Отговори
# 90
Деси, нормално е във форум като този да има всякакви съмнения
няма нито един добър диагностик в България и какво изобщо значи пили сме Сумамед- хубав е
да ти кажа- имали сте късмет, бил е антибиотик, който е повлиял заболяването
много мога да споря по темата, но мисля ще има обидени, да ти кажа ли че личния лекар когато изписа Зинат на Стефания провери в интернет каква да е дозировката  Shocked е, тогава има ли значение дали ще ми каже Бърди или личния лекар
за мен е факт, че до сега безотказно диагностицира всяко едно заболяване на децата ми
ти обаче подхождаш с доста бабешки методи към децата си, ето това аз не бих им причинила например
Васе, пожелавам ви всички да оздравявате бързо и да посрещнете здрави празниците

Честит Ден на християнското семейство, повече любов, хармония и разбирателство за всички   bouquet

# 91
  • София
Не се обиждам, просто и друг път съм споменавала е, ако нямаш доверие на лекаря - не е твоя лекар.'
Под "добър", не "хубав" имах предвид широкоспектърен, "ново" поколение АБ (... мъж ми е прекалено любознателен и беше чел някаква медицинска литература за АБ; "отзивите" бяха от лекари)
От разказите ти не е проста работа при вас - за това предложих за смяната, но ти си майката ти решаваш.
Предимството на личната лекарка пред Интернет диагнозата е, че е видяла детето, прегледала го е... колко е способна да го направи е друг въпрос... все пак СЗ не е малък град личната ви лекарка не е единствена.
И защо да няма "добри диагностици в България"?

Не знам колко е добър диагностик е нашата лекарка, но й имам доверие, когато нещо я е усъмнило или когато е имало проблем, който не може да установи ни, е пращала на специалист:
- Мити:
* беше на 14 дни, когато ни засили на невролог, защото може да няма част от кост на черепа, под хематон.... какво изживях една нощ не ми се обяснява
* първия АБ, който му изписа беше, когато бе болен от салмонелата (не бе ясно още е е това). Тя го спаси от Инфекциозна болница.
* имаше бактериална инфекция - гледа му органите на ехограф, прати го на уролог и ако там не бяха се оправили нещата беше готова и на нефролог да го прати.
* тръгна на градина и се почнаха едни постоянни ходения  при нея (кашля, но гърлото и носа са чисти, в същото време повръщаше нощем от сополи) при нея накрай и казах, че мисля да се консултирам с УНГ(водих го при шефа на ИСУЛ), направих го и се оказа, че нищо му няма на детето.
* тази година го прати на снимка без външни белези за нещо сложно - хванаха му лека пневмония.
* откри на му шум на сърцето прати го консултация....
Въпреки всичко по-горе в момента, когато се усъмня в компетентността й, ще я сменя.
Разбрали сме се, че хомеопатията са бонбони и не се занимаваме с тях. Тествах я на 2 пъти, върху децата с идеята, че при тях няма ефекта на внушение и не работи.

Относно бабешките методи имаше някакво обяснение за виното и шарката, но не си го спомням. Не съм го установила опитно дали действа, както казах лабораторните ми упражнения не дадоха резултат.
Честно да си призная не вярвам да попречи... все пак не съм им направила попара с вино. Mr. Green

И да, ако мога да използвам бабешки метод бих го предпочела. Проблемът е, че не мога винаги да го прилагам поради нежелание (меко казано), мрънкане на децата.
Елица редовно я третирам с мед (мазане, ядене - на лъжица, чай, с лимони), но при баткото е абсурд.

