Канадска есенна тема № 44

• 29 020
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
За мамите от GTA.
В неделя 19 Дек след службата в 12:30 в църквата "Св. Св. Кирил и Методи" има детско коледно тържество с  Дядо Коледа, Снежанка, Вълшебна Фея, танци, песни и децата от БГ училище,а и подаръци за всяко детенце. Безплатно е. Ходила съм преди 2-3 години с приятели заради тяхното детенце и беше много хубаво.
Записване до 15 Дек на тел 416 368 2828, 416 871 8283

Пишете, ако са ви известни разни други коледни интересности и инициативи, подходящи за деца!

Sofi, Благодаря за инфото за Shop at DonMills. Дано успеем да видим Дядо Коледа там идната събота!

# 541
Jennie, значи може и да се засичем в църквата.  Peace Гледам, че програмите ни за детски мероприятия съвпадат. Аз вече записах моите деца, за първи път ще ходим и честно казано не знам какво да очаквам.
Този уикенд не успяхме да отидем до Shop at Don Mills, така че за следващият остава. Тъкмо и елените ще дойдат.

# 542
Мили мами,
и ние получихме поканите за визи. Чакахме ги повече от 4 месеца, но ги дочакахме. И сега започна планирането. Ние имаме много добри приятели, които ще ни посрещнат и настанят у тях.
Аз обаче имам следното питане - по това време на годината фервура, март можем ли да намерим работа??? Без претенции сме.  Е това много ме притеснява. Разчитам на вашите мнения.

# 543
  • Монреал
anibani, честито! Към кой град/провинция сте се насочили? Ако изобщо има някаква зависимост, тогава то в началото на годината е по-вероятно да се намери работа, понеже отделите са си получили новите бюджети и запълват празни позиции, ако има такива. Но честно казано, май няма никакво значение по кое време на годината е - поне от моят опит до сега.

# 544
  • Vaudreuil Canada
anibani честити визи - по мое скромно мнение работа може да започнете винаги - зависи какво търсите разбира се, но няма особено силна зависимост сезон-работа, освен ако работата не е сезонна разбира се.

# 545
  • Калгари, Канада
anibani, и аз бих ти казала същото - неквалифицирана работа има през цялото време, ако търсите нещо конкретно - пиши какво е. Късмет ви желая!

# 546
Анибани, честити визи!

Соня, съгласна съм с Кака Дора, че Лонгьой (ама как го написах само) не е добра идея за новодошли.

Момичета, аз продължавам с моите "бременни" въпроси, дано на нямате против Embarassed
Сондирам мнения как протича едно нормално раждане в монреалска болница? Какво имам предвид - при нормално започнало раждане, без предпоставки за секцио какви са рутинните интервенции? Предполагам клизми не правят, но слагат ли рутинно система с окситоцин, имат ли практика да пукат водите, ако не са се пукнали сами, позволяват ли различни пози или държат раждащата да е легнала на легло? Съответно искат ли съгласието на раждащата преди дадена интервенция и ако тя иска да откаже нещо как го приемат?
За бебето - дават ли АМ или питат майката предварително? Слагат ли капки в очите и имам ли право да откажа? Отделят ли бебето от майката?
Изобщо ще съм много благодарна за всякаква информация от този род както и за коя болница се отнася. Благодаря предварително!  bouquet

# 547
  • Лавал-Пловдив
Анибани, честити визи!

Соня, съгласна съм с Кака Дора, че Лонгьой (ама как го написах само) не е добра идея за новодошли.

