Отговори
# 600
  • София
Ieppe, много съжалявам!  Sad
Ооох, ама как така изведнъж и толкова бързо .......  #Crazy  Cry

# 601
Доколкото съм запозната, ваксината се прави на момичета, които не са водили още полов живот, тя не лекува, а предпазва от папилома вирус. Rolling Eyes

# 602
  • София
Ieppe, моите съболезнования.

# 603
Доколкото съм запозната, ваксината се прави на момичета, които не са водили още полов живот, тя не лекува, а предпазва от папилома вирус. Rolling Eyes
newsm10
И аз това повтарям от доста време насам

# 604
Днес бях на профилактичен преглед - точно 2 години от конизацията. Докторът каза, че шийката ми била отличничка - не личало, че е конизирана. Резултатите от цито-то ще имам в понеделник. Този път ме гледа и на ехограф и установи, че лигавицата на матката ми била доста уголемена. Изписа ми Оргометрил, който да почна да пия на 16 ден от цикъла ми и след следващата менструация да ходя пак на преглед. Питах какво означава това? Отговори ми, че може да имам нарушена функция на яйчниците и от това да се е получило това "наслояване" на лигавицата. Нямало нищо страшно, да съм спокойна и т.н. На някоя от вас случвало ли се е нещо такова? Ако можете да ми кажете нещо повече?

Ieppe, съжалявам за майка ти!

# 605
PeaceПрави се на млади момичета до 25г. ,защото се предполага,че до тази възраст шансовете им да са носители на ЧПВ са по-малки.Практически ваксина може да си сложи всеки,ако не е заразен с ЧПВ,но веротността на 35г. да не си носител на някой щам е минимална.Ако обаче на 35г. примерно не си носител,имаш дългогодишен партньор,правиш си задължителни редовни прегледи ,защо ти е ваксина???

# 606
Ieppe Моите съболезнования Sad

# 607
Джесика, това с втората ти бременност е ужасно.Ей на такива неща ни подлага понякога живота Confused.Моята кума ми беше казала(гинеколог е),че след като роди 2 деца и маха всичко.Аз не обърнах много внимание на думите и тогава,но сегаааа.........разбирам какво е имала впредвид Peace
Благодаря за пожеланията и стиснатите палчета,повярвайте помага! Hug

# 608
  • София
   Да   мила  ,  така е  -  това ти  го казах  по  повод  на  това  дето   си  мислиш ,че си с  лош  късмет ....защото  аз  след   това секцио ,после като се  разчетох  и  разбрах ,че  такъв  случай  с   тотално  абрупцио  се  получавал  1 :  200 000  бременности  и  ето на , на мен  се случи  ....... Twisted Evil  Слава  богу  ,че  и двамата с  бебо  оживяхме  макар  и  с   усложнения  след  секциото ( лепнаха ни  вътреболнична  инфекция и на бебето  остър  пиелонефрит  -направи  сепсис .......абе  направо не  искам да си  спомням какво  преживях  тогава ?  ooooh! ooooh!)  Ама   както  казват  старите  хора   - имала  глава  да пати  !

# 609
  • София
Момичета, аз току се сетя за нещо, да ви питам и притичвам до тук Simple Smile
Ако сега не ми открият нищо нередно на мен при прегледите, въпреки че ми е положителен теста (всъщност това дали е възможно?), може ли, да си правим бебчета?

# 610
Ieppe, искрени съболезнования за майчето ти...  Weary

# 611
Момичета, аз току се сетя за нещо, да ви питам и притичвам до тук Simple Smile
Ако сега не ми открият нищо нередно на мен при прегледите, въпреки че ми е положителен теста (всъщност това дали е възможно?), може ли, да си правим бебчета?
Споре мен да.

# 612
Не съм писала скоро, но ви чета. Скоро ще ходя на първа намазка след конизацията.
Ieppe, съболезнования и от мен. На теб сили ... Sad

# 613
Благодаря на всички. Вчера беше 9-ия ден...Sad
Пазете се!

P.S. Ще ви пиша по-нататък след моя преглед при д-р Ганчева на 10.12. Дано няма нищо тревожно, че...

# 614
  • гр.Добрич
Здравейте ,момичета!
Вчера си взех резултатите от биопсията и ми предстой конизация ,не съм сигурна дали не искат да се застраховат и какво да предприема.Доктора ми каза ,чи не е спешна ,но е наложителна.
Резултати те ми са умереностепенна дисплазия в плоскоепителната тапицировка и койлоцити в суперфициалните епителни слоеве,част от подлежащите жлези са с епидермизация и дисплазични промени HVP асоциирана HSIL на маточната шийка CIN II  с интрагландуларно разпространение.
Имам пълно доверие на лекаря ,но все пак не знам какво да предприема.Мисля януари да се подложа все пак на конизация ,за да съм по спокойна за себе си.
Бих искала да чуя и вашето мнение за което предварително ви благодаря  bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт