Канадска есенна тема № 44

• 29 020
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Николова, а защо ти е тук бг-книжка, няма ли да е по-лесно да си я подновиш като се прибереш в БГ? Или нямаме право, ако е вече изтекла?

# 151
Има глоба, но не знам в какъв размер.

# 152
Много си стриктна  newsm53

# 153
и това ми пречи ...

# 154
  • Vaudreuil Canada
Мисля че глобата е само за лична карта ако не се извади в срок за шофьорската книжка само при голяяяямо просрочие може да имаш проблем.

# 155
  • Варна
Извинявайте, че нахълтвам. За шофьорските книжки също има глоба. Три месеца след изтичането на книжката се плаща глоба в размер на 20лв. До три месеца след датата на изтичане ако се поднови не се дължи глоба. Peace

# 156
Извинявайте, че нахълтвам. За шофьорските книжки също има глоба. Три месеца след изтичането на книжката се плаща глоба в размер на 20лв. До три месеца след датата на изтичане ако се поднови не се дължи глоба. Peace
Dido4ka, ако е само 20 лева, не е страшно, но аз пък не зная кога ще ида до България. Може да има някакви лихви или глоби, знам ли и аз какво. Ако имаш повече информация, моля те кажи. Може и на лични, да не занимаваме хората с моята книжка  Sunglasses

# 157
nikolova, нямаш ли канадска книжка. Ако имаш как така не са ти прибрали българската. Ако караш с българска си в нарушение на куп канадаски закони, а и застраховката ти отива ди небесата.

# 158
nikolova, нямаш ли канадска книжка. Ако имаш как така не са ти прибрали българската. Ако караш с българска си в нарушение на куп канадаски закони, а и застраховката ти отива ди небесата.

Титина, кой и защо трябва да прибере българската книжка ако имаш канадска? Моя мъж има канадска, но никой не му е искал българската. Все още си я има, макар и изтекла. Може би като си ходим до Бг ще трябва да я върне, тъй като няма намерение да я подновява. А между другото - с канадска книжка може ли да се кара в Бг? Просто любопитство Sunglasses

П.П. Да се поправя, че той май я върна в посолството, сега си спомних Crazy

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 16:37 от p4eli4ka

# 159
Има някаква международна спогодба в тази сфера, нямаш право на повече от една активна книжка. И аз имах българска и канадска, ама това само защото въобще не казах, че имам българска и си се явявах на общо основание.

Иначе на основата на същата тази спогодба си ми унищожиха (перфорираха) канадската книжка тук.

С канадска книжка може да се кара навсякъде, но трябва да си мисля, че трябва да се изкара и международна шофьорска книжка (такава ни поискаха в Германия като рентвахме кола, предполагам и за България ще е същото)

# 160
Имам канадска книжка. Доколкото знам, с нея мога да карам и в Бг, в рамките на 1 или 3 месеца, не съм сигурна за срока.
Не съм чувала, че човек има право само на една. Мисля, че щяха да ни предупредят в SAAQ и да ни унищожават на място бг книжките,а те напротив, питат и ти признават стажа. Да не би да е нещо различно на провинция Квебек?

# 161
Имам канадска книжка. Доколкото знам, с нея мога да карам и в Бг, в рамките на 1 или 3 месеца, не съм сигурна за срока.
Не съм чувала, че човек има право само на една. Мисля, че щяха да ни предупредят в SAAQ и да ни унищожават на място бг книжките,а те напротив, питат и ти признават стажа. Да не би да е нещо различно на провинция Квебек?

If you are from outside Canada and you have settled in Québec, you have 12 months following your arrival in Canada to apply for a licence exchange for a Québec licence, regardless of whether you are required to take a driving test.

Това е от сайта на SAAQ

# 162
  • Vaudreuil Canada
Титина явно само при вас са я спазвали тази спогодба - тук на никой не взимат бг-книжката.

# 163
Николова, излиза, че ти си два пъти в нарушение Mr. Green Хем имаш бг-книжка, хем и ще я подновяваш Joy

Аз досега не знам на някой от моите познати да са му взели книжката. А и нали преди беше така, че като имаш книжка от Бг, то веднага след листовките можеше да се мине и кормуването. Такива като мен без бг-книжка трябваше да чакат 8 или 12 месеца, за да имат право да се явят на кормуване, през това време караш с придружител Thinking Имам предвид, че едва ли някой е скрил факта за българската си книжка, просто явно е регламентирано отнемането, но не се спазва Crossing Arms

# 164
  • Монреал
На мен ми смениха амер. книжка за тукашна и ми я прибраха. За българската им казах също, но не ги интересуваше  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт