Майчета 2009! - 4

• 30 098
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Честита Нова Година, мили момичета, нека бъде мила и добра за всички, изпълнена с хубави емоции и любов  Heart Eyes

Ние я посрещнахме много веселяшки с приятели в едно механохотелче до Банкя. Единствено когато приспивах Сами (закъде без него) почти се разревах от яд, че съм го завлякла там горкото дете, щото над главите ни купонясваха едни келеши и бясна чалга, много тропане и викане. За мое смайване обяче господина спа непробудно до 4-5 часа под адския шум, дори при двойния огън на фойерверките на двете компании от двете страни на хотела не гъкна. А иначе се буди поне 2-3-4 пъти до това време. Сега се чудя дали да не го омягосвам с Преслава Весна ил` Драгана откъм кухнята, но трудно ще и понеса  Mr. Green

А аз успях да се разболея, още като се върнахме вкъщи се скапах и до вечерта ми се запуши носа. Убуу начало на новата година

Смехоранка, хубава закусчица си спретнала, тъкмо за следновогодишни диетуващи  Mr. Green

# 676
Добро Утро Hug
След хубавата закуска  (Ужасена съм от моя организъм-само докато гледам и пълнея Sad) и по едно кафенце за отскок:)

tiliata- "....механохотелче Joy...."

# 677
  • София
Ха добър ден Grinning От вчера сабале 20.00ч. до сега се редихме за ясла. Взехме заветният номер 16 и май поне за ясла ще се класираме.  Подадохме и в още една е там не сме на така завидно място, а на скромното 81. Лягам да спя с чувство на добре изпълнен дълг Laughing

# 678
  • софия
Страхотно кафенце!С кеф ще го глътна! Peace
Qwerty,а дано да имате късмет!
tiliata,радвам се,че ви е било веселичко!
Ние тази,както и миналата година си бяхме вкъщи.И,като изключим кулинарния разврат,на който се отдадохме
си ни беше като Секой друг ден.
Иначе след Коледа ходихме на Боженци тримцата за няколко дни.Е,страхотно си изкарахме там.

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 09:42 от smehorana

# 679
  • вече Пловдив
Добро утро!
Смешко и Джени, благодаря за вкусната закуска и ароматното кафенце! С удоволствие се възползвам  Grinning
Кверти, много страшно това висене на студа, за да си запишеш детето на ясла  #Crazy Браво, че сте взели по-предно номерче!
Тилиата, много ми хареса описанието на вашия купон  Party

# 680
  • о`майна лунна нощ е
Нека не те плаша, но това, че взели по-преден номер хич не гаранитра влизането в яслата. Като се наредят сега една камара деца с "предимство" и за едната бройка може да се окажете извън чадъра. Моя приятелка така миналата година бяха номер 8. В класирането се оказаха 28 и благодарение на две-три отказали се деца влезнаха. На мой колега обаче пак в същата схема не им излезна късмета. Бяха втори в записването. В един момент се оказа, че цялата групичка е с деца с предимство - второ дете в градината - с братче/сестрите в друга група, самотни 20 майки /сещате се колко от тях наистина са такива/ ... и колегата се принудиха да запишат дъщеря им в друг квартал. А е човек с положение и връзки.

# 681
Честита Нова Година! Нека да бъде успешна година и ни донесе здраве, повече финанси и любов на всички!

Честит празник на всички, които са имали един повод в повече за празнуване!   bouquet

Ние посрещнахме Новата година много весело  Simple Smile Бяхме със семейството на сестра ми и смело мога да кажа че беше върха.  Малката си легна в 22 ч и се събуди 10 мин. преди полунощ. Посрещна годината и непожела да си легне докато и ние не го направихме - към 3 ч. Аз като печена си се събудих в 8 ч, а тя си спинка до 10 ч.  Heart Eyes

Интересното при малката е, че от няколко дни започна да повтаря думите, които казваме. Има желание и го прави  Peace Вчера си направих опит и я питах за частите от тялото и дрехите и установих че вече знае да ги посочва. Бърка само очите с ушите, но останалите са и на 6  Heart Eyes Освен това ми е страшно сладка и интересна - като почна да чистя и тя иска да помага и чак се сърди ако искам да й взема примерно четката или парцала. Иска тя да чисти. Поне за прахосмукачката с нея не се карам, но там пък е заел позиции баткото ни  Laughing

Qwerty дано имате късмет с яслата, но и тук в София повечето дечица влизат с предимство и е необходим изключителен късмет, за да може да се класират останалите.  Whistling За това сега и мойто ходи с градския транспорт, че близките ни ясли са точно на този принцип. Поне не е в друг квартал...

