Да прави номера МАЙчето знае от сега - 5 тема

• 21 971
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
здравейте милички,отностно дали да правим или не всички препоръчителни изследвания всеки сам си решава,все пак риска е индивидуален,има положителни и отрицателни моменти от БХС(няма да давам примери за да не викаме дявола в темата,но има БХС които са казвали на мои близки за какви ли не аномалии след което Благодаря на Бог,имат живо и здраво бебенце)
мислете положително,радвайте се на хубавото време,почивайте повече и дано всички сме добре до края на бремеността си.
 Hug  Hug  Hug
пожелавам Ви хубав уикенд,аз и моето семейство излизаме малко извън града на чист въздух.Пазете се!  Hug

# 556
  • София, Павлово
Donna Anni и аз съм за всички изследвания, но наистина БХС е само теория на вероятностите и статистика. Дефакто наистина само амниото може да покаже, но за съжаление, само част от хромозомните аномалии. Така, че съм съгласна и с другите майчета - риска продължава от зачеването до смъртта ни.. Т.е цял живот ще се притесняваме за децата си, на различни етапи за различни неща, но това е живота на майката. Положителните мисли със сигурност ни помагат да не си увреждаме поне нервната система  Heart Eyes.
А за спина бифида и фолиевата киселина - изчетох много. Защото с мин. бременност я пиех три- четири месеца преди да забременея, а тази чак като разбрах, че съм бременна. Та киселината има свойството да се натрупва в организма и да се отдава при нужда. Аз от както работя (от 18 годишна) пия и витамини - общи - и смятам, че никога не съм лишавала организма си от нея. За това се по-успокоих като прочетох за тази спецификация на фол. кис-на. За съжаление, често тази болест е наследствена, също. Т.е не е задължително да не си приемал, за да не се затвори гръб. стълбче. Но тъй като и аз познавам майка, която направи аборт поради тази болест - си ме беше шубе. Но определено до 12 - 13 г.с това вече се вижда даже и на 2Д УЗ.

# 557
Здравейте мами Simple Smile

С това хубавото временце и разходките......  и моят нос протече  Cry лека хремичка, но дразнеща. смятам да се стабилизирам тези дни, с повечко витаминки и разтвор на клеева тинктура в носа (няма по-гадно нещо от това, но помага Simple Smile)

Относно фолиевата и спина бифида аз я пиех почти 8мес преди да забременея, именно от страх да не се получат узложнения, защото имам приятелка с детенце с такъв проблем, в лека форма, но пак с незнайно колко операции и т.н. Слава Богу сега нещата са по-добре, но все пак..... Та "страх лозе пази", всеки сам решава дали да дава допълнително пари (не мога да кажа "излишно", защото не смятам, че е така) или не. Както каза и моята лекарка, това е препоръчително. Вярно някои са с по-голям риск, някои с по-малък (това пак е по табличките на докторите де) но всеки си носи своя страх и притеснения и решава какво да прави. Аз съм ЗА - приема на витамини и имуностимулатори, фол.кис и т.н. защото храната, която ядем сега, не е чак толкова богата на вит.

Пожелавам лека вечер, и една приятна и усмихната неделя!

П.П. в понеделник съм на ЖК, дано да кажат пола  Praynig

# 558
Благодаря на всички майки за отговорите които дадохте, аз лично пия фолиева киселина 2-3 месеца преди да забременея и все още я пия,други витамини не пия ,но ям много плодове и салати и пия фрешове,не знам дали давам  достатъчно витамини на своето бебче но поне според моя лекар е достатъчно и за сега не сам почнала да приемам допълнително витамини.
Колкото до ФМ по никаква причина не смятам да я пропусна,даже искам и преди раждането да направим и още една,за мен това изследване не трябва да е по желание,а да е задължително.Не говоря за щастието да видиш по-добре детето си и да ти кажат на кой прилича,за мен е важно да ми кажат дали всички органи са добре.На моя позната точно на това изследване са видели че има проблем с пикочните канали на детето и,били прекалено тесни,слава богу след раждането са оперирали детето и с него сега всичко е наред,расте едно вече голямо и красиво момиченце.Ако обаче не го бяха видели на време ,и след раждането тепърва се чудят защо детето се подува и не може да се изходи- не искам да казвам до какъв край са можели да стигнат.  Sad
Затова ако трябва и на 10 пъти ще ида на 4Д стига да съм спокойна за детето си, колкото до БХС все още не съм сигурна дали ще направя,май ще си помисля още няколко дни.Тези дни прочетох много информация и според това което ми обясни лекаря,това изследване не ми дава никаква точна информация за моето дете а само за процента на вероятност да има проблем.Не намирам голям смисъл защото само преди няколко месеца моя приятелка имаше идеални резултати от това изследване и въпреки това в 5 месец загуби своето дете заради аномалии в плода.Не го пожелавам на никого и не искам да плаша никой,просто това е моята гледна точка,не искам да натрапвам и на никой своето мнение,всеки си знае за себе си.А може би ще го направя все пак това БХС просто за собствено успокоение.Мисля все пак да се консултирам с още някой лекар и след това ще реша окончателно.