Момичета, аз продължавам с моите "бременни" въпроси, дано на нямате против Embarassed
Сондирам мнения как протича едно нормално раждане в монреалска болница? Какво имам предвид - при нормално започнало раждане, без предпоставки за секцио какви са рутинните интервенции? Предполагам клизми не правят, но слагат ли рутинно система с окситоцин, имат ли практика да пукат водите, ако не са се пукнали сами, позволяват ли различни пози или държат раждащата да е легнала на легло? Съответно искат ли съгласието на раждащата преди дадена интервенция и ако тя иска да откаже нещо как го приемат?
За бебето - дават ли АМ или питат майката предварително? Слагат ли капки в очите и имам ли право да откажа? Отделят ли бебето от майката?
Изобщо ще съм много благодарна за всякаква информация от този род както и за коя болница се отнася. Благодаря предварително!  bouquet
Сейнт Мери:
1) няма клизма няма бръснене
2) на мен не ми сложиха система, а едно като конец във влагалището, което е напоено с окситоцин, по -добро е защото не си завързана със системи, а можеш да се движиш навсякъде
3) позволяваха ми да се разхождам из стаята, трябваше да лягам само като идваха да мерят тоновете на бебето.
4)водите ми до последно не се бяха спукали, но като почнах да раждам те ли ги спукаха така и не разбрах, защото всичко стана много бързо - за около 10 мин.
5) като трябваше накрая да ми включат система бяха много внимателни и се събраха 3 сестри да ми търсят вената
6) обясняват какво ще направят и предполагам се съобразяват ако не искаш, но аз не съм отказвала нищо, само анестезията
7) бебето не се отдели от мен нито за секунда, пред мен го избърсаха и облякоха първоначално, а после в детското отделение като го взе сестрата да го изкъпе ме викна и мен да гледам и да се уча  hahaha
Sunglasses капки му сложиха, аз не съм и опитала да откажа, предполагам може да се откаже
9) АМ никой не е предлагал да му дава, напротив постоянно ме приканваха да го държа на гърда и въпреки,че той много спа и не иска да суче, не ми предложиха да го дохранят с АМ
10) доволна съм и от родилното и от детското, особено в детското ми се паднаха 2 смени рускини, с които такъв мохабед му удряхме, едната особено все при мен стоеше.

# 548
  • Калгари, Канада
Не мога да се оплача от българския на Маги. Прави грешки, но те са нормални за възрастта. Ние държим на българския и я поправяме. На нея не и е неприятно. Даже наскоро прояви сама интерес към азбуката. А брат ми от България и прати разни книжки и тетрадки да се учи да пише и чете. Сама се занимава, без да я подканвам. Разбира се пита. Важното е, че има желание.

Вери, благодаря   bouquet Предполагам момичетата по ги влече писане newsm78 Аз съм взела едни букви на английски и сега се учим коя как се казва според азбуката и ги подрежда в думи като гледа от написани вече такива. За писане ми е трагедия, пише ги огромни извън всякакви полета и числата и буквите. Гледам, че момичетата от неговата група спелват думи /вероятно и пишат/, момчетата и те ги мъчат майките им. Та и ние с тълпата.
Но с българския не смея да го мъча много /освен говоримо/ засега, че знам ли какви ще ги сътвори в клас, да не почне да им пише там на български  ooooh!
Иначе помагала съм накупила и български и английски, ама интерес от негова страна няма, само аз подканвам.

# 549
По отношение на българският език.... хм... дори и аз се обърквам вече на какъв език да му говоря.
Виктор разбира и 2та, но говори на английки. То неможе и да е другоядче, тъйкато е на градина по цял ден, телевизията на английски, само аз и татко му говорим български. Аз дори се стряскам понякога какви словосъчетания прави на английски, определено дръпна значително. А и каквото и да си говорим българският не е лесен език, в сравнение с английският.

# 550
  • Vaudreuil Canada
kambanka 2304
За Роял Вик
- няма клизма няма бръснене
- на мен не ми сложиха система, а друго не помня да са ми слагали...
- позволяваха ми да се разхождам из стаята позволяват и каквито искаш пози за раждането
- водите ми изтекоха преди да идем в болницата
- бебето не се е отделяло от мен нито за секунда - храна съм давала само аз - предложиха ми АМ, но никой не ме е карал да му давам нещо - с две думи каквото ти трябва ти го дават, а ти какво ще го правиш си е твоя работа. Постоянно идваха да ми помагат за кърменето.
- за капките не помня - мисля че сложиха ... отчитам, че имам доста бели петна  Blush
- отказах да го вадят с щипка (и нейното име не помня Embarassed ) - резидента не беше очарован фръцна се и си отиде ... сестрите нищо не казаха и продължиха нататък.

