Математически турнири - 5

• 62 745
  • 799
  •   1
Отговори
# 510
А аз всъщност искам да знам в кое училище могат да поемат 30-40 деца, за да подам информацията на родителите на нашите деца - от 41-во ОУ.
Защо трябва да е толкова сложно?
И кое му е сложното?
Защо някое от изброените училища да не може да приеме 30 деца?
Не виждам смисъл да се звъни по телефони и да се усложняват нещата.

Защото може вече да се е позапълнило някъде. Това искам да разбера. Не ми се ще да цепим групата...

# 511
А дали не може да се проведе във вашето 41 училище, след като има толкова много деца? Аз също имам проблем с това състезание - не се провежда в СМГ, а почти няма никакво време след курса до 10ч да заведа детето до някое от трите училища... Много се надявам началния час на състезанието да е след 10:30ч.

# 512
Защото може вече да се е позапълнило някъде. Това искам да разбера. Не ми се ще да цепим групата...
Почти невъзможно! Peace
107-мо и НПМГ като местоположение са наблизо, така че може да се поразходиш и до двете училища при евентуален проблем.

Салабашев не се провежда в СМГ.

# 513
Ходих в 107-мо в понеделник. Синът ми беше първия записан второкласник. Тоест още не беше започнало активното записване. Трябва да се отиде на място и да се чака една от 3-те учителки по математика, в междучасието записва. Така че не се бави повече, ами отиди на място.

# 514
  • София
А дали не може да се проведе във вашето 41 училище, след като има толкова много деца? Аз също имам проблем с това състезание - не се провежда в СМГ, а почти няма никакво време след курса до 10ч да заведа детето до някое от трите училища... Много се надявам началния час на състезанието да е след 10:30ч.

Състезанието започва от 10.00 ч.

# 515
В 125-то ми казват, че записването става в книжарницата, но там няма телефон - трябва да се отиде на място.

В 125-то, записването е в библиотеката. Работи цял ден с обедна почивка.
Мога да изпратя сина ми да пита, дали има проблем за група от 30-40 деца и да иска телефон.
Тук има телефон на училището
http://sou125.com/index.php?option=com_contact&view=contact& … d=1&Itemid=59

# 516
  • Sofia
 Според мен няма проблем да бъдат записани 30деца на местата , където е обявено състезанието. Не съм чула училище , домакин на математическо състезание да откажат да запишат някого.
 М.г. Салабашев се проведе в ПЧМГ !

# 517
Благодаря за отговорите!

# 518
Много моля за вашето мнение и препоръки и искам да се извиня предварително ако по някакъв начин обидя или омаловажа някого. Вие сте хора-математици, обичате математиката и предавате тази любов и на децата си. Подготвяте ги да станат добри и успели хора. Ходите по множество състезания, защото това е начина да се изявиш, да се развиеш, да придобиеш опит и т.н. в дадена област.
Ние, обаче ходим на състезания с друга цел: Първо, искам да следя нивото й не само в класа и в училището, но и в национален и международен план. Второ, да я науча, че животът е състезание. И трето да положа основите на така трудния и важен изпит след 7-ми клас (защото е веднъж в живота и определя къде ще учи до 12 кл.). Сега сме във втори кл.
Бързам да кажа, че не сме с някакви изявени таланто по отношение на математиката - така, както е с езиците (всичко й идва естествено, лесно и бързо).
Имайки предвид всичко това, не мисля, че трябва да посещаваме всички състезания, които има в "ефира" - в математическия свят. Затова Ви моля за мнение: коя от всичките многобройни състезания е най-представително (мога да си направя представителна извадка "къде сме ние". Кое е некорумпирано - истинско, с реални резултати. В кое взимат участие повече деца, в кое по-малко, но пък задачите са по-трудни. ...
Много моля за Вашето мнение не само за втори клас, а въобще - до 7-ми.
За тази година съм се спряла на КМС, на кенгуруто и на Сдружението на началните учители. Иван Салабашев мисля да пропуснем.
Много, много ще съм Ви благодарна ако можете, така за себе си да си кажете и да споделите мнение с мен.

