Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • София - Дианабад
Привет!
И ние използваме разходките да отидем до детската кухня и на пазар. Или ако взимаме каките от детската пеша, минаваме през магазина да напазаруваме.
И при нас коланите не действат много. Само малкото го закопчавам и още кротува. На каките казвам поне да си мушкат ръчичките в коланите, та лекинко да посвикват. Каката вече разбира де, вози се на седалка с големия колан и си пътува добре, ама №2 не може още да свикне.
Не знам обаче дали трябва да се следи стриктно за колани, или трябва да се кара внимателно. Преди като че ли по-добре караха шофьорите, нямаше коли по тротоарите и децата се возеха спокойно и без столчета и колани.
Лично мен не ме притеснява толкова пазаруването в магазина, колкото невъзможността да вървим по тротоара  Sad. А и улиците са едни разбити, че общо взето никой не си върви в неговото платно. А ние ако излизаме всички, сме като един товарен влак, но нареден хоризонтално.... направо си заемаме улицата. Или слагам двете каки отпред, за да ги гледам.

Приятен ден на всички малки и големи   bouquet !

# 496
Аз не съм сама, ако съм сама с двамата има много викане и предпочитам да го спестя на децата, а и на себе си.Свекърва ми е в същия град и има желание да се занимава с внуците.Ники ходи на градина, Борко също тръгна на ясла, а аз се върнах на работа още есента.По празниците 3 март, седях цяла седмица в къщи и с Ники и с Борко в един момент и просто нямах търпение да дойде понеделник и да отида на работа, та да се разсея.
В крайна сметка-всеки се оправя, според ситуацията.
Моите поздравления, за всички които се справят сами!

# 497
  • в гората
  Според мен това дали ще се оправиш сама с децата си зависи до голяма степен от децата  Rolling Eyes.При нас баткото е голямо тръшкало, а малкото направо забравям на моменти, че е в стаята  Embarassed.Ако и двамата бяха като баткото отдавна да съм за специализирано заведение  Crazy.
 Коланите на столчето не ми ги е разкопчавал баткото, ама то аз едва се справям пък той не вярвам да успее, а и не проявява интерес по интересно му е да се опитва да отвори вратата или прозореца  ooooh!.Аз много държа децата да се возят само и единствено в столчетата, ако не ппознават друг начин на возене няма да се бунтуват  Peace .

# 498
Krisi_fil, мария п, saxophone, McKitty   благодаря ви  Hug  bouquet

m@m@, добре дошла  Grinning

Аз не съм купувала и май няма да купувам нищо допълнително към количката за малкото бебче. Алек почти не ползва количка, а и ще е на ясла през повечето време. През останалото ще се гледат и държат с татко си или с бякоя/й от бабите/дядовците. А и той е доста самостоятелен и не обича много да го возим  Peace.

# 499
  • София
да ви споделя тия дни как излизаме на разходка: каката седнала в количката, дребния - мушнат в слинга, така доакто стигнем до градинката (около 10мин. път, но пресичаме две нерегулирани главни улици), там каката слиза, малкия го слагам да си легне. на връщане по-често каката решава, че ще върви, но примерно снощи се заинати, че не иска да ходи  и на сред Дондуков връзвах слинг. Та голяма атракция сме  Whistling

# 500
За коланите нямам грижа,поне засега.На ден минаваме минимум по 50км и досега не се е случвало да не са в столчетата си.Толкова много са свикнали,че чак онзи ден докато слагам дечковците и покупки съм забравила да щракна колана на Панайоти  Embarassed Аха да тръгна и той като нададе един вой и докато не го закопчах не млъкна  ooooh!
За разходките и шопинга се справях докато малката беше на 7-8м и беше в кенгурото,а баткото в количката.После за дълго време забравих за това.Сега хайманосвам само с малката докато баткото е на градина  Wink

# 501
да ви споделя тия дни как излизаме на разходка: каката седнала в количката, дребния - мушнат в слинга, така доакто стигнем до градинката (около 10мин. път, но пресичаме две нерегулирани главни улици), там каката слиза, малкия го слагам да си легне. на връщане по-често каката решава, че ще върви, но примерно снощи се заинати, че не иска да ходи  и на сред Дондуков връзвах слинг. Та голяма атракция сме  Whistling
илка, имам план точно като теб да ходя на разходка...дано ми се получи  Simple Smile Засега не съм излизала с двамата, още събирам смелост  Crazy
Свалям шапка на всички мами, които си гледат сами децата bouquet В момента таткото е в отпуск, бабите се редуват и те да помагат, така че аз основно кърмя и спя. Баткото ми е много добричък, но откакто се е родила Ади ми отива цялото време за нея. Един единствен път съм го водила аз на разходка докато тя спеше...
От 2-3 дни баткото ми е в ужасно настроение, тръшка се за най-малкото, сърдит е, гледа тъжно като го взимат бабите за разходка...усмихнат е само докато таткото си играе с него. Мен вече явно ме прие да ме гледа постоянно с бебе в ръце, но вчера като видя едната баба с бебето и се възпротиви веднага. Почна да я дърпа за полата, да подава ръце и да се сърди да вземе него...Явно се примири, че мен ще ме дели с Ади, но бабите поне да са само за него... Иначе проявява засега голяма грижовност към нея - прегръща я, целува я, хвърля й памперса, носи й лигавник, дава й да лапа неговите играчки  Mr. Green
За коланите - винаги се е возил в стол в колата, закопчан и не съществува вариант да пътува по друг начин и не сме имали проблем досега.

# 502
Илка, къде живеете в София? Гледам, че за Дондуков разправяш? казвай вие в коя градинка ходите! Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 20:29 от Лурдес

# 503
  • София
Лурдес, ние сме до Халите. Ходим в градинката на Нар.театър.

# 504
  • в гората
  Илка, свекърите живеят до "Дон Домат", когато сме при тях и ние се разхождаме при Народния театър,  Thinking да вземем да се запознаем някой път а?

# 505
  • София
м@м@, чудесно. само кажи кога ще идвате насам. мисля, че децата ще са на един акъл и ще им е забавно заедно  Peace

# 506
  • в гората
 Илка, във вторник ще идваме, дано да е хубаво времето, за да се видим. Peace Аз ще драсна на лични, като тръгвам  Wink .

# 507
Привет! Много наболели теми обсъждате. И ние с таткото сами си гледаме децата - той се включва след 18 часа в делнични дни: къпе; играе си, понякога приспива каката. Събота и неделя също е по-активен, щото иначе няма как да си оправя къщата. Или да поработя (работя от вкъщи).

Нямаме баби и дядовци, които да се отзовават като помощници. Но и май е по-добре така.

Придвижването ми е проблематично - падна ми се особен случай на бебе - нито в количка, нито в слинг търпи. Иска да я нося на ръце - не знам как прави разлика с носенето в слинг, но явно прави. И обикновено каката се вози в количката, аз нося бебка и бутам. Фитнес си е. В редките случаи, когато успеем да приспим бебето в количката, сестра й се вози седнала на преградата. Харесва й, а си е и удобство.

По магазини сама рядко ми се случва - чат-пат събота-неделя. Но се случва де, не мога да се оплача.

# 508
Честита първа пролет!

Кристофер защо не пробваш с кенгуру  Rolling Eyes А какъв слинг ползваш? То не си е работа само на ръце. Става докато бебчето е малко, ама като натежи ...

Хубав и слънчев ден ви желая!  Hug

# 509
  • София
Мернах бъгиборд в продвалника http://prodavalnik.com/dopalnitelna-stepenka-za-detska-kolichka-i1582210, ако някоя търси. Peace

Общи условия

Активация на акаунт