Математически турнири - 5

• 62 682
  • 799
  •   1
Отговори
# 45
Цитат
Та така с ниските резултати - тук най-важни са бързината и късмета "да ти хрумне на мига" верният подход. Няма време за обмисляне и анализиране.
Именно заради това смятам, че не трябва да има двусмислени въпроси или, ако има такива, то да се признават повече от един отговора.
А за времето за решаване - напълно си права, Черна станция. Крис каза, че въобще не е почивал. Излезе след 12,30 ч., т.е. с последните.
За сложността - направих сравнение с 2009 г. Тогавашните задачи е било безумие да се решат за 90 минути. Говоря за 3-4 клас само. Тази година са опростени и явно, въпреки това, времето е било недостатъчно, а и трудно се задържа концентрация толкова време, особено при малките състезатели.

# 46
а и трудно се задържа концентрация толкова време, особено при малките състезатели.

Ха, па при големите да не е лесно? На тях в главите им по начало има други работи и задачите май хич не са приоритет  Confused

# 47
Може би е сгрешена датата за Димо Малешков.От 2-ри клас е състезанието,доколкото си спомням.Проверих-със сигурност от 2-ри клас на 20.11.2010 от 09.00ч.
"Димо Малешков" е регионално за Пловдив и ще се проведе на 14.11.2010 в омг акад К. Попов

# 48
за София питах.Благодаря ви

# 49
а и трудно се задържа концентрация толкова време, особено при малките състезатели.

Ха, па при големите да не е лесно? На тях в главите им по начало има други работи и задачите май хич не са приоритет  Confused
Именно Peace Моят син миналата година в 4 клас имаше една грешка, а тази в пети - пет! Т.е. концентрацията се задържа за все по-кратко Laughing

Маги, за първи клас на Коледното задачите са оформени само с картинки без текст и, общо взето, детето само трабва да се досети какво се търси. За целта е добре в къщи предварително да си е решило задачките, давани предишните 1-2 години Peace

# 50
Цитат
Именно  Моят син миналата година в 4 клас имаше една грешка, а тази в пети - пет! Т.е. концентрацията се задържа за все по-кратко

Лелеее, а аз си мислех, че колкото по-големи стават, толкова повече умеят да се концентрират. Да, ама май не!
Цитат
Маги, за първи клас на Коледното задачите са оформени само с картинки без текст и, общо взето, детето само трабва да се досети какво се търси. За целта е добре в къщи предварително да си е решило задачките, давани предишните 1-2 години
Това и направихме, но имаше 1-2 задачи, за които Сани ме попита какво трябва да се направи. Ще потренираме още малко... Има време...

# 51
  • София
По повод на 15 задача, съм ... озадачена! Значи от децата се очаква да разберат различни типове задачи, да вложат време, усилия и емоции за подготовка и състезания, да бъдат устойчиви, внимателни, съобразителни, концентрирани, да надхитрят всички уловки, да решат правилно задачите и накрая да нанесат отговорите правилно в бланката. Това са умни деца, някои вероятно проверяват сами резултатите си и истински се вживяват... Иди обяснявай после, че някой от организаторите на престижния конкурс не е догледал, при положение, че точно това се очаква от децата - да доглеждат.

# 52
kakvo ozna4ava SMG newsm78

# 53
# 54
Да споделя - синът иска да го водя на "всяко състезание" - направил си е програма - Кърджали, Бургас........(ние сме от София). Дали да му се връзвам?! Бяхме в Габрово.
И във връзка с темата за съсредоточаването: миналата година (4 клас), не е пропуснал състезание в София и е бил и с мах точки и няяяяяякъде доста надолу.  Аз не мисля, че ние родителите бихме се справили много по-добре от децата- седнете вие час и половина да решавате..........и се самооценете. Наистина никак не е лесно. И винаги съм му казвала, че е много по-лесно да спечелиш "короната", отколкото да я задържиш. Това вече изисква системност, която за съжаление ми липсва и на мен.

# 55
  • София
Малко встрани от тазгодишните състезания, но нещо много ме учуди. реших от просто любопитство да проверя колко точки има детето от последното Кенгуру. оказа се, че липсва от списъците  newsm78

# 56
Малко встрани от тазгодишните състезания, но нещо много ме учуди. реших от просто любопитство да проверя колко точки има детето от последното Кенгуру. оказа се, че липсва от списъците  newsm78

Кои списъци, тези ли?   http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2010/

Защото имаше и едни други списъци, където са само децата с над 50%.

Много е възможно и от училище да не са изпратили протоколи. Има много нехайни училища. Виж дали в списъците има други деца от вашето училище.

# 57
  • София

Кои списъци, тези ли?   http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2010/

Защото имаше и едни други списъци, където са само децата с над 50%.

Много е възможно и от училище да не са изпратили протоколи. Има много нехайни училища. Виж дали в списъците има други деца от вашето училище.

там проверих, има и деца от нашето училище. сега почвам да се съмнявам, че съм го оставила на състезание, а той е драснал да играе  Thinking

# 58
  • София
Това, което Черна станция е дала, е класирането на следващия кръг на Кенгуруто - националния.
Ако търсите резултати от първия кръг в края на март 2010, ето линк от който можете да си ги свалите. Peace
Резултатите касаят София и включват само онези деца, броят точки при които в проценти надвишава упоменатия като минимум в горната част на всеки  xls sheet,  в зависимост от класа.В смисъл, че не за всички класове е 50%.

http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2010/03/31/EK_201 … ofia_sait_RIO.xls
Редактирам, сега ги видях отдолу под другите от националния кръг.

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 14:23 от already detective

# 59
  • София
Това, което Черна станция е дала, е класирането на следващия кръг на Кенгуруто - националния.
Ако търсите резултати от първия кръг в края на март 2010, ето линк от който можете да си ги свалите. Peace
Резултатите касаят София и включват само онези деца, броят точки при които в проценти надвишава упоменатия като минимум в горната част на всеки  xls sheet,  в зависимост от класа.В смисъл, че не за всички класове е 50%.

http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2010/03/31/EK_201 … ofia_sait_RIO.xls

в линка, който Черна станция е дала, има резултати и от областния кръг. В него присъстват и деца с нула точки. Затова се учудих, че името му липсва.

Общи условия

Активация на акаунт