П.С. lubricant съм, но с ново име и аватар
Познах те
Наистина е трудно да научим децата си на български, при положение, че заобикалящата ги среда е чуждоезична. От изброените неща някои действат перфектно, други не чак толкова, трети изобщо не действат. На Флоранс примерно най-добре на българския й се отрази присъствието на баба и дядо, макар и само за месец. Преди идването им тя доста научи от филмчетата озвучени на български. Ние не сме спирали да й говорим на български, това се отрази перфектно на разбирането й, но не и на говоренето. Аз й говорех на български, тя ми отговаряше на френски, защото знае, че я разбирам. Книжки категорично отказваше да слуша на български. След престоя на баба и дядо тук, вече проявява интерес и към книжките. Бг-песнички - никакъв интерес преди, сега харесва само тези, на които я учи дядо й. Интересно ми е колко време ще си запази активния речник, защото тя пасивния си го има в главата (боже как го написах, дано да сте ме разбрали
). Другото от статията бяха бг-радио и бг-телевизия - е при нас те не се котират
Интересно ми е и другите чужбински мами да споделят кое от изброените неща има успех при тях
Очевидно най-доброто остава престой в Бг, но първо че са още малки, и второ, че не се знае дали като порастнат ще искат да стоят там сами, все пак там не познават никой, нямат приятелчета, само баби и дядовци
С родителите си децата говорят на български, но съберат ли се помежду си си говорят на френски
ама тя е от време на време само като има партита ,отново мятам таблата и сервирам .Голяма веселба беше тази вечер парти по случай 50 години на англичанин женен за индийка и храната беше индийска много вкусна за първи път да ми хареса нещо толкова много . Изкарах си страхотно чак не усетих ,че работя и най-важното за първи път ядох вкусна торта от години. 
. Но не съм се отказала, все се надявам че при по-дълъг престой в БГ бързо ще наваксат. Само дето моите роднини като ги видят, се напъват да сричат някакъв немски, вместо да говорят с тях на български 
Сега е време и ти да го изполваш целенасочено 
здравейте
/
Препоръчани теми