# 559
Момичета, да ви се похваля тези 3 дни ( 11.12. и 13.11.) сме на Формула 1 в Абу Даби , та малко разнообразие и около мен се появи, утре ще видим кой ще стане шампион  Thinking
Ана2, Мамарина, така е напълно съм съгласна и за изследванията и за витамините. Hug

# 560
Zdraveite mamcheta Simple Smile Radvam se ,che ste napravili takava hubava temichka za maiskite beboci  kato moeto badeshto choveche Simple Smile Parva bremennost mi e i mnogo se nadqvam da trupam opit ot mami s vtora ili treta bremennost v tazi tema Simple Smile  Wink

# 561
Момичета, черпя за здравето на моя 4 годишен юнак   party023 newsm59

# 562
Момичета, черпя за здравето на моя 4 годишен юнак   party023 newsm59

Честит празник!!! Да ти е жив и здрав юнака и много да ви радва!!! newsm59  ura

Момичета , какви са съращенията на снимките от ФМ. NUCH знае ли някой какво е това?

# 563
Добро утро!
jenny_b Да ти е жив и здрав рожденника!  bouquetВесело и усмихнато детство му пожелавам!
За правенето на изследвания и аз съм за!Не са малко случаите с не добър изход.Не е малко човек да бъде подготвен и да може да се реагира веднага.

Хубав ден майчета!Аз днес посрещам баща ми  newsm44

# 564
  • София
jenny_b да е живо и здраво детенцето и много да ви радва!

Този път не успях да направя първата ФМ - нещо не се организирах на време и сега малко ме тресе параноята.... Другия понеделник ще ходя на ФМ- за установяване на аномалии на невралната тръба, но не знам ако тогава си пусна БХС дали ще ми кажат риск за Даун. Все още съм в чуденка дали да го правя, ще се консултирам и с лекарката на ФМ. Около нас нищо ново - цяла седмица в къщи с детето бяхме, тя още малко кашля не знам утре дали да я водим на ясла.
Фолиева киселина пия от 1-2 месеца преди да забременея- от както правим опити. Дано да е достатъчно. Четох за селена, че го имало в рибата тон и за това една консерва събира прах в хладилника неопределен период, докато накрая я изхвърлих - много гадно ми мирише на риба. Не съм пробвала от този орех - бразилски ли беше, сигурно вече няма смисъл.
Ами надявам се всичко да е наред! Лек ден!

# 565
Честит Рожден Ден на Сашко! Да е жив и здрв и много щастлив!
Момичета дайте една идея по-спокойно! Не четете толкова форуми или поне хвърляйте по едно око и забравяйте  Wink. Излишното притеснение вреди единствено само на вас и бебчето. Наслаждавайте се на всеки ден от бременноста си  Hug.
Не казвам, да не си правите изследвания  Peace, няма какво да си кривим душата амиото е най-достоверно, но пак за определен брой заболявания. БХС за мен си е чиста терория на вероятностите/ ще го правя за спорта/, приемете, че може би възоснова на него ще помогнете един ден на нашите деца да си родят здрави деца  Heart Eyes.
А този селен се пусна бомбата в предаването на Гала/ по спомени/ и после нищо по колко, кога, след което по форума почна да се нищи темата, че в малки количества не помага, в големи вреди  newsm78.
И мога да се хвана на бас, че ако някой пусне тема " не съм пила фолева киселина преди да забременея" или " ще правя амио", веднага се заемат едни съвестни съфорумки, които ще изкарат плодът необратимо болен, а вас на смъртно легло  Peace.
Вярно е лошото може да се случи на всеки, никой не е застрахован, правете си профилактичните изследвания, важното е навреме да сме инфорирани за всякакви проблеми и да може да се отреагира навреме, ако не дай Боже има такива  Praynig.

# 566
[b]Честит Рожден Ден Сашко, от сърце ти пожелавам да растеш здраво, весело, умно и палаво дете, за радост на мама и тати Grinning Бъди жив и здрав, весело и безгрижно детство Hug[/b]

# 567
Добре дошла МАЙ-че ivka6673 Simple Smile

В нашето форумче се дискутират интересни теми и можеш да намериш полезна информация, но нека най-дбрия ти консултант да бъде специалитса-гинеколог. Simple Smile

Хубав ден

# 568
Честит рожден ден, Сашко! Расти здраво и усмихнато дете!

# 569
Момичета бременна съм с второто си дете и съм в 15 г.с и 5 дена не бих казала ,че усещам вече бебето.Вие усещате ли го ?Нали казват ,че с втората бременност по рано се усещало.

Общи условия

Активация на акаунт