Рапорт даден!  bowuu

# 682
... самотни 20 майки /сещате се колко от тях наистина са такива/ ...
Това ми напомня, как когато отидох да си подам документите за еднократната помощ в общината и там една любезна служителка, ме светна,че за самотни майки се определят само ромките, съответно преференциите в този случай са 99% само за тях... #Cussing out..Аз още съм в шах с пешката- защо според закона се водя самотна майка,независимо,че детето е признато (На Васко отказаха да му дадат акта за раждане на детето,защото само и единствено аз съм настойник на малкия #Crazy), а според ОДЗ-тата-не съм Joy
Наблюдавайки какафонията около приема в яслите и ОДЗ-тата, май малкия ще тръгне направо на детска...Ако ще и в Младост да е,поне ще го вземат някъде-нали е задължително да го приемат  newsm78 Нещата се нареждат така,че майка ми ще-неще ,ще се наложи да е тук за по-дълго време, и воденето и вземането на малкия от детската ще е нейно задължение.

# 683
tiliata- "....механохотелче Joy...."

Баш си беше страноприемница - сутринта ханджийката спеше изнемощяла на одъра, мен ми дожаля и водих Сами в 9 по студа да разлайваме банкенските кучета...

А пък една приятелка Wink ми обясняваше онзи ден как отслабвала като прибирала всяка играчка на детето и аз вчера така, цял ден прибирах и ми се зави свят, без малко да припадна. Ама Сами се забавлява много, друго си е да изсипеш на пода току що прибрания конструктор

А я ме светнете какво е това записване сега, само за ясли ли? Нещо пак съм пропуснала....

# 684
  • София/Варна
За много години, девойки!

Честито на патерица на всички именници и рожденици, празнували последните няколко дни!

Ние сме в София от близо 3 дни и се опитваме да свикнем отново с климата, с многото дрехи и суматохата. Не знам дали ще успея да се включа отново скоро, но ще ви следя, доколкото мога Simple Smile.

tiliata, съществуват детски заведения, които са на подчинения на МЗ и отглеждат деца до 3 годишна възраст.

# 685
Кайрен, тъкмо си мислех за теб, нали точно по нова година се прибирахте

тъкмо четох темата за яслите, то страхотия....

# 686
За много години! И поздрави от Швейцария!  Hug

# 687
За много години! С пожелания 2011 г. да е много успешна за вас и близките ви!
Кайрен, добре дошли Hug, днес гледах, че Ели и Зарко делят едно гардеробче в яслата. Зайо, как върви адаптацията при вас, зайците как са?
Жени, сори, че ще те разочаровам, но изобщо не е задължително да го приемат Крис в градина (задължителна е предучилищната група, която е за 5 годишни, ако не се лъжа), защото в ОДЗ-та ясленчетата преминават в градинските групи, а в ЦДГ-та - първи се нареждат дечицата, посещавали чиста ясла, заради допълнителната точка, която получават, а такива не посещавали ясла приемат ако случайно останат места Crazy. С чистите ясли е някакъв ужас, вчера по Бтв даваха точно яслата, която е в нашия квартал, през един блок от нашия. Видяхме виещата се опашка още в събота и като си помисля, че и мъжо щеше да виси там 48 часа без гаранция за прием, тръпки ме побиват.
Кверти, дано има късмет Ники и го приемат в желаната ясла!
Малкия днес трябваше да сефтоса яслата (не че там го чакат с отворени обятия, както установих днес Confused), но оттърва и тази седмица, защото пипна първата си гнойна ангина на 01.01. -  добре започваме новата година, няма що Crossing Arms. Сега се чувствам леко виновна, че не си седяхме кротко вкъщи по празниците Tired.

# 688
vaiza, що така с лошо... Confused Оф, утре ще  му подавам документите и в двете чисти ясли,които има в радиус от 1 км. (личната карта на татито излиза днес ) и ако го приемат-ок.,ако не...го водя при Фандъкова да му намери място или отива в Добрич на градина, щото на майка му й писна да гледа как в системата малкия е изместен от циганета,емигрантчета, социално слаби,дето си вземат помощите с БМВ-та и говорят по телефони по-скъпи от моя и т.н, самотни майки, внучета на чистачката от съседната на ОДЗ-то улица и т.н.... Crossing Arms
По празниците се видяхме с наши приятели-афганистанци-еми,човекът си каза,че и през ум не му е минавало да става БГ гражданин,защото като емигрант има куп предимства-децата ми са в ясла и градина, жена му е на някакви курсове,поредните,отделно работи в някаква афганистанска общност тук, плащат им някакви добавки, пари за децата и т.н..Вика ни-Супер е да си циганин в БГ,ама като не става,и емигрант е ок Mr. Green
Бързо оздравяване на  Зарко Hug и на другите болни  Praynig

# 689

Честита 2011 година на всички!
Пожелавам ви здраве, много успехи и сбъднати мечти!

Посрещнахме новата година в Априлци с голяма компания от 5 приятелски семейства  Crazy . Три дни бяхме там, снощи се прибрахме и се чувствам ужасно недоспала Laughing

Добре дошла на Кайрен и успешна адаптация на Зайо в швейцарско  Hug

Пожелавам всички редили се на опашкките пред детски заведения последните нощи да имат късмет и да приемат децата!
Гледах снощи репортажите от "щабовете" пред яслите. Нямам думи.

Бързо оздравяване на всички болни!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт