Математически турнири - 5

• 62 695
  • 799
  •   1
Отговори
# 525
Това имам предвид за нивото на мойто спрямо другите на същата възраст - да не слезем много под средното.

Участието ви в математически турнири няма да ви даде информация за това дали сте под или над средното ниво в София или в България. Информацията, която ще получите е дали детето ви е в Top 10, Top 50, Top 100 или Тop 500, което е различно от сравнението със средното ниво.

# 526
Това имам предвид за нивото на мойто спрямо другите на същата възраст - да не слезем много под средното.

Участието ви в математически турнири няма да ви даде информация за това дали сте под или над средното ниво в София или в България. Информацията, която ще получите е дали детето ви е в Top 10, Top 50, Top 100 или Тop 500, което е различно от сравнението със средното ниво.
Опааааа. Може ли повече обяснение? Ако си в Топ 100 от 200 участника не е ли около средното ниво??? Rolling Eyes

# 527
Щом толкова ви вървят езиците има и Австралийско кенгуру. Трудността и типа на задачите са като на Европейско кенгуру, но се провежда на английски език. Оценява се в Австралия и за корупция и дума не може да става. Няма класиране, но получаваш сертификат, в който казват какво е нивото на детето ти спрямо масата.

И аз мисля, че да се откажете от Салабашев е лош избор.
Май сме малки за Австралийското. Мисля, че е от 3-ти или 4-ти клас.
Освен това, не искам да я натоварвам много със състезания. Искам да селектирам най-добтите от всички, предвид целите си и затова, като хора с опит и поглед - ви питам вас. Ако трябваше да изберете 2-3 състезания за една година, кои биха били?
Ако реша да вдигам високо летвата бих избрала Иван Салабашев, Европейско кенгуру и Австралийско Математическо Състезание след втори клас. Но за по-малко стрес може би е най-добре да се започне със Софийския мат. турнир, Коледното и Великденското състезание.

# 528

Опааааа. Може ли повече обяснение? Ако си в Топ 100 от 200 участника не е ли около средното ниво??? Rolling Eyes

Опааааа или не, всичко е проста математика:

Ако говорим за национално състезание, то тогава тези 200 участника са 0.02% от общия брой деца в един набор в България. Ако си в първите 100 от тези 200, то тогава си мноооого над средното ниво. Аналогично, ако си последен в това състезание, това не те прави най-лошия математик сред набора си, нали?

# 529

Ами не Simple Smile Ако си на 100 място от 200 участника значи си около средното ниво на участниците. Но самите участници са около 5% от всички деца (примерно). От където следва, че сте доста над средното ниво.

Ако ще избирате само едно състезание, то е ЕК. На вашата възраст може и без други.

# 530
Някой знае ли дали са обявени резултатите от АМС във Варна?

# 531
Би трябвало да има резултати. Сертификатите са получени за цяла България. Обадете се в училището, в което детето се е явило. Предполагам, че е математическата гимназия.

Освен това, не искам да я натоварвам много със състезания. Искам да селектирам най-добтите от всички, предвид целите си и затова, като хора с опит и поглед - ви питам вас. Ако трябваше да изберете 2-3 състезания за една година, кои биха били?
Не ми стана много ясно. Хем не искаш да натоварваш много детето със състезания,хем искаш да избереш най-добрите от всички. За едно дете, което се справя на училищно ниво и нищо повече, най-добрите състезания са висока летва. От друга страна децата на повечето майки, пишещи тук са доста запалени по математиката. В този смисъл те не избират,а се явяват на всички значими състезания. По малко по-различен начин стоят нещата при четвъртокласниците, кандидатстващи в СМГ, а и в някои други МГ. Там се правят някои по-тънки сметки и не е необходимо явяването на всички национални състезания.

# 532
  • софия
Дъщеря ми иска да ходи на КМС- първолак е. Няма някакви свръх заложби. Справи се със сносно на задачите от КМС от предишните години , но ме подпитваше от време на време по условията. Дават ли обяснения квесторите или се разчита на интуицията?

# 533
Би трябвало да има резултати. Сертификатите са получени за цяла България. Обадете се в училището, в което детето се е явило. Предполагам, че е математическата гимназия.