# 551
Шемет, щипката се казва форцепс. Аз не го отказах, защото нямах избор, ако бях отказала следваше спешно секцио Rolling Eyes

Сега моя опит с болници и раждане:
Болница Sacre-Coeur
1) не са ме бръснали, доколкото знам никъде не го правят. Клизма не са ми правили в известния за нас смисъл. Т.е. сложиха ми някакво гелче в д-то и ме пратиха в тоалетната, съвсем безболезнена беше манипулацията, а ефекта беше мигновен. В същата болница, година по-късно, на моя позната й бяха правили клизма, ама по стандартния начин, със сапунена вода, абе гадно с една дума.
2)слагаха ми система с окситоцин
3) водите ми сами се пукнаха
4) пози - не съм питала, предпочетох легнала
5) за епидуралната упойка предварително се разписвах, че съм съгласна, мисля че и нещо за секцио подписах, не помня
6) АМ - не са ми предлагали, помагаха ми да кърмя
7) капки в очите не помня да са слагали (и аз имам бели петна)
Sunglasses бебето се отдели от мен само непосредствено след раждането, но таткото го придружи, като след обличането се наложи за малко да постои в кувьоз, за да се нормализира дишането. Кувьоза беше до мен.
9) раждането ми завърши с вендуза, имаше оплетена пъпна връв около вратлето на бебето

Раждане номер 2:
Болница Cite de la Sante de Laval
1) без клизма, без бръснене
2) =//=
3) чакаха до пълното разкритие сами да се пукнат водите ми, ама като не се пукнаха сами, ми ги пукнаха. Не усетих абсолютно нищо, но бях с епидурал.
4) =//=
5) =//=
6) =//= Даже непосредствено след раждането ме подтикнаха да кърмя, дори да не захапело, не пречело да опитам. Е, не се получи, ама поне пробвах.
7) =//=
8 ) бебето не се е отделяло от мен
9) раждането ми завърши с форцепс, бебето не беше заело правилна позиция, главата му не беше извъртяна както трябва. Екипа за секцио беше строен пред вратата, чакаха да видят ще стане ли с форцепса и ако не, щеше да има секцио код А, т.е. спешно.

И в двете болници не съм платила нито цент, телефон имах в стаята и двата пъти, и за него не съм плащала Peace

# 552
Камбанка, аз мога да ти кажа за моето раждане със спешно секцио, (опита ми е от Торонто, но предполагам че важи същото и за Монреал).Трябваше да раждам нормално, но в последствие  се оказа 4е бебето е много високо и не ще да слиза надолу, тоновете се увеличиха много и взе да става опасно и за двама ни, доиде лекарката и ми обясни най подробно какви са причините за да направят секцио, казва ти защо, как, кога и ако има6 въпроси ти обяснява вси4ко.Бащата е постоянно с теб, дори в операционната, а бебето когато се роди не се отделя от теб(дори когато ме караха от операционната до стаята ми дадоха бебето да го държа  въпреки че не бях в състояние да държа каквото и да било в резултат от упойката).Според мен няма за какво да се притесняваш, тук вси4ки са много внимателни, вси4ко ти се обяснява( за разлика от БГ имам едно раждане там и сега виждам огромната разлика, тук мога да родя още 10 деца , но не и  там).Сега се сещам за още нещо преди да се появят усложненията сестрата сигурно 10 пъти ме попита дали не искам да ползвам джакузито или някои от нещата които ти помагат за болката, накрая се съгласих за джакузито и мога да ти кажа 4е наистина помага (не напълно но поне облекчава ). С две думи наслаждавай се на бременността и не се притеснявай за раждането.

# 553
Благодаря на всички мами, които са ми писали. Подействахте ми успокояващо. Пусто толкова ги чакахме тия визи, че сега като дойдоха малко се притесних. Ами планираме да идваме края на януари и понеже всички ни плашат с времето и обстановката, та затова се спекох малко.
TarikMom, планираме да идваме в Монреал. А гледам, че си бургазлийка и много ще се радвам да се запознаем лично. Съпруга ми е от Бургас.  Simple Smile
Камбанка от сърце ти желая приятно бременеене и леко раждане. preggo
Е ако имам и други въпроси пак ще питам. Много сте готини. bowuu bowuu

# 554
  • Монреал

TarikMom, планираме да идваме в Монреал. А гледам, че си бургазлийка и много ще се радвам да се запознаем лично. Съпруга ми е от Бургас.  Simple Smile

С удоволствие  Grinning

Момичета, как работи системата при библиотеките - имам карта за библиотеката на Анжу, но тази на Ст Леонард ми е по-близо и по-удобна за ползване. Картата ми за нея вече изтече - ще ми я подновят ли след като новият ни адрес е в Анжу?

Общи условия

Активация на акаунт