# 92
какво ни е сложното на нашата работа, че ме заинтригува точно тази фраза

# 93
  • София
Явно нещо те драня newsm78, а не ми е това целта..
За мен е сложно децата да получават пристъпи.

# 94
не, не ме дразниш
на 5я пристъп свикваш  Simple Smile
важното е обаче да се намери адекватното лечение, а не всички да се лекуват под общ знаменател, в едни и същи дози и с едно и също лекарство- ето това е проблема на родната медицина

# 95
Добро утро!

Съгласна съм и с двете ви. Мини, и аз мисля, че в България няма добри диагностици. Последният ми опит е отскоро, когато баща ми (с доста "хронични" заболявания, които винаги съобщава с влизането и вади документи и последни изследвания) започна да се чувства все по-зле и по-зле и никой (препращаха го при няколко специалиста) не можа да каже какво му е. Последно една невроложка се сети какво му е (което няма общо въобще със специалността й) и ни отвори очите, че майка ми вече беше на ръба на нервна криза, защото той наистина с часове се влошаваше без да знаем от какво. Сега уж нацелиха лечението и е по-добре вече.
Деси, и аз имам доверие на нашата лекарка. До сега винаги е реагирала адекватно - то дано да няма поводи за реакция, де. И аз бих използвала т. нар. бабешки рецепти - в повечето случаи избирам по-скоро билкови или плодови рецепти, които не ми звучат молоумно (защото в графа бабешки има и такива) и мога да кажа, че някои от тях действат на децата ми доста добре. Правя го рядко обаче - или нямам време или те се мръщят ...
А, Мини, на мен ми звучи много страшно това със спазмите и присъпите (направо тръпки ме побиват), но съм сигурна, че щем не щем свикваме, с каквото ни дойде до главата (дано не ни се налага)

Хубав ден на всички  Hug

# 96
Привет от нас!

Първо да ви почерпя, че днес нашето бебе става на половин годинка  Grinning Как лети времето  ooooh! Докато се обърнем и вече ще носим космодиск  Joy

Сега съм малко по-свободна тази седмица ( ако може така да се каже ). Кари ходи вече на предучилищна по цял ден - от 9 до 15.30. Миналата седмица пробвахме да ходи да обядва там и после да остава за следобеда и от днес е вече на пълен ден. Ще ходи така 4 дена в седмицата, като в петък ще си е вкъщи  Peace Нали от следващата седмица тръгвам на работа пак и се старая да подредя малко нещата вкъщи  Rolling Eyes

Васе, четох за вашите неволи в болницата. Искрено съчувствам на теб и малката душичка. Дано вече да сте здрави ( не съм чела назад темата ), както и всички други болни човечета да се оправят вече  Hug

При нас вчера беше традиционното запалване на коледните светлини в Кеймбридж. Кари с нетърпение всяка година чака да отидем да гледаме. Беше много забавно, видях и Дядо Коледа, а Кари не спря да ме пита как така той ще дойде като няма сняг  Mr. Green Навсякъде вече е украсено и се носи коледния дух - много е приятно за разходка, но да не трябва да пазаруваш  ooooh! По магазините са такива навалици, направо е страшно  Crazy Няма да забравя как точно преди Коледа миналата година в големите супермаркети всичко по рафтовете се беше опразнило  Shocked

Отивам да чета какво сте писали  Peace

# 97
Деси, да ти кажа, по-страшно от да попаднеш в тема "зов за помощ" не си представям да има
в нашата област 2/3 от децата са с дихателни проблеми от всякакво естество, диспасеризирани като "Астма с неустановен произход" има ТРИ ПЪТИ повече, отколкото в която и да е област
да ти кажа ли защо- докато държавата позволява на ТЕЦ-овете да плащат данък за вредни емисии, вместо да ги затвори докато не построят адекватни и покриващи изцяло обема на производството пречиствателни инсталации това ще е деиствителността и ще става все по-лошо
само при едната детска пулмоложка има диспансеризирани над 3500 деца от областта Crazy ooooh! при един от многото специалисти, не искам да зная точната цифра, защото е страшно  Tired Sad

# 98
Уини, честита 1/2 годинка на Белла Hug Хареса ми това за космодиска Crazy Сякаш сега с второто времето лети още по-бързо Rolling Eyes Нямаме сякаш време за много обикновени неща, въпреки старанието ни Sad Ама да са здрави, за да ни радват, другите неща са по-маловажни Heart Eyes

