Математически турнири - 5

• 62 816
  • 799
  •   1
Отговори
# 495
  • София
На вратата на 125 СОУ (или малко зад нея) има бележка, на която пише, че е започнало записването за "Салабашев" в библиотеката на училището и таксата е 6 лева. Може би пише и други неща, ама ние сме в 1 клас и не обърнах внимание.

# 496
Бих искала да ви попитам и за още една задача:
Пребройте равнобедрените триъгълници, чиито върхове са върхове на правилна четириъгълна пирамида. (Равностранните триъгълници се считат и за равнобедрени)
A)  4       B) 6       C) 8       D) 10       E) 12

# 497
Пребройте равнобедрените триъгълници, чиито върхове са върхове на правилна четириъгълна пирамида. (Равностранните триъгълници се считат и за равнобедрени)

Не ми е много ясно условието. "Готови" триъгълници са само 4 - четирите стени, а основата е квадрат.
Но ако се пита колко бих могла да начертая в добавка, то мога да ги докарам до 12, ако пусна диагонали по основата.  Но по тази логика ( с чертане) мога да ги изкарам и  16.

# 498
http://desy97education.hit.bg/education4-8.htm - Между другото този сайт, който сте посочили по-назад, не е правен от Деси, а от баща ѝ. Аз съм от нейния клас и знам. Иначе, да би помогнал за задачи. Включвам се във вашата тема да ви попитам, имате ли задачи за Димо Малешков 2009 г. - 7. клас?

И относно кой е правил задачите, да учители от МГ са, но не тези които ни преподават. Аз лично познавам учителя, който е правил темата за 7. клас, той преподава на 9,10,11 и 12 клас. Дъщеря му е в нашия клас и няма и да ходи, поради обвинение, че може да знае задачите. Имаше спор по време на кандидатстването. Определението, че Димо Малешков е за ученици от МГ, категорично не е вярно. Нашите учители дори не са ни давали задачи от минали години.

# 499
# 500
  • София

Не ми е много ясно условието. "Готови" триъгълници са само 4 - четирите стени, а основата е квадрат.
Но ако се пита колко бих могла да начертая в добавка, то мога да ги докарам до 12, ако пусна диагонали по основата.  Но по тази логика ( с чертане) мога да ги изкарам и  16.

Да се върнем на задачата, интересна е.
Аз стигнах до 10 :

- 4те триъгълни стени на пирамидата
- 2 триъгълника, образувани от върха на пирамидата и диагонал на основата
- 4 триъгълника образувани от върхове на основата
до тук 10

16 би ги докарала, ако за върхове смяташ и пресечената точка на диагоналите, а тя не е връх. А и няма такъв отговор
Как ги докарваш до 12?

# 501
16 би ги докарала, ако за върхове смяташ и пресечената точка на диагоналите, а тя не е връх. А и няма такъв отговор
Как ги докарваш до 12?

Забравих условието за връх на пирамидата. Разсеях с еот неяснотата на условието. 10 са.

# 502
Моля за темата за 7 клас от провелото се в Пловдив на 20.11.2010 г. математическо състезание "Димо Малешков".

# 503
Моля за информация къде в Пловдив ще се проведе Иван Салабашев и как да се запишем?

# 504
Моля за информация къде в Пловдив ще се проведе Иван Салабашев и как да се запишем?
" На 04 декември 2010 г. (СЪБОТА) от 10:00 часа
в ОМГ „Акад. Кирил Попов“, ул. „Чемшир” №11, гр. Пловдив
ще се проведе XIX-ия математически турнир „Иван Салабашев” за ученици от 2. до 12. клас.
Регламент. Има състезателни теми за 2. ,3. ,4. ,5. ,6. и 7. клас; обща тема за 8. и 9.. Те съдържат  по 15 задачи, от които 10 с избираем отговор и 5 с отворен (свободен) отговор. Темата за 10.,11. и 12. клас е обща и е от 6 въпроса с избираем отговор и 2 задачи, които трябва да бъдат подробно решени.
Времето за работа е 120 мин.
Таксата правоучастие е 8 лв.
Записване и информация – ОМГ „Акад. Кирил Попов”, касиер, тел. 032/643-093.
Срок за записване за участие в състезанието 03.12.2010 г., 16:00 часа.
Резултатите от състезанието ще бъдат обявени на 08.12.2010 г. на сайта на СМБ: http://www.smb-plovdiv.org"

# 505
Дидева, много благодаря!  bouquet

# 506
Започна записването за Коледното състезание в 125 СОУ!

# 507
  • София
Най-накрая публикуваха резултатите от ЧХ и  за Димитровград  ooooh!

# 508
Хора, голяма мъка е организацията в София за "Иван Салабашев". Доколкото знам, ще се провежда в НПМГ, 107-мо и 125-то. Нито един от тези, които отговарят на телефоните на тези училища, не знае нищо. В НПМГ ми дадоха телефон на някаква госпожа Панайотова, с която не мога да се свържа вече 1 седмица. В 107-мо ми казаха да звънна на директора, на тел. 8662029 - и там никой не отговаря. В 125-то ми казват, че записването става в книжарницата, но там няма телефон - трябва да се отиде на място. А аз всъщност искам да знам в кое училище могат да поемат 30-40 деца, за да подам информацията на родителите на нашите деца - от 41-во ОУ.
Защо трябва да е толкова сложно?

# 509
А аз всъщност искам да знам в кое училище могат да поемат 30-40 деца, за да подам информацията на родителите на нашите деца - от 41-во ОУ.
Защо трябва да е толкова сложно?
И кое му е сложното?
Защо някое от изброените училища да не може да приеме 30 деца?
Не виждам смисъл да се звъни по телефони и да се усложняват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт