Математически турнири - 5

• 64 583
  • 799
  •   1
Отговори
# 435
Нали вече се писа за "Салабашев",че ще бъде в 107 училище в София!
И в НПМГ. Засега са само тези 2 училища. Но всяко училище може да кандидатства за домакинство - при определени изисквания.

# 436
Току що звънях в 107-мо да разпитам къде да запиша двама второкласника от други училища. Най-вероятно разговарях със секретарката. Каза, че още нямат официална информация за начален час на състезанието. Тоест не са получили писмо и не знае подробностти. Стори ми се странно, че трябва да чакам учителите на второкласниците преди училище, в голямото междучасие или след часовете, за да запиша нашите деца. Предполагах, че ще мога да отида в канцеларията и там да свърша тази работа.

# 437
  • София и там където не се пуши
gerka 107-мо нямат секретарка. Там се записва и при учителите по математика. Може да си говорила с директорката.

# 438
gerka 107-мо нямат секретарка. Там се записва и при учителите по математика. Може да си говорила с директорката.

Възможно е! Предположението за секретарка си е мое.
На място ще отида и ще търся някой да ги запише!

# 439
  • София
Би трябвало Салабашев да се провежда и в СМГ.

# 440
Момичета, за тези които познават конкурса "Димо Малешков" - дали децата , които учат в МГ не са в привилегирована позиция? Не са ли подготвени за този тип задачи повече от другите? Някак с ми се струва , че това си е състезание направено от учители от МГ за деца от МГ.
Няма достъп до информация за задачи от изминали години, няма архив, не е като другите национални състезания. Всичко това ми действа обезкуражаващо. Моля да споделите, ако имате впечатления.

# 441
  • София
Децата от МГ са обикновено тези с влечение към математиката. Логично е и учителите, които подготвят задачите, да се занимават с тези деца.
Рядко има деца, които не са в МГ и ходят на състезания.
Във всяка област е така.
Има математическа олимпиада и състезание на Съюза на българските учители, на която ходят всички деца, които пожелаят, там задачите на 1ви кръг, са съобразени с училищния материал.

# 442
"Димо Малешков" за 8-12 клас ли е само? Някъде мернах, че започва от 2-ри клас...
Моля Ви, дайте повече инфо.

# 443
"Димо Малешков" за 8-12 клас ли е само? Някъде мернах, че започва от 2-ри клас...
http://omg-bg.com/

# 444
http://omg-bg.com/
Мдааа, аз точно това прочетох, но все пак реших да попитам.
Доколкото разбирам е само за Пловдив. Вероятно в София няма училища, в които се организира този турнир newsm78...

# 445
Момичета, за тези които познават конкурса "Димо Малешков" - дали децата , които учат в МГ не са в привилегирована позиция? Не са ли подготвени за този тип задачи повече от другите? Някак с ми се струва , че това си е състезание направено от учители от МГ за деца от МГ.
Няма достъп до информация за задачи от изминали години, няма архив, не е като другите национални състезания. Всичко това ми действа обезкуражаващо. Моля да споделите, ако имате впечатления.

Не е задължително да си в МГ за да обичаш математиката.Като ти прави кеф да решаваш и се бориш с предизвикателствата всеки ден,отиваш и се състезаваш.Какво им е на задачите,не са нещо по-специално,задачи,които се дават  и на други състезания.Дори и да си права в някои твои разсъждения,това е тяхно състезание и нормално би било да решават повече такива задачи.Защо това ти действа обезкуражаващо?Ние ходим на "Димо Малешков" и "Румен Грозданов" от 2 клас и винаги отиваме с желание и настроение.Пожелавам успех на всички деца в събота!

# 446
Напълно подкрепям поста на DValkovа . Успех на дечицата и от мен!
И не забравяйте - добрите математици не учат задължително в МГ.

# 447
Ние ходим на "Димо Малешков" и "Румен Грозданов" от 2 клас и винаги отиваме с желание и настроение.
Както разбирам, и "Румен Грозданов" е от 2-ри до 12-ти клас. И той ли се провежда само в Пловдив?

# 448
Ние ходим на "Димо Малешков" и "Румен Грозданов" от 2 клас и винаги отиваме с желание и настроение.
Както разбирам, и "Румен Грозданов" е от 2-ри до 12-ти клас. И той ли се провежда само в Пловдив?

Да,само в Пловдив,но това не пречи да се явите тук.Как, ние пловдивчани се явяваме в София,Габрово и други градове.А и времето е хубаво,какво по-разтоварващо от една разходка след състезанието из Стария град.А и награждаването е същия ден,не се чака,като на други състезания.

# 449
Да,само в Пловдив,но това не пречи да се явите тук.Как, ние пловдивчани се явяваме в София,Габрово и други градове.А и времето е хубаво,какво по-разтоварващо от една разходка след състезанието из Стария град.А и награждаването е същия ден,не се чака,като на други състезания.
Да, не пречи, и разходката наистина би била страхотна. Това, което ме притеснява малко е, че е от 9,00 ч., което означава, че тръгването ни от София ще трябва да бъде най-късно в 6,00 ч.
"Димо Малешков" също започва в 9,00 ч., нали? Има ли някъде задачи за 3-ти клас от стари състезания? Изпуснали ли сме срока за записване?

Общи условия

Активация на акаунт