Не ми стана много ясно. Хем не искаш да натоварваш много детето със състезания,хем искаш да избереш най-добрите от всички. За едно дете, което се справя на училищно ниво и нищо повече, най-добрите състезания са висока летва. От друга страна децата на повечето майки, пишещи тук са доста запалени по математиката. В този смисъл те не избират,а се явяват на всички значими състезания. По малко по-различен начин стоят нещата при четвъртокласниците, кандидатстващи в СМГ, а и в някои други МГ. Там се правят някои по-тънки сметки и не е необходимо явяването на всички национални състезания.
Не искам да я натоварвам с много на брой състезания.   Тя е и запалена тенисистка и не ми се пропускат съботните тренировки. А искам да подбера не най-доброто от всички, а най-доброто от всички предвид целите ми. За да не се повтарям, се опитах да ги напиша накратко в първия си пост по темата.
Много точно си го казала, че за справящо се в училище дете, без затруднения, с интерес и мноооого похвали, високата летва е добро решение. Започвам да се колебая за Салабашев. Дали да не пропусна КМС, въпреки, че се готвим за него - по един сборник. За Салабашев нямам никакви задачи, освен една тема от 2007г. Ще й я дам, да видя как ще се справи.
Да, за деца, запалени по математиката (или по нещо друго) - такъв е подхода - постоянно на състезания - било по рисуване, карате, тенис, театрални постановки , математика, литература, език ... . Ние, обаче не сме запалени чак толкова, за да подходя по този начин към математиката. Това беше и основното ми вътршно противоречие, което започва да се иглажда благодаряние на мнението на пишещите тук. Благодаря.

# 534
Я кликни в подписа ми, може да намериш повечко теми от Салабашев.  Wink Виж със съботните тренировки може да изникне проблем. Повечето ( да не кажа всички) състезания се провеждат в събота, та по някое време ще се наложи детето да направи своя избор.

# 535
Дъщеря ми иска да ходи на КМС- първолак е. Няма някакви свръх заложби. Справи се със сносно на задачите от КМС от предишните години , но ме подпитваше от време на време по условията. Дават ли обяснения квесторите или се разчита на интуицията?
Аз като "много компетентна"  Laughingще ти отговоря, защото имам пресни спомени от миналата година. Никакви обяснения. Дават листчетата и не говорят нищо. Даже, миналата година са казали (в нашата стая), че не са математици, нищо не разбират от математика и не могат да обясняват. Щерката още помни тези думи и сега, докато се подготвяме за тазгодишното не ми разрешева да обяснявам изобщо, защото .... и цитира квесторите. Обясняваме си само ако се запъне, ама мноооого, както и се опитвам да й дам някаква методика за справяне с трудни ситуации. Например, че ако зацикли много с една задача, задрасква, обърква се вече след много опити, най-добре е да започне на чист лист, абсолютно от начало, все едно сега я чете за първи път, като си даде една минутка отдих... или как да записва последователно и прегледно  условие, въпрос, решение - такива неща.

# 536
Я кликни в подписа ми, може да намериш повечко теми от Салабашев.  Wink Виж със съботните тренировки може да изникне проблем. Повечето ( да не кажа всички) състезания се провеждат в събота, та по някое време ще се наложи детето да направи своя избор.
Именно. Затова сега на дневен ред са ми Салабашев и КМС - две поредни съботи Rolling Eyes Трябва да реша

Ухаааа. Ама кой да гледа, че има подписи ... Много ти благодаря

# 537
  • софия
Аз като "много компетентна"  Laughingще ти отговоря, защото имам пресни спомени от миналата година. Никакви обяснения. Дават листчетата и не говорят нищо. Даже, миналата година са казали (в нашата стая), че не са математици, нищо не разбират от математика и не могат да обясняват. Щерката още помни тези думи и сега, докато се подготвяме за тазгодишното не ми разрешева да обяснявам изобщо, защото .... и цитира квесторите. Обясняваме си само ако се запъне, ама мноооого, както и се опитвам да й дам някаква методика за справяне с трудни ситуации. Например, че ако зацикли много с една задача, задрасква, обърква се вече след много опити, най-добре е да започне на чист лист, абсолютно от начало, все едно сега я чете за първи път, като си даде една минутка отдих... или как да записва последователно и прегледно  условие, въпрос, решение - такива неща.
Благодаря!

# 538
  • София

М.г. Салабашев се проведе в ПЧМГ !

А тази година дали пак ще се провежда и в ПЧМГ?
Да и тази година ще провеждат турнира. Моят син ще се яви там.

# 539

М.г. Салабашев се проведе в ПЧМГ !

А тази година дали пак ще се провежда и в ПЧМГ?
Да и тази година ще провеждат турнира. Моят син ще се яви там.

Мерси много! Страшно ми е удобно и на мен.

Общи условия

Активация на акаунт