ ГОРДЕЯТ, А ДРУГ ПЪТ СЕ ГЛЕЗИТЕ, НЕ СЛУШАТЕ И СЕ СЪРДИТЕ ЗА НИЩО? ХМ, ЗАМИСЛИХ СЕ, КАКВО ДА ПРАВЯ С ВАС ТАЗИ ГОДИНА – ДА НОСЯ ЛИ ПОДАРЪЦИ НА КОЛЕДА, ЗАЩОТО СТЕ ДОБРИЧКИ, ИЛИ ДА НЕ ДОНЕСА, ЗАЩОТО НЕ СЛУШКАТЕ…

И СЕДНАХМЕ С ЕЛЕНА РУДОФ И СНЕЖАНКА ПРЕД КАМИНАТА И ЗАПОЧНАХМЕ ДА СИ ГОВОРИМ ЗА ВАС. ЗНАЧИ ТАКА:

ЗА НИКОЛА
1.   ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА СЕ ОБЛИЧАШ САМИЧЪК – КОЛКО СИ КРАСИВ, КОГАТО НЕ ПЛАЧЕШ И НЕ БУТАШ ДРЕШКИТЕ, КОИТО МАМА Е ПРИГОТВИЛА;
2.   СЛУШКАШ КАКА И НЕ Й ПРЕЧИШ КОГАТО СИ ИГРАЕ;
3.   НЕ РАЗБЪРКВАШ ИГРАЧКИТЕ НА КАКА И НЕ ЧУПИШ МОЛИВИТЕ И ФУЛМАСТРИТЕ Й;
4.   СЛУШАШ ГОСПОЖИТЕ В ЯСЛАТА И НЕ БИЕШ ДЕЦАТА – ТИ СИ ЛЮБИМЕЦА НА ТОЛКОВА ХОРА;
5.   ПИЕШ СИ СИРОПЧЕТАТА И ДАВАШ ДА ТИ СЕ ПРАВЯТ ИНХАЛАЦИИ И НЕ ВРЕЩИШ – ЗАЩОТО ЗНАЕШ, ЧЕ ЗДРАВЕТО Е МНОГО ВАЖНО И ТРЯБВА ДА ГО ПАЗИМ;
6.   ВСЕ ПО-ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАШ ВЪЛШЕБНИТЕ ДУМИЧКИ И ТОВА МЕН МНОГО МНОГО МЕ РАДВА.

ЗА ЙОАНА;
1. СУТРИН СЕ СЪБУЖДАШ С УСМИВКА И НЕ РАЗСТРОЙВАШ БРАТЧЕТО СИ;
2. ГРИЖИШ СЕ ЗА МАЛКОТО СИ БРАТЧЕ – ТИ СИ МНОГО ДОБРА КАКА И МНОГО ПОМАГАШ НА МАМА;
3. НЕ СИ РАЗХВЪРЛЯШ ИГРАЧКИТЕ И ВИНАГИ ГИ ПРИБИРАШ НА МЕСТАТА ИМ КАТО СВЪРШИШ ДА ИГРАЕШ;
4. СЛУШАШ ГОСПОЖИТЕ ГРАДИНАТА – ТИ СИ ЛЮБИМКАТА НА ТОЛКОВА ХОРА, А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ТОЛКОВА ПРИЯТНО МЕ ИЗНЕНАДА, ЧЕ ЗНАЕШ МНОГО ПЕСНИЧКИ И ТАНЦУВАШ ХУБАВО, РАДВАШ КАКАТА И БАТКОТО ОТ ТАНЦИТЕ;
5. ПИЕШ СИ СИРОПЧЕТАТА И НЕ СЕ ДЪРЖИШ ГРОЗНО – ЗАЩОТО ЗНАЕШ, ЧЕ ЗДРАВЕТО Е МНОГО ВАЖНО И ТРЯБВА ДА ГО ПАЗИМ;
6. ВСЕ ПО-ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАШ ВЪЛШЕБНИТЕ ДУМИЧКИ И ТОВА МЕН МНОГО МНОГО МЕ РАДВА.