И при нас в събота е било дефилето на дядо Коледа, но Алекс е много мъничък, за да го разкарваме по студа и сред навалицата, а няма как да го оставя вкъщи, за да заведа Флоранс. Съответно и на празника на снега не знам дали ще идем тая година Sad В най-добрия случай може Флоранс да отиде само с татко си, а ние с Алекс да пропуснем Rolling Eyes Само дето татко й трябва да се навие Whistling

# 99
  • София
Winnie, честита ви 1/2 годинка да расте послушна и да са големи приятелки с каката.

Мини, за еко обстановката при вас направо позеленявам като си помисля какви ги творят.
За другото не е страшно, това е Ужасът  Cry

# 100
Аз пак да кажа добро утро с кафенце:

Уини, честита полугодишнина на Белла! Да е много здрава и усмихната!   bouquet  Наистина много бързо отлетя времето ...

# 101
Честита половин годинка на Бела и на всички, които съм пропуснала - рожденни и именни дни!
Васе, дано Андрея вече да е добре и да си е вкъщи.
Напълно съм съгласна с това, че в България няма добри лекари диагностици или ако ги има - са единици за съжаление, като пример за това е баща ми.
Аз не съм се включвала скоро, защото той почина. От повече от година имаше болки по ставите и ходеше по лекари - от личния, по ортопеди и където го препратят, като решиха, че е коксартроза, слагаха му инжекции, но положението не се подобряваше и едва предния месец при снимка един от докторите заключи, че може да е рак с разсейки по костите, както се и оказа - карцином на белия дроб с далечни разсейки в доста напреднъл стадий. За съжаление две седмици след диагнозата поради усложнения след бронхоскопия с цел изследване на вида ракови клетки, може би и част поради некадърност на докторите, човекът си отиде на 58 години... Така че съм бясна на родната ни медицина, защото можеше при щателно обследване на всички симптоми да се диагностицира по-рано и да има повече шанс....

# 102
Мира, съболезнования и мир на праха му Flowers Rose

# 103
  • Пловдив
Съболезнования и от мен, Мира Flowers Rose Flowers Rose

# 104
  • Пловдив Белащица
Мира, моите съболезнования.

Сега, докторите хубави - лоши, това е положението. Вярвам навън не е кой знае, колко по-различно, само това, че не можеш да се самоизследваш, самолекуваш... Така че, да се радваме, че имаме възможността на що годе достъпни цени да си позволяваме да обикаляме много лекари за различни мнения и да стискаме палци, че бързо ще намираме този, който ще ни диагностицира правилно.

Андрея я изписаха в събота, но все още има хрипове и съответно още кашля. Продължаваме си с антибиотика и двата сиропа. Малката и тя кашля, продължение на 3 дни вдигаше едни температури до 39,8 С, от раз й мина всичко, е продължава да кашля. Хрипове не чуват и двамата лекари, при които я водя вмомента, за това днес пуснахме ПКК, ДКК и СУЕ - да видим дали не прави някаква инфекция. Аз почти спрях да кашлям. Оказа се, че освен Никола, който кашля месец и половина, баба ми и тя, леля ми и тя с пневмония (и двете живеят на долния етаж) и майка ми, която беше за 2 седмици тук на гости и тя е цъфнала с "белодробно заболяване", както се е изразил английското й джи пи. Нещо сме барнали, сигурно някоя вирусна пневмония. Освен да се хвана за главата, друго не виждам какво да направя.

Та в този ред на мисли имам два въпроса:
- Как давате клеевата тинктура? (знам, че е питано и отговаряно доста, но да събера "прясна" информация)
- И давате ли нещо имуностимулиращо на децата, от което да сте видяли полза? Т.е. да са боледували и ако не да са спряли, поне да са намалели боледуванията. Може да съм против имуностимулантите, но се виждам в чудо. Андрея за година и половина прави три гнойни ангини, един бронхит и една пневмония. И всичкото разбирате се лекува с антибиотици. И всичко тръгна след падането от терасата и първият й антибиотик. Дали той срина имунитета толкова или просто е стечение на обстоятелствата. Но тя пък тогава тръгна и на градина, та може би по-скоро второто.

Ох, станах много подробна днес. Извинявайте за което.

Общи условия

Активация на акаунт