Математически турнири - 5

• 62 683
  • 799
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Отговорите се попълват върху теста, но после се прехвърлят на друго листче, на което няма задачи, а само 1 АББГ примерно.
Самия тест детето ще си го вземе. Така че може да се пише по теста.
Тази схема не важи за Коледното.
Отговорите се попълват направо в/у теста. При това е хубаво да обясните на децата да не отбелязват отговорите с химикалка докато не са сигурни в отговора. В противен случай дори вярно решение може да не се зачете.
Сериозно ли? Ако сбъркат и си го поправят после, се счита за грешка?
Да. Моята така беше поправила две задачи, които не й ги бяха зачели за верни, защото мъдро решила първо да си прехвърли отговорите на беловата, за да е спокойна, че ще има време и чак после да си ги проверява Laughing
Vache, ще видиш ти как ще се запалиш по математиката  Laughing Онзи ден с една дружка, също с 4-токласничка, си решавахме задачи в Ситито, место да си пием кайвето  Crazy

# 556
  • София
Ужас! Чак ми иде да се явя вместо нея...  Crazy Толкова неща трябва да запомни. Като например вчера беше дъвкано цяла вечер, че квадрата е правоъгълник  Joy

А бе какво значение има какво ще направи. Ще се яви, ще се опари и догодина ще си знае, че трябва да е чистичко.

мъдро решила първо да си прехвърли отговорите на беловата, за да е спокойна, че ще има време и чак после да си ги проверява Laughing

А мойто хлапе още по-мъдро е решило на контролните да не проверява, защото не грешал. Та от тази гледна точка... черновата ще му е малко излишна  #2gunfire (а сигурно и 3/4 от времето)

А и каквото и да му говоря - тиквата си е тиква.
Реши да ходи на състезанието по рисуване (а не може). "Какво ще нарисуваш" - "ами не знам". За празник в училище три дни го уча да рисува коледна елха и накрая отишъл и нарисувал първия учебен ден. Победоносно попитал госпожата, която ги пази дали е хубава рисунката, а тя му казала, че много хубава и ако тя ги оценявала щяла веднага да му сложи 6, ама не е тя. Та сега чакаме горе долу такъв резултат 6/50 (ама това ние), а той си чака грамотата (има за всяко дете).

# 557
  • София
Ужас! Чак ми иде да се явя вместо нея...  Crazy Толкова неща трябва да запомни. Като например вчера беше дъвкано цяла вечер, че квадрата е правоъгълник  Joy
А бе какво значение има какво ще направи. Ще се яви, ще се опари и догодина ще си знае, че трябва да е чистичко.

Е, стига де.. как да няма значение какво ще направи  Laughing Тя отива все пак да покаже математически умения, а не перфектно калиграфско писане  Wink
Иначе няма да ходи.  Wink
То много ясно, че е мъничка още и не може да съобразява някои неща, ама те големите са затова, за да бъдат по-снизходителни точно към първокласниците. Защото ако детето е сбъркало и после поправило защо да не се признае отговорът за верен? Значи излиза, че е по-важно чистото писане, отколкото вярното решаване  Wink Е, разбира се не говорим за тест-баница.. ама да се съобразяват с липсата на навици у първокласниците. То и в училище първият срок е "по-лабаво" така да се каже в оценяването. Вторият нещата се затягат.  Wink Ако приемат критерии като за големите по-добре да не правят изобщо състезания за 1 клас, както са и другите математически турнири. Или приемат, че могат тук таме да поправят, или махат 1 клас от тестовете  Wink
Всичко това го пиша от гледна точка на справедливостта, а иначе много ясно, че всеки учи детето си да пише пригледно и красиво.  Mr. Green

Лекси  Hug Hug Hug ще видим.. моят ентусиазъм по отношение на математиката не е толкова голям  Tired

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 10:34 от Vache

# 558
Децата имат право да поправят на състезанията. Работата е в това поправката да е ясна. Или казано с други думи - зачеркнатото де е ясно, че е зачеркнато и да се вижда само другият отговор. Ако не е ясно зачеркнато, проверяващите не могат да разберат кой е посоченият отговор. Бъдете спокойни - децата имат право да поправят. Просто им обяснете как да зачеркват грешния отговор. Е, най-добре е да няма поправки, но все ще се случи. Малките започват сега да трупат опит.  Wink
За Коледното и Великденското - първокласниците пишат директно върху самия тест. От втори клас започват да пренасят в бланка за отговори.
Пожелавам успех на всички на предстоящите състезания.