ОБАЧЕ, ОБАЧЕ, ОБАЧЕ-Е-Е-Е-Е…

ЗАЩО ТАКА ДОЧУВАМ, ЧЕ ПОНЯКОГА НЕ СЛУШАТЕ?:

ЗА НИКОЛА
1. ЧЕСТО СЕ ТРЪШКАШ И ПЛАЧЕШ БЕЗ ОСОБЕНА ПРИЧИНА;
2. ПОНЯКОГА НАРОЧНО ПРЕЧИШ НА КАКА ДА СИ ИГРАЕ;
3. СУТРИН ЧЕСТО ПЛАЧЕШ, ЧЕ НЕ ТИ СЕ ХОДИ НА ЯСЛАТА – ЕХЕЙ, ТАМ Е МНОГО ХУБАВО И ВСИЧКИ ТЕ ХАРЕСВАТ?
4. НЕ ПРИБИРАШ РАЗПИЛЕНИТЕ СИ ИГРАЧКИ, НЕ ПОМАГАШ НА МАМА.
5. И ПОНЯКОГА МАЙ ЧУВАМ ГРОЗНИ ДУМИЧКИ, А?  
 ЗА ЙОАНА
1. ЧЕСТО СЕ ТРЪШКАШ И ПЛАЧЕШ БЕЗ ОСОБЕНА ПРИЧИНА;
2. РАЗХВЪРЛЯШ СИ ДРЕШКИТЕ И ОБЛИЧАШ ВСЕ НОВИ И НОВИ-МНОГО СИ ХУБАВА ВИНАГИ, НО ТАКА НА МАМА Й Е МНОГО ТРУДНО, А И СТАЯТА ТИ НЕ Е КРАСИВА С ТОЛКОВА ДРЕШКИ НА СТОЛА;
3.   ПОНЯКОГА НАРОЧНО ДРАЗНИШ БРАТ СИ;
4.   НЕ СИ ОПРАВЯШ ВИНАГИ ИГРАЧКИТЕ СЛЕД, КАТО СЕ НАИГРАЕШ И ЧЕСТО ВАДИШ ДРУГИ БЕЗ ДА  ПРИБИРАШ.
5. И ПОНЯКОГА МАЙ ПОСЛЪГВАШ?

ТАКА… МИСЛИХМЕ, МИСЛИХМЕ С РУДОЛФ И СНЕЖАНКА НАКРАЯ РЕШИХМЕ, ЧЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ДО КОЛЕДА И ЩЕ ПОЧАКАМЕ ОЩЕ МАЛКО, ЗА ДА ВИДИМ КАКВИ ДЕЦА СТЕ РЕШИЛИ ДА БЪДЕТЕ – ДОБРИ ИЛИ НЕПОСЛУШНИ, И ТОГАВА ЩЕ РЕШИМ ДАЛИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ХУБАВИ ПОДАРЪЦИ ИЛИ НЯМА НУЖДА ДА СЕ РАЗХОЖДАМЕ ДО ВАШИЯ ДОМ.

И ВСЕ ПАК, ПОНЕЖЕ МОГА МНОГО ДОБРЕ ДА БРОЯ, ИЗБРОИХ, ЧЕ МАЙ СТЕ ПОВЕЧЕ ПОСЛУШНИ ДЕЦА, ОТКОЛКОТО НЕПОСЛУШНИ, ТА РЕШИХ ДА ВИ ЗАРАДВАМ. ЗНАЕТЕ, ЧЕ МНОГО ОБИЧАМ ДЕЦАТА И ЛЮБИМАТА МИ ЧАСТ ОТ КОЛЕДАТА Е ДА НАПРАВЯ МНОГО ДЕЧИЦА ЩАСТЛИВИ. ДНЕС ЩЕ ПРАТЯ ДЖУДЖЕТАТА ДА ВИ ОСТАВЯТ КОЛЕДНИ ТОРБИЧКИ. НА ТЯХ ВСЕКИ ДЕН ЩЕ ИМА ЗАКАЧЕНИ ЛИСЧЕТА СЪС ЗАДАЧКИ, КОИТО АКО ИЗПЪЛНИТЕ ДОБРЕ ЩЕ ИМА ИЗНЕНАДИ НАКРАЯ. ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ РЕШИМ НАИСТИНА КОЛКО СЛУШАТЕ И КОЛКО ПОДАРЪЦИ ЩЕ ИМА НА КОЛЕДА.

И ТАКА, МОИ СКЪПИ ХЛАПЕТА. ЩЕ ОСТАВЯМ ПИСАНЕТО ВЕЧЕ, ЧЕ МНОГО РАБОТА МЕ ЧАКА! А ВИЕ БЪДЕТЕ ДОБРИЧКИ И МНОГО, МНОГО СЕ УСМИХВАЙТЕ!

С ОБИЧ,

ДЯДО КОЛЕДА

2010

ПИША ОТ КЪЩИЧКАТА НА ДЯДО КОЛЕДА, СНЕЖАНКА И ДЖУДЖЕТА  

ЗА НИКОЛА БУГОВ И ЙОАНА БУГОВА

Общи условия

Активация на акаунт