Отговори
# 105
Васе, аз може и да съм споделяла, че втора година направих курс с Бромховаксом. Водят го имуномодулатор и според мен ефект при Наско има. След като първата година с тръгването на ясла в четири  от шестте месеца, в които ходеше пи АБ. Миналата година направих есента първия курс и зимата мина по-леко. Чат пат сополки и един по-сериозен вирус изкара. Юни и юли изкара две ангини и затова тази година започнах и едно хомеопатично да давам  - Тонзилотрен. Но при него проблемите основно идват от третата сливица. Кумицата ми дава на децата клеева тинтура и сребърна вода, много е доволна. Казваше, че ефект при големият й син като е бил на годините на нашите деца е имало по-едно зрънце прополис сутрин.
И ние ще сме вкъщи до края на седмицата, Наско е с вирус и кашля ужасно. Но това е първото му отсъствие от септември до сега. Като изкючим два дни, в които бяхме в провинцията. Вече 1/3 от групата е с варицела и незнам и това кога ще ни "навести".
Мини, и друг път съм ти казвала, колкото рядко боледува Стефи, толкова е "качествено".  Честито ви нова детегледачка, с пожелания и децата , и вие да сте доволни от нея!

# 106
  • София
Mira, съболезнования. (не знам дали думите могат да успокоят и какви могат да бъдат те)

Вили, благодаря за инфото. Купила съм го и аз, но не мога да го почна, тъй като в момента пият Биозин.
Брохно-Ваксонът лекарката ми каза, че е като ваксина. В аптеката ме стреснаха, че не се пие заедно с имуно стимулатор, а не сколасах пак да мина през лекарката и сега трябва да свършим едното за да почнем другото
В тази връзка Васе не мога да кажа, че има ефект от този имуно стимулатор. Преди като започнеха да кашлят и им дам Изоприносин, спираше кашлицата (дава се по 10 дни), Биозина трябва да се пие 30 дни и не виждам такъв ефект засега.
Дано и Гери (Гертрудка) да се включи тя даваше нещо, от което бе доволна, но то беше с дълъг прием, а тази година пак изпуснахме да го почнем.

Да ви се "похваля" днес успях да ги взема предпоследни от градината... вчера бяха последни и дори изчакахме г-жата да заключи и пусне алармата, за да не е сама, но поне отхвърлих задачата с Коледните им подаръци.

# 107
Ние изкарахме няколко вируса. Голямата повръща един цял ден, на следващия и Мартина повърна на входа на детската градина. Останаха цяла седмица вкъщи, а в петък вечерта и мама зверски се подриска и повръща цяла събота. Тогова пък Мартина започна да кашля силно. В събота срещу неделя кашлицата се усили и цяла нощ не спахме двете с нея. Имаще и температура. Дадох един сироп уж за намаляване на кашлицата, но като отидохме в аптеката, ни уплашиха, че може да получи спазъм, зашото съм смесила сиропите. Нали в аптеката сме VIP  кленти и вече сме приятели. Аптекарят ме посъветва да не чакам, а да я водя в белодробната болница по спешност. Там първо ни овикаха, че сме я завели, но като я преслуша докторката "омекна", ни изписа Вентолин. Пак не спах цяла нощ и си мисля, че ако не я бях водила приспециалист, със сигурност щях вече да съм умряла от страх. Беше ужааасна нощ. Чак вчера вечерта кашлицата намаля, но тъй като вече всичко я боли като се закашля и снощи цяла нощ не съм спала от това,че детето имаше кошмари и ревеше с пълен глас. Накрая и казах, че ще ме арестуват, ако продължи да вика и дали от това или просто вече нямаше сили, накрая заспа към 4 и половина.
Голямата вече е добре, но още отслабна. Тя реши, че като е повръщала няколко пъти, може да си намери повод да не яде цяла седмица и сега съвсем се е окостила. Вече не знам къде съм от безсъние.
Оплаках се.

Мира, много съжалявам за татко ти! Наш много добър и мил съсед почина наскоро от същото заболяване, което му откриха не повече от месец след това.
Мини, в Стара Загора наистина е много мръсен въздуха. Цункай принцесите!
Деси, и аз смятам да започна в началото на следващия месец с подаръците, но реших да не прекалявам с количествата. Трябва да измисля само нещо шикозно за каката(или поне на нея така да й изглежда Wink).

# 108
Ужас, като ви чета и косата ми се изправя. Ние засега се държим, и миналата година беше така, но ни се върна после... Абе гадна зима. Бъзо оздравяване на болните дечица!
За диагностиците сте много прави, с цената на златото са - и в БГ и навсякъде. Моята педиатърка е откривала на няколко пъти засукани заболявания, така че съм спокойна, но ако не бях... Мини, и аз мисля, че преглеждане от разстояние е опасна работа, особено при деца. По-добре потърси педиатър, който ти е препоръчан и ще му имаш доверие, няма смисъл да е някой, който ти изписва лечение, а ти не го спазваш.
Уини, честита половин годинка на малката хубава Белла!
Мира, съболезнования за баща ти. Наистина, твърде рано си го загубила. Но белодробният рак е изключително коварен и се развива много бързо. Мисля, че не е имал шанс.
Василена, как стои въпросът със сливиците при вас? Да не би да от това да боледувате толкова?

# 109
Мира, моите съболезнования  Flowers Rose Flowers Rose 
Тази новина не ми идва в добър момент, тъй като баща ми не е добре със сърцето и вчера се разбра, че ще му правят коронарография. Майка ми ммного я е страх. Аз се опитвам да я успокоявам, но и мен ме е страх. И само се моля.

Мисля, че Гери даваше рибомунил, но най-добре тя да си каже.
Аз, след като Калина изкара вируса с повръщането, сега давам и на двете Kinder Fit - сиропче с витаминки. Нашата докторка ми го предложи да ги засиля малко. Иначе тази година нищо не давам.

# 110
И аз давах Рибомунил 2 поредни години,но Бети все болна,просто си зависи от детето предполагам.И при нас все ни казват,че третата сливица е виновна.Сега втора седмица пак сме вкъщи,но на сиропчета,без АБ.Премина силната ни кашлица,но пак си покашля от време на време.Сополките и те отшумяха,Слава Богу.Сега аз съм тръгнала пак към гриповете Tired

Мира,искрени съболезнования за татко ти Flowers Rose Flowers Rose 
И моя е на 58 и преди месец му бяха подхвърлили,че може би има рак с разсейки.Беше се побъркал,аз също.Ходи до ИСУЛ и го върнаха,че няма нищо,няма смисъл да го приемат в болница,здрав е уж.А всъщност той от дете страда от сърце и сега от кръвно,неврози....Понякога се ужасявам от мисълта,че във всеки един момент може да го изгубя,а ми е адски скъп,както и майка ми.Да пази Господ!Все си казваме На кой каквото му е писано...Но когато е млад човек на няма и 60,това е страшно.Много сили ти желая,за да преодолеете момента,макар че едва ли се преодолява подобно нещо.Огромни прегръдки Hug

# 111
  • Сливен
Добро утро  Simple Smile
Да се запиша и аз в новата темичка Blush,..сетих се Rolling Eyes
Чета си ви, ама нещо не ми се пише Hug
Имам едно въпросче:Какви филмчета гледат дечицата?
Аз направо съм изумена от реакцията на Моника снощи.Гледкаше си Снежанка, и накрая чувам "Убии я, убии я" Crazy(това малката го крещи ooooh!)
 Много прегръдки и целувки за всички болнички и бързичко да се оправят  Hug Hug Hug
Мира, моите съболезнования за татко ти Flowers Rose Flowers Rose

# 112
  • Пловдив
Рали гледа предимно за динозаври - Земята преди време (12 части е, свалили сме само 4) и Динозавър, сега е на вълна 101 далматинци, Лейди и скитника, История с пчели...повече с герои животни са й интересни Simple Smile Има поне 50 филма  Laughing
Васе, снощи съм ви сънувала с Андрея, че не искаше да яде и ти ми даде 1 купичка с леща да пробвам аз да й давам чорбичката само, но така й се услади, че изяде цялата купичка Laughing От къде се е взело това, идея си нямам.