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 12:05 от Душко Добродушков

# 559
  • София
Душко Добродушков, това беше обнадеждаващ постинг  Grinning
Аз измислих все пак какво ще посъветвам моята госпожица. Да пише по теста с молив. Ако й се налага помощни неша дори и после след като првери всичко дали е вярно да омастили само отговорите. Останалото да изтрие  Wink Сега даже ще й разпечатам наново тестовете и ще я накарам да направи точно така за тренировка  Wink Честно казано мислех за чернова, обаче не мога да разчитам, че няма да се отплесне и да пренесе грешно после отговор  Confused

# 560
Моля, посъветвайте ме:
Какво да изберем с хлапето за събота (04.11.) - "Иван Салабашев" или занятието в курса по математика в СМГ, като се има предвид, че от втория модул сменихме учителя и сега за първи път ще бъде при Стоянов Thinking
Чудя се, защото и без това е изпуснал доста от нещата, които Стоянов е предал на останалите, а пък отдавна чакахме "Салабашев" (не, че сме от добрите, ама той си пада по тези състезания)
От друга страна, така или иначе ще ходи на пробния изпит за СМГ... newsm78
Може би е по-добре да пропусне "Ив. Салабашев",а? Вие какво мислите?

# 561
Моля, посъветвайте ме:
Какво да изберем с хлапето за събота (04.11.) - "Иван Салабашев" или занятието в курса по математика в СМГ, като се има предвид, че от втория модул сменихме учителя и сега за първи път ще бъде при Стоянов Thinking
Чудя се, защото и без това е изпуснал доста от нещата, които Стоянов е предал на останалите, а пък отдавна чакахме "Салабашев" (не, че сме от добрите, ама той си пада по тези състезания)
Аз оставих детето да реши...та ще ходи и на трите.

# 562
  • София
Моля, посъветвайте ме:

И аз това се чудех и решихме Салабашев и пробния изпит, курса ще го наваксаме вкъщи.
Днес дори говорих с преподавателката от курса, че ще пропуснем следващия път и се уговорихме
да й се обадя в неделя, за да разбера какво са взели и какво е домашното.
За мен пропускането на курса не е истински пропуск, защото задачите мога да му ги обясня и аз,
докато Салабашев е веднъж в годината и си е трупане на опит, а защо не и мерене на математически мускули  box
(поне за моето хлапе най-голям стимул за развитие е точно състезателният характер на математиката, проявяван в подобни турнири).

# 563
Момичета, синът ми има желание да отиде на Коледното математическо състезание за първолаци.
Дотук разбрах от вас, че се пише с химикал. Мисля да му взема от тия, които имат гумичка и се трият. Искам да ви попитам колко е времето за решаването на теста и задачите, може ли да смятат на пръсти и може ли да ходят до тоалетна?  Crazy newsm78

# 564
Момичета, синът ми има желание да отиде на Коледното математическо състезание за първолаци.
Дотук разбрах от вас, че се пише с химикал. Мисля да му взема от тия, които имат гумичка и се трият. Искам да ви попитам колко е времето за решаването на теста и задачите, може ли да смятат на пръсти и може ли да ходят до тоалетна?  Crazy newsm78
2ч е времето, може да се смята на пръсти....за тоалетната не знам.

# 565
Благодаря!   bouquet
И още нещо - кой им пише имената на листите?  newsm78

# 566
  • София
Сами си пишат името, би трябвало да могат да правят това нещо в средата на декември, при положение, че по Коледа започват да четат .

Лекси, и аз съм от запалените, но понеже не съм открила дружка, с мъжа ми си ги решаваме  Joyи най-вече мислим на някои от по-засуканите как могат да се решат с техните знания

# 567
Има една задача от Салабашев, 2007г., 2-ри кл. - седма зад. Не мога да разбера логиката, а още по-малко решението. Ето и задачата: Имам три ябълки и пет круши. В една от ябълките и две от крушите има червеи. Колко най-малко плода трябва да взема, за да е сигурно, че в поне един от тях има червей?
Аз като си представям нещата, от общо 8 плода, в 3 има червеи. Аз мога да си взема 5-те без червей и да останат трите с, но за да съм сигурна, че имам поне един, трябва да взема 6 плода. Да, ама първо такъв отговор няма и второ, отговорите посочват - 3 като верен. КАК става това? Моля за обяснение и помощ.

# 568
  • София
Не обобщавай плодовете и ще разбереш задачата. Wink

# 569
  • София
Има една задача от Салабашев, 2007г., 2-ри кл. - седма зад. Не мога да разбера логиката, а още по-малко решението. Ето и задачата: Имам три ябълки и пет круши. В една от ябълките и две от крушите има червеи. Колко най-малко плода трябва да взема, за да е сигурно, че в поне един от тях има червей?
Аз като си представям нещата, от общо 8 плода, в 3 има червеи. Аз мога да си взема 5-те без червей и да останат трите с, но за да съм сигурна, че имам поне един, трябва да взема 6 плода. Да, ама първо такъв отговор няма и второ, отговорите посочват - 3 като верен. КАК става това? Моля за обяснение и помощ.
Ако вземем 3 ябълки, то е сигурно, че в една от тях има червей. Ако вземем 2 може да попаднем на такива без червеи.

Общи условия

Активация на акаунт