# 519
Затова Ви моля за мнение: коя от всичките многобройни състезания е най-представително (мога да си направя представителна извадка "къде сме ние". Кое е некорумпирано - истинско, с реални резултати. В кое взимат участие повече деца, в кое по-малко, но пък задачите са по-трудни. ...
Много моля за Вашето мнение не само за втори клас, а въобще - до 7-ми.
За тази година съм се спряла на КМС, на кенгуруто и на Сдружението на началните учители. Иван Салабашев мисля да пропуснем.
Много, много ще съм Ви благодарна ако можете, така за себе си да си кажете и да споделите мнение с мен.

kassii, надявам се да съм ти полезна с долните отговори:

• Кое състезание не е корумпирано?
    Досега не съм била свидетел на корумпиран математически турнир. Следя ги активно от 4-5 години.

• Кои състезания са представителни?
    Всички състезания от календарния план са такива.

• Кога и дали едно дете да започне да ходи на математически състезания?
    Всичко е индивидуално, важното е детето да ходи на такива състезания с мерак. Иначе няма никакъв смисъл.

• Има ли състезания, които се отличават като трудност и/или формат?
    За мен такива състезания са Европейско кенгуру и отборното състезание в Шумен.

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 21:38 от Obsolete

# 520
Ще допълня, че аз бих предпочела Салабашев пред състезанието на СБНУ, ако "искам  да следя нивото й не само в класа и в училището, но и в национален и международен план." ( каквото и да означава това  newsm78).

# 521
Щом толкова ви вървят езиците има и Австралийско кенгуру. Трудността и типа на задачите са като на Европейско кенгуру, но се провежда на английски език. Оценява се в Австралия и за корупция и дума не може да става. Няма класиране, но получаваш сертификат, в който казват какво е нивото на детето ти спрямо масата.

И аз мисля, че да се откажете от Салабашев е лош избор.

# 522

М.г. Салабашев се проведе в ПЧМГ !

А тази година дали пак ще се провежда и в ПЧМГ?

# 523
Ще допълня, че аз бих предпочела Салабашев пред състезанието на СБНУ, ако "искам  да следя нивото й не само в класа и в училището, но и в национален и международен план." ( каквото и да означава това  newsm78).
Има училища с общо ниско ниво на учениците и обратното, с по-взискателни учители и с такива, които правят повечко компромиси и поставят по-високи оценки (като някакво мерило за успеваемост), без да са реални. Има випуски с по-амбициозни и заинтересовани родители и обратно (защо е така и от випуски на випуск нещата могат да се различават коренно, не знам, но е факт и често чуваме учителите да казват "Този випуск е много слаб ... " и обратно. Като се има предвид, че нашите деца ще живеят и ще се борят в много по-конкурентна среда (предвид отварянето на границите), че за тях ще е почти все едно дали ще учат в Париж или в Бургас (като изключим парите, разбира се), като добавим и конкуренцията за работни места в Европа и света, където ще се състезават със специалисти от цял свят, а не само от квартала ... Това имам предвид за нивото на мойто спрямо другите на същата възраст - да не слезем много под средното.
СБНУ си се провежда и тъй и тъй в училището, специална подготовка за него не е необходима (според мен),. Това си е като поредната контролна работа - ниво задължителни познания за всички. С Ив. Салабашев и КМС, обаче, според моето скромно мнение нещата не са такива. Тук се изисква много повече подготовка и талант. Та ако трябва да избирам, бих сложила на кантара Салабашев и КМС. Какво мислите?

# 524
Щом толкова ви вървят езиците има и Австралийско кенгуру. Трудността и типа на задачите са като на Европейско кенгуру, но се провежда на английски език. Оценява се в Австралия и за корупция и дума не може да става. Няма класиране, но получаваш сертификат, в който казват какво е нивото на детето ти спрямо масата.

И аз мисля, че да се откажете от Салабашев е лош избор.
Май сме малки за Австралийското. Мисля, че е от 3-ти или 4-ти клас.
Освен това, не искам да я натоварвам много със състезания. Искам да селектирам най-добтите от всички, предвид целите си и затова, като хора с опит и поглед - ви питам вас. Ако трябваше да изберете 2-3 състезания за една година, кои биха били?

Общи условия

Активация на акаунт