# 113
  • Пловдив Белащица
Мая, интересен сън, тя обича леща между другото.

Филмчета - всички с принцесите на дисни - Снежанка, Пепеляшка, Принцесата и жабокът, Покахонтас, Мулан, Красавицата и звяра, Аладин, Спящата красавица, Малката русалка.
Също Аристокотки, 101 Далматинци, Лейди и скитника, Питър Пан. Това са напоследък. Вече сме на тема по-дълги филмчета.

# 114
  • София
За филчетата:
- в къщи: Мики Маус по Дисни Ченъл; Бен10, Клоне Уорс, Герой 108 по Картун-а; Стар Гейт по AXN Sci-Fi; Допълнително пуснати от нас "Да отгледаш дракон", нови серии на Клоне Уорс, Стар Уорс, "Принцесата и жабока", "Кучето гръм",  "Ледена епоха", "Том и Джери"....
- в градината гледат филмчетата от нашето детство: "Ну пагади", "Чебурашка"(Или както кава тя ЧеГурашка), Трите прасенца и т.н.

И да ви разкажа случка от градината.

Ден 1:
г-жата: "...утре донесете ябълка, нека да не е много голяма"...
В къщи питам: "Ели, какво ще правите с ябълката", тя не разбира "Защо иска г-жата ябъла", Ели: "Ами не знам.... ааа сигурно ще я яде(г-жата)" hahaha казах и че ако на г-жата й се яде ябълка няма да иска да й занесем ние.

Ден 2:
Оказва се, че с ябълките са правили таралежи. Грижливо го бяха сложили г-жите в торбата. Ели го извади и ми показва как са наболи клечки за зъби, иска да си го носи и ми обяснява, че трябва да му сложи още. Стигаме в къщи и таралежа вече е без бодли, а Ели размахва парчето ябълка "Мамо може ли да го изям?" ..."...Може" (какво да и кажа като вече е наръпано частино, добре опипано от детските ръце)

# 115
 newsm44 в отпуска съъъм  newsm44една седмица и така ми се почиваше вече,сега ще ми дойде добре

# 116
Мира, моите най-искрени съболезнования за тежката ви загуба  Cry Confused
много тежко ми действат такива новини, много навътре приемам всичко

Заведох Стефи на класически хомеопат и почваме така да лекуваме, надявам се да имаме успех и да забравим тези състояния  Simple Smile
Обмислям да заведа и себе си, защото съм станала стахотен параноик, откакто имам двете, само лоши мисли ме обсебват, особено свързани с тях  Tired
Тази седмица ще снимат за коледния календар в градината, другата седмица си правя украса на дома за Коледа  newsm78 как бързо дойде тази КОледа, до онзи ден по 30 градуса навън
много ми се иска да застудее, да падне сняг, най-вече за да капсулова всички гадини, които нападат децата
Чувам от много места вируса с кашлицата, който минахме обръщал масово на пневмония, Васе- вие как сте из къщи, дано малечка се е преборила
Да се пофръцкам аз малко, като активен участник във форума На пазар спечелих 100 лева от една игра- Шеф на мола, във Фейсбук има такава страница и тази седмица публикувам сайтове, от които съм пазарувала и обяснявам как точно става  Whistling
Поздрави за всички

# 117
Мини, честито за играта!
За филмчета - Ния гледа доста и всичко от изброеното - Ну погоди, Чебурашка, Мики Маус Клуб Хаус и всякакви приказки, вече и по-дълги, даже трябва да я ограничавам, че може с часове да седи на компютъра или пред ТВ-то.
За имунитета - тази година и аз почнах на Ния курс с Бронховаксом, но сме на втория месец, ефект не виждам засега, скоро пак боледува, този път беше лепнала стрептококи, така че и АБ пи.
Момичета, благодаря ви много за топлите думи, не исках да ви разстройвам, но нали затова споделяме - и доброто, и лошото.
В тази връзка, въпреки че хич не ми е Коледно, не е ли време от декември да сменим заглавието - нещо, свързано с празниците, май Мила имаше прекрасно предложение?

# 118
Здравейте,момичета!

Аз бях един ден отпуска! В моя случай си е направо за хвалба и е цяло геройство,че го измолих от шефките. Но не издържах вече. И както се полага на една такава кратка и дълго чакана почивка, съдбата се изгаври с мен като ме гътна на легло с гадене,диария и температура. Ива поне е добре,ама да не ви казвам как я гледах с нейната активност при моята отпадналост Tired.

Преди няколко дена ходихме да видим една приятелка и нейното новородено бебе. Като си тръгнахме,Ива,която гледа бебето като гръмната-не мига,не диша- каза"Ех, как си мечтая да си имам и аз едно такова бебе!"  и ние с Николай грейнахме, решили,че е дошъл момента за Ивиното братче/сестриче.Защото тя досега винаги реагираше много остро на идеята. Обаче бързо ни мина,да ви кажа,защото като седнахме да го обсъждаме,си дадохме сметка,че и двамата сме ужасно уплашени и ние сме тези,които нямаме готовност за ново бебе вкъщи.Първия път не беше така,ех, даже колко безразсъдно и по детски подхождахме! Сега него го е страх как ще се справим финансово,мен ме е страх как ще се правя физически и емоционално. Тъжната истина е,че откакто се роди Ива, всичко в живота ни тръгна надолу. загубихме работа, загубихме пари,загубихме спокойствие, загубихме дори синхрона помежду си. През всяка една от последните три години точно по Коледа губихме по един роднина. Хващам се,че от няколко седмици мисля и сънувам погребенията и се питам кой ще бъде на ред  тази Коледа. Как да го плануваме това второ дете? Та аз изживявам ежеседмично нервен срив и постоянно очаквам нещо от накъде да се сгромоляса върху мен и да ме смаже!А като се сетя,че преди Ива си мислехме да имаме две деца с разлика от 2 годинки и трето малко по-късно  Whistling И  всичко ни беше розово!
Все пак се надявам да получа до края на годината още малко отпуска, да имам повече време за себе си, да си направя годишната равносметка и да установя,че съм била в обичайната есенна депресия....и да взема този път правилните решения за следващата година.

Мини, аз малко знам за хомеопатията,да не кажа нищо, но една колежка ходи на хомеопат с цел регулиране на психичното равновесие. Тя е при нас от скоро,не я познавам от преди,но твърди,че е била много зле,обсебена от всякакви страхове и хомеопатът й е помогнал. Само че според нея именно от това е ужасно напълняла- качила близо 30 кг. Дано все пак,ако решиш,да ти помогне за това,което искаш да преодолееш! Че то и аз имам нужда,да му се не види Sad

Пропуснах да се изкажа за филмите- Мики маус и Пепеляшка, гледа ги до несвяст, по-точно слуша ги,щото те си вървят, тя си бръмчи нещо из къщи. Не изявява интерес към друга тематика и аз не й насочвам интереса умишлено.

# 119
Май само ние сме дето не гледаме редовно филми вкъщи. Децата гледат Сънчо вечер (тук самият Сънчо не е стандартен, а всеки ден различен, +5 минути анимационно филмче), после четем книжка и това е. Не знам вие тия филмчета кога ги гледате, но при нас просто не остава време. Докато ги прибера от градина става поне 5, играят, вечерят и в леглото. Иначе обичат Къртичето (това е едно чешко филмче, то ми спести обясненията как идват бебетата, има една серия "Раждането" Wink), Ну погоди, Том и Джери.
Амели, така е, решението за дете идва лесно само ако изобщо не мислиш. При нас второто се получи по-бързо, отколкото бях мислила и ми се струва, че разликата им е прекалено малка. Около 3-4 години мисля че е идеално. По-малкото дете не само ти създава грижи, то ти ги намалява. Моите двете мога да ги оставя сами по час, даже и навън (кварталът ни е тих), играят и се грижат един за друг, даже и толкова малки. Ако детето е само едно, родителите все се чудят какво занимание да му измислят. Натоварването с едно дете пак го има, само че по-малко. Що се отнася до финансите, Нели почти не яде, обличам и двамата практически в дрехи от приятели (и след това ги давам на следващите), количка и тем подобни си имахме. Виж в цените на пътуванията, почивки и т.н. се усеща, че сме 4-ма, а не 3-ма.

Общи условия

Активация на акаунт