Канадска есенна тема № 44

• 28 985
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Браво, Шемет smile3501
Аз, дето не ям сладко ми се прииска да чупна малко шоколад, а за ценителите - нямам думи Peace

# 106
Шемет, не ти се случва да не ти стане някоя торта и да раздаваш на другари  Praynig

# 107
Шемееет,

Имай милост към бременните и сладокусните  Flutter

# 108
  • Лавал-Пловдив
олеееееее какви лиги ми покапаха като на санбернар, както обичам шоколад.....вземи ми осинови шемет а? много ще слушкам и всичко ще си изяждам. То сега съм почти 100 кила, пък тогаваа  chef newsm78 ooooh!

# 109
Шемет, както винаги е страхотна! smile3501

Момичета, аз пак идвам с въпрос (понякога се чувствам като най-неориентираната българка в Канада Sad) Вчера и двамата с мъжа ми получихме писма от Revenu Quebec с формуляри за Crédit d'impôt pour frais de garde d'enfants i Prime au travail. Аз уж говоря добре френски и разбирам какво е това Laughing, но си мислех,че тези изравнявания стават след подаването на данъчните декларации? Изненадаха ме с тия писма. Това значи ли,че ако ги подпълним и пуснем сега ще ни ги дават на малки вноски, а не после накуп с данъците? Моля да ме осветлите по въпроса и да ги пускам ли изобщо сега ? Аз определено предпочитам да си ги получа накуп март месец...

# 110
  • На бял кон в Pierrefonds
kambanka 2304 тук става въпрос за тези кредити за 2011, т.е. на които ще имаш право през 2012. Ако плащаш повече от 7 долара за детска градина и искаш да ти платят предварително за 2011 на 4 вноски, а не чак през 2012 трябва да подадеш тази молба с предполагаем доход за 2011. Същото е и за Prime au travail. Ако имате право на този кредит и искате да го получите предварително през 2011 трябва да подадеш тази молба. Това е за доход под 45К мисля на семейство. С две думи ако не ги подадеш сега ще си получиш сумите през 2012.

# 111
Привет отново Hug

Много благодаря за дадените съвети. Библиотеката е точно до нас, чудесно попадение. Даже на Диди вече й взехме френски книжки с картинки и аз ту на български, ту на френски й я чета и тя ме гледа доста учудено. Обяснявам аз за различните езици, но малко трудно за нейното мозъче да възприеме Heart Eyes

Шемет, и моята страст е шоколада, но само по едно блокче си вземам дневно, колкото да не се нахвърля върло, ако има пълно въздържание. И понеже тук не пия кафе, шоколадовото блокче ми е следобедното кафе  hahaha

Аз пък да постна тук и за някои по-големи аматьори като мен в кухнята. У нас получи единодушно одобрение. Да ви е сладко:
http://sunshine.collapse.bg/oatmeal-cookies-with-sweet-potato/

За градината понеже е от по-скъпите, но нямаме време да чакаме за 7-доларова Sad, някой знае ли какви документи трябва да се подадат за remboursement, който е на три месеца освен формуляра. В градината казаха, че е акта за раждане за тук родени деца, но за деца родени в други държави не можаха да ми кажат.

# 112
Рони, благодаря ти!  bouquet Значи няма да ги пускам.

Галче, рецептата изглежда интересна, ще си я запазя Peace

# 113
Галче имам една позната, която го направи това за градината за едното си дете.
Тя го прави точно преди година. Обаче не пише тук.
Ако съвсем не можеш да се оправиш - пиши ми, ще ви свържа по телефон или по скайп.

# 114
  • На бял кон в Pierrefonds
Галче, най-добре се обади в Revenu Quebec и ги питай какво искат. Тел в Монреал 514-864-6299 или 1-800-267-6299. Иначе срока за 2011 е до 31.12.2010, т.е. имаш време.

Току що прочетох, че от 2011 парите ще се превеждат всеки месец, а не на тримесечие, както беше до сега.

http://www.formulaire.gouv.qc.ca/cgi/affiche_doc.cgi?dossier=2511

# 115
  • Vaudreuil Canada
вземи ми осинови шемет а? много ще слушкам и всичко ще си изяждам.
Гледай сега всичко хубаво с осиновяването ама не мислиш ли че ми е рано да ставам баба (и то не на едно а на три)... Mr. Green

# 116
Аз да напомня, че утре сменят времето

http://www.horlogeparlante.com/canada_montreal_566.php

# 117
Ех. мами.
Как ми се искаше вече и моето семейство да е част от Вас.  Cry Cry Cry
Ама седим още и си чакаме поканите за визи от Букурещ.

В тази връзка моля дайте съвет - сина ми сега е 7 клас в БГ. Ако дойде с нас по средата на учебната година ще има ли къде да го запишем в Монреал???

# 118
Ани,няма проблем Peace,няма значение кое време е през учебната година,ще бъде клас  със зсилено изучаване на езика

# 119
Аз пак тук с нова питанка Blush

Сега преглеждам списъка дето ни искат за градината и трябва да купим:
- drap contour
- couverture pour sieste
- tablier pour bricolage
2 photos

В Walmart ли мога да намеря всичко на едно място или има по-подходящо място?

Мерси  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт