Кичът днес

• 24 492
  • 424
  •   1
Отговори
# 60
Хайде, холан ... В България не е чак толкова зле положението, виж в Щатите -  Sick Само дето там на кича му викат "еклектика" Wink

Извинявам се, ще се допълня с нещо и от нашата българска реалност - кич е да претендираш, че си велик бизнесмен, да се връткаш с "Мерцедес", обаче втора употреба  Sunglasses, и  да не притежаваш елементарна култура на хранене. За един мой бивш ухажор говря  Sick. Горкичкият така се пънеше да се прави на велик, а не умееше  да си служи с нож и вилица. Такова мъчение беше за него рязането на пържолата, такова пухтене почваше на масата Joy, че всеки път в ресторанта ми беше на езика да  предложа аз да му я нарежа.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 08:59 от vinsent

# 61
Кичът не е от днес, във всяко време го е имало. Днес думата често се използва като  нарицателно за простотия, но за мен изобщо не е задължително да се припокриват.
Кичът в някои случаи може да е интересен и забавен.
Беше даден пример с Лейди ГаГа и Сашето Васева Mr. Green - и двете са кич, но първата е интересна, а на Сашка и липсва фантазия и все си и е една и съща - кичозна по безвъзвратно демодирал начин  Laughing
 Не че тя  ме дразни, напротив, в известен смисъл ми е симпатична, именно защото хич не е в час и напук на всичко си живее в някаква своя си, странна естетическа реалност.  Laughing

# 62
Ето го обектът за подражание на Сашка:

Та, бивайки оригинал и пример за подражание на милиони - от Мадона до Сашка, кич ли е Мерилин?  Thinking

# 63
# 64
Да,кич е Мерилин Монро.Аз не разбирам,защо я набеждават за секс символ.Също така,аз не харесвам глупавите жени.Ако Мерилин Монро беше умна,тя щеше и да живее по-дълго.

# 65
Градински джуджета, охлюви, патки, щъркели и особено ако са събрани на едно място в някой градински център, потрепервам от ужас...
Кич е за мен евтиният парфюм, пластмасови обеци по левче чифта. Макар че при наличие на изключителен вкус всяко евтино бижу би могло да бъде комбинирано с нещо и да изглежда стилно.
Кич ми е предвзетия говор.
Кич ми е самоизтъкването, кич ми изглеждат "умните" изрази, крадени от снощното гледано интервю, с което някой се опитва да блесне в разговор.
Кичозно ми е демонстрирането на финансови възможности, защото истински богатите нямат нужда да се доказват, те си тежат на мястото и хич не им пука дали ние ги познаваме и обсъждаме. Дори предпочитат липсата на показност.
Кич ми е манията по дадено облекло, хранителен режим, песен...
В този ред на мисли се сещам за онова недоразумение, дето пее, че дървесата ги боли, и разни други извънземно тъпи неща.

# 66
А разликата между блус и чалга знаете ли я? Блус-на готин човек му е кофти, чалга-на кофти човек му е готино. Веднъж чух това по радиото.
Хубава тема се получи, нали? Пуснах същата на колегите в 2технически форума в раздел "Общи приказки", но там интересът е слаб и участия почти няма.
Похвала за вас, че не сте безразлични към проблема "кич"!

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 13:37 от vl

# 67
Всъщност,темата никак не се е развила.Учудвам се,че не го усещаш.Апропо,защо винаги така изкуствено и нагласено пишеш?Някак старомодно и изкуствено дръзновено?

# 68
Да,кич е Мерилин Монро.Аз не разбирам,защо я набеждават за секс символ.Също така,аз не харесвам глупавите жени.Ако Мерилин Монро беше умна,тя щеше и да живее по-дълго.
Може би. Като За За Габор, която е вече на 93 години!
Вчера четох, че я наричали първата поп-икона.
http://www.stars.bg/interesno/1008-za-za-gabor-ungarkata-koyato- … -evropa-i-amerika

# 69
Всъщност,темата никак не се е развила.Учудвам се,че не го усещаш.Апропо,защо винаги така изкуствено и нагласено пишеш?Някак старомодно и изкуствено дръзновено?

Какво значи старомодно, изкуствено и нагласено?
Аз не искам темата да стигне до 50 или 100страници пълни с глупости!
Темата "Наука ли е астрологията?" стигна до 34страници-половината глупости и дори разправия на махленско ниво. Поисках заключването и.

# 70
Не се считам за достатъчно компетентна да определям кое е кич и кое не. Едно и също нещо някои го наричат кич, други - изкуство. Времето отсява.

Мисля, че кое е кич и кое не може да бъде определено само след като мине определен период от време.

# 71
За мен Мерилин Монро си е абсолютен кич. Честно казано не съм впечатлена и от актьорското й майсторство, не знам какво толкова я превъзнасят - за своето време тя си е била нещо като нашите чалга-звезди днес - "Руса, руса и друса - що е то?".
Имаше още една такава пародия, не се сещам името й - стокилограмовата руса голотия, дето се ожени за 90-годишен милионер и после умря от хапчета. Уф, как й беше името  newsm78

# 72
За какво е точно темата? Ами има го кича и какво?
Или да се изтупаме, че не сме от тия.

# 73
  • Кацнала на едно дърво.
Не се наемам да открия тънката граница между изкуството и кича. Като говорим в минало време, веднага се сещам и аз за символа (на каквото и да е символ) Мерилин Монро.
Аз бих попитала Владко Мурдаров по въпроса...  Grinning

П.П. Владко, много ми напомняш за една учителка от Дупница. Тя е забележителна жена. Сякаш живее в консерва от риба-копърка. В собствен сос!

# 74
За мен Мерилин Монро си е абсолютен кич. Честно казано не съм впечатлена и от актьорското й майсторство, не знам какво толкова я превъзнасят - за своето време тя си е била нещо като нашите чалга-звезди днес - "Руса, руса и друса - що е то?".
Имаше още една такава пародия, не се сещам името й - стокилограмовата руса голотия, дето се ожени за 90-годишен милионер и после умря от хапчета. Уф, как й беше името  newsm78

Ана-Никол Смит.

На мен ми харесва Монро - гледала съм я на голям екран, има страхотно излъчване и много възбуждащ глас. Няма как да я подминеш, сияе като перла.

Общи условия

Активация на акаунт